Profile cover photo
Profile photo
bienala timișoreană de arhitectură
72 followers -
Privește Orașul!
Privește Orașul!

72 followers
About
Posts

Post has attachment
a_ta2015
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Miercuri, 18 iunie, a avut loc evenimentul ARHITECTURA ȘI COPIII din cadrul a_ta 2014!
Cele 14 clase de a III-a și a IV-a, care au finalizat anul acesta opționalul DE-A ARHITECTURA ÎN ȘCOALA MEA, s-au reunit în sala de sport a Universității de Vest pentru a expune și a discuta machetele cartierelor imaginate la clasă. Scopul opționalului este dezvoltarea și promovarea educaţiei de arhitectură şi mediu construit pentru copii, iar machetele reprezintă răspunsul copiilor la provocarea de a-și imagina propriul cartier/oraș, ținând cont de toate cele învățate în anul școlar ce tocmai a luat sfârșit. Cartierul fiecărei clase este rezultatul unui lung proces de negociere, în cadrul căruia copiii s-au poziționat, pe rând, în diferite roluri: urbanist, peisagist, arhitect, locuitor al orașului, etc. Astfel s-au stabilit, de comun acord, care sunt caracteristicile fiecărui cartier: de la spații verzi, la spații publice sau spații private. Am avut cartiere pentru mașini, cartiere în care apa a luat locul străzilor, cartiere pentru bicicliști, zone dens construite, altele mai rarefiate și zone dedicate spațiilor publice. Fiecare clasă a înțeles că este responsabilă de propriul cartier și toate machetele au fost expuse cu mult entuziasm.
http://anualadearhitectura.ro/?page_id=133
Photo
Add a comment...

am început! și a fost altfel...fii în continuare #prezent!, completează formularul: http://anualadearhitectura.ro/?page_id=473
Add a comment...

Post has attachment
Lansarea anualei timișorene de arhitectură a avut loc luni, 16 iunie, între orele 18.30-22.00 la Casa Artelor, str. Augustin Pacha nr.8. Cu această ocazie aproximativ 160 de persoane s-au reunit în Curtea cu castan pentru a fi alături de echipa organizatoare.

Cu ocazia lansării a avut loc şi vernisajul expoziţiei retrospective a_ta 2007-2013. Panourile proiectelor nominalizate şi premiate la ediţiile anterioare au compus o instalație care a redefinitspațiul Curții cu Castan - spațiu introvertit ce a oferit atmosfera cadru potrivită pentru un rezumat al reuşitelor în arhitectura timişoreană în perioada 2007-2013. Expozitia a fost întregită de instalaţia luminoasă a artistului Levente Kozma cu mesajul “Pe vremea noastra era altfel...” - replica reflexiv-nostalgicăsugerează încheierea unui ciclu și conține promisiunea unei abordari diferite pentru a_ta 2014.
http://anualadearhitectura.ro/?page_id=473
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Lansarea a_ta 2014 va avea loc pe data de 16 iunie, orele 18:30, la Casa Artelor, str. Augustin Pacha nr. 8, Timişoara. Cu acest prilej va avea loc vernisajul expoziţiei retrospective a_ta 2007-2013 - o inedită imagine de ansamblu asupra proiectelor nominalizate la ediţiile precedente a_ta.

Evenimentul va fi deschis de arh. Vlad Gaivoronschi, președintele OAR / Filiala Timiş, după care arh. Adrian Ionașiu, în calitate de coordonator al edițiilor anterioare ale anualei, va face o scurtă trecere în revistă a perioadei 2004-2013. Oana Simionescu, coordonator a_ta 2014, va descrie viziunea și structura ediției din acest an și va prezenta organizațiile partenere - ASOP și SIMULTAN.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Predarea pentru E03 s-a încheiat!
Vă invităm să accesați pagina noastră de web pentru a vota practica care considerați că ar trebui să primească finanțare. Proiectul cel mai votat va intra cu UN VOT PLIN în procesul de jurizare - în cadrul căruia se mai acordă încă 3 voturi (unul din partea OAR, prin reprezentant Rudolf Graef; unul din partea A4, prin reprezentant Adrian Foltean; unul din partea echipei de organizare A_TA).
VOT E03
VOT E03
anualadearhitectura.ro
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
S-a lansat concursul de practică a_ta 2014 #educatie #prezent
Photo
Add a comment...

Post has attachment
se apropie luna iunie...ne pregătim de ‪#‎lansare‬! tba!
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded