Profile cover photo
Profile photo
Alternativa d.o.o
7 followers
7 followers
About
Posts

Post has attachment
Alternativa uspješno izvršila prva testiranja vatrootpornih panela

U Alternativinoj novoj fabrici izvršena su testiranja vatrootpornih panela na vatru.
Testiranja su pokazali odličan rezultat. Testirani paneli dobili su ateste za vatrootpornost u trajanju od 60 minuta. Ispitivanja su vršena na panelima debljine 100 i 120 mm.
Budući da je plasman večine naših proizvoda planiran na europsko tržište, Alternativa će prema standardima EU nastaviti sa testiranjama i drugih vrsta panela.

https://alternativa.ba/alternativa-uspjesno-izvrsila-prva-testiranja-vatrootpornih-panela/
Add a comment...

Post has attachment
Novo u ponudi

Metalni profili za suhu montažu

Želimo obavjestiti  cjenjene kupce i potencijalne partnere da smo počeli sa proizvodnjom čeličnih pocinčanih profila za suhomotažne radove, tzv. profili za „Knauf“ sistem.
U ponudi imamo sve vrste standardnih profila za zidove i stropove, prateće ovjese i vijčanu robu.
Pored standardnih dužina, na zahtjev kupca možemo raditi i druge željene dužine što omogućuje bržu montažu i znatne uštede prilikom ugradnje.
Add a comment...

Post has attachment
Novi vijci na stanju
U našu tvornicu su polovinom mjeseca aprila pristigla četiri kontejnera vijaka za pričvrščavanje svih vrsta limova i panela za čeličnu dvenu ili betonsku podlogu.
Takođe su nam pristigli i vijci za sve vrste gips profila (suha gradnja).
Našim kupcima su na raspolaganju sve dimenzije i boje vijaka vrhunskog kvaliteta proizvođača Patta Tajvan čiji smo eksluzivni zastupnici i distributeri za BiH i zemlje okruženja.
Patta svoje proizvode izvozi u 80 zemalja svijeta što je najbolja potvrda kvaliteta vijaka koje nudimo.
Vijci su vrlo važan elemenat krova. Sa našim vijcima obezbjeđujete trajno zaptivanje svih pričvrsnih mjesta (neoprenska podloška).
Više o vijcima pogledajte na našoj stranici www.alternativa.ba
Alternativa d.o.o
Alternativa d.o.o
alternativa.ba
Add a comment...

Post has attachment
Proširenje proizvodne hale!

Završeni su radovi na proširenju naše glavne prozvodne hale. Objekat je produžen za 35 m, odnosno povećan za 1500 m2 što je omogućilo novi razmještaj mašina i repromaterijala.
Na dijelu utovara je sada formirano veliko skladište gotovih proizvoda što će u predstojećoj sezoni omogućiti bržu otpremu.Novi ulaz za dopremu repromaterijala je otvoren sa stražnje strane proizvodne hale,
a sve u cilju smanjenja gužve i čekanja kupaca na otpremi. Stari podovi površine 6.000 m2 su zamjenjeni novim estrih podovima visoke nosivosti.
Ovim proširenjem i uređenjem  objekta naši kupci  će znatno brže i efikasnije realizovati usluge utovara i otpreme.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
POSJETA ŠVICARSKOG AMBASADORA!
Našu kompaniju je u ponedjeljak 02.03.2015. godine posjetio ambasador Švicarke, njegova ekselencija, Heinrich Maurer u pratnji saradnika ambasade.
Generalni direktor i direktor marketinga, uz asistenciju osoblja kolektiva “Alternative”, organizovali su doček i priredili svečani ručak.
Ambasador je u pratnji generalnog direktora i direktora marketinga, obišao službe i proizvodne prostore kompanije, te se upoznao sa proizvodnim programom i raspoloživom opremom. Bio je pozitivno iznenađen radom i uspjesima “Alternative”.
Prilikom posjete ambasador je istakao da se na primjeru Alternative uvjerio da kompanije u Bosni mogu biti uspješne, ali je za to potreban predan rad i angažman.
Izražavamo svoju zahvalnost za posjetu gospodina ambasadora i iskazani interes za poslovanje naše kompanije i njen razvoj.
Više na www.alternativa.ba
Alternativa d.o.o
Alternativa d.o.o
alternativa.ba
Add a comment...

Post has attachment
Alternativa d.o.o
Photo
Add a comment...

Post has attachment
NAJUSPJEŠNIJA POSLOVNA GODINA!

Uspjeh kompanije „Alternativa“ d.o.o. definitivno je ove godine doživio svoj vrhunac. Ono što će ostati zapamćeno jeste činjenica da je 2014. godina u historiji postojanja kompanije, najuspješnija poslovna godina po prometu i profitu koji je kompanija ostvarila. Dobra organizovanost, maksimalno zalaganje svih uposlenika, želja, entuzijazam su samo neki od aduta naše kompanije koji su nam pomogli u ostavrenju našeg cilja. Uprkos mnogim preprekama, na koje je kompanija nailazila u ovoj godini, kao što su poplave i februarski protesti, kompanija je uspješno savladala i uspjela ostvariti zavidan uspjeh. Dakle, još jednom smo dokazali i pokazali da možemo, te opravdali svoju titulu lidera na području BiH i u regiji.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
SRETNA NOVA GODINA!

Svako dobro, sretnu i uspješnu 2015. godinu želi vam Alternativa d.o.o.
Nadamo se još boljoj poslovnoj saradnji  i dobrim  poslovnim uspjesima.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Trapezni lim - ELEGANT

Krovni i fasadni trapezno profilisani lim ELEGANT je veoma ekonomično rješenje za krovopokrivanje, oblaganje fasada i spuštenog stropa. Također se koristi i kod sendvič izvedbi kao donji lim sendviča.
Ekonomičnost i široke mogućnosti primjene su osnovna prednost ovog profila.Pokrivna širina trapeznog lima ELEGANT 1.100 mm, a potrebnu dužinu,debljinu i boju određuje kupac. Visina rebra kod ovog profila je 20 mm.
Trapezni lim ELEGANT je fleksibilno rješenje, jer se može postavljati na različite tipove podkonstukcije (betonske, čelične, drvene), a svoju primjenu je našao i kod lučnih krovova. Pričvršćava se specijalnim vijcima sa neoprenskom podloškom u donju zonu krovnog lima. Ugradnju ovog profila trebaju raditi stručna lica osposobljena za ugradnju.
Trapezni lim ELEGANT posjeduje izuzetne tehničke karakteristike visoke nosivosti što je verificirano od strane IMK - Instituta za materijale i konstrukcije pri Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Pored atestne dokumentacije za nosivost, Alternativa d.o.o. posjeduje i odgovarajuće Certifikate o primjenjenim repromaterijalima.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded