Profile cover photo
Profile photo
anisah hussin
64 followers -
to err is human.. to forgive is divine..
to err is human.. to forgive is divine..

64 followers
About
Posts

Post has attachment
Pengalaman Masam Manis Jadi Agen Takaful
Saya ada pengalaman sebagai agen takaful & unit trust selama
5 tahun. Dalam banyak2 pengalaman selama 5 tahun tu, ada 2 peristiwa
yang betul2 terpahat dalam ingatan saya hingga ke hari ini. Peristiwa 1. Kami agen takaful diajar untuk call prospek & dapatkan...

Post has attachment

Post has attachment
Ilmu Pelita Hidup
Malam tadi macam biasa saya scroll secret support group bisnes sebelum log out fb. Rutin saya selalunya macam tu, mencari ilmu di tempat & kemudahan yang disediakan untuk saya hadam setiap hari. Namun, apa yang dibaca benar2 menyentap naluri keibuan saya: "...

Post has attachment
I am a mother of 3. YEAYYY!!
Assalamualaikum... Terpanggil nak bagi salam dulu kat blog nih. Sebabnya.... . . . DAH SETAHUN TAK UPDATE BLOG!!! Allahuakbar... Macam2 hal berlaku dalam setahun ni. Last time blog updated on Feb 2014. Mac 2014 saya hamil anak ketiga. Alhamdulillah selamat ...

Post has attachment
We Make The Time, Not Time Makes Us
Bulan ni hampir kesemua ibu bapa dicabar dengan ujian anak2 sakit. Well, kebanyakan kenalan saya la kalau tak semua pon hihi... Macam2 sakit ada: Denggi HFMD Herpes Chicken pox High fever (most common) ETC.... Termasuklah diri saya sendiri. Lebih 1 minggu s...

Post has attachment
Catitan Buat Diriku
Saya terima nota motivasi yang sangat bermakna ini melalui group whatsapps beberapa bulan lepas. Sangat terkesan dengan pengisiannya, saya cuba risik siapa penulis tapi tidak berjaya. Di akhir nota, penulis mengingatkan para pembaca untuk menyampaikan nota ...

Post has attachment
Kisah Master Jutawan: Peguam
Begitu ramai yang inginkan time flexibility walau bagaimana besar skalipon pendapatan mereka. Itu kesimpulan yang saya dapat dari kisah salah seorang Master dalam group kami. Saya petik sedikit luahan rasa beliau: "Alhamdulillah saya yakin semua tersenyum b...

Post has attachment
Tips: Peranan Pembantu Mengasuh Anak2
hari ni closing November, alhamdulillah saya dah selamat efektif sejak seminggu lebih yang lepas. memang ramai yang bisnes shaklee ni, tapi yang efektif at appointed rank tu tak semua. alhamdulillah sejak bisnes, saya berjaya efektif/naik rank setiap bulan....

Post has attachment
Duit... Duit... Duit!!!
wahhh mata duitan.... dasat2~ apa nak buat.. memang duit penting kan?? pasal duit semua bole jadi tak tentu hala, betul tak?? makin hari saya makin nampak kepentingan duit ni walaupun saya tak pernah kejar duit pon. tak percaya?? sudah lahhh... ada aku kesa...

Post has attachment
Happy Birthday Sayang... Maafkan Ibu.....
Di saat menulis entry ini, ibu sedang memangku adik yang demam.. Rasa sangat bersalah pada adik sebab ibu dah lama skip bagi adik makan suplemen.. Maafkan ibu dik... Ibu terlalu mementingkan diri sendiri, sehingga abaikan kesihatan adik.. Dalam masa semingg...
Wait while more posts are being loaded