Profile cover photo
Profile photo
Здраве да е!
61 followers -
Вашето здраве е важно за Нас!
Вашето здраве е важно за Нас!

61 followers
About
Posts

Post has attachment
Отдавана е известно, че с напредването на възрастта хората произвеждат по-малко от необходимите ензими за ефективно разграждане на протеините в аминокиселини. Можем ли да се справим с тази беда? Оказва се, че ако приемаме натурални папая ензими, ще можем въпреки възрастта да живеем комфортно.

#здраведае #папая #ензим #витамини #стомах

http://www.zdravedae.com/from-nature/strong-stomach-and-cheerful-spirit-with-papaya-enzymes.aquasource
Add a comment...

Post has attachment
Проф. д-р Бурак Кочак, уролог и един от най-търсените от пациентите специалисти за бъбречни трансплантации в Турция, ще консултира безплатно пациенти в София на 28-29 септември 2018 г. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

#здраведае #уролог #бъбречнитрансплантации #консултации #София

http://www.zdravedae.com/news/bezplatni-konsultacii-s-vodesht-transplantolog-v-sofia.aquasource
Add a comment...

Post has attachment
На 17 септември църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите.
Преданието разказва, че през втората половина на І век в Рим е живяла благочестива жена, християнка, която се казвала София. Тя имала три дъщери, които носели имената на християнски добродетели — Вяра, Надежда и Любов.

#здраведае #Вяра #Надежда #Любов #София #именден

http://www.zdravedae.com/news/pochitame-svetite-muchenizi-sofia-vqra-nadejda-i-lubov.aquasource
Add a comment...

Post has attachment
Днес, в първия учебен ден, учители, деца и родители организират в русенски училища и детски градини благотворителна акция „Спаси цвете, подари надежда!“. Идеята е в училищата да бъдат поставени дарителски кутии, в които учениците да пуснат парите, предвидени за букети на учителите в празния ден. Средствата са предназначени за подкрепа на каузата на фондация „Александър Русев“ – изграждане на модерен рехабилитационен център със закрит плувен басейн за деца с увреждания.

#здраведае #първиучебенден #дарителскаакция #фондация #басейн

http://www.zdravedae.com/news/purviqt-ucheben-den-v-ruse-zapochva-s-daritelska-akcia.aquasource
Add a comment...

Post has attachment
Целината често се добавя към различни рецепти за повече текстура и фин аромат, особено на по – специалните храни. Що се отнася до хранителната стойност обаче, този прост зеленчук е електроцентрала от витамини, минерали и други фитонутриенти, които науката потвърждава, че могат да спрат растежа на раковите клетките
Полезните вещества в целината:
Както вече споменахме, целината е витаминозна бомба. В нея има големи количества витамин К (33% от общото дневно препоръчително количество на порция!), витамин С, А, В6 и В2, калий.

#здраведае #целина #витаминК #калий #антиоксидант

http://www.zdravedae.com/news/zelinata-spira-rasteja-na-rakovite-kletki.aquasource
Add a comment...

Post has attachment
Всяка жена достига до етап в живота си, когато би искала времето да спре, така че да не се появяват по лицето й петна или бръчки. Всеки знае обаче, че е невъзможно да спрем времето. Но, това, което е възможно е да се избегнат грешки, които карат кожата да остарява по-бързо отколкото трябва. Също така е възможно да направим така, че кожата ни да изглежда нежна и сияйна отново, точно както когато сме били тийнейджъри.

#здраведае #антиейдж #бръчки #грим #мимики

http://www.zdravedae.com/news/8-anti-eidg-greshki-koito-vsqka-jena-trqbva-da-izbqgva.aquasource
Add a comment...

Post has attachment
Пеканови ядки за здрав черен дроб, а сега ще ви разкажем повече за тях, тъй като този вид орех не е популярен у нас. Наричат пекана цар на орехите или маслен заради високата му масленост и неоспорими лечебни свойства. Латинското му название е Carya olivaeformis и произхожда от югоизточната част на Северна Америка. Затова пеканът е известен още като американски орех. В Европа е пренесен през 16 век от испанските колонизатори.

#здраведае #американскиорех #пекановиядки #авитаминоза #анемия

http://www.zdravedae.com/from-nature/pecan-nuts-are-undeniable-medical-properties.aquasource
Add a comment...

Post has attachment
Черният кимион още от древността намира приложение в медицината. За лечебни цели най-често се използва маслото от неговите семена. Ако сте от хората, които имат проблеми с теглото, то може да бъде вашето спасение.
Защо черният кимион Nigella sativa се слави като унищожител на мазнините?
Семената на растението са доказано ефективни за понижаване на липидите. Те значително намаляват нивото на липопротеините и серумния холестерол. Основната причина да топи мазнините е, че ускорява метаболизма. Проучвания показват, че приемът на черен кимион, стрит на прах преди закуска за период от 2 до 3 месеца понижава нивата на LDL-холестерол, общия холестерол и триглицеридите. Маслото от семената също има голям ефекти за намаляване на теглото.

#здраведае #черенкимион #масло #мазнини #холестерол

http://www.zdravedae.com/news/maslo-ot-cheren-kimion-topi-mazninite.aquasource
Add a comment...

Post has attachment
Можем да говорим много за българското здравеопазване, за съжаление, с не особено приятни думи. За да си спестим негативните емоции, в настоящата статия ще ви предложа няколко бегли щрихи от японското здравеопазване. Повод за това е кратък текст и снимки на болничната храна в Япония, споделени в социалните мрежи от родилка в град Мито, префектура Ибараки. Ястията, които са й сервирали по време на престоя й там, дори само на картинка изглеждат не само красиво, но и вкусно. Същото е мнението и на пациентката. Съдовете, храната, аранжировката й са като в гурме кухнята.

#здраведае #японскиболници #гурмекухня #родилка #вкусно

http://www.zdravedae.com/news/v-qponskite-bolnizi-glezqt-pazientite-sus-specialno-menu.aquasource
Add a comment...

Post has attachment
Все още е лято, а то е нашият нас да помързелуваме. Ама истински, дори без телевизор, книга в ръка или таблет, телефон и каквато и да е друга смарт джаджа. С други думи, без лавината от полезна и безполезна информация, която залива делника на съвременния човек, а все по-често и неговите почивни дни. Ще кажете може би, че така си почивате, но ще сгрешите. Ако попитате вашия мозък, със сигурност ще получите друг отговор. Същият отговор ще ви даде и книгата на американския неврофизиолог Ендрю Смарт „За ползата от мързела“. Той твърди, че безделието помага на мозъка да работи по-добре.

#здраведае #мързел #моозък #безделие #книга

http://www.zdravedae.com/news/pozvolete-na-mozuka-si-da-pomurzeluva-toi-shte-se-otplati.aquasource
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded