Profile cover photo
Profile photo
Yana MIB
487 followers -
Move on itu melangkah maju, bukan melupakan!
Move on itu melangkah maju, bukan melupakan!

487 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Pengalaman Jaga Anak Penumonia
Assalamualaikum... Dua minggu lepas,  2 November 2018, adik baby semput. Dia tak batuk, tapi nafas dia semput macam orang asthma tu. Malam tak lena tidur, asyik terjaga. Stress gila aku sebab tak cukup tidur. Pagi tu BS wasap kata nafas baby laju. Bila dia ...
Pengalaman Jaga Anak Penumonia
Pengalaman Jaga Anak Penumonia
ctliyana86.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Rumah Teres Mampu Milik di Taman Salak Lestari, Sepang daripada Fitrah Properties
Assalamualaikum...  Weekend lepas aku pergi melawat tapak perumahan baru di Salak Tinggi, Sepang . Aku difahamkan yang kawasan perumahan ni merupakan tanah rizab Melayu (99 tahun). Bila sebut tanah rizab Melayu , bermakna rumah² di sini hanya boleh dibeli o...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Melawat Hutan Pinus & Bukit Pengger, Yogyakarta
Assalamualaikum... Dari Rumah Hobbit , kami terus ke Hutan Pinus . Perjalanan dalam 50 minit - 1 jam. Jalan masih lagi macam nak naik Cameron tu, hutan kiri kanan. Takde highway apa pun sini. Actually ada 3 tempat yang kitorang singgah selepas Rumah Hobbit....
Add a comment...

Post has attachment
Public
Wisata Seribu Batu dan Rumah Hobbit, Yogyakarta
Assalamualaikum... Selesai beraktivitas di Gumuk Pasir , terus kami bergerak ke Wisata Desa Mangunan . Wahh pandai dah speaking Indon  Perjalanan dari Gumuk Pasir ke sini makan masa 40 minit gitu. Jalan kat sini macam jalan nak pi Cameron tu. Hutan kiri kan...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Melawat Mount Merapi, Yogyakarta
Assalamualaikum... Sambung lagi entry Jogja ye. Doakan aku istiqamah update sampai habis. bahaha~  Entry lain pasal Jogja boleh klik > SINI ~ Masih lagi hari kedua di Jogja. Lepas pi Borobudur , terus driver bawak pi Mt. Merapi pulak. Sebelum tu singgah lun...
Melawat Mount Merapi, Yogyakarta
Melawat Mount Merapi, Yogyakarta
ctliyana86.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Berpiknik di Taman Tasik Perdana
Assalamualaikum... Kali kedua datang Perdana Botanical Garden , KL. Piknik punya pasal. Adik beradik mak aku lah ngajak. Ikutkan mak aku nak ajak piknik area Putrajaya je. Banyak jugak garden garden kan. Tapi kemudahan tak sama macam Botanical Garden KL ni....
Berpiknik di Taman Tasik Perdana
Berpiknik di Taman Tasik Perdana
ctliyana86.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Public
Anak² Teringin Main Salji? Snow House lah Jawapannya!
Assalamualaikum... Akhir tahun lepas papa bebudak ni pergi Jepun. Musim salji pulak tu. Zafirah tengok gambar² papa main salji dia pun teringin lah nak pi Jepun jugak. Sebab nak main salji! Kalau lah pergi Jepun tu macam pergi balik Kodiang je lama dah mama...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Family Day GBSB 2018 di Cyberview Resort & Spa, Day 2
Assalamualaikum... Ya Allah tak sangkanya aku dapat habiskan entry family day!! hahahaha~  Syabas untuk diri sendiri  Oke untuk hari ke-2 ni aktiviti nya ialah SUKANEKA. yihaaa! Uniform sukaneka. Every year memang ada baju family day dan dipakai semasa suka...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Lunch di Restoren Mangkuk Ayam, Cyberjaya
Assalamualaikum...  Unik sangat nama kedai kan? Sebab nama dia yang unik sampai tersasul² sebut mangkuk ayun lah punca aku nak try makan kat sini. Marketing berjaya. hahaha~ Menu kat sini berkonsepkan ala Kopitiam. Banyak jugak pilihan. Kebetulan masa datan...
Add a comment...

Post has attachment
Public
Surprise Buat Atok by Teddyprank
Assalamualaikum... Takde angin, takde ribut, tiba² je rasa nak buat seprais untuk atok sendiri. hahaha  Well, bagi aku, untuk bahagiakan orang tersayang tak perlu tunggu special date or event. Since aku pun jarang nak jumpa atok, bila² teringat tu saja lah ...
Surprise Buat Atok by Teddyprank
Surprise Buat Atok by Teddyprank
ctliyana86.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded