Profile

Cover photo
ana Sue
Works at home sweet home
Attended SMA
Lives in Malaysia
1,979 followers|12,750,777 views
AboutPosts

Stream

ana Sue

Shared publicly  - 
 
Baju Melayu baby, 1 tahun & 2 tahun
Entry khusus untuk yang sedang mencari baju melayu untuk si cilik anda . Ya la kan ibu bapa mana tak excited nak menggayakan anak-anak mereka dengan baju melayu iaitu pakaian tradisional kita kan. Tambah-tambah pulak untuk special occasion macam Hari raya k...
 ·  Translate
Baju melayu untuk si cilik dari saiz 0 - 6 bulan, 6 - 12 bulan, 1 tahun dan 2 tahun
1
Add a comment...

ana Sue

Shared publicly  - 
 
Kek Pisang Coklat Urai Kukus ( Limau nipis )
Dah banyak kali guna resipi kek pisang yang ada penambahan jus limau nipis, cuma kali ni buat kelainan sikit. Instead of bakar, saya kukus je adunan tersebut dan untuk menarik minat anak-anak saya letak coklat urai sekali. Pada saya untuk resipi yang satu n...
 ·  Translate
Kek pisang versi kukus dengan penambahan coklat urai dan jus limau nipis
1
Add a comment...

ana Sue

Shared publicly  - 
 
Koleksi Resipi Lain-Lain
Koleksi Resipi yang pernah dicuba dari tahun 2009 hingga sekarang. Pelbagai resipi kek, kuih-muih, roti, mee, nasi, lauk pauk, biskut/kuih raya, puding dan lain-lain. Note : Halakan cursor pada gambar untuk info dan klik gambar untuk ke entry resipi. Lain-L...
 ·  Translate
Koleksi Resipi yang pernah dicuba dari tahun 2009 hingga sekarang. Pelbagai resipi kek, kuih-muih, roti, mee, nasi, lauk pauk, biskut/kuih raya, puding dan lain-lain. Note : Halakan cursor pada gambar untuk info dan klik gambar untuk ke entry resipi. Lain-Lain ...
1
Add a comment...

ana Sue

Shared publicly  - 
 
Koleksi Resipi Nasi / Mee / Lauk Pauk
Koleksi Resipi yang pernah dicuba dari tahun 2009 hingga sekarang. Pelbagai resipi kek, kuih-muih, roti, mee, nasi, lauk pauk, biskut/kuih raya, puding dan lain-lain. Note : Halakan cursor pada gambar untuk info dan klik gambar untuk ke entry resipi. Nasi /...
 ·  Translate
Koleksi Resipi yang pernah dicuba dari tahun 2009 hingga sekarang. Pelbagai resipi kek, kuih-muih, roti, mee, nasi, lauk pauk, biskut/kuih raya, puding dan lain-lain. Note : Halakan cursor pada gambar untuk info dan klik gambar untuk ke entry resipi. Nasi / Mee / Lauk Pauk ...
1
Add a comment...

ana Sue

Shared publicly  - 
 
Koleksi Resipi Kek / Muffin / Cupcakes
Koleksi Resipi yang pernah dicuba dari tahun 2009 hingga sekarang. Pelbagai resipi kek, kuih-muih, roti, mee, nasi, lauk pauk, biskut/kuih raya, puding dan lain-lain. Note : Halakan cursor pada gambar untuk info dan klik gambar untuk ke entry resipi. Kek / ...
 ·  Translate
Koleksi Resipi yang pernah dicuba dari tahun 2009 hingga sekarang. Pelbagai resipi kek, kuih-muih, roti, mee, nasi, lauk pauk, biskut/kuih raya, puding dan lain-lain. Note : Halakan cursor pada gambar untuk info dan klik gambar untuk ke entry resipi. Kek / Muffin / Cupcakes ...
1
Add a comment...

ana Sue

Shared publicly  - 
 
Cucur Manis Kembung bulat-bulat
Biasa kalau buat cucur yang kembung bulat-bulat ni ada yang letak yis kan. Kalau yang letak yis tu teksture cucur yang terhasil lain sedikit. Satu lagi jika menggunakan yis memerlukan kita perap dahulu adunan untuk satu tempoh. Jika korang suka cucur manis ...
 ·  Translate
Cucur manis kembung menggunakan 4 bahan sahaja iaitu tepung gandum, air panas, susu pekat dan sedikit garam
2
Add a comment...

ana Sue

Shared publicly  - 
 
Cekodok Pisang Kembung Kak Besah
Glamor jugak resipi cekodok pisang yang di kongsi oleh Cik Puan yang menggunakan nama Kak Besah di portal MyResipi . Rata-rata ramai blogger yang dah perpanjangkan resipi ini di blog mereka. Di sebabkan resipi ni punya populariti yang tersendiri , datang ke...
 ·  Translate
Resipi cekodok pisang versi gebu, bulat dan kembung dengan penambahan bahan seperti sodabikarbonat, baking powder dan susu tepung.
1
Add a comment...
In her circles
123 people
Have her in circles
1,979 people
roslan abu kassim's profile photo
Wall Perak's profile photo
Ayyub Shah's profile photo
Che'fa Delima's profile photo
Shah Shukri's profile photo
Intan Ros Elyza's profile photo
Zati Fadhilah's profile photo
Pustaka Ummi's profile photo
Cikgu Zaiful Zakaria's profile photo

ana Sue

Shared publicly  - 
 
Baju Melayu Akhtar

Harga RM65 exclude postage

Terhad Kepada Saiz NB Hingga Saiz 2 tahun sahaja.

Material : cotton Tshirt combed 20s ( kualiti kain setanding jenama poney DAN baby kiko)
Saiz : 0-6m, 6-12m, 1y,2y sahaja
Saiz : 0-6m, 6-12m, 1y,2y sahaja
Saiz : 0-6m, 6-12m, 1y,2y sahaja
Saiz : 0-6m, 6-12m, 1y,2y sahaja

Warna :
Kuning
Oren
Ungu cair
Ungu pekat
Hitam
Coklat Milo
hijau stabilo
Maroon

Dapatkan sekarang !
Whatsapp/sms : 019-2513447
PM Inbox : Anamarza Shoppe
Email : anamarzaboutique@gmail.com
Blog : www.anamarza.com
 ·  Translate
1
Add a comment...

ana Sue

Shared publicly  - 
 
Koleksi Resipi Kuih / Biskut
Koleksi Resipi yang pernah dicuba dari tahun 2009 hingga sekarang. Pelbagai resipi kek, kuih-muih, roti, mee, nasi, lauk pauk, biskut/kuih raya, puding dan lain-lain. Note : Halakan cursor pada gambar untuk info dan klik gambar untuk ke entry resipi. Kuih /...
 ·  Translate
Koleksi Resipi yang pernah dicuba dari tahun 2009 hingga sekarang. Pelbagai resipi kek, kuih-muih, roti, mee, nasi, lauk pauk, biskut/kuih raya, puding dan lain-lain. Note : Halakan cursor pada gambar untuk info dan klik gambar untuk ke entry resipi. Kuih / Biskut ...
1
Add a comment...

ana Sue

Shared publicly  - 
 
Koleksi Resipi Kuih Muih / Puding
Koleksi Resipi yang pernah dicuba dari tahun 2009 hingga sekarang. Pelbagai resipi kek, kuih-muih, roti, mee, nasi, lauk pauk, biskut/kuih raya, puding dan lain-lain. Note : Halakan cursor pada gambar untuk info dan klik gambar untuk ke entry resipi. Kuih M...
 ·  Translate
Koleksi Resipi yang pernah dicuba dari tahun 2009 hingga sekarang. Pelbagai resipi kek, kuih-muih, roti, mee, nasi, lauk pauk, biskut/kuih raya, puding dan lain-lain. Note : Halakan cursor pada gambar untuk info dan klik gambar untuk ke entry resipi. Kuih Muih / Puding ...
1
Add a comment...

ana Sue

Shared publicly  - 
 
Apam Nasi Sejuk
Dah banyak kali buat tapi tetap tak jemu ulang buat lagi dan lagi dan lagi. Malah dah cuba variasikan Apam Nasi Sejuk ni dengan tambahan serbuk koko dan ada juga saya gantikan penggunaan gula pasir dengan gula kabung. Setiap kali buat memang ianya dimakan b...
 ·  Translate
Jika ada lebihan nasi dalam secawan dua boleh la cuba buat apam nasi ni. Sedap!
1
Add a comment...

ana Sue

Shared publicly  - 
 
Go Bang Maju Patin Tempoyak , Temerloh
Budak-budak kat rumah ni suka sesangat kalau dibawa makan kat Go Bang Maju Patin Tempoyak ni. Padahalkan diaorang bukan la peminat ikan patin atau masak tempoyak. Tapi mungkin sebab patin tempoyak di sini tak pedas so kena la dengan selera diaorang. Tambah ...
 ·  Translate
Tempat makan menarik di temerloh, pahang ; Go Bang Maju Patin Tempoyak
1
Add a comment...
People
In her circles
123 people
Have her in circles
1,979 people
roslan abu kassim's profile photo
Wall Perak's profile photo
Ayyub Shah's profile photo
Che'fa Delima's profile photo
Shah Shukri's profile photo
Intan Ros Elyza's profile photo
Zati Fadhilah's profile photo
Pustaka Ummi's profile photo
Cikgu Zaiful Zakaria's profile photo
Education
  • SMA
    SPM, 1998 - 1998
Basic Information
Gender
Female
Other names
sueanna
Work
Employment
  • home sweet home
    Managing Director, 2007 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Malaysia
Links
YouTube
Other profiles
Contributor to