Profile

Cover photo
Zoltán Bálint
Works at IBM DC SFV
Lived in Várpalota
1,136 followers|315,975 views
AboutPostsPhotosVideosReviews

Stream

Zoltán Bálint

Shared publicly  - 
 
It is finally done! 5000 piece :)
4
Gábor Bognár's profile photoZoltán Bálint's profile photo
2 comments
 
Eltartott egy darabig, na :) 
 ·  Translate
Add a comment...

Zoltán Bálint

Shared publicly  - 
 
Vissza a Holdra. A google Xprize-ról egy jó kis videó. A Puli is versenyben van! Tessék támogatni, hadd menjen jó messze :)
 ·  Translate
3
Add a comment...

Zoltán Bálint

Shared publicly  - 
 
Can i have that badge too?+Ingress +Boglárka Bálint  #persepolis  
 
The Persepolis Anomalies are set to begin in Sendai (Tohoku), JP shortly. Share your SITREPs from the Anomaly Sites and Connected Cells with the #Persepolis hashtag. If reshared by +Ingress, we'll send you a private message with a Susanna Moyer Medal code.

#Persepolis  
1
Add a comment...

Zoltán Bálint

Shared publicly  - 
 
Another great cover from the Postmodern Jukebox!
2
Add a comment...

Zoltán Bálint

Shared publicly  - 
 
Axa ad for ingress
 
Love knows no Faction bounds. Protect your Portal gems with AXA Shields.

#AXAProtects  +AXA Insurance 
1
Add a comment...

Zoltán Bálint

Shared publicly  - 
 
Back to running. Ok jogging :) (7min/km isn't my best)
https://www.zombiesrungame.com/teppikamon/5511692/

Love this running "help". Good story, great app. 
2
Add a comment...

Zoltán Bálint

Shared publicly  - 
 
Fel kell készülni minden témakörből.
 ·  Translate
3
Add a comment...

Zoltán Bálint

Shared publicly  - 
 
Jó ezt tudni
 ·  Translate
 
UTAZÁSI OKOSSÁGOK, VÁNDOROKNAK...
(Ausztria, közlekedés, bírság, stb. átutazóknak is!)

Megígértem, ezért elkezdem. Minden héten szerdán közlünk egy-egy európai országot érintő okosságok azoknak, akik utaznak.

A cél, hogy segítséget nyújtsunk és abból a szempontból tárgyaljuk a dolgokat, amelyek minket is érintenek, tehát a közlekedés és elsősorban az autós közlekedés szempontjából.

Sokszor kerültünk az elmúlt 6 évben mi is kellemetlen helyzetbe a szabályok nem vagy felületes ismerete miatt. Azért, hogy nektek esetlegesen az információk hiánya miatt ne kelljen átélnetek azokat a szituációkat, amelyek nekünk kellemetlenséget okoztak, közkinccsé tesszük a tudásunkat....

Szükséges dokumentumok, közlekedési szabályok, sebességkorlátozások Ausztriában átutazáskor:

A magyar jogosítvány - ugyanúgy, mint a többi uniós igazolvány - Ausztriában is érvényes. Azonban csak és kizárólag a 18. életévét betöltött személy használhatja külföldön. Ausztriában, amennyiben nem a saját autónkkal közlekedünk, akkor FELTÉTLENÜL szükséges a tulajdonos ÍRÁSOS engedélye a járműhasználathoz. Megkönnyíti az ellenőrzés során a dolgokat, ha a kiállított dokumentum kétnyelvű.
Az Unió területére utazva a kötelező biztosításhoz kiállított ZÖLD kártya bemutatása és magunknál tartása már nem kötelező. Azonban! Tapasztalatunk szerint, ha vesszük fáradságot és magunkkal visszük, akkor az esetleges kárrendezés elképesztően meggyorsítható vele!

Szintén könnyebbé teszi a helyzetet baleset vagy káresemény esetén az európai baleset-bejelenő lap. 
Ezt a szabványdokumentumot a biztosítótársaságoknál lehet beszerezni. A bejelentő lap birtokában viszonylag gyorsan érvényesíthetjük a kárrendezésre vonatkozó igényeinket.
Sebességkorlátozás tekintetében nincsenek nagy különbségek hazánk szabályaihoz képest: lakott területen belül 50 km/h, belvárosokban akár csak 30 km/h (!), lakott területen kívül 100 km/h, autópályán pedig 130 km/h a megengedett sebességhatár, motorkerékpárok és 3500 kg-ot meg nem haladó járművek esetében.

Mindazonáltal nem elegendő ennyit tudni, van még folytatás, hiszen az előző posztunkban is láthattátok, hogy vannak csavarok az "apró betűs" részekben:

Személygépkocsik utánfutóval: városban: 50km/h, országúton: 100 km/h, autópályán: 100 km/h sebességgel közlekedhetnek, egyéb ettől eltérő korlátozás esetén!
Buszok: városban: 50km/h, országúton: 80 km/h, autópályán: 100 km/h, ez azért nagyon fontos, mert esetlegesen az autópályán, egy-egy teherautó konvojt érünk utol, amelyben egy busz is halad, akkor számítanunk kell arra, hogy a kamionoknál gyorsabban haladhat a busz és bármikor előzésbe kezdhet!
Trailert vontató járművek (750 kg alatt): országúton: 100 km//h , autóúton: 100 km/h, autópályán: 100 km/h
Trailert vontató járművek (750 kg felett): B kategória
A trailer és a vontató jármű együttes súlya nem haladja meg a 3500 kg-ot: országúton: 80 km/h, autóúton: 80 km/h, autópályán: 100 km/h, itt FONTOS, hogy a szerelvényre, azaz az autó és a vontatmány együttes súlyára vonatkozó 3500 kg alatti súly a mérvadó!
Ha magasabb a szerelvény súlya, akkor már a jogosítványunknak is meg kell felelnie egy más kategóriának!
ÉRDEMES ezt szem előtt tartani, amikor esetleg az ismerősünk trélerrel segítene hazavinni a lerobbant autónkat!
Trailert vontató járművek (750 kg felett): B+E kategória: országúton: 70 km/h, autóúton: 70 km/h, autópályán: 80 km/h
3 500 kg-ot meghaladó járművek: országúton: 70 km/h, autóúton: 70 km/h, autópályán: 80 km/h, NAGYON FONTOS, hogy a szerelvényre más a MATRICA DÍJA IS!!!!! Meg kell váltani a nagyobb kategóriát, mert 5000 Euró-ig terjedhet a bírság!

A másik kiemelendő, hogy a sebesség a 3500 kg-ot meghaladó szerelvény esetében autópályán 80 km/h!!!!! Nem ajánlatos átlépni, hiszen a gyorshajtás Ausztriában nem kifizetődő!
AKKOR A BÍRSÁG, MEG AZ ELLENŐRZÉS

Kezdjük az általunk nem nagyon ismert büntetésekkel!!!!!

A KÖVETÉSI TÁVOLSÁG BE NEM TARTÁSA
Igen, ez Ausztriában egy kifejezetten kedvelt büntetési tétel, amely nekünk Magyaroknak - "letollak az útról" - egy olyan dolog, amely meglepetést okozhat!

Az autópályákon, fő közlekedési utakon egyaránt elhelyeztek kifejezetten követési távolság mérésére alkalmas kamerákat és radar készülékeket. A lényeg, hogy egy bizonyos "út-idő" diagramból számolva 0,8 sec követési távolságot limitáltak.
Ehhez viszonyítva kerül meghatározásra a bírság és mint tudjuk! Ez év májusától, a külföldi bírságok kiküldéséhez, a BM köteles megküldeni a gépkocsi tulajdonosára vonatkozó adatokat az Osztrák hatóságoknak (EUCARIS RENDSZER, lásd a cikk végén!), tehát, ha a helyszínen nincs is rendőr, postán még kaphatunk csekket!

GYORSHAJTÁS:
Ausztriában is folyamatosan nő a gyorshajtások okozta baleset, így nem csoda, hogy ők következetesen és szigorúan ellenőrzik a sebességek betartását (vagy be nem tartását!)

Nem kell csodálkoznunk, ha egy szinte néptelen hegyi szerpentinen haladva, egy kanyar után, az üres buszmegállóban megbújva vár ránk egy türelmes rendőr a háromlábú sebességmérővel vagy éppen a kocsiból a radarpisztollyal pásztázva. Ezt követően a következő kanyarban pedig már a kolléga vár a kirótt bírsággal!

Mielőtt még megörülnénk, hogy a gyorshajtás csak anyagilag fáj, figyelmetekbe ajánlom, hogy az Osztrák rendőrnek megengedett a szabályaik szerint, hogy a jogosítványt bevonja! Tehát, ha átutazol és a jogsid fontos, akkor pláne érdemes betartanod a szabályokat!
A korábbi szabályok alapján, belterületen 40 km/órás, külterületen pedig 50 km/órás sebességtúllépésért két hétre vonhatták be a jogosítványt. 

Az új rendelkezés értelmében a szabálysértési eljárás elindítása mellett, akár 6 hónapra is bevonhatják az osztrák vagy KÜLFÖLDI ELKÖVETŐ jogosítványát, a gyorshajtás mértékétől függően, és természetesen a közlekedési szabálysértési bírság kiszabása mellett. 

Belterületen 60 km/óra, külterületen 70 km/óra túllépés például már 6 hetes jogosítvány-bevonást jelenthet, belterületen 80 km/óra, külterületen 90 km/óra túllépés pedig 12 hetes bevonást jelent. 
Belterületen 90 km/óra, külterületen, pedig 100 km/óra túllépés estén a jogosítványt már hat hónapra vonhatják be.

NA AKKOR ITT A LÉNYEG:
Mire is számíthatunk ha már megvan a dolog....
HELYSZÍNI BÍRSÁG: ha a gépjárművezető elismeri a helyszínen a szabálysértés elkövetését, és kifizeti a meghatározott pénzbüntetést, akkor a pénzbüntetés kiszabására vonatkozóan további panasszal, jogorvoslati lehetőséggel NEM ÉLHET. "NIX UGRIBUGRI!" Zsebben a lé és leróttuk a köznek a tartozásunk!

FELJELENTÉS: amennyiben a gépjárművezető nem ért egyet a büntetés kiszabásának alapjával vagy pénzbüntetés összegével, akkor a rendőr erről jegyzőkönyvet vesz fel, majd feljelentését továbbítja az illetékes hatósághoz.

A hatóság a szabálysértési eljárás alá vont személy részére határozatát kézbesíti. A határozat ellen 14 napon belül az érintett fellebbezéssel élhet írásban, vagy szóban.
HOHOHO!!! Na DE!:

Turisták, vagy átutazók esetében, akik nem rendelkeznek állandó lakcímmel Ausztriában, szabálysértési eljárás esetén, a magyar jogszabályoktól ELTÉRŐEN az osztrák rendőrnek joga, hogy a kiszabandó pénzbüntetés biztosítására IDEIGLENES biztosítékot vegyen az érintett személytől. 

Ez lehet egy kisebb pénzösszeg vagy értéktárgy, pl. kamera, fényképezőgép, laptop, mobiltelefon, stb. Ezt az eljárás jogerős lezárását követően kaphatja vissza tulajdonosa, amennyiben rendezte tartozását. A TAPASZTALATUNK AZ, HOGY EZ BIZONY OLYAN TÉTEL MINDEN ESETBEN, AMI ELGONDOLKODTATJA AZ EMBERT, HOGY EGYÁLTALÁN MEGÉRI E A "SZA..KODÁST" az egész....

Érdemes e vitatkozni a rendőrrel? HÁT? Csak abban az esetben, ha 100 %-ig biztosak vagyunk a dolgunkban, de nem árt, ha még ennél is biztosabbak vagyunk benne!

Merthogy a közlekedési szabálysértés megtörténtét vitató turistát az osztrák rendőrség további pénzbüntetéssel sújthatja, a hatósági eljárás lefolytatásának akadályoztatásának szabálysértése jogcímén. 
Hasznos lehet tehát a véleményünk szerint a rendőrséggel együttműködni.

Nyelvi nehézségek esetén, telefonon lehet a konzuli szolgálathoz fordulni. (Ja, vagy egy ismerőst megkérni, hogy segítsen, mert az gyorsabb!)

MIELŐTT NEKIINDULSZ NÉZD MEG AZ AUTÓD!
Ausztriában a hatóságok figyelnek a járművek műszaki állapotának rendszeres és szigorú ellenőrzésére. FONTOS, hogy a saját előírásaik szerint ellenőriznek, amelyeknek egyes feltételei szigorúbb műszaki követelményeket támasztanak, mint kis hazánk szabályai...(Olajcsöpp az autó alatt..."Nem gond az a pár csepp!")

Egy közúti műszaki vizsgálat során alkalmatlannak minősíthetik az ilyen gépkocsit a közlekedés biztonsága szempontjából. 
Ilyenkor a rendszámtáblát és a forgalmi engedélyt bevonják (!!!!), továbbá kötelezik a gépkocsi vezetőjét a gépjármű helyben történő megjavíttatására, ami súlyos költségeket vonhat maga után.

Ausztriában a rendőrségnek a jogosítvány bevonásán túl lehetősége van arra is, hogy a gépjárművet, annak kulcsát és forgalmi engedélyét a bírság megfizetéséig visszatartsa. (EZ NEM DUMA, VALÓBAN MEGESIK ÉS EGY EGYSZERŰ ÁTUTAZÁS RÉMÁLOMMÁ VÁLHAT!) 
Le is szerelheti az autó rendszámát , illetve KERÉKBILINCSET is feltehet.

KIFEJEZETTEN JÓ TUDNOTOK, HOGY Ausztria csatlakozott az EUCARIS európai gépjármű-adatbankhoz. 
A rendszer béli tagállamok között az adatszolgáltatás lehetővé teszi Ausztria számára, hogy a külföldi rendszámú gépjárművek esetében is a büntetés behajtható legyen a tagállam hatóságain keresztül! 
TEHÁT MOST MÁR TÉVES A FELTÉTELEZÉS! ("Lesz...m! Mert nem tehet semmit..." Ez már nem igaz!)
Külföldről is lenyomozhatják a megbírságolt autó tulajdonosát és közvetlenül neki címezhetik a bírságról szóló csekket.

A BÉRELT AUTÓVAL ELKÖVETETT SZABÁLYSÉRTÉS...:
Ha valaki bérelt járművel követte el a szabályszegést, akkor számíthat rá, hogy akár a bérbeadónál megadott címére is kaphat felszólítást, vagy már eleve az ott megadott hitelkártya adatok alapján megterhelik a számláját. 

Ha az útlevelének/személyi igazolványának és a jogosítványának az adatait is felvették, akkor szinte biztosan számíthat rá, hogy az autó bérbeadója át fogja terhelni a bírságot!
NEM LEHET ITT SEM APELLÁLNI A BÍRSÁG MEGÚSZÁSÁRA!

Ugyanez működik a népszerű P, E és Z rendszámos mozgásoknál is.... Úgyhogy egyre kevesebb mosolygós, P rendszámos, SL Mercit hajtó emberrel kell számolnunk Ausztria területén....

Ha érdekesnek és hasznosnak találtátok az információt, akkor egy PLUSZ 1-el jelezhetitek, egy megosztással pedig megtiszteltek minket!

JÖVŐ HÉT: NÉMETORSZÁG.....
:)
 ·  Translate
1
Add a comment...

Zoltán Bálint

Shared publicly  - 
 
Vers mindenkinek, vasárnap estére.
 ·  Translate
 
Gyimóthy Gábor: Nyelvlecke

Egyik olaszóra sodrán,
Ím a kérdés felmerült:
Milyen nyelv a magyar, s hogy hát
Európába hogy` került?

Elmeséltem, ahogy tudtam,
Mire képes a magyar.
Elmondtam, hogy sok, sok rag van,
S hogy némelyik mit takar,

És a szókincsben mi rejlik,
A rengeteg árnyalat,
Példaként vegyük csak ezt itt:
Ember, állat hogy` halad?

Elmondtam, hogy mikor járunk,
Mikor mondom, hogy megyek.
Részeg, hogy dülöngél nálunk,
S milyen, ha csak lépkedek.

Miért mondom, hogy botorkál
Gyalogol, vagy kódorog,
S a sétáló szerelmes pár,
Miért éppen andalog?

A vaddisznó, hogyha rohan,
Nem üget, de csörtet – és
Bár alakra majdnem olyan
Miért más a törtetés?

Mondtam volna még azt is hát,
Aki fut, mért nem lohol?
Mért nem vág, ki mezőn átvág,
De tán vágtat valahol.

Aki tipeg, mért nem libeg,
S ez épp úgy nem lebegés, –
Minthogy nem csak sánta biceg,
S hebegés sem rebegés!

Mit tesz a ló, ha poroszkál,
Vagy pedig, ha vágtázik?
És a kuvasz, ha somfordál,
Avagy akár bóklászik.

Lábát szedi, aki kitér,
A riadt őz elszökell.
Nem ront be az, aki betér.
Más nyelven hogy` mondjam el?

Jó lett volna szemléltetni,
Botladozó mint halad,
Avagy milyen őgyelegni?
Egy szó – egy kép – egy zamat!

Aki "slattyog", mért nem "lófrál"?
Száguldó hová szalad?
Ki vánszorog, mért nem kószál?
S aki kullog, hol marad?

Bandukló mért nem baktat?
És ha motyog, mit kotyog,
Aki koslat, avagy kaptat,
Avagy császkál és totyog?

Nem csak árnyék, ami suhan,
S nem csak a jármű robog,
Nem csak az áradat rohan,
S nem csak a kocsi kocog.

Aki cselleng, nem csatangol,
Ki "beslisszol", elinal,
Nem "battyog" az, ki bitangol,
Ha mégis: a mese csal!

Hogy a kutya lopakodik,
Sompolyog, majd meglapul,
S ha ráförmedsz, elkotródik.
Hogy mondjam ezt olaszul?

Másik, erre settenkedik,
Sündörög, majd elterül.
Ráripakodsz, elódalog,
Hogy mondod ezt németül?

Egy csavargó itt kóborol,
Lézeng, ődöng, csavarog,
Lődörög, majd elvándorol,
S többé már nem zavarog.

Ám egy másik itt tekereg,
– Elárulja kósza nesz –
Itt kóvályog, itt ténfereg.
Franciául hogy` van ez?

S hogy a tömeg mért özönlik,
Mikor tódul vagy vonul,
Vagy hömpölyög, s mégsem ömlik,
Hogy mondjam ezt angolul?

Aki surran, mért nem oson,
Vagy miért nem lépeget?
Mindezt csak magyarul tudom,
S tán csak magyarul lehet...! ·  Translate
2
Árpád Erdős's profile photo
 
A párja:

Bencze Imre: Édes, Ékes Apanyelvünk

Kezdjük tán a "jó" szóval, tárgy esetben "jót", 
ámde "tó"-ból "tavat" lesz, nem pediglen "tót". 
Egyes számban "kő" a kő, többes számban "kövek", 
nőnek "nők" a többese, helytelen a "növek". 
Többesben a tő nem "tők", szabatosan "tövek", 
amint hogy a cső nem "csők", magyar földön "csövek". 
Anyós kérdé: van két vőm, ezek talán "vövek"? 
Azt se' tudom, mi a "cö"? Egyes számú cövek? 
Csók - ha adják - százával jő, ez benne a jó; 
hogyha netán egy puszit kapsz, annak neve "csó"?

Bablevesed lehet sós, némely vinkó savas, 
nem lehet az utca hós, magyarul csak havas.

Miskolcon ám Debrecenben, Győrött, Pécsett, Szegeden; 
amíg mindezt megtanulod, beleőszülsz, idegen.

Agysebész, ki agyat műt otthon ír egy művet. 
Tűt használ a műtéthez, nem pediglen tűvet.
Munka után füvet nyír, véletlen se fűvet. 
Vágy fűti a műtősnőt. A műtőt a fűtő. 
Nyáron nyír a tüzelő, télen nyárral fűt ő.

Több szélhámost lefüleltek, erre sokan felfüleltek, 
kik a népet felültették... mindnyájukat leültették.

Foglár fogán fog-lyuk van, nosza, tömni fogjuk! 
Eközben a fogházból megszökhet a foglyuk.
Elröppenhet foglyuk is, hacsak meg nem fogjuk.

Főmérnöknek fáj a feje - vagy talán a fője? 
Öt perc múlva jő a neje, s elájul a nője.

Százados a bakák iránt szeretetet tettetett, 
reggelenként kávéjukba rút szereket tetetett.

Helyes-kedves helység Bonyhád, hol a konyhád helyiség. 
Nemekből vagy igenekből született a nemiség?

Mekkában egy kába ürge Kába Kőbe lövet, 
országának nevében a követ követ követ.

Morcos úr a hivatalnok, beszél hideg 's ridegen, 
néha játszik nem sajátján, csak idegen idegen.

Szeginé a terítőjét, szavát részeg Szegi szegi, 
asszonyának előbb kedvét, majd pedig a nyakát szegi.

Elvált asszony nyögve nyeli a keserű pirulát: 
mit válasszon? A Fiatot, fiát vagy a fiúját?

Ingyen strandra lányok mentek, előítélettől mentek, 
estefelé arra mentek, én már fuldoklókat mentek.

Eldöntöttem: megnősülök. Fogadok két feleséget. 
Megtanultam: két fél alkot és garantál egészséget.

Harminc nyarat megértem, 
mint a dinnye megértem, 
anyósomat megértem... 
én a pénzem megértem.

Hibamentes mentő vagyok. 
Szőke Tisza pertján mentem: 
díszmagyarom vízbe esett, 
díszes mentém menten mentem.

Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. 
Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent. 
Ha a kocka újfent fordul fent a lent és lent is fent.

Hajmáskéren pultok körül körözött egy körözött, 
hajma lapult kosarában meg egy tasak kőrözött.

Fölvágós a középhátvéd, három csatárt fölvágott, 
hát belőle vajon mi lesz: fasírt-é vagy fölvágott?

Díjbirkózó győzött tussal,
nevét írják vörös tussal, 
lezuhanyzott meleg tussal, 
prímás várja forró tussal.

Határidőt szabott Áron: árat venne szabott áron.
Átvág Áron hat határon, kitartásod meghat, Áron.

Felment, fölment, tejfel, tejföl; ne is folytasd, barátom: 
első lett az ángyom lánya a fölemás korláton.

Földmérő küzd öllel, árral; 
árhivatal szökő árral, 
ármentő a szökőárral,
suszter inas bökőárral.

Magyarország olyan ország hol a nemes nemtelen, 
lábasodnak nincsen lába, aki szemes: szemtelen. 
A csinos néha csintalan, szarvatlan a szarvas, 
magos lehet magtalan, s farkatlan a farkas. 
Daru száll a darujára, s lesz a darus darvas. 
Rágcsáló a mérget eszi, engem esz a méreg. 
Gerinces, vagy rovar netán a toportyánféreg? 
Egyesben a vakondokok "vakond" avagy "vakondok". 
Hasonlóképp helyes lesz a "kanon" meg a "kanonok"?

Nemileg vagy némileg? - gyakori a gikszer. 
"Kedves ege-segedre" - köszönt a svéd mixer. 
Arab diák magolja: tevéd, tévéd, téved; 
merjél mérni mértékkel, mertek, merték, mértek.

Pisti így szól: kimosta anyukám a kádat! 
Viszonzásul kimossa anyukád a kámat? 
Óvodások ragoznak: enyém, enyéd, enyé; 
nem tudják, hogy helyesen: tiém, tiéd, tié.

A magyar nyelv - azt hiszem, meggyőztelek Barátom -
külön-leges-legszebb nyelv kerek e nagy világon!
 ·  Translate
Add a comment...

Zoltán Bálint

Shared publicly  - 
 
Is it the future? I hope!
 
Incredibly inspiring. So worth 20 minutes of your time. I've already ordered mine. Elon has the amazing ability to make things happen. He doesn't just dream, he executes and delivers against his ideas. That's inspiring.

www.theverge.com/2015/5/1/8527543/elon-musk-tesla-battery-feels
I've watched a lot of handsomely paid CEOs get on stages for keynote presentations over the past decade, and none were as good as the one I saw Elon Musk give Thursday night in California as he...
3
1
Jakab Gipsz (vizilou)'s profile photo
Add a comment...

Zoltán Bálint

Shared publicly  - 
 
Hajnali hallgatózni való.
 ·  Translate
3
Boglárka Bálint's profile photoZoltán Bálint's profile photo
3 comments
 
Köpenyem szél, vánkosom szikla,
Otthonom a messzeség, de a szikra álmod tüzéhez én leszek az éjben,
Lángszívem izzik a fekete sötétben.
 ·  Translate
Add a comment...

Zoltán Bálint

Shared publicly  - 
 
This one is a good one! Great symphonic cover for an old (but still good) song
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Work
Occupation
MVS Op
Skills
IBM Mainframe, Industrial electronic
Employment
  • IBM DC SFV
    F9 F2, 2001 - present
  • IBM Slider
    Logisztika, 1999 - 2001
Basic Information
Gender
Male
Story
Introduction
I am not surfin' in the internet, I am CRUISING.

Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Várpalota
Links
Best gelateria what we found in Florence! Highly recommended.
Public - 2 months ago
reviewed 2 months ago
Excellent italian restaurant! Hard to find it, but worth it :)
Public - 2 months ago
reviewed 2 months ago
Kiváló hely, elsőrangú kiszolgálás. Aki a környéken jár, ki ne hagyja!
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago
4 reviews
Map
Map
Map
Saját készítésű sütemények, saját ízek. Itt ragaszkodnak a minőséghez. Csakis ajánlani tudom mindenkinek. Kihagyhatatlan hely annak aki Tatán jár.
Public - a year ago
reviewed a year ago