Profile

Cover photo
613,473 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

ACLVB

Shared publicly  - 
 
Vakbonden dienen beroep tot vernietiging in bij het grondwettelijk hof tegen regeringsmaatregelen horeca

Zoals reeds aangekondigd enkele maanden geleden hebben ACLVB, ABVV Horval en ACV Voeding en diensten en de respectievelijke interprofessionele organisaties ABVV, ACV en ACLVB een beroep tot vernietiging ingediend bij het grondwettelijk hof tegen de wet van 16 november 2015 die de regeling flexi-job en overuren voor de horeca invoert.

De verzoekende partijen hebben de gehele vernietiging gevraagd van de desbetreffende artikels in de wet die werd ingevoerd onder het bewind van Minister Tommelein.
In de procedure voor het Grondwettelijk Hof voert de vakbond volgende argumenten aan:
- flexijobbers worden gediscrimineerd ten opzichte van andere horecawerknemers omdat ze zowel op vlak van arbeidsrecht als socialezekerheidsrecht worden benadeeld (lager loon en vooral lagere socialezekerheidsuitkeringen, geen bekendmaking uurroosters 5 dagen vooraf, 360 overuren op jaarbasis zonder betaling van overloon,….

2. de arbeidsvoorwaarden van flexijobbers kunnen moeilijk billijk en rechtvaardig worden genoemd – het is een schending van de grondrechten op billijke arbeidvoorwaarden, billijke beloning en sociale zekerheid;

De vakbonden herhalen dat:

- het sociaal overleg volledig buitenspel is gezet (doordat de wetgever het flexiloon en bijhorende regels vastlegt);

- het niet beperkt is tot een bijkomende activiteit naast een hoofdactiviteit, je kan dit ook voltijds doen ;

- dit geen strijd tegen het zwartwerk is, maar het legaliseren ervan is;

- deze wet onaanvaardbaar en bovendien reeds een voorafname is op de Wet-Peeters.
 ·  Translate
1
Add a comment...

ACLVB

Shared publicly  - 
 
ICT-vacatures

ACLVB heeft vacatures voor een functioneel analist, test coördinator en een java developer. Meer details over de jobinhoud op onze website.
 ·  Translate
1
Add a comment...

ACLVB

Shared publicly  - 
 
Vakbonden naar Grondwettelijk Hof tegen optrekking pensioenleeftijd

ACLVB, ACV en ABVV dienen vandaag een verzoekschrift in bij het Grondwettelijk Hof om de verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd te laten vernietigen.

In één beweging contesteren zij ook de verstrenging van het vervroegd pensioen en de optrekking van de leeftijd voor het overlevingspensioen. De bonden doen dit zowel voor de werknemerspensioenen als voor het stelsel van de overheidspensioenen voor ambtenaren en onderwijzend personeel.
 ·  Translate
1
Add a comment...

ACLVB

Shared publicly  - 
 
Ook ACLVB stelt STOP CHINA DUMPING, STOP CHINA MES

De Europese industrie heeft reeds miljoenen industrie-jobs verloren aan China. De vraag die nu voorligt op de Europese Commissie is of China het statuut van Vrije markt economie (MES) krijgt in 2016.

Indien ja gaat dit in Europa miljoenen jobs en miljarden euro's kosten. En dan zal China nog meer van haar productieoverschotten (zoals in de staalindustrie) in Europa dumpen onder de eigenlijke kostprijs. Wat een eerlijke en vrije handel onmogelijk maakt en een directe bedreiging vormt voor de volledige staalindustrie in Europa.

Vandaar neen aan het vrije marktstatuut voor China, en het verder opvoeren van anti-dumping maatregelen tegen Chinees staal door Europa.
 ·  Translate
3
Add a comment...

ACLVB

Shared publicly  - 
 
ACLVB gaat voor werkzekerheid in een Belgische staatsbank Belfius

Vorige week lanceerde minister Van Overtveldt de piste om Belfius in Belgische handen te houden. Ondertussen worden van verschillende kanten ballonnetjes opgelaten over hoe deze Belgische bank er in de toekomst moet gaan uitzien.

Voor de ACLVB is het belangrijk dat het huidige herstel van de bank Belfius in de komende jaren bestendigd wordt. Daarbij staan het personeel en de klanten van de bank centraal.

Daarom pleit de ACLVB om Belfius als staatsbank te behouden. Daarbij moet werkzekerheid en stabiliteit voor het personeel en de klanten van de bank centraal staan.
 ·  Translate
1
Add a comment...

ACLVB

Shared publicly  - 
 
Infomomenten sociale verkiezingen West-Vlaanderen

Militant voor de sociale verkiezingen 2016? Heb je vragen of ben je op zoek naar tips en weetjes als (nieuwe) militant? Wij ontmoeten je graag op een van onze infomomenten in West-Vlaanderen. De exacte data en locaties vind je op onze website.
 ·  Translate
1
Add a comment...

ACLVB

Shared publicly  - 
 
De Grote Parade van nu zondag: De teletaxmachine van de ACLVB rukt opnieuw uit !

Op 20 maart zal de ACLVB deelnemen aan de grote parade van hart boven hard. Een lijnbus, omgebouwd als teletaxmachine, rukt opnieuw uit. Werknemers stappen met een cheque van 100 euro door de ene deur en komen er langs de andere deur berooid van af.

De ACLVB had de teletaxmachine liever op stal laten staan, maar de jongste begrotingscontrole toonde nog maar eens aan dat de taxshift onvoldoende inspanningen vraagt van vermogens, en van werknemers en sociaal verzekerden des te meer: Het leven wordt duur, maar alleen de burger krijgt de factuur !

Nochtans zijn er alternatieven. Reeds maanden geleden heeft de ACLVB een rechtvaardig en redelijk alternatief berekend dat de moeite waard is om opnieuw onder de loep te nemen.
 ·  Translate
1
Add a comment...

ACLVB

Shared publicly  - 
 
Albert Heijn werknemers mogen niet de dupe zijn van een wereldwijde fusie !

Deze morgen werden de werknemersvertegenwoordigers bij Albert Heijn België op de hoogte gebracht van het feit dat, ten gevolge de wereldwijde fusie tussen Ahold en Delhaize, er in België acht AH-vestigingen verkocht zullen worden. Dit is een voorwaarde van de Belgische mededingingsautoriteit. De beslissing treft +/- 400 werknemers en hun gezinnen.
 ·  Translate
2
Add a comment...

ACLVB

Shared publicly  - 
 
Bij Accent is stem van werknemer een koopje

Met de vraag om de sociale verkiezingen te boycotten, ontneemt Accent Jobs zijn werknemers een fundamenteel recht van democratie op de werkvloer, met een dagje verlof en de gratis smartphone als lokaas. Dit is echter geen volslagen verrassing.

Lees het opiniestuk van Nationaal Voorzitter Mario Coppens hierover op onze website.
 ·  Translate
1
Add a comment...

ACLVB

Shared publicly  - 
 
Geen fiscale rechtvaardigheid zonder vermogensbelasting

Op zondag 20 maart stapt het Financieel Actie Netwerk (FAN) mee op in de parade van Hart boven Hard met de eis dat er geen fiscale rechtvaardigheid mogelijk is zonder vermogensbelasting. Waarom een vermogensbelasting? Omdat het vermogen ongelijk is verdeeld en omdat het sneller aangroeit dan het inkomen uit arbeid.

Lees meer op onze website
 ·  Translate
1
Add a comment...

ACLVB

Shared publicly  - 
 
Limburg zoekt kandidaten

De medewerkers van ACLVB in Limburg zoeken volop kandidaten voor de sociale verkiezingen.

Heb jij ook een punt ? Surf naar http://www.wordkandidaat.be/. #wordkandidaat
 ·  Translate
9 new photos · Album by ACLVB
3
Add a comment...

ACLVB

Shared publicly  - 
 
ACLVB-actie bij Delhaize vanmorgen

Polyvalentie aan 200%: de slager die de vis versnijdt en de inpakster die worsten maakt. Hoe kunnen in die omstandigheden kwaliteitsproducten aangeboden worden? Het varkensgehakt gaat naar haring ruiken en vice versa. Dan hebben we het nog niet over de hygiëne.

De werknemers van Delhaize zijn er trots op dat ze hun beroep kennen en dat ze hun klanten een professionele dienstverlening kunnen aanbieden. De actie van vanochtend was er om klanten te informeren over wat er achter de schermen gebeurt bij het merk van de Leeuw.
 ·  Translate
3
1
Add a comment...
Story
Tagline
Vrije visie, eigen stem
Introduction
De Liberale Vakbond ACLVB is een warme vakbond, waar elke mens centraal staat en waar de plaatselijke aanpak primeert.

Onze waarden (vrijheid, solidariteit, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid) vormen de vier pijlers van ons sociaal liberalisme.

Als vakbond dicteren we geen keuzes, maar geven we ideeën en oplossingen aan leden, militanten en mandatarissen.

Dat alles doen we volledig politiek onafhankelijk.
Contact Information
Contact info
Phone
09-222.57.51
Email
Address
Koning Albertlaan 95 9000 Gent