Profile cover photo
Profile photo
Wilbert Baan
896 followers -
Product designer and co-founder at Somehow Amsterdam
Product designer and co-founder at Somehow Amsterdam

896 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Ok. Dit is duidelijk een n=1 onderzoekje, maar ik heb laatst het blokje met een post-it (zwartgemaakt met een marker) afgeplakt omdat ik de letters slecht kon lezen als er veel licht in het kantoor is.

Ik vergat dit stickertje er af te halen en heb verschillende mensen de Glass opgezet. Niemand had er last van, maar bijzonder is als ik het stickertje eraf haal beginnen mensen te praten over wat de ander ziet en wat ze aan het doen zijn.

Google heeft het blokje bewust transparant gemaakt om anderen te laten zien dat Glass aan staat, het blokje niet transparant maken zou minder vragen van anderen oproepen en anderen die aangekeken worden met een Glass ook veel minder afleiden.

Ik denk zelfs dat Glass er een beter (misschien saaier) product van zou worden als het blokje niet transparant is.
Photo

Post has attachment
Schreef een blog post over de verantwoordelijkheid van een ontwerper naar aanleiding van de meest recente behavior design meetup
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
We (http://www.wearesomehow.com) zijn bezig met een pilot voor Glass en wondzorg. Daar waar zorg op afstand gecombineerd wordt met ziekenhuisbezoeken. Het gaat hierbij vooral om situaties waar de mening van een expert wordt gevraagd.

Gisteren deden we een proef in Gelderland en de regionale omroep kwam even kijken.

De gebruikte functionaliteit van Glass is beperkt. Het gaat hierbij vooral om videocontact en het sturen van foto's, maar de impact hiervan is groot.

Het werkte erg goed en de medewerkers waren heel enthousiast. Vooral omdat ze hun handen vrij hebben en toch kunnen bellen. Ook hadden ze de bril snel onder controle.

Post has attachment
Hoi, ik ben Wilbert Baan. Ik ben designer en help met het bedenken en ontwerpen van platformen en diensten. Ik heb dit een aantal jaar voor de Volkskrant/PCM gedaan (nieuwe labels en platformen) en ben sinds drie jaar mede-eigenaar van Somehow http://www.wearesomehow.com.

Somehow ontwerpt platformen en zet technologie in om bedrijven eenvoudiger te maken. We werken voor ziekenhuizen, uitzendbureau's, schoonmaakbedrijven, luchthavens, overheid, verzekeraars, fabrieken, kledingproducenten.

Ik ben opgeleid als interactief conceptontwikkelaar aan de HKU gespecialiseerd in het ontsluiten van complexe informatie via (nieuwe) interfaces.

Ik hou van nieuwe technologie, zeker als de impact groot is of kan zijn. Glass stond al lang op mijn verlanglijstje vanwege de nieuwe manier van interactie, in december ontving ik een uitnodiging van Google om er één aan te schaffen en ben sinds die tijd explorer.

Vanuit interaction design denk ik dat Glass heel belangrijk is om mensen meer over context na te laten denken. Het maakt je er heel bewust van. Veel Glass concepten en apps kunnen ook prima mobiele apps zijn. Context is heel spannend omdat het een nieuwe dimensie aan interactie ontwerp toevoegt.

Raar, een tijdje terug moest er steeds een 1 of iets anders achter mijn naam en nu mag het ineens wel google.com/+wilbertbaan lekker, overal dezelfde naam.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded