Profile cover photo
Profile photo
Barnens Bokklubb
1 follower
1 follower
About
Barnens Bokklubb's posts

Post has attachment
Drömfångaren Odjuret vaknar av Ola Lindholm
Det här är en fullkomligt sensationell debut av Ola Lindholm! Inte minst för den fantastiska drömvärld han har skapat: med väldiga djungelträd, blommor i alla tänkbara färger, guldskimrande ängar och de mest fantasifulla djur man bara kan ... ja, drömma om. Han skriver med exakt rätt tilltal för att locka fram bokslukaren i varje läsare, och dessutom lyckas illustratören Jonas Åkerlund komplettera texten perfekt med sina suggestiva och dramatiska svartvita bilder. Ett färgsprakande äventyr för barn i mellanstadiet.
http://www.barnensbokklubb.se/odjuret-vaknar 

Post has attachment
Lo borstar tänderna av Maria Källström
Det där med tandborstning är inte så lätt. Det kan nog de flesta föräldrar skriva under på. Här kommer en fin barnbok om en av dagens viktigaste rutiner – den perfekta peppsagan för motvilliga små barn.
http://www.barnensbokklubb.se/lo-borstar-tanderna

Post has attachment
Vad gör du om jag får en vän? av Mats Wänblad
En bra vän är det bästa som finns. En bra vän gör tillvaron både roligare och enklare. Men vänskap är inte alltid så lätt. Klockren dialog som är perfekt att läsa högt – och massiv igenkänning för alla små och stora läsare som någon gång varit lite svartsjuka.
http://www.barnensbokklubb.se/vad-gor-du-om-jag-far-en-van 

Post has attachment
Omänniskor av N Johansson och K Svensson
Första delen i en ny serie tonårsböcker och berättelsen om Sigrid och de andra omänniskorna är både otroligt fascinerande, lite otäck och väldigt lätt att ryckas med i. Det är spännande att läsa om hur Sigrid njuter av att bli ett kraftfullt rovdjur som jagar, och samtidigt skräms av den nya, våldsamma värld hon blivit en del av.
http://www.barnensbokklubb.se/omanniskor

Post has attachment
Singers melodi av Vanna Rosenberg
En bok om längtan efter något som kanske kan kallas hemma. Berättelsen om sjölejonet Singer och pojken Manfred på den kringresande cirkusen är en högläsningsbok för hela familjen, sinnrikt och inkännande illustrerad.
http://www.barnensbokklubb.se/singers-melodi

Post has attachment
Bäbis tränar av Ann Forslind
Böckerna om Bäbis är varma småbarnsberättelser som bjuder på massor av igenkänning – både för barnen själva och för vuxna som någon gång har umgåtts med ett litet barn.
http://www.barnensbokklubb.se/babis-tranar

Post has attachment

Är det jul nu igen? sa Lilla Spöket Laban

En riktig julklassiker, med allas favoritspöke i huvudrollen
Det här är en riktigt härlig smårysig och magisk julberättelse som passar bra att läsa för både små och lite större barn!

Det är kvällen före julafton och Lilla spöket Laban vill ge sin mamma och pappa den allra bästa julklappen. Men vad ska man hitta på? Han ger sig ut på jakt i slottet Gomorronsol där det verkar som att vad som helst kan hända just ikväll. Natten före julafton är ju den enda natt på hela året då tavelporträtten på slottet blir levande och kan prata och leka ...

När julen närmar sig är det underbart att krypa ihop i soffan och läsa tillsammans. Gör det med den här fina nyutgåvan av en klassisk julberättelse. Nu i större format - som gjord att läsa högt för små barn!
Photo

Post has attachment
Projektet En läsande klass vill uppmuntra låg- och mellanstadielärare över hela landet att avsätta 30 minuter varje skoldag till läsning och läsförståelse. Men det räcker inte att enbart läsa. Projektet vill också, utifrån den forskning som finns, tillhandahålla enkla verktyg att direkt applicera i undervisningen. Görs detta konsekvent uppnås god läsförståelse och förbättrade resultat i samtliga ämnen, menar initiativtagaren Martin Widmark. Ett övergripande mål för projektet är att vända den negativa utvecklingen av barns och ungdomars för måga att förstå vad de läser. 20 procent av eleverna som går ut grundskolan klarar inte de grundläggande kraven för läsförståelse. Där måste en förändring ske!

Post has attachment
Boken om Pippi Långstrump innehåller 24 färgglada kapitel där vi bland annat får veta hur det går till när Pippi flyttar in i Villa Villekulla, hur hon träffar Tommy och Annika, när hon börjar – och tvärt slutar! – skolan, och var hennes mamma och pappa egentligen är. Det händer alltid något spännande när Pippi är med i bilden. Du vill bara stanna kvar i hennes kreativa värld och låta allt vara så där knasigt och roligt!
Photo

Post has attachment
Bilderboken, Känner du Pippi Långstrump, om den självständiga och starka Pippi Långstrump, med Ingrid Vang Nymans tidlösa illustrationer, innehåller flera av de klassiska Pippiäventyren. Pippi är ett måste i var barns bokhylla! 
Wait while more posts are being loaded