Profile cover photo
Profile photo
Apartmanija.hr
166 followers
166 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Muzej iluzija u Zagrebu je dio mreže najuzbudljivijih muzeja na svijetu, muzeja u koji se poigravaju s ljudskim osjetilima i neminovno ostavljaju trag u našim sjećanjima. New York, Berlin Dubai, Amsterdam i još nekoliko gradova, uz Zagreb, domaćini su muzejima s najneobičnijim eksponatima - svaki od nih je pažljivo dizajniran kako nes podučio o tankim granicama realnosti i načinima na koja doživljavamo svijet oko sebe. Kako bi funkcionirao svijet bez gravitacije, postoji li rupa bez dna, što ako se naša soba okrene naopačke i kolko je stvaran način na koji se doživljavamo. Optičke iluzije, hologrami i ogledala koja pomiču granice stvarnosti u 77 eksponata. To je magičan broj, ali ništa u Muzeju iluzija nije rezultat magije, a ako i jest, magija je u nama, a Muzej će nam pomoći da ju otkrijemo.
http://www.apartmanija.hr/apartmani/muzej-iluzija-zagreb
Add a comment...

Post has attachment
Obucite udobnu obuću jer mnogo je koraka pred vama da bi stigli u tropske šume zoološkog vrta, upoznali kišnu Afriku ili monsunske šume. Uštedjet ćete novac za putovanja i, za cijenu ulaznice od 10 za djecu do 30 za odrasle, otputovati na druge kontinente i družiti se s majmunima, mravojedima ili alpakama...
http://www.apartmanija.hr/apartmani/zooloski-vrt-grada-zagreba
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Plaža Ljaljkovača Vrsi kod Nina se nalazi nekoliko kilometara od najromantičnijeg grada na Jadranu, a ni sama ne zaostaje za čarolijom ovog srednjovjekovnog gradića. Krenete li cestom od Nina prema sjeveroistoku, za nekoliko kilometara ćete zaći u mjesto Vrsi koje se gnijezdi na vrhu brežuljka. Do mora se protežu kuće i vrtovi podijeljeni u četvrti Zukve i Mulo. Obalna crta od Nina do Vrsa krivuda nasuprot otočića Zečevo i razvedena je i razigrana - ovdje se kriju brojne šljunčane i pješčane uvale za idilične osunčane sate.
Photo: Marija Juravić Vulić, 2018.
Add a comment...

Post has attachment
Tvrđava sv. Nikole u Šibeniku je jedan od izuzetnih primjera fortifikacijske vojne gradnje u svijetu te je, kao takva, s obrambenim zidinama u Zadru uvrštena na popis UNESCO-ove svjetske kulturne baštine. Ono što je zanimljivo u vezi ove tvrđave je da ona nikada zapravo nije ostvarila svoju vojnu funkciju jer nije nikada bila aktivna. Navodno je tek u jednom okršaju sa španjolskom vojnom armadom s tvrđave ispaljena topovska kugla koja je poletjela tek nekoliko metara zbog dotrajalog drvenog postolja topa koje se raspalo. Osim te anegdote, Tvrđava sv. Nikola je zanimljiva i zbog svojeg oblika.
Add a comment...

Post has attachment
Šetnica kroz Kanal sv. Ante nije samo staza kroz nisku makiju koja opija aromom Mediterana, već i šetnja u zagrljaj moru kroz slojeve povijesti šibenskoga kraja. Staza je dugačka 4 i pol kilometra i počinje u uvali Panikovac, a završava pod Tvrđavom sv. Nikole na izlazu iz šibenskog kanala. Ili obrnuto, šetnju možemo započeti razgledavanjem tvrđave, a završiti na vidikovcu nad uvalom Panikovac s kojeg puca očaravajući pogled na grad Šibenik i okolna mjesta.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Mjesto je popularno za snimanje vjenčanih fotografija i selfija, jedno od romantičnijih na jadranskoj obali...
Add a comment...

Post has attachment
Zapitate li se ikada kako bi mogao izgledati apartman budućnosti? Kakvo će biti pružanje usluge smještaj u kućanstvima za 10, 20 ili 50 godina? Sjetimo se kakvi su domaćini bili naši stari, a kako goste dočekujemo mi danas?
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded