Profile cover photo
Profile photo
Amiruddin Ahmad
72 followers
72 followers
About
Posts

Post has attachment
Salah satu inspirasi saya dalam menjual adalah dari sebuah buku bertajuk "Sell Or Be Sold!" oleh Grant Cardone.

Salah satu TIPS dari buku beliau yang saya nak kongsikan di pagi yang mulia ini (Hahaha! :P ) ialah....

"Build Your Powerbase!"

Ini bermaksud membina pengaruh serta mendapat bantuan yang secukupnya dari keluarga, rakan rakan & juga rangkaian perniagaan korang.

Ini sebahagian dari apa yang bakal kongsikan di Kelas Smart Founder 11 Ogos nanti. Saya akan tunjuk bagaimana saya apply setiap point dalam buku ni kepada bisnes Spray Pencuci Tudung 30 Saat.

Dari nak sibuk FB ADs CPC RM0.00000001 atau seronok gambar parcel bertimbun yang dipos ke alamat sendiri atau acah acah viral tanpa halatuju, pastikan bermula dengan SIAPA di sekeliling kita.

"Alaaaa.... Uncle takpa la... Ramai kawan...."
- Kepala hangguk kau! Ni lah fasa pertama KEGAGALAN orang kita. Belum apa apa dah rasa kalah. Tu yang terjebak beli & sedut minyak wangi OEM + mandi garam timbang kati pada harga kapak dengan harapan "semangat" pulih.

Oraits! Done acah acah HEBAT pagi ni. Hahaha!

Harga Earlybird Kelas Smart Founder dah habis. Sekarang harga Promo Smart Founder. Cukup lagi 10 orang grab harga promo ni, harga akan naik lagi.

Daaa....

Uncle
#SifuApaMacamNi
#HarimauMenangis
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Bagaimana saya atur Strategi Spray Pencuci Tudung 30 Saat?

Semua ini saya dedahkan dalam Kelas Smart Founder pada 11 Ogos 2018 dari pagi sampai malam. Korang sendiri nampak, kalau saya nak bagi, saya akan bagi sampai lebam!

Hahaha!

Ini LIVE Case Study yang PROVEN di mana saya sendiri beberapa kali terkentut bila dari 100 botol jadi 10,000 botol dalam masa 7 hari dengan kos iklan berbayar RM0.00.

Ini adalah "Cetakan Biru" (Blueprint) yang saya dah susun. Korang hanya perlu sesuaikan dengan produk korang. Saya hanya kongsikan apa saya buat. Ini bukan baca buku dan jadi Xifu, ini the REAL THING.

Pendaftaran saya akan buka besok jam 12.00 tengahari dan tempat adalah terhad pasal saya tak nak ramai ramai. Yuran bermula dari RM600.

Kalau nak free, sila buka Youtube dan "Ko pikirlah sendiri!"

Hahaha!

Adios! Ada mesyuarat sana sini... YB... opkos la BZ!

Uncle
#SifuApaMacamNi
#HarimauMenangis
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Best pulak layan benda ni....

Pembayaran menggunakan Paypal dan benda ni 100% Autopilot menggunakan sistem.

Tau tau duit masuk ja sambil sambil korek hidung dan jentik.

Hahaha....

Tak sabar esok nak berenang dalam swimming pool sambil dera Inner Circle pecah kepala nak fikirkan efficiency & innovation bisnes mereka sekarang.

Khamis layan #KroniDobi lak makan besar. Jumaat menyantuni Mixed Martial Arts.

Beginilah kehidupan seorang YB Tak Bertauliah...

Uncle
#SifuApaMacamNi
#HarimauMenangis
Photo
Add a comment...

Post has attachment
InsyaAllah, saya sedang "adjust" Malaysia Book of Records untuk turun padang pada 25 Julai 2018 banyak menyaksikan sesuatu yang luar biasa sambil mendapat liputan TV, Radio, Surat Khabar & Majalah.

Untuk acara ni, saya perlukan 100 orang volunteer. Makan saya bagi... ada kambing....

Hehehe...

Sapa nak join?

Uncle
#SifuApaMacamNi
#HarimauMenangis

Nota Berdegup Jantung
- Tak sabar nak lepak dengan Mira Filzah Sabtu ni. Saya harap dia terima saya seadanya. Hahaha! Gatal sungguh pakcik ini...
Photo
Add a comment...

Post has attachment
GADAI TANAH UNTUK AGAMA ?
.
Tak ramai yang tahu, almarhum Ustaz Murtadha JUAL tanah-tanah miliknya, untuk dijadikan modal awal pembangunan kompleks dakwah ini.
.
Arwah meninggal dunia dalam satu kemalangan, 4 bulan lalu.
Kemalangan tersebut pernah mendapat liputan media tempatan.
.
Kompleks Dakwah Darul Murtadha, merupakan impian almarhum Ustaz Murtadha Yusof.

Kini, projek ini disambung oleh adiknya, Ustaz Yaakub Yusra Yusof.
.
**
Pembinaan fasa demi fasa telah dijalankan.
**
.
Untuk fasa seterusnya, dana yang diperlukan adalah RM3.5 juta.
.
Dengan dana sebanyak ini, akan disiapkan :
.
1. Sebuah masjid dengan kapasiti 1,000-1,500 orang dalam satu-satu masa.
.
2. Sekolah pondok (60 unit)
.
.
**
Bayangkan, bila siap pusat ini, betapa bermanfaat untuk umat.
.
Bayangkan, pahala yang mengalir berterusan, kepada penyumbang-penyumbang.
**
.
.
**
Sudikah tuan/puan turut serta dalam dana ini ?
**
.
======
SHARE VIDEO INI kepada seramai mungkin.
======
.
Sebarkan video ini di Facebook dan Whatsapp kepada SERAMAI MUNGKIN.
.
Supaya lebih ramai orang tahu ada peluang bersedekah untuk pembinaan ini.
.
Saya perlukan 3,500 SHARE untuk menarik 10 orang PENYUMBANG yang sudi untuk menderma/ sedekah/ infaq/ waqaf SERENDAH RM 100.00 sahaja.
.
Kira- kiranya macam ni:
3,500 Share menarik 10 Penyumbang = 35,000 penyumbang
35,000 penyumbang x RM 100 = RM3,500,000.
.
.
InsyaAllah.
Ini tidak mustahil.
.
Bahkan, sehingga hari ini (Rabu, 13 Jun 2018), tinggal kurang separuh saja lagi untuk capai sasaran.
.
Saya, adik kepada almarhum, Ustaz Yaakub Yusra, akan ketuai projek ini dan akan update perkembangan semasa.
.
.
=====
BAGAIMANA UNTUK MENYUMBANG ?
=====
.
Salurkan terus sumbangan RM100 anda ke akaun rasmi kutipan dana ini :
.
MAYBANK
No akaun : 552059800910
Penama akaun : KOMPLEKS DAKWAH DARUL MURTADHA.
.
.
.
====
JEMPUT DATANG TERUS KE KOMPLEKS DAKWAH DARUL MURTADHA
====
.
Kami amat mengalu-alukan kedatangan tuan/puan ke Kompleks Dakwah Darul Murtadha.
.
Jemput datang dan lihat sendiri perkembangan pembangunan kompleks ini.
.
Alamat : Lot 11559, Kampung Teluk, Sungai Layar 08000 Sungai Petani,Kedah.
.
Google Maps : Kompleks Dakwah Darul Murtadha
.
Pejabat dibuka dari jam 9.00 pagi hingga 6.00 petang, setiap hari.
.
.
====
ADA SEBARANG PERTANYAAN ?
====
.
Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi :
.
014-6019090 ( office )
014-6019494 ( 2nd line office)
013-4215791 (Ustaz Yaakub Yusra Yusof )
.
Atau, datang terus ke Kompleks Dakwah Darul Murtadha.
Pejabat dibuka dari jam 9.00 pagi hingga 6.00 petang, setiap hari.
.

Semoga Allah bantu kita untuk capai kutipan RM3.5 juta ini.

Semoga Allah rahmati dan limpahkan ganjaran kepada tuan/puan yang turut serta menyumbang & sebarkan kutipan dana ini.

Ameen.

Mohon share untuk manfaat bersama...

Uncle
#SifuApaMacamNi
#HarimauMenangis
#KengsomUnited
Add a comment...

Post has attachment
Kalau korang pegi Jalan TAR dan nampak T-Shirt ni, sila jauhkan diri!

Kalau tak, korang boleh kena closing 6 botol terus.

Hahaha!

#TeamDobiOffline saya dah 5 bulan main game offline. Dan saya dah bagi SOP untuk Closing Ganas ialah sekali closing 6 botol. Skrip ni saya reka khas untuk diorang.

Ini cara Guerilla...

1. Buat T-Shirt camni yang ada CTA (Tanya Saya). (Yang gegirl, tulis just nice bawah paras tudung.

2. Bagi 10 orang pakai.

3. Jalan sama sama serentak. Tak boleh berpecah.

4. Pegi jer lepak area berkaitan. Cam spray cuci tudung 30 saat ni, diorang lepak area kedai kedai tudung.

5. Siapa tanya, siappp la jalankan SOP Closing 6 botol.

Nak tahu sesuatu? Diorang ni pelajar IPT yang dah cecah 5 angka jual spray ni. Rajin, Jujur dan tak reti nak menipu sangat.

Hahaha!

Uncle
#SifuApaMacam
#HarimauMenangis

Nota 60 menit
- Lagi sejam untuk korang daftar Dropship Spray saya. Lepas tu kena bayar. Takdenye tetiba nak terlepas pandang ke apa ke. Puas dah dok up peluang ni. Lambat, tinggal.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Wife : Bang! Jom p Pavi sat.

Me : Buat apa?

Wife : Nak p tengok Duck Scarves sat pasal nak cari tudung yang boleh pair dengan baju raya ni.

Me : Duck Scarves untuk itik, hangpa ni itik ka?

tetiba ada budak kecik mencelah...

Amanda : Mama nak jadi itik ke? Macam yang perampong (pelampung) tu?

Dapat rasakan diriku bakal kena paw oleh Mak & Anak ni harini.

Tapi takpa, sebagai Melayu sejati, kita harus berbelanja sampai lupa diri dengan mempergunakan duit perniagaan yang dok tengah untung laju ini.

Hahaha!

Uncle
#SifuApaMacamNi
#HarimauMenangis

Nota Jem
- Pagi ni dapat pulak order 1,000. Biar untung kecik, jangan jangan PEMALAS!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Minggu ni dok jem Amanda dok tergedik gedik menari depan saya dengan bahasa yang saya tak faham. Dia kata menari alien. Saya pun iakan ajer.

Kebetulan semalam dia dok layan Youtube, dia tunjuk kat saya tarian alien ni.

Punggah sungguh! Saya baru dok hafal step Syantik Dance, anak dah level Alien Dance.

Hahaha!

Uncle
#SifuApaMacamNi
#HarimauMenangis
Add a comment...

Post has attachment
Adoi la Lofa ni...

Dengan Sugar Daddy hang ni pun hang nak follow up jugak.

Hahaha!

Ingat nanti free nak lahirkan Cikgu Bella (Nabila Razali nama sebenar dia) untuk Nak La.

Senang mana yang jem tak tahu nak guna Nak La, boleh tanya Cikgu Bella. Dia goyang goyang sikit, terus korang dapat jawapan.

Jangan risau, saya selaku Sugar Daddy akan bertindak adil!

Hahaha!

Uncle
#SifuApaMacamNi
#HarimauMenangis
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Alhamdulillah! Seronok tengok update dalam group Dropship #TeamDobi.

Dah mula bibit bibit berita gembira mereka dah berjaya buat jualan dengan mudah.

Hanya perlu konsisten sahaja dengan ilmu yang saya bagi 100% percuma.

"Marketing is about consistency!"

Nama jer margin kecik, tapi dengan teknik Close Sale Tamak, boleh la setakat nak berbuka di #CheeseBanjir tu.

Ini belum saya dedahkan lagi Teknik Close Sale Yahudi, kang sia sia boleh beli henbeg baru. Itu yang 2 jam boleh Close Sale sampai beribu ringgit.

Tak perlu la nak tergedik gedik nak kejar geran sana sini.

Hahaha!

Ingat kisah Botol Madu? Ini kira baru buka sikit satu botol jer. Yang lain simpan dulu.

Ada progress, baru saya bukak lagi botol first.

Eh! Hahaha!

Uncle
#SifuApaMacamNi
#HarimauMenangis

Nota 2nd Round
- Nak join dropship intake seterusnya? Pegi cari FB "Puan Deeja" dan PM dia. Saya bz harini nak berfoya foya berlagak kaya di atas motosikal berkuasa rendah saya.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded