Profile cover photo
Profile photo
ZIENRS
13 followers -
ZIENRS staat voor hét collectief van de beste zelfstandige optiekbedrijven.
ZIENRS staat voor hét collectief van de beste zelfstandige optiekbedrijven.

13 followers
About
Posts

Post has attachment
Oogmeting helemaal niet zo vanzelfsprekend...

Foutjes in de oogmeting worden door de hersenen meestal keurig gecorrigeerd. Maar als dat te lang duurt, kan dit leiden tot allerlei vage klachten. Onze gediplomeerde specialisten maken gebruik van een oogmeetprotocol met kwaliteitsgarantie, zodat de kans op meetfouten zo goed als nihil is. Maak meteen een afspraak, want: een oogmeting bepaalt voor een groot deel hoe u de wereld ziet!
Maak een afspraak bij een ZIENRS optiekspecialist. Kies uw favoriet en ga naar de pagina van de opticien. Hier vindt u de mogelijkheid om een afspraak te plannen.

www.zienrs.nl/winkels
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mooi rond is niet lelijk! De Zienrs Optiekspecialisten hebben altijd de laatste, nieuwste en heetste Ray Ban zonnebrillen en monturen in huis. Op zoek naar een Ray ban dealer bij jou in de buurt?
www.zienrs.nl/winkels/?merk=69
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2015-03-09
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Etnia Barcelona monturen ∞ kleurrijk ∞ fris ∞ fantasierijk

De brillen en zonnebrillen van Etnia Barcelona zijn net zo kleurrijk als de stad waarnaar het merk is genoemd! Spannende kleurcombinaties, speelse contrasten, bijzondere patronen… een montuur van Etnia Barcelona sprankelt! Etnia Barcelona werd in 2001 opgericht met als belangrijkste doel: meer kleur en vrolijkheid brengen in een brillenmarkt met overwegend zwarte en zilveren monturen. De opvallende collectie van Etnia Barcelona bruist en straalt, je zíet de Spaanse zon gewoonweg terug in de kleurrijke monturen! De kleurcombinaties zijn gedurfd en fantasierijk en de vormen zijn geïnspireerd op klassieke vintage modellen. De monturen worden gemaakt van kunststof, metaal of een combinatie van beide materialen. Daarnaast heeft Etnia Barcelona een opmerkelijke serie monturen met houtlook. Deze kunststof monturen zijn niet van echt te onderscheiden. Etnia Barcelona hanteert een bijzondere manier van produceren: het kunststof wordt gemaakt door verpulverd katoen met acetaat te mixen tot een pasta, waarna het gekleurd, behandeld en gevormd wordt tot een materiaal waaruit de modellen kunnen worden gemaakt. Met een bril van Etnia Barcelona geef je kleur aan je leven!

DEALER VINDEN? www.zienrs.nl/winkels/?merk=30
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Minder vermoeid met multifocale brillenglazen van Hoya

De wereld versnelt en digitaliseert in een hoog tempo, waardoor ons visuele systeem anders en intensiever wordt belast. Dit vraagt om een perfecte analyse van de gebreken van het oog en de vertaling in innovatieve correctie techieken.

HOYA’s V+ brillenglazen met gepatenteerde Binocular Harmonization Technology zijn hiervan een resultaat. Ze bieden een effectieve oplossing voor zo’n driekwart van de brildragers met voor links en rechts een verschillend brilvoorschift. Hierdoor vallen de lichtstralen bij het linker- en rechteroog op verschillende punten door het brillenglas en raakt het zicht uit balans, wat vaak leidt tot asthenopische (vermoeidheid) klachten. Het probleem wordt veroorzaakt door het prismatische neveneffect van het glas, wat niet door de brildrager zelf kan worden gecompenseerd. De hersenen zullen proberen om de beeldkwaliteit voor beide ogen gelijk te trekken, wat rivaliteit tussen de ogen veroorzaakt, omdat compensatie voor het ene oog minder scherpte voor het andere oog betekent.

Binocular Harmonization Technology van HOYA berekent als eerste het binoculaire eindresultaat, waar het linker- en rechter glassontwerp als afzonderlijke elementen op afgestemd worden. Hierdoor voldoet de verdeling en het verloop van de sterkte precies aan de behoeften van beide ogen. Resultaat: een ongeëvenaard binoculair zicht, met een constant stabiel zicht in elke kijkrichting, aangevuld met een optimaal dieptezicht. Vraag ernaar bij u Zienrs Optiekspecialist. De dichtsbijzijnde vindt u via www.zienrs.nl/winkels/?partner=9
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Lindberg monturen ∞ Scandinavisch ∞ minimalistisch ∞ vederlicht ∞

Een hoogwaardig Scandinavisch brillenmerk met awardwinnende designs. Dit Deense optiekbedrijf waarborgt de hoogste kwaliteit door het hele productieproces in eigen hand én eigen land te houden, van de eerste ontwerpschetsen tot de uiteindelijke productie.

Lindberg monturen

De monturen van Lindberg onderscheiden zich door luxe, eenvoud en comfort. Klassieke elegantie, maatwerk en kwaliteit maken de monturen uniek, tijdloos en elegant. Waardoor de monturen klasse uitstralen op een ingetogen manier. Door het gebruik van hoogwaardige en waardevolle materialen zoals hoorn, titanium, goud en diamant - alles op verantwoorde wijze gewonnen - zijn de brillen ongekend luxe. En door de bijzondere combinatie van grondstoffen zijn de monturen modern en tegelijkertijd trendy. Monturen van Lindberg zijn klassiek, elegant, verantwoord en uniek.

Vind de beste Lindberg monturen dealers hier: http://www.zienrs.nl/winkels/?merk=47
Photo
Add a comment...

Post has attachment
7 Tips voor succesvol multifocale contactlenzen dragen

Draag je contactlenzen voor veraf én heb je een leesbril nodig? Denk dan eens aan multifocale lenzen. Dat is geen gedoe met bril-op-bril-af en het went snel; veel sneller dan een multifocale bril. Maar zijn multifocale lenzen wel voor iedereen geschikt en welke soorten zijn er eigenlijk? We zetten de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij.

Hoe werken multifocale contactlenzen?
Met multifocale contactlenzen kun je zowel veraf als dichtbij scherp zien. De delen waarmee je leest, zitten bij deze lenzen namelijk rondom. Je kijkt daardoor altijd door beide sterktes tegelijk en je hersenen filteren automatisch het scherpste beeld eruit, welke kant je ook opkijkt. Je ziet dus meteen goed. Multifocale contactlenzen kunnen hard of zacht zijn.
 
Wat is het verschil met monovision en bifocale lenzen?
Monovision betekent letterlijk: kijken met één oog. Bij monovision kijkt het ene oog optimaal veraf en wordt het andere oog juist voor dichtbij gecorrigeerd.
Ook hier passen de hersenen zich automatisch aan. Monovision is minder geschikt voor mensen die lange uren achter de computer maken. Autorijden kan ook lastig zijn. Een andere optie zijn harde bifocale lenzen, die je het beste kunt vergelijken met een bril met een leesgedeelte onderin. Je moet iets naar beneden kijken om goed te kunnen lezen. Er is dus geen geleidelijke overgang van vertesterkte naar leessterkte. Een ander nadeel is dat je niet boven je hoofd kunt lezen, wat bij multifocale lenzen wel kan.
 
Duurt het lang om te wennen aan multifocale lenzen?
Eigenlijk gaat het heel snel, zeker als je al lenzen draagt. Je zult even moeten wennen aan het afwisselend scherp stellen voor veraf en dichtbij. Dat merk je ook als je in het begin achter de computer werkt. Sommige mensen worden er een beetje duizelig van. Maar meestal weet je binnen een week wel of het iets voor jou is. Bijna altijd zijn dan nog aanpassingen nodig. Daarom is het belangrijk dat je na die eerste week op controle komt. En soms daarna nog een keer. Net zolang totdat de optometrist zegt dat het maximale zicht is bereikt en je de beste lenzen voor jouw ogen hebt.
 
Kun je met multifocale lenzen net zo goed zien als met je 'oude' lenzen plus leesbril?
Als je lekker lang een boek wilt lezen, kan het prettig zijn om er weer even een leesbril bij te pakken. Maar sms’en of de vertrektijden op het station ontcijferen, is geen enkel probleem. Minimaal 80% van de tijd zul je dan ook prima uit de voeten kunnen met alleen multifocale lenzen. Voor de rest van de dag kan een extra leesbril met lage sterkte prettig zijn.
 
Waarom stappen mensen soms over op een multifocale bril?
Droge ogen, geïrriteerde ogen, slechter zicht... Soms heeft het te maken met een veranderde werkomgeving. Misschien zit je meer achter de computer of staat de airco vaker aan. Daar valt meestal wel iets aan te doen. Maar ook in veel andere gevallen is afhaken niet nodig. Vraag je optometrist om advies en bekijk samen de mogelijkheden van ander materiaal voor je lenzen, een andere bewaarvloeistof of extra bevochtigen. En ben je ooit gestopt met multifocale lenzen, omdat je leessterkte verder achteruitging, stap dan toch weer eens de optiek binnen. De multifocale ontwikkelingen gaan razendsnel, zeker op lenzengebied. Wie weet zijn beide sterktes nu wel goed te combineren! Stap in ieder geval niet zomaar over op een bril, want dat is pas echt wennen. Met een multifocale bril is je blikveld namelijk veel minder groot, waardoor je niet opzij kunt kijken zonder je hoofd mee te draaien. Alleen door het midden van de bril zie je echt scherp. Dat euvel heb je bij lenzen nooit.
 
Kan iedereen multifocale contactlenzen dragen?
Multifocale lenzen zijn bijna voor iedereen geschikt, ook als je heel slechte ogen hebt of een cilinder. Draag je al harde lenzen, dan is je slagingskans groter dan met zachte lenzen, maar ook die is de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan. Of multifocale lenzen geschikt voor jou zijn, is vooraf niet met zekerheid te zeggen. Wel weten we dat 75% van iedereen die de stap waagt, tevreden is met het resultaat.
 
Start met succes!
 
1 . Ga naar een goede contactlens-specialist. vind de dichtstbijzijnde via de www.zienrs.nl/winkels

2. Leg de lat niet te hoog: je zicht wordt misschien niet zo goed als voordat je een leesbril nodig had. 
 
3. Een beetje duizeligheid in het begin hoort erbij.
 
4. Binnen een week weet je meestal wel of het iets voor jou is. 
 
5. Ga niet zelf experimenteren.
 
6. Ga wél experimenteren samen met de contactlensspecialist. Je lenzen worden in de eerste weken vaak nog aangepast.
 
7. Blijf regelmatig op controle komen.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
∞ Niet meer genoeg aan de leesbril? Makkelijk lezen met de leestablet! ∞

Steeds meer oudere Nederlanders hebben moeite met lezen door oogproblemen. Zij hebben niet genoeg meer aan een leesbril, maar komen vaak (nog) niet in aanmerking voor een oogmedische behandeling. Deze mensen kunnen baat hebben bij een leestablet. De leestablets van de Barendrechtse fabrikant Optelec zijn bij steeds meer ZIENRS optiekbedrijven te koop.
Veel mensen met leesproblemen zijn al jarenlang klant bij een opticien en kunnen nu ook als de bril niet meer voldoet in de optiekwinkel verder worden geholpen. Dat maakt de drempel lager om verder te kijken naar andere oplossingen. Een leestablet, zoals de Compact HD, zorgt voor vergroting van het beeld, extra licht en desgewenst extra contrast. Ook is de tekst in verschillende kleuren in te stellen. Dit maakt het lezen een stuk comfortabeler. Daarbij heeft de tablet een modern uiterlijk en past hij  makkelijk in de tas. 
 
Volgens Ben Kofflard, directeur van Optelec  Nederland, brengt de leestablet bij veel klanten weer een stuk kwaliteit van leven terug. “Op een  gegeven moment biedt een bril voor sommige  consumenten geen soelaas meer. De oogarts kan deze klant vaak ook niet meer helpen omdat er bijvoorbeeld sprake is van vlekken voor de ogen (maculadegeneratie, red.). De opticien kan zijn klant in zo’n situatie goed adviseren over het gebruik van een leestablet, om zo de leeskwaliteit op peil te  houden. De opticiens worden door Optelec  getraind, zodat ze hun klanten optimaal kunnen  adviseren over de tablet.”
 
Met de leestablet kunnen consumenten weer makkelijk de krant, de menukaart of een kaartje van hun kleinkind lezen. Zo ook mevrouw Huisman-de Graaf, die last heeft van macula degeneratie (achteruitgang van het netvlies, red.): “Ik vind het een van de ergste dingen, dat ik mijn gezichtsvermogen verlies. Maar ik moet er mee leren leven. De leestablet bevalt uitstekend! Doordat ik het beeld kan vergroten en de achtergrond kan aanpassen, kan ik weer lezen. Fijn, want ik ben geabonneerd op twee kranten en gebruik hem ook voor tijdschriften en puzzels. Al gaat dat laatste iets lastiger omdat de tablet op het papier ligt, maar dan houd ik mijn vinger erbij en dan lukt het toch!”
 
Verkooppunten
De leestablet is verkrijgbaar in meerdere formaten, vanaf 495 euro.  Ga naar de ZIENRS Optelec webshop om direct te bestellen of een ZIENRS Optelec verkooppunt bij u in de buurt  https://www.zienrs.nl/winkels/?merk=325
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
∞ Zijn uw ogen klaar voor de winter? ∞

De zomer is achter de rug, de eerste commercials voor winterbanden zijn alweer op de radio. Aanpassen aan het seizoen, zou je dit kunnen noemen. Gek eigenlijk dat we onze ogen alleen in de zómer beschermen tegen de invloed van zonlicht. Want uv-straling is er altijd en overal, ook in de winter. De effecten op het oog zijn niet meteen merkbaar. Ze stapelen zich op en de schade wordt pas duidelijk op latere leeftijd. Het is dus zaak om tijdig actie te ondernemen.
Wist u bijvoorbeeld dat er contactlenzen bestaan met een uv-filter? Samen met een zonnebril en een hoed beschermen deze de ogen nog beter. Ook straling die via de binnenzijde van de zonnebril in het oog wordt gereflecteerd, wordt op deze manier gefilterd. ACUVUE® contactlenzen hebben ten minste een klasse 2 uv-filter. De ACUVUE® OASYS® lenzen bieden de hoogste klasse 1 uv-filtering.*
Aan u de keuze hoe u uw ogen in goede conditie wilt houden!

*UV-absorberende contactlenzen zijn GEEN vervanging voor beschermende UV-absorberende brillen aangezien zij het oog en het gebied eromheen niet volledig bedekken.

www.zienrs.nl/kennis/contactlenzen/zijn-uw-ogen-klaar-voor-de-winter/  
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded