Profile cover photo
Profile photo
YB Shehan
333 followers -
Mom of 2. Otai minat Hello Kitty.
Mom of 2. Otai minat Hello Kitty.

333 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Teringat pengalaman Mommy nak renew passport kali kedua di UTC, punya lah lama, dengan anak-anak cranky, buat Mommy sentiasa berdoa lambat lagi passport expired. Haha. Ada tak macam tu? Actually dari tahun lepas lagi Jabatan Imigresen dah kenalkan sistem…
Add a comment...

Post has attachment
Adakah kereta korang mempunyai masalah debu berterbangan, berhabuk, kotor, punyai dakwat, kusam, berkulat? Malu juga kan kalau kusyen kereta kita mempunyai ‘peta’ yang tidak sepatutnya ada. Kalau kusyen yang jenis kulit pula, mempunyai kesan calar,…
Add a comment...

Post has attachment
Mommy copy semula apa yang Mommy di tulis di Facebook, tentang apa yang jadi kat Mommy hari ni. Ya, Mommy tahu, pasti akan banyak tafsiran buat Mommy. Selama ini tengok orang je, tak sangka kena sendiri.. Biasanya kalau bab duit, Mommy bukan jenis mudah…
Add a comment...

Post has attachment
ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack. Antara rahsia orang Korea jaga kelembapan kulit adalah dengan memakai sleeping pack. Atau kalau nak mudah faham, sleeping mask lah.. Kenapa sleeping mask? Sebab kita pakai sebelum tidur. Cara dia bertindak…
Add a comment...

Post has attachment
Susulan penganjuran Sukan Olimpik Tokyo 2020, permintaan produk HALAL di Jepun dijangka meningkat semasa kejohanan sukan itu kerana Jepun menjangkakan penyertaan ramai atlit dan pengunjung beragama Islam. Mommy ada cerita panjang lebar sebelum ini tentang…
Add a comment...

Post has attachment
I love makeup. Mommy jatuh cinta dengan makeup setiap hari. Tanpa makeup, rasa tak yakin jer. Haha. Nak buat macam mana kan? Terbiasa makeup, walaupun simple seperti bedak dan eyeliner. Malas macam mana pun, 2 item tu wajib. Dan bila sebut makeup ni,…
Add a comment...

Post has attachment
PRODUK HALAL KE JEPUN - Susulan penganjuran Sukan Olimpik Tokyo 2020, MHE2019 adalah platform terbaik untuk menembusi segmen pasaran HALAL di Jepun.

Sepanjang Mommy mengembara di luar negara, hanya di Kashmir dan Thailand sahaja Mommy kurang perasaan was-was ketika memilih makanan. Di Korea, New Zealand dan Jepun? Arghh.. perasaan was-was tu kuat sangat. Sampaikan sanggup ‘berpuasa’ daripada makan…
Add a comment...

Post has attachment
Sebak teruk.. tetiba mengalir air mata. Dah la tisu takde. Adoii la.. Hantar Hannah masa Darjah 1, Mommy sengih je sepanjang masa. Masa Ariq? Mula-mula tu ok jer.. Siap boleh berselfie bagai.. Boleh arahkan Ariq posing dulu sebelum masuk perhimpunan..…
Add a comment...

Post has attachment
Budak-budak.. kalau tunjuk sayur, kemain dia lari. Belum suap lagi. Kalau nak selit-selit sayur dalam makanan, Mommy kena bijak. Potong halus-halus, suap tanpa sedar. Haha. Tapi, sampai bila nak macam tu? Sebagai ibu bapa, kena bijak berfikir cara nak…
Add a comment...

Post has attachment
2019.. inshaa Allah Ariq akan menjalankan kehidupan sebagai pelajar sekolah. Bezanya, dia di dalam kelas PPKI.. Berbeza dengan pelajar aliran perdana (pelajar biasa).. Hari ini, 29 Disember 2018.. hari orientasi untuk semua pelajar Tahun 1.. Gentar Mommy,…
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded