Profile cover photo
Profile photo
Zöld Kutya mester-kutyakozmetika - Mór
5 followers
5 followers
About
Posts

Post has attachment

★★ Kutyakozmetikus állás | Bővítjük a Zöld Kutya csapatát! ★★
==================
★★ Móri üzletünkbe keresünk munkatársat a nyári időszakra ★★
►► Jelentkezz! ►►
Téged keresünk, ha:
- szakirányú végzettséggel rendelkezel
- önálló munkavégzésre képes vagy
- jó kommunikációs készséggel rendelkezel
- megbízható és munkádra igényes vagy
Amit kínálunk:
- rugalmas munkaidő
- teljesítményarányos bérezés
- továbbképzési lehetőség
==================
Jelentkezés:
- e-mailben: info@zoldkutya.hu
- telefonon: +36 30 384 0105 (Szakasits Edit)
- Zöld Kutya Grooming Facebook oldalán.
Add a comment...

Post has attachment
★ Kezdjük nyereményjátékkal az évet! ★
A kutyádra ráférne egy alapos igazítás? Szeretnél a vendégünk lenni egy mozira a családdal? Akkor játssz velünk és meghívunk egy családi mozira!

Hogyan?
►Vedd igénybe a szolgáltatásunkat februárban bármelyik szalonban. (csak a generál játszik :) )
►Értékeld a Facebook és Google+ oldalainkat.
https://www.facebook.com/zoldkutyagrooming/ vagy https://www.facebook.com/zoldkutyagrooming.halasztelek/ vagy
https://www.facebook.com/zoldkutyagrooming.karolina/
és
Zöld Kutya Kft - Mór/Halásztelek/Karolina út, a Google+ oldalon

A nyereményjáték február 1-28-ig tart. Ez idő alatt, ha kitöltöd a jelentkezési lapot* az üzletben, sorsoláson veszel részt.
Minden szalonban külön sorsolunk ki egy családi mozijegyet! (2 felnőtt és 2 gyerek részére)
A budapesti szalon vendégei a Palace Mammut-ba,
a halásztelki szalon vendégei a Cinema City Campona-ba,
a móri szalon vendégei a Cinema City Alba Plaza-ba mehet erre a szuper kutyás filmre!

A megosztók között is sorsolunk egy 2 személyes mozijegyet a filmre, szóval hajrá! :)
========
Részletek, bejelentkezés:
e-mailben: info@zoldkutya.hu
telefonon: +36 30 384 0105 (Szakasits Edit)
vagy az oldalunkon messenger-en!

Sorsolás: 2017. március 4. szombat, 17.00 (a Facebook-on követheted a sorsolást!)
A meghívás egyszeri alkalomra, március 6-12-ig a nyertes által választott időpontra szól. Egy kutyához egy felnőtt tölthet ki jelentkezési lapot.
A játékban a 18. életévüket betöltöttek vehetnek részt!

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

#jatek #nyeremeny #zoldkutya #egykutyanegyelete #mozi #grooming #februar #jatszvelunk #kutyakozmetika
*a helyszínen kérd a kozmetikustól
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ha elveszett...
Szalonjainkban chip-leolvasó működik! Oszd meg másokkal is, ha elkóborolt kutyával találkoztok, hozzátok be és segítünk megtalálni a gazdáját!
#elveszettkutya #segitunk #chipleolvaso #talaljmeg
Photo
Add a comment...

Post has attachment
★Kutya és a szilveszter éjjel.★
Ez a különleges éjszaka sok ember számára a féktelen ünnepléssel egyenlő. Vannak azonban olyan négylábú élőlények akiket ez borzasztóan zavar, sőt megrémít. Üvölt a zene, mindenki kiabál és dobálja a petárdát és/vagy a tűzijátékokat.
De mit tegyünk kutyánkkal ezen az estén, hogy mindenki békésen átvészelje ezt az estét.
►Általános megelőzés: időnként érdemes a kertben tartott kutyáknál ellenőrizni a kerítés állapotát! Kiáshatják magukat, kirághatják magukat és egy közepes testű kutya is át tud ugrani egy igen magas méteres kerítést...
A kutyában a mikrochip borzasztó hasznos, mert az állatorvosok, menhelyek ezek alapján próbálják meg beazonosítani az állatot.
►Speciális "intézkedések": az óév utolsó reggelén (délelőttjén) iktassunk be egy kiadós, extra sétát. A kifárasztott kutya, az átlagosnál is nyugodtabb kutya... Délután már csak szigorúan pórázon sétáltassunk, mert van, aki korán kezdi az estét...
Kora este essünk túl az etetésen, mert a kifárasztott kutyánál már csak a kifárasztott és jóllakott a nyugodtabb! :)
►Sötétedés után a legjobb, ha zárt helyen tartjuk kedvencünket. Lakásban, benn a házban, garázsban, pincében, semmiképp sem egyedül a szabad ég alatt. A legjobb megoldás, ha a gazdával lehet egy légtérben ezen a "nehéz" éjszakán.
►Mindig a gazda dönt, a kutya követi a őt. A gazda legyen nyugodt, kiegyensúlyozott - a kutya átveszi a gazda lelki állapotát. Mikor elkezdődik a durrogtatás és a kutya megrémül, két dolgot ne csináljunk: 1. Ne büntessünk, mert az még jobban összezavarja. 2. Ne akarjuk úgy megvigasztalni, mint egy embert. (ölbe véve simogatni, hogy nem lesz semmi baj) Ezzel rádicsérünk, hogy a rettegés jó, ez a helyes viselkedésminta. Amit tehetünk, hogy nyugodt hangon beszélünk hozzá, mintha semmi szörnyű nem történne. Egy kis játék, figyelem elterelés sokkal célravezetőbb...
►Ha volt már probléma szilveszterkor és idáig nem sikerült ezt kutyaiskolában orvosolni (remek terápiás módszerek vannak erre), akkor megoldást jelenthetnek a nyugtató hatású spray-k, pasztillák vagy nyugtatók. Ezeket csak és kizárólag állatorvos egyeztetésével és engedélyével alkalmazzuk!
►Ha megtörtént a legrosszabb és a kutyánk eltűnt a legfontosabb, hogy ne essünk pánikba! Kérjünk segítséget a rokonoktól, ismerősöktől és barátoktól a keresésre. Legyen nálunk fénykép, lehetőleg ne csak a legszebb, kozmetika utáni kép, mert valószínűleg nem így fog kinézni pár óra (nap) elteltével... Ahol érdemes érdeklődni: helyi állatorvosi rendelők, menhelyek, ebrendészeti telepek. Majdnem minden városnak vannak már "A környék elveszett-talált kutyái" Facebook oldalai, csoportjai. Itt is fényképpel, leírással, az eltűnés helyével segíthetjük a megtalálás esélyeit!
Boldog Új Évet Kívánunk minden kedves vendégünknek, partnerünknek, barátunknak és olvasónknak!
Remélem segítettem. Jövőre is várom a kutyatartással, gondozással, ápolással kapcsolatos kérdéseket e-mailben (info@zoldkutya.hu), messengeren (bármelyik szalon facebook oldalán) vagy személyesen!
#kutya #kutyatartas #hasznos #jotudni #zoldkutya #kutyakozmetikus #kerdezzfelelek #grooming
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Felelősség-biztosítás
===============
A vendégeink biztonságáról mától az Uniqa biztosító gondoskodik!
#biztonsag #felelosseg #biztosito #uniqa #zoldkutya
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kedves Vendégeim!
2016. december 1-től új árlistánk lesz.
Minden szükséges információt megtaláltok a táblázatban, de szívesen válaszolunk a felmerülő kérdésekre!
A törzsvendég-rendszer természetesen továbbra is működik!
Megértéseteket köszönöm!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
RENDKÍVÜLI!
A elmúlt hetekben rendszeresen megjelenő rovattól most eltérünk, az elmúlt napok nagy médiavisszhangot keltő eseményei miatt. Sok vendég, ismerős, kutyás és kolléga keresett meg, hogy mit tudok, mit hallottam és mi a véleményem. Úgy döntöttem, hogy itt osztom meg veletek!

Aki nem olvasta, a cikk itt (is) olvasható:
http://m.hvg.hu/kkv/20161024_tatabanya_kutyakozmetikus_yorkshire_agyonveres

Sem a védelmére kelni, sem agitálni nem szeretnénk senki ellen. Amit leírok, az a privát véleményem és néhány észrevétel, tapasztalat...
Az, hogy valakinek elpusztul a kedvence, tragikus akkor is, ha senki sem hibázott. Itt hatványozottan kerülnek elő az indulatok és az érzelmek, hiszen egy másik ember gondjaira bízta és nem tudni mi történt pontosan. Részvétem a gazdájának.
Arról nincsenek kétségeim, hogy a sajtó torzított az eredeti képen, hiszen a szalagcím egy agyonvert kiskutyáról szól, a cikk végén pedig már a szakvélemény hiányáról beszél...
A hivatalos szakértői vélemény nélkül minden csak találgatás, de a célozgatás és az uszítás mindig olvasottságot generál...
Nálunk bárki megvárhatja a kutyáját sőt még egy finom kávét is kap, de önmagában az, hogy a kozmetikus megkéri a gazdát, hogy ne a helyszínen várja meg a kedvencét, normálisnak mondható. Ez általában nem azért van, mert a kozmetikust zavarja, hanem mert a kutyát teszi ki egy plusz ingernek... A gazdi szóban akarja nyugtatni, ültetni, egy helyben tartani, amivel épp ellentétes hatást ér el. A kozmetikai kezelést természetesen meg lehet várni, csak szépen, csendben egyhelyben ülve, mert a beszéddel, mozgással, állandó ki-be járkálással a kutya sem fog egyhelyben állni és fölöslegesen növeli a kezelés időtartamát. Gondoljon bele, hogy a fodrász mit szólna, ha folyamatosan mozgatnánk a fejünket...
A szakma színvonaláról sajnos megvan a véleményem. Vannak nagyon tehetséges kollégák, de nem ők vannak többségben. Ma Magyarországon kis túlzással bárki lehet kutyakozmetikus. Egy pár hónapos tanfolyam és egy nyirógép elég is hozzá sajnos.
A szakma képtelen kivetni magából a kóklereket, mert szinte csak árverseny zajlik a piacon, a minőségi verseny helyett. Ezt sajnos a piac diktálja, de ez a gondolatmenet nagyon messzire visz... Ellenőrző testület nincs, a hatóságok sem kérnek az üzletnyitáshoz semmilyen végzettséget. Hazánkban mesterlevelet csak tavaly óta lehet szerezni. Nem nagy dolog de mégis egy alapvető hozzáértést feltételez... Én magam is akkor szereztem meg, az első csoporttal. Azóta csak ezzel lehetne elviekben tanítani a szakmát, gyakorlatban ez sem feltétel így bárki, bármit taníthat, aki kompetensnek érzi magát, szakmai elismerés vagy elismertség nélkül...
Egy ilyen tragédia borzalmas, a körülményektől függetlenül. Ki kell vizsgálni és meg kell(ene) hozni a megfelelő lépéseket, hogy többet ne fordulhasson elő. Éppen úgy szakmai berkeken belül, mint a képzési szinten, de tartok tőle ez egy hosszú és keserves folyamat lesz. Ami még emellett elszomorító, hogy mindez rengeteget árt a képzett, felkészült szakembereknek is!
#kutya #cikk #hvg #index #allatkinzas #kutyakozmetika #kutyakozmetikus #baleset #tatabanya #agyonverte
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Szakasits Edit vagyok, kutyakozmetikus mester, a Zöld Kutya szalonok vezetője és tulajdonosa, kutyatartó. Hét éve foglalkozom hivatásszerűen a kutyákkal és sok kérdéssel, városi legendával találkozom ebben a témában. Arra gondoltunk a Zöld Kutya csapatával hogy, heti rovatot indítunk amiben egy visszatérő vagy aktuális kérdést járunk körbe, hátha nem csak a kérdezőnek, hanem másnak is segíteni tudunk.
A mai kérdés:
Mostanában sokat hallani a vadászbalesetekről. Ti is osztottatok meg cikket ezzel kapcsolatban. Tényleg nincs a kutyám biztonságban?
Ez a téma időről időre előkerül... Először tisztázzunk egy két dolgot:
Első:
A 2012. évi II. törvény (szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről) szerint „Veszélyeztetés kutyával”:
A kutyatartó, ha: a felügyelete alatt álló kutyát
a) a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni hagyja,
b)természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen – a vadászkutya és a triflakereső (föld alatti gombakereső) kutya kivételével – póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja,
c) szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön – vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével – szállítja,
d) élelmiszer-elárusító üzletbe, közfürdő területére vagy játszótérre – vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével – beenged, illetőleg bevisz,
szabálysértést követ el.
Aki veszélyes ebét nem zárt helyen tartja, vagy nem helyez el a ház (lakás) bejáratán a veszélyes ebre utaló megfelelő figyelmeztető táblát, szabálysértést követ el.
Második:
A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) számú Kormányrendelet szerint:
Belterület közterületén – kivéve az ebek futtatására kijelölt területet – ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes. Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen. Szájkosarat használni annak érdekében, hogy kutyánk se más állatot, sem pedig embert agresszív magatartásával, vagy harapásával ne veszélyeztessen – ha törvény, kormányrendelet vagy miniszteri rendelet a szájkosár használatát nem írja elő – kizárólag az egyed jellemzően agresszív magatartásának ismerete esetén kell.
Ezek az ide vonatkozó előírások. A kutyafuttatón kívül póráz kötelező, szájkosár a gazda bölcs belátására van bízva.
Amit ezután írok, az a privát véleményem, mint kutyatartó. Éltem vidéken és éltem a fővárosban is kutyával. Agaraim és pulim voltak/vannak. Egyik fajta sem az a klasszikus értelemben vett öleb... Nagy a mozgásigényük és nem épp a futtatók kedvencei. Az egyik vadászna mindenre, a másik terelne ha kell, ha nem... Így volt, hogy alternatív megoldást kerestem, de a kockázatokkal tisztában kell lenni.
A vadásztársaságok elérhetőségei könnyen megtalálhatóak és szívesen adnak felvilágosítást bármiről (például a vadász-szezon kezdetéről és végéről, hogy mást ne mondjak). Valamit azonban értsünk meg! A fő feladatuk a vadgazdálkodás. Ők elsősorban a vadat tartják szem előtt és adott esetben meg is védik őket. Igen, akár fegyverrel is! De! Szerintem, aki a sétálók mellől kilövi a kutyát az nem vadász, az egy idióta fegyverrel. A kettő nem ugyan az!
Még egy fontos dolog!
A világ legjólneveltebb és legcukibb kutyája (tudom a tiéd is az) is egy ösztönlény. Mint ilyen előtörhetnek belőle ösztönei bármikor. Legyen az egy vad, egy biciklis, egy visító kisgyerek... a mi feladatunk, hogy vigyázzunk rájuk! Használjuk azt a pórázt!
#kutya #kerdezzfelelek #vadasz #poraz #zoldkutya #kutyatarto
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Szakasits Edit vagyok, kutyakozmetikus mester, a Zöld Kutya szalonok vezetője és tulajdonosa, kutyatartó. Hét éve foglalkozom hivatásszerűen a kutyákkal és sok kérdéssel, városi legendával találkozom ebben a témában. Arra gondoltunk a Zöld Kutya csapatával hogy, heti rovatot indítunk amiben egy visszatérő vagy aktuális kérdést járunk körbe, hátha nem csak a kérdezőnek, hanem másnak is segíteni tudunk.
A mai kérdés sokszor visszaköszön:
"Vége a meleg nyárnak, jön a hideg idő. Ilyenkor vihetem/éremes e vinnem a kutyámat a kozmetikába vagy várjak vele tavaszig?"
Azzal kezdeném, hogy nem szeretnék álszent lenni. A kutyakozmetika (is) a vendégeiből él, így olyat senki nem fog mondani, hogy ne jöjjön... :)
A gondozást a kutya szőre évszaktól függetlenül igényli. Némelyik többet, némelyik kevesebbet. A rövid szőrű kutya tulajdonosainak is ismerős a kép, amikor a bútorok, ruhák minden tele van szőrrel. Ezen (is) sokat tud segíteni a kozmetikai kezelés. A bent tartott ebek esetében egy dolgot érdemes végig gondolni. Mennyit van a kutya kint a szabadban? Napi egy órát? Kettőt? Egy órát reggel, egy órát este. A többit a 20-25 fokos lakásban tölti. Mire készítsem fel a kutyát? A két órára a hidegben vagy a 22 órára a melegben? Vegyünk példának egy rövid szőrű magyar vizslát. Őshonos fajta, erre az éghajlatra tenyésztették. Vidáman "áttelel" hiszen amikor sétáltatjuk mozog, fut, szaglászik, játszik. Kis testű, kisebb mozgás igényű fajtáknál, mondjuk egy yorkshire terriernél indolkot lehet egy kabát beszerzése, hiszen kevesebbet mozognak, rövid lábai miatt a talajhoz is közelebb van, ami sugározza a hideget, de itt sem érdemes nagy szőrben hagyni több dolog miatt. Egyrészt a szőre leginkább a mi hajunkhoz hasonlóan, hő tartó funkcióval kevéssé rendelkezik. Másrészt a hám (ez egy külön téma lesz!), a kabát alatt a bunda filcesedik.
A kint tartott kutyák esetében is fontos megjegyezni, hogy az elhanyagolt, koszos bunda nem megoldás a hideg ellen. "Összeáll" csomókba és elveszíti eredeti funkcióját. Az eredmény egy didergő kutya lesz, aminek a szőrét tavasszal már csak lenyírni lehet, mert képtelenség kibontani... Nekik inkább egy megfelelő kennel és az évszaknak megfelelő táp lehet a megoldás.
Egy szó mint száz, a kutya és a gazdája érdekében is ajánlott a kozmetika látogatása egész évben, mert a kültkaró ápolása, gondozása nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi és higéniai kérdés is!
Remélem segítettem, addig is várom a kutyatartssal, gondozással, ápolásal kapcsolatos kérdéseket e-mailben (info@zoldkutya.hu), messengeren (bármelyik szalon facebook oldalán) vagy személyesen!
Zöld Kutya, nem csak csináljuk, értünk is hozzá!
#kutya #kutyatartas #hasznos #jotudni #zoldkutya #kutyakozmetikus #kerdezzfelelek #grooming
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded