Profile

Cover photo
Zsolt Müller
Attended BME-VIK műszaki informatika
223,622 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

 
Talán majd most. De tényleg. :-) Én már ott tartottam, hogy szétkapom a telót és végrehajtom rajta az egyik júzer által javasolt módosítást (digitizer flex insulation). De akkor megvárom még a köv. OTA-t ... hátha. :-)
 ·  Translate
1
Attila Szivós-Pusztai (Ati)'s profile photo
 
Hát sztem hardveres hiba lesz, mivel most ColorOs van a telómon, és ugyanúgy ez a hiba. :(
 ·  Translate
Add a comment...

Zsolt Müller

Discussion  - 
 
Hamarosan jön a Lollipop a OnePlus One telefonokra is. :-)
(mármint a nem Indiában vásároltakra ...)
 ·  Translate
“Lollipop build for @oneplus one has entered QA/QE stage for release! Testing & cert to begin alongside 3rd party partners to meet GMS reqs.”
5
Add a comment...

Zsolt Müller

Shared publicly  - 
 
My first test of the slow shutter mode of the OnePlus One. :-)
You can read about this special tram in a Hungarian Wikipedia page.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kar%C3%A1csonyi_f%C3%A9nyvillamos
1
Jenő Szabó's profile photoZsolt Müller's profile photo
2 comments
 
I pressed the phone against the railing (that separates the tram line from the regular traffic) to stablize. There's no way I could've pulled this off while holding the phone in my hands (in the air).
Add a comment...

Zsolt Müller

Discussion  - 
 
AppBrain vs. akksi szívás

Tegnap vettem észre, hogy a "GPS Test" névre hallgató app (package: com.chartcross.gpstest) van az Android (4.4.4, ill. CM11.0-XNPH44S a OnePlus One-on) beépített akksi fogyasztásmérője tetején, mint legtöbbet szívó cucc. Mindez úgy, hogy egyszer sem indítottam el, nem futott és még a "cached processes" listában sem látszott.

Felkeltette az érdeklődésem. Megnéztem az "Elixir 2" app-ot használva, hogy milyen komponenseket hirdetett meg a manifest-jében és ezeket találtam érdekesnek:
com.appbrain.AppBrainService
com.appbrain.ReferrerReceiver

Rágugliztam a témára és a www.appbrain.com oldalon lyukadtam ki. Ez egy alternatív Android piactér ill. hirdetési rendszer. Nyilván a GPS Test-be beépítette a fejlesztője a támogatást az AppBrainhez. Az akksi leszívásával kapcsolatban eme két URL-t találtam:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=966690
http://forums.whirlpool.net.au/archive/1575000

Egyelőre a GPS Test megzabolázására tett első kísérletem sikertelennek bizonyult ... azaz hiába tiltottam le a fenti két komponenst (ADB shell-ben: pm disable com.chartcross.gpstest/com.appbrain.AppBrainService, stb.), továbbra is szívja az akksit. Ha nem sikerül megoldani, akkor kénytelen leszek megválni eme app-tól. Kár érte, régóta nagy megelégedéssel használtam. :-(
 ·  Translate
1
Zsolt Müller's profile photoZsolt Horváth's profile photo
6 comments
 
ha fenn van a GPS Status, akkor a GPS test úgy is feleslegesen van fenn :)
 ·  Translate
Add a comment...

Zsolt Müller

Kérdésem van  - 
 
Csatlakozom a "mit vegyek" kérdések közé. :-) Nem az ár a fő szempont, hanem a tudás.

Amit szeretnék:
- 3 GB RAM
- quad core (ami a kapható palettáról kb. eleve a max. órajelnél a min. 2Ghz procit is jelenti)
- full HD (a quad HD sincs kizárva), de 6"-nál kisebb kijelző (az 5.5" már nagyon a felső határ), ideális esetben minél közelebb van az 5"-hez, annál jobb
- természetesen LTE
- min. 3000 mAh akksi
- microSD kártyával bővíthető
- legyen "elég jó" a kamerája (értsd: a fentiek által belőtt mezőnyből ne lógjon ki a gyengeségével)
- legyen hozzá elérhető CyanogenMod ROM

Egyelőre ezek vannak nálam versenyben: OnePlus One, LG G3, Oppo Find 7

Ha lehetne kapni, akkor Droid Turbot vennék (aka. Moto Maxx), de úgy tudom Európában egyik sem játszik (és nem is lesz kapható). Pedig ez lenne nálam az álom kategória, kb. mindenben veri a mezőnyt (persze ez nézőpont kérdése).

Kinek mi a véleménye a fenti három modellről? Pro és kontra.
Előre is köszönöm a javaslatokat. :-)

ui: ill. ha valakinek még eszébe jut a fenti spec.-nak megfelelő készülék, ami szerinte versenybe szállhat eme hárommal, akkor ne tartsa vissza. Egyelőre csak ezeket találtam, amik megfelelnének a leírt igényeknek.
 ·  Translate
2
István János Somogyi's profile photoBagi Szabolcs's profile photoZsolt Müller's profile photo
69 comments
 
Megjött a OnePlus One (sandstone black, 64GB). :-) Nov. 30-án rendeltem meg, dec. 15-én küldte el a OnePlus, még aznap el is jutott a Mailboxde.com-hoz (a OnePlus-nál is Express szállítással kértem) és 2 nap alatt ért hozzám. Nem kapkodták el.
És a dobozon a sorozatszámot is tartalmazó cimkén az áll, hogy 2014.11.29. :-)
Ezek nem viccelnek. :-D Tényleg a megrendelések alapján megy a gyártás, kb. zéró raktárkészlettel. :-)
 ·  Translate
Add a comment...

Zsolt Müller

Shared publicly  - 
 
Stubenbergsee (with Baraka, www.baraka.hu)
1
Add a comment...

Zsolt Müller

Discussion  - 
 
OnePlus One vs. érintés problémák

Pár hete kezdődött a dolog és sajnos egyre zavaróbb. Kb. az érintések 20-25%—ékát nem érzékeli (de lehet, hogy ez túlzás ... majd csinálok egy átfogóbb tesztet). :-( Ez leginkább akkor ütközik ki, amikor nem folyamatosan gépel az ember. Hiszen az utóbbi esetben a bill. alkalmazás (Swiftkey) akkor is felismeri a gépelendő szavakat, ha pontatlanul írod be őket.
De ha csak gombokat, ikonokat, linkeket böködsz, akkor nagyon gáz, ha minden negyedik alkalommal duplán (v. triplán) kell nyomnod.

Gugliztam és sajnos elég sokaknál jelentkezik ilyen v. olyan probléma a touchscreen-nel.

A gyártó szerint szoftveres problémáról van szó és már több OTA-nál ígérgették, hogy "most már tényleg minden touchscreen probléma meg lesz oldva". Sajnos nem lett (megoldva).

Egyes 1+1 tulajok szerint gyártási hibáról van szó (valahol szigetelésként ragasztót használtak és helyette szalagot kellett volna). Ellenben a gyártó nem cseréli (egyelőre) az ilyen problémával jelentkező készülékeket, a házilagos javítással pedig elveszted a garanciát. Ördögi kör.

Van köztetek olyan 1+1 tulaj, aki már szembesült a problémával? Vagy én vagyok idehaza az első "szerencsés nyertes"? Mivel most már meglehetősen egyszerűen lehet Mo.—ról is 1+1-t rendelni, eme hibával találkozók köre gyorsan fog szaporodni. :-(
 ·  Translate
1
Norbert Csobai's profile photoTaekwondo Sharks Sárvár Egyesület's profile photoJános Varga's profile photoAntal Palik's profile photo
5 comments
 
Nekem pár napja jött elő ez a jelenség. Akkor is volt ilyen gond, amikor tavaly nyáron megvettem a telefont, de az szoftveres volt, mert pár frissítés után jó lett. Most viszont a hetek óta használt, eddig hibátlanul működő lollipop-nál jött elő. Kipróbáltam kb három custom lollipop ROM-ot, és a legutolsó 4.4.4-et, de mindegyikkel rossz, szal sanszos, hogy hardveres a gond
 ·  Translate
Add a comment...

Zsolt Müller

Kérdésem van  - 
 
Mi alapján "dönti el" az Android, hogy egy OTG-vel csatlakoztatott USB-s eszköz "high power device"-e v. sem? Nyilván az eszköz kommunikálja vmilyen módon magáról ezt. :-o
A problémám: telefonra v. tabletra OTG-n keresztül rá tudok kötni pendrive-ot v. microSD kártyát. Viszont ha 2.5"-os külső HDD-t kötök rá, akkor kiírja, hogy nem oda Buda.
Az a kérdésem, hogy mi alapján tudom egy USB-s tárolóról eldönteni, hogy használható lesz-e OTG-n keresztül a tabletemmel v. telefonommal vagy sem? Szemezek egy SSD-s külső tárolóval ... elvileg az SSD-knek sokkal kisebb az áramfelvétele, mint a merevlemezeknek. De csak akkor veszem meg, ha tudom tablettal és/vagy telefonnal is használni. Ugyanis nem akarok notebookot vinni magammal utazásokra csak azért, hogy a fényképezőgépről v. kameráról külső tárolóra tudjam másolni az anyagokat. Inkább vinném csak a telefonom (esetleg a tabletet).

Előrevetítem: nem alternatívákat keresek a fenti kombinációra, hanem a kérdésre keresem a választ. Azaz mi alapján tudom egy eszköz specifikációból eldönteni, hogy a telefon v. a tablet képes lesz-e OTG-n keresztül használni? Csak próba-cseresznye módszer jöhet szóba vagy van erre valami követhető szabály (pl. "x" amper áramfelvétel felett nem megy, stb.)?
 ·  Translate
2
Gergő Oláh's profile photoZsolt Müller's profile photo
16 comments
 
Némi gondolkozás után végül arra jutottam, hogy a legpraktikusabb megoldás az, ha veszek egy Corsair Flash Voyager GS 512GB pendrive-ot. Ez tűnik a legjobb választásnak a használhatóság/kompatibilitiás és költséghatékonyság mezsgyéjén.

Ezt minden kütyümmel tudom használni, elég nagy kapacitású, elég gyors (már ha PC-be dugom ... a mobil kütyüknél az USB3-as csatlakozóknak még el kell terjednie) és a tabletba a microSD-vel egyszerre is bedugható, azaz ott tudok közvetlenül másolni is. Mondjuk a sebesség hagy némi kívánnivalót maga után. De a 7000 mAh-ás akksijával ki fog bírni egy 64GB-os másolást.
 ·  Translate
Add a comment...

Zsolt Müller

Discussion  - 
 
Van 3 db 64GB Sandstone black OnePlus One meghívóm. Még 6 napig beválthatók. Ki kéri?
 ·  Translate
1
Add a comment...

Zsolt Müller

Shared publicly  - 
 
I guess IMDb must have been hacked too. "The Interview" got a weighted average score of 10 (out of 10)! :-) And taking a look at the distribution of the votes reveals (if you didn't guess it already ;-) ) that this cannot be real: approx. 95% of the votes were 10.0, which was simply impossible if those votes came from actual human beings.

http://www.imdb.com/title/tt2788710/ratings
1
Add a comment...

Zsolt Müller

Másvilág  - 
 
Az imént kaptam egy OnePlus One meghívót, viszont a fekete péntekes akció keretében már meghívó nélkül megvettem. Szóval ha vkinek kell, szívesen átengedem. Azt írták az emailben, hogy kevesebb, mint 24 órán belül felhasználandó. És persze nem lehet közvetlenül Mo.-ra rendelni, így ha nincs külföldi ismerősöd, akkor tudom ajánlani a mailboxde.com szolgáltatását (én ezen keresztül továbbítattam a csomagot).
Aki először jelentkezik (Hangouts-ban tudsz üzit hagyni), az kapja.

ui: fogalmam sincs, hogy a meghívó konkrét modellre vonatkozik-e, de én annó sandstone black 64GB-os modellt szerettem volna, így ha a meghívó kérésnél be kellett valamit jelölni, akkor biztosan ezt választottam ki (csak már rég volt és nem emlékszem).
 ·  Translate
1
Zsolt Müller's profile photo
2 comments
 
Megint kaptam egyet, szintén 24 órára. :-) Nem tudom mi lelte a OnePlus-t, de most csak úgy szórják a meghívókat.
Mivel múltkor se jelentkezett senki se, így most csak beszúrom és aki kapja marja.

https://account.oneplus.net/invite/claim/GLES-XTB1-QJ8O-LKQO
 ·  Translate
Add a comment...

Zsolt Müller

Shared publicly  - 
 
Good to know. If only this would work for Google+ Photos too. :-) Of course you can upload an unlimited number of photos to G+, but you can upload only a few GBs in full resolution (for free). The others will be automatically scaled down by G+. It'd be nice to know which photos/albums take up the most space from this free full-res quota.
 
Finally, a way to easily sort your files by size.
At a glance, Google Drive doesn't allow you to sort files by size, which makes clearing out space kind of a pain. Thankfully, Digital Inspiration points to a hidden little spot where you can find that info.
1
Add a comment...
Education
  • BME-VIK műszaki informatika
    2002
Links
Other profiles
Basic Information
Gender
Male
Looking for
Friends, Dating, A relationship
Other names
müzso