Profile cover photo
Profile photo
Webselo.com - уеб дизайн и маркетинг
7 followers
7 followers
About
Posts

Post has attachment
https://webselo.com/sos-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D1%87%D0%B5%D0%BA-%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82/

SOS – наръчник за видео маркетинг (Чек-листът, с който ще правите видеата си с лекота)
Както обичам да казвам напоследък: “Видеото не е бъдеще. То е настояще.” Преди няколко години говорихме за бъдещето:
Как видеото ще се превърне в един от най-често използваните инструменти за комуникация.
Как все повече и повече бизнеси ще разчитат на видеото за връзка с клиентите си.
Как социалните мрежи ще дават все повече и повече приоритет на видео съдържанието.
Тези прогнози са вече факт, с който трябва да свикваме. А и не само. Те определят това колко един бизнес е модерен и адекватен на все по-бързо променящата се действителност.
Тъй като видеото е неоспорим маркетингов инструмент, в тази статия ще ви дам няколко идеи от къде да започнете с видеата си – независимо дали става въпрос за бизнес видеа, за видеа, които изграждат личен бранд или за видеа, които са за забавление.
Следвайте стъпките, експериментирайте, свиквайте все повече с камерата и подобрявайте постоянно видео представянията си!
Преди всички стъпки: Какво ще кажете?
Имате огромно желание да застанете пред камерата. Приготвяте се, нагласявате се. Включвате камерата и.. изведнъж забравяте и ума, и дума. Не, не се отказвайте!
Можете да избегнете този сценарий, ако сте наясно какво ще кажете.
Преди да застанем пред камера и да заснемем едно определено видео, важно е какво е основното ни послание към аудиторията; как искаме да въздействаме; как искаме да бъдем възприети. Ако не сте наясно с отговорите на тези въпроси, няма как да продължите напред.
Следващите няколко стъпки ще ви помогнат да съберете мислите си и да реализирате вашето първо (и всяко следващо) видео.
Да тръгваме! 🙂
СТЪПКА 1: Каква е Вашата история?
Знаете ли какво искате да разкажете и под каква форма би било най-подходящо да го кажете? Как ще изглежда сценария на видеото ви?
Ако не сте вдъхновени, съберете екипа си, близките си хора или приятелите си и ги предизвикайте да помислят с вас и да споделят кое е ценното, което виждат във вас, в бизнеса, в идеите ви.
Записвайте си това, което чувате, защото твърде вероятно е то да ви даде основата за сценария. Правете мисловни карти, рисувайте идеите и бъдете нащрек за нещо ново и различно! Не отхвърляйте нито една казана дума.
След няколко часа или един ден прочетете внимателно всичко записано и вижте кои са открояващите се думи и идеи. Използвайте именно тях, за да продължите напред!


Прочетете цялата статия в нашия уебсайт.
Add a comment...

Post has attachment
Скъпи приятели, ако се нуждаете от скрипт/програма за импорт/внасяне на продукти във Вашия е-магазин през XML фийд или по друг начин, или синхронизиране на продукти, автоматично или ръчно, моля свържете се с нас на: https://webselo.com/скрипт-за-импорт-на-продукти-в-магазин/

На тази страницата можете да се запознаете и с естеството на услугата.

Ваш,
Кико

Прочетете целия материал, за да се запознаете с услугата.
Add a comment...

Post has attachment
https://webselo.com/как-да-изберем-хубав-домейн-и-да-го-попу/

В съвременния интернет при толкова много уеб услуги, да имаш уеб сайт с популярен домейн, е едно от най-важните неща. Ако имате хубав сайт и той има набрана голяма клиентска маса, то сайтът ви може да ви носи и големи печалби. Но как можете да го постигнете? Домейнът е едно от най-важните неща, той е основата.
Условието да продавате и печелите много от интернет сайт е само едно:
Сайтът ви трябва да е популярен, да е известен на голям брой потребители, които се интересуват от това, което предлагате (продукти или услуги). Но колкото и популярен да е сайтът ви, вие винаги ще имате нужда от нови клиенти. Защото старите ви клиенти едва ли ще купуват отново и отново все същите продукти и услуги, които продавате.
Добре, тогава как да популяризираме бързо един чисто нов сайт – така че да го намират все нови и нови потребители?
Начините са два:
Реклама. Предимства: бърз и лесен начин, плащате за реклама и веднага получавате някаква посещаемост на сайта и евентуално поръчки. Недостатъци: слаба възвръщаемост на средствата – рекламата може да е скъпа в дългосрочен план. Спрете ли да плащате за реклама, трафикът, идващ до сайта ви спира бързо и не се възвръща. Докато не започнете да плащате отново.
Оптимизация на сайта (SEO) – за да излиза добре класиран по определени ключови думи и фрази в търсачките (Google, Bing, Yahoo, Yandex). Недостатъци: бавен начин, който отнема много време. Предимства: голям процент на възвръщаемост на средствата, много евтина поддръжка в дългосрочен план.
В тази статия ще разгледаме именно най-ефективния начин за популяризация на сайт, а именно Оптимизацията на сайта (SEO).
Планирането на сайта ви е важно! Трябва да изберете правилното домейн име. Тоест, още преди да започнете да правите сайта, вие трябва да имате (бизнес) план. Трябва да знаете какво ще продавате, кой е таргетът ви и как да стигнете до него, какви ще са основните ви продукти и за какво най-много ще ви се иска сайта ви да бъде класиран в търсачките (наричат се ключови думи или ключови фрази).
Повечето от вас знаят какво е домейн: иметонамоясайт.com, иметонамоясайт.net или иметонамоясайт.нещодруго. Иметонамоясайт.com е вашият домейн.
Домейните НЕ се купуват, те се Наемат. Тоест, Вие купувате домейн името за един определен период от време и през това време, то е ваше – вие можете да го насочите, където желаете и да качите на него каквото искате. Когато периодът изтече, вие или трябва да подновите домейна си като го платите за още една или повече години, или ще го загубите – всеки в интернет ще може да го купи.
Какво име на домейн да изберем?
Когато се избира име на домейн, изборът е критично важен за успеха на вашия сайт. Това е така, защото:
Правилното домейн име трябва да е лесно за запомняне и произнасяне – за да се популяризира лесно.
Една или повече ключови думи в името на домейна ще ви помогнат за по-лесното класиране на сайта ви в търсачките. Тоест, ако се борите в ниша “реклама”, то думата “реклама” или “reklama” в името на домейна ви, би ви помогнала да намалите последващите си разходи за оптимизация в пъти.

Прочетете цялата статия в сайта ни:
https://webselo.com/как-да-изберем-хубав-домейн-и-да-го-попу/
Add a comment...

Post has attachment
https://webselo.com/как-да-изберем-правилния-хостинг-от-ба/

Търсите най-добрата хостинг услуга? Преди да подпишете поредния договор за атрактивна оферта, прочетете тази статия, в която ще Ви обърна внимание на няколко изключително важни фактора. Все пак избирането на хостинг за Вашия сайт е все едно да изберете бизнес партньор. Това на практика ще предопредели в голяма степен успеха или провала на Вашата уеб страница. Та, ето 9 съвета от мен, които се надявам да Ви предпазят от “лошия бизнес партньор” в лицето на Вашия хостинг доставчик.
1. Качество и време на изпълнение
Ако искате да не загубите потребителите си и да сринете бизнеса си, то един от главните ви критерии за избор на хостинг е надеждността му.
Представете се, че хостинг сървъра ви функционира едва през половината от времето? По тази причина Вашият уеб доставчик трябва да гарантира качеството на неговата работа. Никога няма да намерите хост, който има 100% uptime, но не се задоволявайте с нищо по-малко от 98%.
Не забравяйте да се подсигурите, като хостинг компанията предлага резервен вариант в случай на проблем или така наречени backup-и. Регулярното им създаване е също важен фактор при избора. Информирайте се дали предлагат резервен генератор и непрекъснато захранване.
2. Клиентско обслужване и поддръжка
Като стана дума за надеждност, тя може да се изразява и в друг аспект, щом се отнася до хостинг услуга. А именно в клиентското обслужване и поддръжка.Търсете си хостинг доставичк, който наистина може да предложи 24/7 поддръжка и активен център за обслужване на клиенти.
Не е задължително да имате връзка с телефонен номер, но дори и с имейл контакт, трябва да сте уверени, че винаги ще има кой да ви помогне. Защото Вашият уебсайт и сървър никога не почиват и имат нужда от наблюдение дори и през празниците.

.... прочетете цялаа статия в сайта ни.


Add a comment...

Post has attachment
https://webselo.com/забързване-на-уебсайт/

Забързване на уебсайт

Интернет потребителите са капризни. Ако уебсайтът не се зареди до 2-3 секунди, мнозина ще го напуснат. И защо да останат? Кой в днешно време разполага с излишно за пилеене време? Никой не би харесал сърфирането в бавен уебсайт.

Ето защо е важно да помислите за подобряване скоростта на своя уебсайт, за да бъдат щастливи клиентите ви. Друг е въпросът, че и търсачките (Google, Bing, Yahoo) вече отчитат параметъра скорост, като скоростта повлиява класирането на вашия уебсайт.

Ако, да речем, уебсайтът на вашия конкурент се зарежда за 1 секунда, а вашият – за 8 секунди, без значение колко по-функционална и красива е платформата ви, без значение колко голяма фирма сте, вие ще загубиге позиции спрямо този конкурент, което означава, разбира се, и загуба на клиенти.
А кой желае да губи клиенти? Не и вие!

Как ще подобрим скоростта на вашия уебсайт
Ще проучим платформата ви и ще установим причините за бавнодействието.

Ако проблемът е във вашия хостинг доставчик, който не съдейства за отстраняването му, ще препоръчаме услугите на друга компания. Ако доставчикът съдейства, ще настроим каквото трябва, за да подобрим скоростта на уебсайта ви.

Ще включим кеширане, компресиране, „мързеливо“ зареждане, ще извършим оптимизации по файловата система, както и по базата данни, ще преработим програмния код, ще олекотим снимките и статичните ви файлове (включително .html, .css, .js), и др.
Ще предприемем всички необходими технически стъпки, за да стане магията!

Какви ще са резултатите след нашата намеса

Вашият уебсайт ще бъде значително по-бърз!
Ще намалеят в дългосрочен план разходите ви за хостинг, защото платформата ви ще натоварва по-слабо сървъра.
Ще се повиши доволството на клиентите ви, защото сайтът ви ще се отваря светкавично, от което ще се повишат и поръчките.
Търсачката ще ви намигне, ще подобри класирането ви, от което пък ще намалеят разходите ви за маркетинг и реклама.
Add a comment...

Post has attachment
Ново лого, което разработихме за наши клиенти.
Свържете се на webselo.com/services за лого дизайн услуги в Благоевград, а също и за уеб дизайн от Webselo!

Ваш,
Кирил Йовев
#webselo
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Как да пишем убийствени заглавия още днес!

Скъпи приятели, преди време написахме три текста по темите:
Как да пишем SEO оптимизирани текстове.
Как да пишем по-добри текстове и имейли.
Що е това копирайтинг?

Днес е време да се впуснем в дебрите на заглавията. Ще научим как да пишем грабващи сърцето заглавия.

Защо сърцето, а не ума ли? Понеже хората сме емоционални същества. Първо се е развил емоционалният мозък, твърдят невролозите, а по-късно неокортексът, мислещият мозък. Така че ние буквално мислим, чувствайки.

Когато някое заглавие звучи неустоимо и „се свързва“ с читателя, когато то дава отговор на някакъв копнеж или въпрос, решава проблем или предлага престиж, или пък по друг начин въздейства, гарантирам Ви, статията ще бъде прочетена!

Ако Вие сте сред онези надъхани маркетолози или копирайтъри, или собственици на бизнес, и желаете да привлечете вниманието към себе си, непременно прочетете този материал докрай.

И така, да започваме!

Ваш,
Кирил Йовев

https://webselo.com/как-да-пишем-убийствени-заглавия-още-д/

#webselo #копирайтинг #copywriting
Add a comment...

Уважаеми колеги и предприемачи, направих видео за Google Alerts или как да следите кой говори за Вашия бизнес онлайн!

Много ценно, не го пропускайте!

https://www.youtube.com/watch?v=h5tcrGkaffs

И в сайта ни:
https://webselo.com/кой-говори-за-вашия-бизнес-в-уеб/

Ваш,
Кирил Йовев
#webselo #google #googlealerts
Add a comment...

Post has attachment
Уважаеми колеги, идвам при вас с призива: "Развий своя фирмен блог!"
Знаете ли, че напоследък ние от Webselo - Уеб дизайн и реклама преживяваме истински ренесанс в посещенията?

Това е щото решихме да станем разпознаваеми. Може да сте най-добрите, ама като не ви знаят - какво от това?

Важно е Вие, тъкмо Вие, да създавате невероятно качествено съдържание - най-доброто в индустрията!

Най-доброто по темата, която сте избрали!
Защото така ще се докажете като авторитет и ще вдигнете посещения и поръчки.

Искате ли да разберете как да вдигнете своя трафик, без да се разправяте с евтини SEO трикове (моите уважения към всички, които правят SEO, че и аз съм сред Вас)?

Ако желаете повече посещения и поръчки , прочетете този материал докрая, най-добрият по темата в страната!

За да се обогатите и да растете, защото Вярвам, че Вие, тъкмо Вие, можете да стигнете далеч!

Ако сте упорити, и четете, и прилагате наученото.
Защото знанието само по себе си не е сила. Приложеното знание - тъкмо то е сила.

Успех и бъдете здрави.

Приятно четене:

https://webselo.com/развий-фирмения-си-блог/

С уважение,
Ваш,
Кирил Йовев
webselo.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Уважаеми колеги, вие, които желаете да създадете нещо стойностно!
Каквото и да е то, за да е продаваемо, някой трябва да го рекламира. И то по такъв начин, че да привлича интерес.

Съвършено ясно е, обаче, че и най-добрата маркетингова кампания може да се счупи, ако няма добър бизнес план - да са обмислени приходи, разходи, маржове, за да се види горе-долу каква е възвръщаемостта.

И тъй, като умел готвач умесих едно видео (добре де, аудио с картинка), в което в резюме говоря по тези значими за вас теми.

Защото Вие желаете да научите нещо ценно, нали? Желаете да вдигате нивото и да се учите от грешките на другите?

Или си казвате: "Не, Кико, искам да греша постоянно, искам да си губя времето и да си съсипя репутацията, и да фалирам фирмата си". Кой желае това?

Затова непременно изгледайте докрая видеото на страницата, която съм споделил.

Очаквам и вашите коментари. А след няколко дни - нещо още по-задълбочено.

Приятно гледане:
https://webselo.com/социални-медии-възвръщаемост/

Ваш,
Кирил Йовев
Webselo - Уеб дизайн и реклама
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded