Profile

Cover photo
Zsolt Müller
363,281 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

 
Az AutoInput Tasker plugin iszonyú "tápos" lehetőségeket rejt. A UI-t közvetlenül vezérelve rengeteg mindent tudsz automatizálni, ami miatt esetleg rootolni akartad volna a telót. Persze nem a legideálisabb biztonsági szempontból, hiszen a működéséhez ugyanúgy fel kell oldalni a képernyőzárat, mintha te magad végeznéd a műveleteket (gombnyomás, swipe, stb.) és az automatizálás lényege, hogy nem igényli a figyelmedet. Márpedig a jelenléted/figyelmed nélküli képernyőzár feloldás nem a legjobb ötletek egyike. :-) Ettől függetlenül megbízható környezetben (ill. feltételek esetén) jól használható. Pl. éjszakai (miközben a teló ott van pl. az ágyad mellett) ütemezett feladatokra.
 ·  Translate
Watch the AutoInput video here: https://www.youtube.com/watch?v=U6ajlDn3cwY...
1
Ferenc Sablyán's profile photoArnold “Zagor” Németh's profile photo
2 comments
 
Ja. Csak a lenyeg marad ki. :P de engem kerd erdekelmi.
 ·  Translate
Add a comment...

Zsolt Müller

Discussion  - 
 
A CM 12.1 újdonságai között eddig elkerülte a figyelmem egy apróság: WiFi prioritások megadásának lehetősége. :-) Elég bosszantó, hogy amióta Lollipopot használok, az OS dönti el helyettem, hogy melyik elérhető (és bekonfigolt, azaz jelszóval megadott) hálózathoz csatlakozzon.
Végre a 12.1-es frissítéssel újra visszakapjuk az irányítást. Mivel csak hivatalos release-eket használok és OnePlus One-om van, így hozzám most jutott el eme feature. Gondoltam talán mást is érdekel, hogy ha másért nem, ezért mindenképpen megéri frissíteni 12.1-re. :-)

ui: valamiért a G+ (webes felület) nem engedi nekem, hogy egy meglévő G+ posztot újra megosszak egy G+ közösségben (pl. Androidportal.hu). Bármely ismerősömmel, körökkel, stb. meg tudom osztani, csak community-vel nem. :-o Viszont azt látom, hogy másoknak ez sikerül (azaz G+-on belül egy-egy posztot ide, az Androidportalra továbbosztani). Mit csinálok rosszul? :-o
 ·  Translate
1
Krisztián Kovács (p3d3str1an)'s profile photoZsolt Müller's profile photoMolnár Péter's profile photo
5 comments
 
Köszi az infót! A mondást pedig aktualizálnám: majd ha piros Nexus 5-ök hullanak az égből. 
 ·  Translate
Add a comment...

Zsolt Müller

Shared publicly  - 
 
Stubenbergsee (with Baraka, www.baraka.hu)
1
Add a comment...

Zsolt Müller

Discussion  - 
 
Hamarosan jön a Lollipop a OnePlus One telefonokra is. :-)
(mármint a nem Indiában vásároltakra ...)
 ·  Translate
“Lollipop build for @oneplus one has entered QA/QE stage for release! Testing & cert to begin alongside 3rd party partners to meet GMS reqs.”
5
Add a comment...

Zsolt Müller

Discussion  - 
 
Van 3 db 64GB Sandstone black OnePlus One meghívóm. Még 6 napig beválthatók. Ki kéri?
 ·  Translate
1
Add a comment...

Zsolt Müller

Shared publicly  - 
 
I guess IMDb must have been hacked too. "The Interview" got a weighted average score of 10 (out of 10)! :-) And taking a look at the distribution of the votes reveals (if you didn't guess it already ;-) ) that this cannot be real: approx. 95% of the votes were 10.0, which was simply impossible if those votes came from actual human beings.

http://www.imdb.com/title/tt2788710/ratings
1
Add a comment...

Zsolt Müller

Kérdésem van  - 
 
2013 nyarán a Trend Micro írt egy blog posztot a rejtett device adminisztrátor app-okról és kiadtak egy app-ot ezek észlelését segítendően.
http://blog.trendmicro.com/trendlabs-security-intelligence/cybercriminals-improve-android-malware-stealth-routines-with-obad/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trendmicro.mtrt.hiddenDAcleaner

Nem sokkal később a McAfee is követte a példát és beépített egy hasonló toolt az ingyenes McAfee Security Innovtions app-ba:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mcafee.mmi

A kérdésem: nem találtam meg, hogy pontosan milyen Android sebezhetőség/hiba adott lehetőséget egy Device Administrator joggal rendelkező appnak a "Device Administrators" képernyőről való elrejtőzésre. Így aztán fogalmam sincs, hogy ez már javítva lett-e. Titkon remélem, hogy igen (elég sok víz lefolyt már azóta a Dunán), de megnyugtatóbb lenne biztosan tudni.
Valakinek van esetleg erről infója? Azaz hogy milyen hiba volt ez és melyik Android verziótól kezdve lett javítva?
 ·  Translate
1
Michele Lagorio's profile photo
 
Hatalmas az érdeklődők száma.... 😞

 ·  Translate
Add a comment...

Zsolt Müller

Kérdésem van  - 
 
Csak most szembesültem azzal, hogy Lollipop alatt a külső tárolók (SD, USB OTG) elérése új API használatát igényli. Az a fura, hogy már jó ideje 12.0-át használtam (OnePlus One, Cyanogen OS) és nem rémlik, hogy belefutottam volna ebbe. No mind1. Elképzelhető, hogy április óta nem kötöttem pendrive-ot a telóra.
Viszont most kissé értetlenül állok a jelenség előtt. ES File Explorerrel másoltam fájlokat USB OTG-n keresztül pendrive-ra és bár szépen kiválasztom a pendrive gyökérkönyvtárát és a másolás sikerül is, app restart (v. reboot? ... nem emlékszem) után újra kéri ilyen műveletnél, hogy engedélyezzem az USB storage elérését az app (ES File Explorer) számára. Nem kéne ezen jogokat permanensen megőriznie az OS-nek? :-o
A másik probléma: a fájlok másolása során minden fájlnév végére odakerül egy új kiterjesztés. :-o Ha *.gz fájlokat másolok, akkor az USB-n *.gz.zip lesz belőle, ha *.properties fájlokat másolok, akkor *.properties.txt lesz belőlük (konkrétan Titanium Backuppal készült fájlokat másoltam).

Ha megkerülöm a problémát a /system/etc/permissions/platform.xml módosításával (lásd: http://forum.xda-developers.com/xperia-z2/help/write-sd-card-permissions-android-5-0-2-t3089933), akkor egyrészt nem kell külön jogot adnom az ES File Explorernek a pendrive olvasására/írására, másrészt fájlmásolás során nem módosulnak a fájlnevek (nem kerül új kiterjesztés a fájlnevek végére).

Elsősorban a fájlnevek módosulásának oka érdekelne. Ez is az új API-val járó nyűg v. ez az ES File Explorer sara? Milyen fájlkezelőt tudnátok ajánlani, ami szintén támogatja a Lollipop SD/USB-OTG kezelésének API-ját? Kipróbálnám a fájlmásolást más app-okkal is, hogy lássam min múlik a dolog.
 ·  Translate
Richer access to secondary shared storage devices In KitKat we introduced APIs that let apps read/write file in app-specific directories on secondary… - Jeff Sharkey – Google+
1
Sancho Vi At's profile photoKrisztián Kovács (p3d3str1an)'s profile photoZsolt Várszegi's profile photoZsolt Müller's profile photo
6 comments
 
Köszönöm a válaszokat. Ki fogom próbálni több fájlkezelővel is.
 ·  Translate
Add a comment...
 
Talán majd most. De tényleg. :-) Én már ott tartottam, hogy szétkapom a telót és végrehajtom rajta az egyik júzer által javasolt módosítást (digitizer flex insulation). De akkor megvárom még a köv. OTA-t ... hátha. :-)
 ·  Translate
1
Attila Szivós (Ati)'s profile photo
 
Hát sztem hardveres hiba lesz, mivel most ColorOs van a telómon, és ugyanúgy ez a hiba. :(
 ·  Translate
Add a comment...

Zsolt Müller

Discussion  - 
 
OnePlus One vs. érintés problémák

Pár hete kezdődött a dolog és sajnos egyre zavaróbb. Kb. az érintések 20-25%—ékát nem érzékeli (de lehet, hogy ez túlzás ... majd csinálok egy átfogóbb tesztet). :-( Ez leginkább akkor ütközik ki, amikor nem folyamatosan gépel az ember. Hiszen az utóbbi esetben a bill. alkalmazás (Swiftkey) akkor is felismeri a gépelendő szavakat, ha pontatlanul írod be őket.
De ha csak gombokat, ikonokat, linkeket böködsz, akkor nagyon gáz, ha minden negyedik alkalommal duplán (v. triplán) kell nyomnod.

Gugliztam és sajnos elég sokaknál jelentkezik ilyen v. olyan probléma a touchscreen-nel.

A gyártó szerint szoftveres problémáról van szó és már több OTA-nál ígérgették, hogy "most már tényleg minden touchscreen probléma meg lesz oldva". Sajnos nem lett (megoldva).

Egyes 1+1 tulajok szerint gyártási hibáról van szó (valahol szigetelésként ragasztót használtak és helyette szalagot kellett volna). Ellenben a gyártó nem cseréli (egyelőre) az ilyen problémával jelentkező készülékeket, a házilagos javítással pedig elveszted a garanciát. Ördögi kör.

Van köztetek olyan 1+1 tulaj, aki már szembesült a problémával? Vagy én vagyok idehaza az első "szerencsés nyertes"? Mivel most már meglehetősen egyszerűen lehet Mo.—ról is 1+1-t rendelni, eme hibával találkozók köre gyorsan fog szaporodni. :-(
 ·  Translate
1
Norbert Csobai's profile photoSharks Sárvár Egyesület Taekwondo's profile photoJános Varga's profile photoAntal Palik's profile photo
5 comments
 
Nekem pár napja jött elő ez a jelenség. Akkor is volt ilyen gond, amikor tavaly nyáron megvettem a telefont, de az szoftveres volt, mert pár frissítés után jó lett. Most viszont a hetek óta használt, eddig hibátlanul működő lollipop-nál jött elő. Kipróbáltam kb három custom lollipop ROM-ot, és a legutolsó 4.4.4-et, de mindegyikkel rossz, szal sanszos, hogy hardveres a gond
 ·  Translate
Add a comment...

Zsolt Müller

Kérdésem van  - 
 
Mi alapján "dönti el" az Android, hogy egy OTG-vel csatlakoztatott USB-s eszköz "high power device"-e v. sem? Nyilván az eszköz kommunikálja vmilyen módon magáról ezt. :-o
A problémám: telefonra v. tabletra OTG-n keresztül rá tudok kötni pendrive-ot v. microSD kártyát. Viszont ha 2.5"-os külső HDD-t kötök rá, akkor kiírja, hogy nem oda Buda.
Az a kérdésem, hogy mi alapján tudom egy USB-s tárolóról eldönteni, hogy használható lesz-e OTG-n keresztül a tabletemmel v. telefonommal vagy sem? Szemezek egy SSD-s külső tárolóval ... elvileg az SSD-knek sokkal kisebb az áramfelvétele, mint a merevlemezeknek. De csak akkor veszem meg, ha tudom tablettal és/vagy telefonnal is használni. Ugyanis nem akarok notebookot vinni magammal utazásokra csak azért, hogy a fényképezőgépről v. kameráról külső tárolóra tudjam másolni az anyagokat. Inkább vinném csak a telefonom (esetleg a tabletet).

Előrevetítem: nem alternatívákat keresek a fenti kombinációra, hanem a kérdésre keresem a választ. Azaz mi alapján tudom egy eszköz specifikációból eldönteni, hogy a telefon v. a tablet képes lesz-e OTG-n keresztül használni? Csak próba-cseresznye módszer jöhet szóba vagy van erre valami követhető szabály (pl. "x" amper áramfelvétel felett nem megy, stb.)?
 ·  Translate
2
Gergő Oláh's profile photoZsolt Müller's profile photo
16 comments
 
Némi gondolkozás után végül arra jutottam, hogy a legpraktikusabb megoldás az, ha veszek egy Corsair Flash Voyager GS 512GB pendrive-ot. Ez tűnik a legjobb választásnak a használhatóság/kompatibilitiás és költséghatékonyság mezsgyéjén.

Ezt minden kütyümmel tudom használni, elég nagy kapacitású, elég gyors (már ha PC-be dugom ... a mobil kütyüknél az USB3-as csatlakozóknak még el kell terjednie) és a tabletba a microSD-vel egyszerre is bedugható, azaz ott tudok közvetlenül másolni is. Mondjuk a sebesség hagy némi kívánnivalót maga után. De a 7000 mAh-ás akksijával ki fog bírni egy 64GB-os másolást.
 ·  Translate
Add a comment...

Zsolt Müller

Shared publicly  - 
 
My first test of the slow shutter mode of the OnePlus One. :-)
You can read about this special tram in a Hungarian Wikipedia page.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kar%C3%A1csonyi_f%C3%A9nyvillamos
1
Jenő Szabó's profile photoZsolt Müller's profile photo
2 comments
 
I pressed the phone against the railing (that separates the tram line from the regular traffic) to stablize. There's no way I could've pulled this off while holding the phone in my hands (in the air).
Add a comment...
Basic Information
Gender
Male
Looking for
Friends, Dating, A relationship
Other names
müzso
Links
Other profiles