Belakás utáni OnePlus X tapasztalatok

- Előreláthatóan semmi szükség nem lesz MicroSD-re - használhatom majd dupla SIM-el a készüléket. Ez nyilván szubjektív dolog, én nem szoktam FullHD videókat felvenni a telefonnal (persze, ez változhat, lásd az unboxing videót), és ha filmet nézek is rajta, azt streamelem, nem rakom fel rá a teljes filmet. Játékokat sem használok rajta túl sokat, ráadásul amiket használok is, nem nagyok, szóval a 16 GB-os változat hagy nekem plenty of space-t.
- Még mindig rohadt gyors. Bár az online tartalmak betöltése nem volt villámszerű (otthon 10 Mbit-es netem van, és a 4G sem villant igazán), de az offline tartalmak, játékok látványosan gyorsabbak, mint a N5-ön voltak. A multitasking is valami csoda lett - gondolom, ez a 3GB RAM "számlájára" írandó. FB, G+, Ingress, HO, Whatsapp - minden a memóriában, és pikk-pakk lehet váltani köztük.
- A gyári Oxygen Launcher egy vicc. Legalábbis, az általam használt Apex-hez képest - így aztán hamar felkerült rá a Pro változat. Most teljesen azok a gesztusok vannak, amiket megszoktam N5-ön, az appok is ugyanúgy működnek (csak gyorsabban).
- GPS valami álom. N5 is jó volt már ebből a szempontból, de még mindig kellett neki pár másodperc, hogy megtalálja magát. Onnantól már pontosan tette a dolgát. Az X-ben nem kell csak töredékmásodperc a pozicionáláshoz, és ha ránézek a térképre, még azt is meg tudom róla mondani, hogy az úton melyik sávban közlekedem épp.
- A duplakopp és az O gesztus a kikapcsolt kijelzőn már beépült a kezembe. Igaz, ez volt az egyik ok, hogy váltani akartam (nem volt kedvem N5-öt mókolni, és gyári stock droiddal az nem megy). Like.
- A töltő viszont nem hozza azt, amit vártam. Igaz, nagyobb az aksi, mint az N5-ön, de hogy több, mint 3x annyi idő kell a teljes töltöttséghez, az mondhatni vicc. Az N5 1 perc / % töltési sebességénél ez a több, mint 3 perc / % - be fogom emiatt fonni a szemöldököm. De persze, ki fogom próbálni a nem-gyári töltővel is, hátha az jobb lesz.
- Akkuidőről nem tudok sokat mondani, a kínai áram, ami benne volt, kb 70%-os töltést mutatott, mikor kicsomagoltam (elfelejtettem megnézni). Mivel volt rajta alapszoftver frissítés, így visszanézni sem tudom már, de mikor először tudatosult, hogy azt is figyelni kéne, 50% körül volt a töltés. Onnan még 2.5 óra SoT-ot sikerült elérni, mikor bekapcsolt 15%-on a csökkentett mód. ÁLL LEEJT. Ha ez ilyen marad, egyáltalán nem fog hiányozni nap közben a QI töltés.
- Nincs még rá tempered glass shieldem - de már megrendeltem. Addig is akartam rá venni egy protectort, de ugye, erre a készülékre nincs. Vettem vághatót (jó bénán sikerült leszabni). El is felejtettem, hogy feltettem, mikor telefonáltam vele. És... brutál meglepődtem, hogy NEM HALLOTTAM SEMMIT az ellenfélből. Pedig a kihangosított készülék ÜVÖLT. Youtube videót is a második osztáson nézek, mert különben kiszakítja a dobhártyám. Már majdnem ott voltam, hogy ticketet nyitok a OnePlus-ra, mikor rájöttem, én toltam el... a protektorral lefedtem a hangszórót is :D Képen a bénázásom :D
Photo
Shared publiclyView activity