Profile

Cover photo
Bogdan Tzvetkov
Works at University of Chemical Technology and Metallurgy
Attended National School of Natural Sciences and Mathematics
Lives in Siberia, Russia
786,552 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Bogdan Tzvetkov

Shared publicly  - 
 
Един модерен скрипт
 ·  Translate
1
Add a comment...

Bogdan Tzvetkov

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Bogdan Tzvetkov

Shared publicly  - 
 
КОСАТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА
Тази информация за косата е била скрита от масите още от времето на войната във Виетнам.

Нашата съвременна култура ни кара да вярваме че прическата е въпрос на мода и/или удобство и че прическата е просто нещо козметично. Но по време на войната във Виетнам изниква съвършенно друга представа, която е била старателно затулена и скрита от обществото.

В началото на 90-те Сали (нейното име е сменено за защита на идентичността й) е била омъжена за лицензиран психолог, който е работел в Болница VA Medical Center. Там той е работил с военни ветерани с Пост Травматично Стресово Смущение. Повечето от тях са участвали във Виетнамската война.

Сали каза: "Ясно си спомням една вечер, когато съпругът ми се прибра у дома носейки една дебела официално изглеждаща папка в ръцете си. Вътре имаше стотици страници с изследвания, извършени от правителството (USA - бел. на прев.). Той беше в шок от съдържанието им. Прочетеното в тези документи напълно промени живота му! От този момент нататък моят консервативен съпруг на средна възраст си пусна дълга коса и брада и никога повече не ги подстрига! Освен това Болницата му разреши да го направи и други негови консервативни колега последваха примера му. След като прочетох документацията, аз разбрах защо."

Изглежда че по време на войната във Виетнам специалните сили във Военното министерство са пращали експерти под прикритие да издирват в Американските Индиански Резервати талантливи скаути/разузнавачи - да търсят здрави млади мъже, тренирани да се придвижват незабелязано през неравни терени. Те са търсели специално мъже с изключителни, почти свръхестествени качества за проследяване. Преди контакта с тях тези внимателно селектирани мъже са били подробно документирани като експерти по проследяване и оцеляване.

С типичните изкусителни и добре доказали се любезни фрази за набиране на нови войници някои от тези индиански следотърсачи са били вербувани. Веднъж вербувани нещо изумително се случило. Каквито и да е таланти и умения, притежавани от индианците в техните резервати, мистериозно са се изпарили след като един след друг индианците са се проваляли да извършват очакваното от тях на бойното поле.

Големите жертви и неуспеха да се справят са станали причина правителството да назначи скъпо изследване на тези войници и ето какво е било открито:

Когато са били разпитвани за неуспеха им да извършват това което се е очаквало от тях, по-старите войници отговорили по един и същ начин, че след като са били подстригани по задължителната военна подстрижка те вече не са могли да "усещат" врага, вече не са имали достъп до "шестото си чувство", тяхната "интуиция" вече не е била надеждна, те не са могли да "четат" неуловимите знаци и също така да долавят фината екстрасензорна информация.

Така че тестващият институт назначил още индиански следотърсачи, позволил им е да останат с дългата си коса и ги тествал в множество области. Те събирали по двойки мъже, получили еднакви резултати във всички тестове. Единият от двойката бил оставян с дългата си коса а другият бил подстригван по военния стандарт. След това двамата мъже били тествани отново.

Опит след опит мъжете с дълга коса са поддържали високите си резултати. Опит след опит онези без коса са се проваляли на тестовете, в които те са получавали високи оценки преди подстрижката. Това е един типичен тест:

Войникът спи в гората. Въоръжен "враг" приближава спящия войник. Дългокосият войник се събужда от силно чувсво за опасност и се маха от мястото, дълго преди врагът да приближи, дълго преди каквито и да е звуци от приближаващия се враг да могат да се чуят.

В друга версия на същия тест дългокосият войник усеща приближаването и по някакъв начин интуитивно знае че врагът ще извърши физическа атака. Той следва своето "шесто чувство" и остава неподвижен, преструвайки се че спи но бързо хваща нападателя и го "убива" в момента в който атакуващият се опитва да го удуши. Този същият войник след като е издържал този и други тестове получава военна подстрижка след която неизменно се проваля на тези тестове както и на многото други тестове които преди е издържал. Така че документът е препоръчал всички индиански военни разузнавачи да не бъдат подлагани на военна подстрижка. Документът е изисквал от тях да поддържат косата си дълга.

КОМЕНТАР

Тялото на бозайниците е еволюирало милиони години. Уменията за оцеляване на хората и животните в определени ситуации изглеждат почти свръхестествени. Науката непрекъснато прави нови открития за невероятните възможности за оцеляване на човека и животните. Всяка част на тялото притежава високо чувствителни сенсори или функции помагащи за оцеляването и добруването на цялото тяло. Тялото има причина за всяка от своите части.

Косата е продължение на нервната система което може да се разглежда като "изнесени навън нерви" - един тип високо еволюирали "усещачи" или "антени", които препращат огромни количества от важна информация към продълговатия мозък, лимбичната система (мотивации, емоции, поведенчески реакции ...) и неокортекса.
Не само че косата при хората, включително окосмяването по лицето на мъжете, осигурява една информационна магистрала, стигаща до мозъка, но косата излъчва енергия - електромагнитната енергия излъчвана от мозъка в окръжаващата среда. Това се наблюдава в Кирлиановата фотография, когато човек е фотографиран с дълга коса и след това е фотографиран отново след подстригване. Когато косата е остригана, получаването и изпращането на информация от и към околната среда се възпрепятства силно.

Премахването на косата е фактор допринасящ за неосъзнатостта спрямо стреса на локалните екосистеми. То е също и фактор допринасящ за нечувствителността във всички видове взаимоотношения. То допринася и за сексуална неудовлетвореност.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

В търсенето на решения за бедствията в нашия свят може би е дошло време да вземем под внимание че много от нашите най-основни предположения за реалността са грешни. Може би една основна част на решението ни гледа в лицето всяка сутрин когато се погледнем в огледалото. Библейската история за Самсон и Дилайла има голяма кодирана истина, която иска да ни се разкрие. Когато Дилайла отрязала косата на Самсон, непобедимият преди това Самсон бил победен.

автор C. Young
 ·  Translate
1
Satchit Ananda's profile photoBogdan Tzvetkov's profile photo
2 comments
 
Generally, you need visa at the Russian Embassy, first

Then you fly to Krasnoyarsk through Moscow. From Krasnoyarsk usually take train to Kuragino and voila - you are in the Community.

Kuragino is the most civilized town in the Community, there are buses to Petropavlovka, Cheremshanka and so on.

If you like to reach for the Abode of Dawn, there are trucks every Saturday for liturgy from Petropavlovka, where one can touch upon Vissarion.

If you need more info, I would be glad to answer you. So far, you can consult my Portal: vissarion.eu

Hugs, Bogdan
Add a comment...

Bogdan Tzvetkov

Shared publicly  - 
 
Eдна идея от Сократ за общуването ни.

Един човек искал да му разкаже нещо за негов приятел.Сократ го спрял и го помолил да помисли какво точно се готви да му каже, да провери думите си с 3-те сита:

Първото сито на Истината: лично да провери дали това е наистина верно.

Второто сито е на Добротата: хубаво ли е това, което искаш да кажеш за другия. Не разказвай лоши неща за мой приятел без да знаеш дали е верно.

Третото сито е на ползата: ще бъде ли полезно за мен това, което си чул за приятеля ми.

Ако това, което имаш да казваш не е нито вярно, нито хубаво, нито полезно - защо въобще ми го разказваш?
1
Add a comment...

Bogdan Tzvetkov

Shared publicly  - 
 
Интересно решение за образованието на децата.
 ·  Translate
Частно училище Варна по Българска култура в Сладка вода. Предлага летни лагери, лагери за деца
1
Add a comment...

Bogdan Tzvetkov

Shared publicly  - 
 
Много приятно за слушане...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Bogdan Tzvetkov

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Bogdan Tzvetkov

Shared publicly  - 
 
Това е филма, който накара много хора да се замислят ;)
 ·  Translate
1
Add a comment...

Bogdan Tzvetkov

Shared publicly  - 
 
Bogdan Tzvetkov originally shared:
 
Божествено изпълнение
 ·  Translate
1
Add a comment...

Bogdan Tzvetkov

Shared publicly  - 
 
Bogdan Tzvetkov originally shared:
 
За който не знае за Сибир, но знае английски...
 ·  Translate
1
Add a comment...
Work
Occupation
Engineer, Reader, Scientist, web designer
Employment
  • University of Chemical Technology and Metallurgy
    Engineer, Reader, Scientist, web designer, present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Siberia, Russia
Previously
Sofia, Bulgaria - Vissarion Community, Siberia, Russia - Toulouse, France
Education
  • National School of Natural Sciences and Mathematics
Basic Information
Gender
Male