Profile

Cover photo
Yusdirman Lubis
Works at Hospital Universiti Sains Malaysia
Attended Open University of Malaysia
Lived in tokushima
173 followers|772,385 views
AboutPostsPhotosVideos+1'sReviews

Stream

Yusdirman Lubis

Shared publicly  - 
 
CodeIgniter + curl + RestClient + Frapi + selfsigned ssl
Assalamualaikum Hari ini dan semalam aku cuba gunakan API untuk projek CodeIgniter yang aku tengah buat ni. First time guna API dalam CI ni agak kalut sikit. Namun begitu, akhirnya berjaya jugak.. Berikut adalah target aku : 1. Aplikasi CI mintak data denga...
 ·  Translate
Assalamualaikum Hari ini dan semalam aku cuba gunakan API untuk projek CodeIgniter yang aku tengah buat ni. First time guna API dalam CI ni agak kalut sikit. Namun begitu, akhirnya berjaya jugak.. Berikut adalah target aku : ...
1

Yusdirman Lubis

Shared publicly  - 
 
Make your own at Androidify.com or get the free app on Google Play
1

Yusdirman Lubis

Shared publicly  - 
 
Apa Maksud RON dalam pengkelasan Petrol?
RON dan Petrol Oleh yusdirman, Oktober 2014 RON adalah singkatan daripada Research Octane Number Ianya kaedah penarafan bahan api. Lebih tinggi nilai RON, lebih mahal harga PETROL. Adakah minyak RON 97 lebih berkuasa berbanding RON 95? RON merujuk kepada ta...
 ·  Translate
1

Yusdirman Lubis

Shared publicly  - 
 
Harga Minyak Petrol RON95 Antara Negara Pengeluar Dunia
A B C D E F G H 1 Negara Pengeluar Minyak Subsidi Minyak # Pengeluar Dunia Harga USD/L Harga RM/L Harga Tempatan Tarikh 2 Venezuela Ya Subsidi 9 0.015 0.0489 BsF. 0.097/L (95) BsF. 0.070/L (91) BsF. 0.048/L (diesel) 12/12/2010 3 Saudi Arabia (Riyadh, Jeddah...
 ·  Translate
ABCDEFGH 1 Negara Pengeluar Minyak Subsidi Minyak # Pengeluar Dunia Harga USD/L Harga RM/L Harga TempatanTarikh 2 VenezuelaYaSubsidi90.0150.0489 BsF. 0.097/L (95) BsF. 0.070/L (91) BsF. 0.048/L (diesel) 12/12/2010 3 Saudi ...
1

Yusdirman Lubis

Shared publicly  - 
 
Anggap Aku safronLubis Anggaplah aku seorang kawan Memberi nasihat kepada kawan Usahla hatimu ada dendam Kerna hanyalah membuahkan seksa Anggaplah aku seorang teman Berkata hikmah kepada teman Kikislah hatimu dari benci Kelak...
1
Have him in circles
173 people
Archives Orofacial Sciences's profile photo
Peter Lemken's profile photo
Diyana Hashim's profile photo
haris rissal's profile photo
nor huda's profile photo
Mila Agirre's profile photo
Faizal Sol's profile photo
Johari Yap's profile photo
Khasiah Alwi's profile photo

Yusdirman Lubis

Shared publicly  - 
 
Tambah medan id yang auto_increment dan primary key kepada table yang takde tapi perlu sama dengan table replicate.. aduhh
Kes dia macam ni aku ada 2 DB yang mana satunya adalah DB master yang replicated daripada DB utama. satu DB lagi adalah DB untuk development tetapi user exited untuk guna dan sekarang ni dah macam production. Secara positifnya, sistem flow dan structure kir...
 ·  Translate
Kes dia macam ni aku ada 2 DB yang mana satunya adalah DB master yang replicated daripada DB utama. satu DB lagi adalah DB untuk development tetapi user exited untuk guna dan sekarang ni dah macam production. Secara positifny...
1

Yusdirman Lubis

Shared publicly  - 
 
... tiada gari ... tiada tali
 ·  Translate
1

Yusdirman Lubis

Shared publicly  - 
 
okeh
 ·  Translate
1

Yusdirman Lubis

Shared publicly  - 
 
Slackware Linux : Naik Taraf Google Chrome
Cara Menaiktaraf Pelayar Web Google Chrome untuk Pengguna Slackware Linux 1. Muat turun pakej .deb yang terbaru daripada laman web google-chrome https://www.google.com/chrome/browser/  *pastikan pilih pakej yang betul (32 bit / 64 bit) 2. Download fail slac...
 ·  Translate
1

Yusdirman Lubis

Shared publicly  - 
 
Run run and away
 ·  Translate
Aku Mahu Berlari | safronLubis Bukan seperti mimpi yang menghijab realiti Bukan seperti dongeng yang mencarik logika Aku punya cita menggunung hingga ke langit Aku punya tekad terbakar sesilau suria Aku bawa berl...
1
People
Have him in circles
173 people
Archives Orofacial Sciences's profile photo
Peter Lemken's profile photo
Diyana Hashim's profile photo
haris rissal's profile photo
nor huda's profile photo
Mila Agirre's profile photo
Faizal Sol's profile photo
Johari Yap's profile photo
Khasiah Alwi's profile photo
Work
Occupation
Programmer, Developer, Researcher, Student, Photographer
Employment
  • Hospital Universiti Sains Malaysia
    IT Officer Assistant, present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
tokushima - kuala lumpur - kota bharu - kuantan
Links
Contributor to
Story
Tagline
Seketul daging itu Hati....
Introduction
Computer and camera, open source and linux, innovation and creation, science and technology, Islam and Muslim, Aql and Qalbu, Malay of the golden archipelago.. 
Bragging rights
Not Yet but soon enough
Education
  • Open University of Malaysia
    Bachelor Degree in Information Technology with Honours, 2008 - 2013
  • Universiti Teknologi Malaysia
    Diploma in Computer Science (IT)
Basic Information
Gender
Male
Looking for
Friends, Networking
Other names
Yusdirman Lubis
Yusdirman Lubis's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Better Linux Disk Caching & Performance with vm.dirty_ratio — The Lo...
lonesysadmin.net

The Linux kernel parameters vm.dirty_ratio and vm.dirty_background_ratio can help you improve your disk I/O performance. Here's how to adjus

Ratib Al-Attas
market.android.com

Ratib Al-Attas was compiled by Habib Umar Bin Abdur Rahman Al-Attas Radhiallahu Anhu who passed away on 23 Rabiul Awal 1072H. The late Habib

TinyLegends - Crazy Knight
market.android.com

it’s a full-on MONSTER INVASION! CRUSH the invaders with WICKED WEAPONS and CRAZY COMBOS!★★★★★On the distant continent of Kromdor, the skies

Linux Malaysia
plus.google.com

Harisfazillah Jamel aka LinuxMalaysia page all related to Linux and Open Source In Malaysia

The GNU configure and build system - Table of Contents
airs.com

Introduction. Goals; Tools; History; Building. Getting Started. Write configure.in; Write Makefile.am; Write acconfig.h; Generate files; Exa

Senarai Kedai Komputer di Kelantan - ejoeSolutionsSenarai Kedai Komputer...
www.ejoesolutions.com

Senarai kedai komputer di Kelantan (Kota Bharu dan sekitarnya) untuk memudahkan pengguna mendapatkan komputer berkualiti dan banyak pilihanS

Organo Gold Kelate
organogoldkelate.blogspot.com

Kopi Terbaik untuk kesihatan dengan gano derma organik. Peluang perniagaan di kelantan

msysgit
code.google.com

Git for Windows

RAID 5, mdadm, slackware 64, 6 Buah HDD dengan tambahan kipas =)
yusdirman.blogspot.com

Allahumma inni a'uudzubika minal hammi wal hazan.Ya Allah ya Tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada keluh kesah dan

Linux HA : Cadangan Pembinaan Server
yusdirman.blogspot.com

Niat untuk menyiapkan tutorial Slackware - Corosync - Pacemaker sebenarnya masih lagi menebal. Namun keyakinan untuk meletakkan tutorial itu

Menyambut Panggilan Allah
yusdirman.blogspot.com

Sesungguhnya tidak ada apa yang kita punyai ini adalah hak kita termasuklah tangan ini, mata ini, otak ini, mulut, hidung dan seluruh anggot

Kompil Kernel Linux-3.2.2 dalam Slackware 13.37 | yusdirmanLubis
yusdirman.blogspot.com

Assalamualaikum WBT Jika diimbas kembali, bagaimana caranya daripada tujuan membina kelompok pelayan, timbul pula isu kompil kernel. Imbas s

Perjalanan Tak Sempurna | yusdirmanLubis
yusdirman.blogspot.com

Perjalanan Tak Sempurna Meletakkan diri diselubungi rasa-rasa yang menusuk-nusuk hati dan seterusnya menjadikan hati dipupuk rasa negatif me

Malay Quran Audio Free
market.android.com

My Al-Quran Kareem Audio & Malaysian Translation & 8 Qari. Sudais, maher, ghamdi Quran e Kareem, Sebuah buku yang benar dari Allah.

Quran (Koran) Audio Free
market.android.com

Quran Audio Free is best Quran app on Android.Download Quran in all Languages. Quran Android is a free Quran application with Quran audio an

Atlantis
books.google.com.my

The late author Arysio Santos was a highly regarded climatologist, geologist, and nuclear physicist. He was also a scholar of history, folkl

Webmaster Tools
www.google.com

Improve your site's visibility in Google search results. It's free. Google Webmaster Tools provides you with detailed reports about

Banyak barang
Quality: Very GoodAppeal: ExcellentService: Very Good
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago
2 reviews
Map
Map
Map