Profile cover photo
Profile photo
ZZP'er Boekhouding
2 followers
2 followers
About
ZZP'er Boekhouding's posts

ZZP'er loopt veel geld mis
Zelf je administratie doen klinkt als een kostenbesparing. Maar een simpele berekening laat zien dat je hierdoor juist veel duurder uit bent. Uit onafhankelijk onderzoek van Myler waarover Whitfieldd bericht, blijkt dat ZZP’ers gemiddeld 7 uur per maand besteden aan hun administratie. Dat is op jaarbasis 84 uur.
Laten we het niet te gek maken, maar als we uitgaan van een uurtarief van € 30,- dan ‘kost’ het voeren van een eigen administratie zo rond de € 2500,- per jaar. En dat terwijl er al administratiekantoren zijn die voor € 800,- tot € 1250,- per jaar je alles uit handen nemen.
Zelf doen
Veel ZZP’ers vinden dat zij zelf de onderneming zijn. Dus willen ze alles zelf doen, omdat zij zich er verantwoordelijk voor voelen. Ook voor hun administratie. En nee, dat kun je niet kwalificeren als privétijd, want je voert gewoon zakelijke activiteiten uit naast je eigenlijke werk.
Secht nieuws
Het ligt in de menselijke psyche om pijn te vermijden en dus niet direct open te staan voor slecht nieuws, maar acceptatie is toch vaak de eerste stap naar verbetering of herstel. Accepteer dus gewoon dat de administratie je veel tijd kost als je het zelf doet. Effectieve werktijd die je beter aan andere zaken kunt besteden. Zoals acquisitie.
Orderportefeuille
De tijdsbesparing die het uitbesteden van je administratie je oplevert kan je inzetten voor echt belangrijke zaken zoals netwerken, relatiebeheer of zoeken naar nieuwe klanten. Zeg nu zelf: een nieuwe klant of een extra opdracht van een bestaande klant levert toch meer op dan de kosten voor een boekhouder? Dan bestaat er ook de kans dat de ene opdracht weer een andere oplevert en zo groeit je orderportefeuille door.

Post has attachment
Jaaropgaven

Het is weer de tijd dat u uw jaaropgaven ontvangt voor uw belastingaangifte. Maar krijgt u ze nog wel?

Wist u dat steeds meer bedrijven en instanties u helemaal geen jaaropgave sturen? Bij heel vele banken, uitzendburo's maar ook verscheidene werkgevers en het UWV sturen u geen jaaropgave per post meer. U dient deze zelf te downloaden van hun site.

Bedenk dus heel goed welke jaaropgaven u allemaal nodig heeft en vergeet dan niet om deze te downloaden. U zal niet de eerste zijn die deze jaaropgaven vergeet met als gevolg dat u posten in uw aangifte vergeet en een brief van de belastingdienst zal ontvangen dat uw aangifte niet correct is. Voorkom deze narigheid en vertraging en bedenk goed welke jaaropgaven u moet krijgen en zorg dat u ze download indien dat nodig is!
'Jaaropgaven Het is weer de tijd dat u uw jaaropgaven ontvangt voor uw belastingaangifte. Maar krijgt u ze nog wel? Wist u dat steeds meer bedrijven en instanties u helemaal geen jaaropgave sturen? Bij heel vele banken, uitzendburo's maar ook verscheidene werkgevers en het UWV sturen u geen jaaropgave per post meer. U dient deze zelf te downloaden van hun site. Bedenk dus heel goed welke jaaropgaven u allemaal nodig heeft en vergeet dan niet om deze te downloaden. U zal niet de eerste zijn die deze jaaropgaven vergeet met als gevolg dat u posten in uw aangifte vergeet en een brief van de belastingdienst zal ontvangen dat uw aangifte niet correct is. Voorkom deze narigheid en vertraging en bedenk goed welke jaaropgaven u moet krijgen en zorg dat u ze download indien dat nodig is!'
Photo

Urenregistratie
Wie geen deugdelijke urenregistratie kan laten zien, loopt het risico zijn zelfstandigenaftrek te verliezen. De rechtbank haalde onlangs een streep door deze aftrekpost, die de exploitant van een aantal huurwoningen had opgevoerd bij zijn belastingaangifte.
Ondernemers met een eenmanszaak, een v.o.f. (vennootschap onder firma) of maatschap kunnen 7.280 euro van hun inkomen aftrekken als zij jaarlijks minstens 1.225 uur met hun bedrijf bezig zijn.
Deze zelfstandigenaftrek, eventueel nog vermeerderd met de startersaftrek van 2.123 euro, verlaagt het belastbaar inkomen, zodat de ondernemer minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Begrijpelijk dat veel ondernemers deze aftrekpost standaard opvoeren. De bijbehorende urenregistratie wordt vaak gezien als een overbodige formaliteit. Maar de Belastingdienst ziet het bijhouden van het aantal gewerkte uren helemaal niet als overbodig.
Bij bovengenoemde exploitant was de urenregistratie volgens de rechtbank niet erg overtuigend. Zo blijkt uit de uitspraak op 23 december 2014 van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. De ondernemer had namelijk alleen een overzicht gemaakt van bepaalde taken en het aantal uren dat hij daaraan besteedde in een gemiddelde week. Wat iets anders is dan het daadwerkelijk bijhouden van de gewerkte uren.
Bovendien kon hij niet uitleggen wat hij bedoelde met uren die hij besteedde aan de door hem opgevoerde post ‘diversen’. De rechtbank besliste dan ook dat hij geen recht heeft op de zelfstandigenaftrek.
Dit was een artikel van Z24
Houd je uren dus gedurende het jaar goed en duidelijk bij en probeer niet achteraf nog een urenregistratie op te stellen want dit leidt meestal tot ondeugelijke urenadministraties!

Post has attachment
Belastingaangifte
Belasting betalen? Liever niet zult u denken.
Belastingen ziet u misschien als een noodzakelijk kwaad, met onze hulp voorkomt u dat u meer belasting betaalt dan nodig is en dat uw aangifte goed en correct word afgehandeld. De wetgeving verandert voortdurend en voordat u zich in alle regelingen heeft verdiept…
Wat extra hulp bij een belastingaangifte is meestal geen overbodige luxe.
Wilt u meer informatie over wat u nodig heeft, gebruik dan onze checklist. Voor hulp met aangifte kunt u contact opnemen met ZZP'er Boekhouding.
www.zzpb.nl/aangifte

Post has attachment
Fout in vooraf ingevulde aangifte Belastingdienst met betrekking tot kapitaalverzekering. Inmiddels zou dit hersteld moeten zijn. Het blijft zaak de vooraf ingevulde aangifte goed te controleren.

Jaarlijks stelt de Belastingdienst een aantal speerpunten op voor de controles van de aangiften inkomstenbelasting. Voor de aangiften inkomstenbelasting over 2014 krijgen de volgende onderwerpen meer aandacht:
• Kosten levensonderhoud kinderen
• Aftrek van kosten voor een Rijksmonumentenpand
• Zorgkosten (medicijnen, dieetkosten, gezinshulp)
• Buitenlandse pensioenen
• Buitenlands vermogen

Maart en april zijn dit jaar (2015) de tijd om te zorgen dat je particuliere of zakelijke (ZZP'er/eenmanszaak) aangifte gedaan wordt.
ZZP'er Boekhouding heeft momenteel een goede aanbieding:
- Particuliere aangifte voor € 50,- (inclusief BTW)
- Zakelijke aangifte voor € 99,99 (exclusief BTW)

Kijk op onze website: www.zzpb.nl/aangifte

Post has attachment
2014 was een relatief goed jaar voor ondernemend Nederland! Een voorteken van een herstellende economie? Laten we het hopen! 

Post has attachment
Zoals de Belastingdienst het zegt: Leuker kunnen wij 't niet maken, wel makkelijker. Wij kunnen het voor u nog makkelijker maken.
Elk jaar moet er weer inkomstenbelasting aangifte ingediend worden. Heeft u een brief ontvangen van de belastingdienst? Dan bent u verplicht om aangifte te doen. Wij kunnen u helpen met het indienen van de aangifte.
Neem vrijblijvend contact met ons op.
www.zzperboekhouding.nl

Post has attachment
Belastingdienst in de fout met kinderaftrek

Doet u aangifte inkomstenbelasting over 2014 met de online aangifte? Hebt u een fiscale partner en recht op aftrek voor levensonderhoud van kinderen jonger dan 21 jaar? Controleer uw aangifte dan extra goed want er zit een fout in.
Dat meldt de Belastingdienst op zijn website.
Door een fout in de online aangifte kunt u namelijk in sommige gevallen de aftrek voor levensonderhoud van kinderen niet verdelen tussen uzelf en uw partner. Het gevolg is dat u de aftrek helemaal niet krijgt, aldus de Belastingdienst in het nieuwsbericht.
Dit is het geval als de volgende 2 zaken voor u gelden: u hebt een fiscale partner; u hebt geen andere aftrekposten dan de aftrek voor levensonderhoud kinderen.
Geldt dit voor u? Wacht dan met het versturen van uw aangifte. Het probleem is naar verwachting op dinsdag 10 maart verholpen.
Photo
Wait while more posts are being loaded