Profile cover photo
Profile photo
Woonbewust
14 followers -
Bewust wonen en duurzaam je eigen energie opwekken
Bewust wonen en duurzaam je eigen energie opwekken

14 followers
About
Posts

Post has attachment
Zonnepanelen zijn er in vele soorten. De meest voorkomende zonnepanelen wordt van monokristallijn en polykristallijn silicium gemaakt. Beide materialen hebben verschillende eigenschappen omdat er een verschil zit in het productieproces. Daarnaast worden andere materialen besproken, zoals dunne film zonnepanelen van bijvoorbeeld amorf silicium, CIGS panelen en panelen die gemaakt worden van het natuurlijke mineraal perovskiet.
Add a comment...

Post has attachment
Vier op de tien Nederlanders overschatten de aanschafprijs van zonnepanelen en nog eens 40 procent denkt dat de kosten lager zijn dan in werkelijkheid.

Een systeem van zes zonnepanelen inclusief omvormer kost circa 2.900 euro, dat levert jaarlijks circa 300 euro aan stroom op. Volgens Milieu Centraal is het rendement van een investering in zonnepanelen vergelijkbaar met 6 procent spaarrente.
Add a comment...

Post has attachment
Zonnepanelen hebben in principe weinig onderhoud nodig. Toch kan het geen kwaad om ze eenmaal per jaar eens even grondig te checken en schoon te maken. Zo weet je zeker dat je zonnepanelen optimaal rendabel blijven. In dit blog wordt uitgelegd hoe je dat doet.

Daarnaast wordt uitgelegd hoe je zonnepanelen mee kunt verhuizen als je naar een nieuwe woning gaat.
Add a comment...

Post has attachment
We wekken in Nederland steeds meer zonne-energie op. Zonne-energie steeds populairder. De hoeveelheid zonvermogen die particulieren en bedrijven genereren is binnen een jaar bijna verdubbeld

Volgens de brancheorganisatie is de toename te danken aan collectieve projecten die zonne-energie promoten. Die moedigen mensen steeds vaker aan om te investeren in duurzame energie via bijvoorbeeld #zonnepanelen.
Add a comment...

Post has attachment
De zon levert op verschillende manieren energie aan de aarde. Leer meer over drie belangrijke vormen van #zonne-energie: photovoltaïsche energie, thermische energie en passieve energie. En hoe je ze kunt opwekken.
Add a comment...

Post has attachment
Wetenschappers hebben een methode ontwikkeld om transparante #zonnepanelen te ontwikkelen op basis van een substraat dat is gemaakt van houtvezels. Het materiaal zou aanzienlijk efficiënter werken dan andere methoden om transparante panelen te maken.
Add a comment...

Post has attachment
Kenia heeft plannen voor genoeg #zonneparken om de helft van al het elektriciteitsverbruik uit #zonnepanelen te produceren. De bouw van de zonnecentrales zal naar verwachting 1,2 miljard dollar gaan kosten. Op dit moment worden de initiële fases afgerond en later fit jaar wordt begonnen met het installeren van de zonnepanelen.
Add a comment...

Post has attachment
MIT stelt een methode voor om #zonnepanelen efficiënter te maken door deze te koppelen met een materiaal dat warmte absorbeert en vervolgens infraroodlicht uitzendt.
Add a comment...

Post has attachment
Op woensdag 16 januari werd bij station Arnhem-Zuid een laadpaal voor elektrische scooters in gebruik genomen. Omdat de laadpaal ook geschikt is voor elektrische fietsen maakte de wethouder direct gebruik van de mogelijkheid om haar fiets daar op te laden. De laadpaal werkt op  #zonne-energie.

Laadpalen voor elektrische auto's die werken op zonne-energie zijn er natuurlijk ook. Deze zijn bijvoorbeeld al te vinden in de gemeente Utrecht.
http://www.smartgridtv.nl/article/home/31/nieuws-eerste-laadpaal-op-zonne-energie-in-nl/
Add a comment...

Post has attachment
Hoewel de kans bestaat dat het profiteren van het belastingvoordeel bij de aanschaf van #zonnepanelen maar tijdelijk is, is net nog steeds zo dat het aanschaffen van zonnepanelen op dit moment een stuk aantrekkelijker is door de huidige belastingregels. U kunt namelijk een deel van de aanschafkosten terugkrijgen van de Belastingdienst.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded