Profile cover photo
Profile photo
Uyul Rosli
203 followers -
Single // 27yo // A girl that doesn't need anyone who doesn't need her.
Single // 27yo // A girl that doesn't need anyone who doesn't need her.

203 followers
About
Posts

Post has attachment
http://www.uyulrosli.com/2017/05/umobile-ajak-upgrade-ke-plan-p78.html

UMOBILE AJAK UPGRADE KE PLAN P78 | Salam. Nak dijadikan cerita, Uyul pengguna setia Plan UMobile HERO P70 sudah hampir setahun tahun. Sebelum nih memang pakai prepaid. Ialah sejak nama dah blacklist dari semua telco gara gara IC hilang pada tahun 2008 dan ada orang tak bertanggungjawab gunakan IC Uyul untuk register postpaid telco. Plan UMobile nih Uyul dah gunakan sejak November 2016.

Post has attachment
http://www.uyulrosli.com/2017/05/aplikasi-traveloka-tawarkan-percutian.html

APLIKASI TRAVELOKA TAWARKAN PERCUTIAN LOW BAJET | Salam. Tengok rakan rakan upload gambar di media sosial bercuti bersama keluarga atau rakan rakan mereka, teringin pulak rasa hati nak bercuti. Ye lah kan, bila bercakap pasal percutian, siapa je tak nak bercuti dan berseronok dengan keluarga mahupun rakan rakan. Tak pun untuk golongan single macam Uyul, boleh jugak self travel. Ehhh memang teringin lah nak buat semua tuh.

Post has attachment
http://www.uyulrosli.com/2017/06/shopping-online-kini-lebih-mudah-dengan.html

SHOPPING ONLINE KINI LEBIH MUDAH DENGAN EZBUY MALAYSIA | Salam. Ada kaki shopping online tak dekat sini? Uyul pulak memang suka beli barangan online. Sekarang nih, nak shopping semakin mudah dekat ezbuy Malaysia. Pernah dengan tak ezbuy Malaysia nih apa? Haa! ezbuy Malaysia merupakan satu platform membeli belah atas talian yang menawarkan pelbagai barangan dengan harga yang berbaloi baloi.

Post has attachment
http://www.uyulrosli.com/2017/06/bluetooth-wireless-keyboard-for-my-ipad.html

BLUETOOTH WIRELESS KEYBOARD FOR MY IPAD MINI | Salam. Minggu lepas Uyul ada shopping sikit dekat Lazada. Geram punya pasal sebab tak ada masa nak update blog lagi lagi bila travel. Ini kes travel naik bas laa nih, bosan dalam bas punya pasal. Memandangkan Uyul ada iPad yang Uyul beli bulan 3 tuari, iPad pun dah memudahkan kerja Uyul cumanya ialah kalau nak taip laju laju tuh memang payoh. Maklumlah jari kita besar gajah. Hahaha. Atas nasihat en.Merah, Uyul pun beli lah keyboard wireless.

Post has attachment
PERASAN MACAM KAU BLOGGER FAMOUS | Salam. Amboi Uyul, perasan macam kau blogger famous pulak kan? Nak jadi blogger, tapi blog tak berupdate. Berhabuk bersawang semuanya. Dah macam rumah tinggal pun ada. Ya ampun, bukan tak rindu nak berceloteh dalam blog nih. Tapi sebulan nih memang busy gila. Nak nak semua orang kejarkan dateline sebelum raya.

http://www.uyulrosli.com/2017/06/perasan-macam-kau-blogger-famous.html

Post has attachment
PHOTOSHOOT RAYA DI MAHAKARYA IDEAS | HATTA AWANG PHOTOGRAPHY. Salam. Selamat Hari Rayaaaaaaa semuaaa! Well, sejak adik adik Uyul ramai yang dah mendirikan rumah tangga, nak kumpul satu family agak payah. Kang ada yang pagi raya beraya rumah keluarga mertua. Ada yang masih bekerja di pagi raya. Uyul? Uyul masih belum bergaduh lagi nak beraya dekat mana hahahaha. Well, kebetulan sangat Uyul memang tak payah nak apply cuti raya, sebab confirm cuti raya memang lama, 5 ke 6 hari but normally memang 5 hari.

http://www.uyulrosli.com/2017/06/photoshoot-raya-di-mahakarya-ideas.html

Post has attachment
Kalau ikutkan sebelum nih dah naik sehingga di kedudukan 151515. Boleh tengok dekat entri http://www.uyulrosli.com/2017/04/ranking-alexa-blog-uyul-05042017.html. Lepas tuh sebab tak blogging lama sangat, turun balik sampai kedudukan 30000. Menangis tak berlagu lah Uyul masa tuh. Alhamdillilah dapat juga atas kedudukan Ranking Alexa tuh. Ramai dah kawan kawan yang naik sehingga bawah 10000 bahkan. Jelesnya Uyul. Hahaha.

http://www.uyulrosli.com/2017/07/ranking-alexa-blog-uyul-25072017.html

Post has attachment
BATU PAHAT, 21 July 2017 – Proving once again why they are the reigning leaders in the dairy food services segment, Anchor Food Professionals has launched an exciting campaign with their partners, and this time with a creation that Malaysians can’t resist – Pizza!

http://www.uyulrosli.com/2017/07/anchor-food-professionals-launches.html

Post has attachment
Kuala Lumpur, 21 July 2017 – Swanicoco, a brand that began making naturally fermented soaps which now is South Korea‟s leading cosmetics company made its debut today in an official media launch event at The Glass House, Seputeh in Kuala Lumpur. Swanicoco‟s philosophy stems from using its trademarked anti-aging fermentation process which produces natural bio ingredients replacing artificial chemical ingredients.

http://www.uyulrosli.com/2017/07/capturing-natural-beauty-with-swanicoco.html

Post has attachment
BANGLONG DAN BANGAH KESAYANGAN MALONG | Salam. Hai semua salam Jumaat. Semoga Allah permudahkan urusan sesiapa yang sedang baca entri Uyul ini. Kisahnya semalam Uyul nak clearkan hardisk Laptop. Ye laaa sejak CPU dekat office nih rosak, memang Uyul online guna Laptop sendiri. Perghh berhabuk Laptop yang dah berkhidmat hampir 3 tahun nih. Haaa, memang nak duk clearkan hardisk lah kan. Nak buang mana yang tak berkaitan. Sekali, ehhhh ada terselit gambar Banglong dan Bangah kesayangan Malong pulak.

http://www.uyulrosli.com/2017/07/banglong-dan-bangah-kesayangan-malong.html
Wait while more posts are being loaded