Profile cover photo
Profile photo
Afzalsukasuki Punya
862 followers
862 followers
About
Afzalsukasuki's posts

Post has attachment
Lokasi ke-7 review buffet Ramadhan 2017 kali ini adalah di Bangi Golf Resort Restaurant.
.
Kalau korang nak bawa ramai ahli keluarga berbuka puasa, aku cadangkan di Bangi Golf Resort ni. Harganya jauh lebih murah dengan 200 jenis menu yang boleh menjadi hidangan korang nanti.
.
Nak tau lebih lanjut boleh terus baca artikel di bawah.
.
http://www.afzalsukasuki.com/2017/04/promosi-buffet-ramadhan-2017-bangi-golf-resort.html?m=1

Post has attachment
Weekend haritu merupakan hari paling happening sebab berlangsungnya Konsert Jom Tonton yang bertempat di The Curve, Damansara.
.
Ada ramai artis yang turut menjayakan konsert ini. Nak tau lebih lanjut boleh baca artikel di bawah.
.
http://www.afzalsukasuki.com/2017/04/konsert-jom-tonton-sempena-ulang-tahun-pertama-tonton.html?m=1

Post has attachment
Kepada penggemar menu masakan Thai, aku nak syorkan satu restoran yang menyediakan menu masakan Thailand yang pure yang terletak di Petaling Jaya.
.
Kalau la aku tau Tom Yam dia sesedap tu, aku patut pesan dua mangkuk sekaligus. Bukan setakat Tom Yam je, ada banyak lagi menu pilihan yang boleh korang cuba di Streat Thai.
.
Nak tau menu2 lain boleh teruskan baca artikel di bawah.
.
http://www.afzalsukasuki.com/2017/04/pekena-masakan-thailand-di-restoran-streat-thai.html?m=1

Post has attachment
Bersama pengacara popular Jalan Jalan Cari Makan, @nastynator di majlis pelancaran Aplikasi Jalan Jalan Cari Jalan..
.
Dan kempen #SeringgitSatuKebaikan untuk membiayai juadah berbuka bagi mereka yang tidak berkemampuan sepanjang bulan Ramadhan yang akan tiba tidak lama lagi.
.
Jom muat turun aplikasi JJCM di Google Play Store untuk mendapatkan info berkenaan restoran popular di seluruh Malaysia dan pada masa yang sama kita menderma skali ye.
.
Nak tau lebih lanjut boleh baca artikel seterusnya di bawah.
.
http://www.afzalsukasuki.com/2017/04/pelancaran-aplikasi-jjcm-dan-kempen-seringgit-seribu-kebaikan.html?m=1
.
#jjcm #SeringgitSatuKebaikan #mediaprimadigital #ProjekTravel #ramadhan2017 #bloggermalaysia #lifestyleblogger #afzalsukasukidotcom

Post has attachment
Kalau korang berkelapangan esok apa kata korang ke eCurve Damansara kerana di sana akan berlangsung Konsert Jom Tonton sempena ulangtahun TONTON.
.
Ada ramai artis yang bakal memeriahkan konsert tersebut antaranya Suffian Suhaimi, Wany Hasrita, Forteen, Bunkface, Ara AF, Waris, Azlan & The Typewriter dan banyak lagi.
.
Nak tau details event boleh rujuk artikel di bawah ye. Jumpa di sana esok.
.
http://www.afzalsukasuki.com/2017/04/konsert-jom-tonton-di-the-curve-damansara.html?m=1

Post has attachment
Kalau korang berkelapangan esok apa kata korang ke eCurve Damansara kerana di sana akan berlangsung Konsert Jom Tonton sempena ulangtahun TONTON.
.
Ada ramai artis yang bakal memeriahkan konsert tersebut antaranya Suffian Suhaimi, Wany Hasrita, Forteen, Bunkface, Ara AF, Waris, Azlan & The Typewriter dan banyak lagi.
.
Nak tau details event boleh rujuk artikel di bawah ye. Jumpa di sana esok.
.
http://www.afzalsukasuki.com/2017/04/konsert-jom-tonton-di-ecurve-damansara.html?m=1

Post has attachment
Salah satu lokasi buffet Ramadhan yang nak aku cadangkan di sekitar Kuala Lumpur dengan rate harga bawah RM100 untuk dewasa adalah di Saffron Brasserie, Ancasa Hotel, KL
.
Ada lebih 100 jenis menu akan ditampilkan dan dihidangkan berlainan setiap hari. Yang menariknya ada beberapa menu rare yang korang boleh cuba di sini contohnya Roti Canai Warna Warni haha.
.
Memang murah harganya, senang cari dan tak risau masalah parkir kereta. Dekat plak ngan stesen LRT dan monorail. Nak tau lebih lanjut boleh baca artikel di bawah.
.
http://www.afzalsukasuki.com/2017/04/promosi-buffet-ramadhan-2017-ancasa.html?m=1
.
#buffetramadhan #promosibuffetramadhan

Post has attachment
Pelaburan jangka masa panjang oleh syarikat gergasi Siemens di Malaysia bagi tujuan memperkasakan industri pembuatan dan rangkaian internet.
.
http://www.afzalsukasuki.com/2017/04/siemens-melabur-100-juta-euro-di.html

Post has attachment
Bagi peminat teh hijau (green tea) ada produk baik aku nak kenalkan kat korang. Teh hijau STEA, 100% organik dan diimport dari Jepun.
.
Aku alah teh hijau sebab kembung perut tapi ngan teh hijau STEA ni aku ok la plak. Satu sachet boleh guna 2 ke 3 kali bancuhan.
.
Nak tau lebih lanjut boleh baca artikel di bawah.
.
http://www.afzalsukasuki.com/2017/04/stea-teh-hijau-import-organik.html?m=1
.
#stea #greentea #tehhijauJER #misiviral #slimteamy

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded