Profile

Cover photo
Vullnet Krasniqi
Works at SKENA UP Festival
Attended University of Prishtina
Lives in Prishtina
86 followers|26,046 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Vullnet Krasniqi

Shared publicly  - 
 
SKENA UP i fton të gjithë studentët që dëshirojnë të konkurrojnë për Çmimin për Kritikë Teatri “Vehap Shita” që shkrimet e tyre kritike mbi shfaqjet e festivalit t’i dërgojnë në info@skenaup.com dhe më pas ato do të publikohen në rubrikën Arte të Gazetës Express. Nga aty do të zgjidhet shkrimi fitues i këtij çmimi

Kriteret e konkurrimit për Çmimin për Kritikë Teatri “Vehap Shita” janë:

- të drejtë konkurrimi kanë të gjithë studentët e Degës së Artit Dramatik (Dramaturgji, Regji Teatri dhe Aktrim) të Fakultetit të Arteve, studentët e Fakultetit të Filologjisë (Gazetari, Letërsi dhe Gjuhë Shqipe), studentët e Fakultetit Filozofik (Sociologji dhe Filozofi), të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, si dhe studentët e drejtimeve të ngjashme në të gjitha universitetet private të licencuara nga MAShT e Republikës së Kosovës;

- shkrimet me karakter kritik në fushën e teatrit do të jenë ekskluzivisht për shfaqjet teatrore të programit të edicionit të XII të Festivalit SKENA UP;

- gjatësia e shkrimeve nuk është e limituar;

- natyra e shkrimeve duhet të jetë me karakter thellësisht kritik, profesional dhe analitik mbi shfaqjet përkatëse teatrore dhe ato, si të tilla, mund të fokusohen në dimensione të veçanta të shfaqjes apo në analizën e saj të përgjithshme;

- çdo konkurrues ka të drejtë të konkurrojë me shkrime për njërën nga shfaqjet apo për të gjitha shfaqjet e edicionit të XII të Festivalit SKENA UP.

Kriteret e përzgjedhjes dhe të botimit të shkrimeve kritike

- Shkrimet konkurruese për Çmimin për Kritikë Teatri “Vehap Shita” do t’u nënshtrohen kritereve ekskluzivisht profesionale dhe, si të tilla, ato do të përzgjidhen dhe vlerësohen nga një juri profesionale tre anëtarësh;

- Në konkurrencë do të futen vetëm ato shkrime që i përmbushin kriteret profesionale për kritikë teatri;

- Shkrimet do të publikohen në një rubrikë të veçantë në kuadër të gazetës online “Express”;

- Në edicionet e ardhshme të festivalit, të drejtë konkurrimi për këtë çmim, përveç shkrimeve për shfaqjet e edicionit përkatës të Festivalit, do të kenë edhe të gjithë studentët e drejtimeve përkatëse, të cilët gjatë gjithë vitit do të shkruajnë dhe do të publikojnë shkrimet e tyre kritike në fushën e teatrit në ndonjërën nga mediat e shkruara apo ato online;

- Autori i shkrimit më të mirë me karakter kritik në fushën e teatrit do të nderohet me Çmimin për Kritikë Teatri “Vehap Shita”, i cili, ngjashëm me çmimet e tjera të festivalit, do të ketë formën e një statuje dhe një certifikate në formë të shkruar. Drejtuesit e festivalit do të përpiqen që, përmes gjetjes së fondeve shtesë, këtij çmimi t’i japin edhe vlerë monetare.
 ·  Translate
Çmimi për Kritikë Teatri “Vehap Shita”
Tue, December 2, 2014, 2:00 PM
SKENA UP Festival

1
Vullnet Krasniqi's profile photo

Vullnet Krasniqi

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
This is great song.
 ·  Translate

Vullnet Krasniqi

Shared publicly  - 
 
Pra s’ka diçka qe mund gjithçka.
 ·  Translate
Ka me të mbajt mend për njeri t’mirë ashtu qysh edhe je Për pafajësinë tonde që në brendësi ka shumë dreqni Për aftësinë tande me lujt.Për rrenat që mi ke bo kurrë s’ta fali se s’ka qenë e nevojshm...
1
Add a comment...

Vullnet Krasniqi

Shared publicly  - 
 
6 vjet per qel ni ueb faqe
 ·  Translate
Mbi 250 objekte të trashëgimisë arkitekturale, arkeologjike dhe të luajtshme janë pjesë e faqes së internetit për trashëgiminë kulturore të mbrojtur me ligj. Ky projekt i cili ka nisur qysh në vitin 2008 por që ka përfunduar tek tash, do të ripërtërihet me objekte e lokalitete të...
1
Add a comment...

Vullnet Krasniqi changed his profile photo.

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Vullnet Krasniqi

Shared publicly  - 
 
Krejt Fyll
 ·  Translate
Dita e Dytë e Javës së Artizanateve ka bërë bashkë në Muzeun Etnologjik zanatlinjtë e drugdhendjes, të cilët për pesë orë kanë demonstruar aftësitë e tyre në artin e gdhendjes së drurit.
1
Add a comment...
Have him in circles
86 people
Petrit Kastrati's profile photo
Ballsor Hoxha's profile photo
Bekim Ramku's profile photo
armend baloku's profile photo
Hana Qena's profile photo
Electrical Energy Corparation J.S.C.'s profile photo
Omar Granados's profile photo
Miranda Muharremi's profile photo
Lulzim Demolli's profile photo

Vullnet Krasniqi

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
Jehona nje nga motrat mustafa 
 ·  Translate

Vullnet Krasniqi

Shared publicly  - 
 
Tito and Tarantula at #GazetaJNK
 ·  Translate
1
Add a comment...

Vullnet Krasniqi

Shared publicly  - 
 
Pano
1
Add a comment...

Vullnet Krasniqi

Shared publicly  - 
 
Për kuratoren pranimi i këtij libri në ekspozitë nuk ka të bëjë fare me pozicionin politik të Ramës. 
“Është më komplekse... ka të bëjë me historinë e kryeministrit”, - Corinne Diserens

‪#‎muslimMulliqi‬ ‪#‎KosovoGallery‬ ‪#‎gazetajnk‬
 ·  Translate
1
Add a comment...

Vullnet Krasniqi

Shared publicly  - 
 
Storiet palidhje per femnat e plasta ne televizionet e Kosoves
 ·  Translate
1
Add a comment...

Vullnet Krasniqi

Shared publicly  - 
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Have him in circles
86 people
Petrit Kastrati's profile photo
Ballsor Hoxha's profile photo
Bekim Ramku's profile photo
armend baloku's profile photo
Hana Qena's profile photo
Electrical Energy Corparation J.S.C.'s profile photo
Omar Granados's profile photo
Miranda Muharremi's profile photo
Lulzim Demolli's profile photo
Work
Occupation
Investigative Journalist
Skills
Writing and talking
Employment
 • SKENA UP Festival
  Public Relation, 2014 - present
  Head of Public Relation and Media Office at SKENA UP International Students Film and Theatre Festival
 • Gazeta JNK
  Culture and Social Journalist, 2014 - 2014
  My work is focus on analyzing on culture and social life in Kosovo/Balkan. www.gazetajnk.com is the most important online media on investigative and analyses in Kosovo.
 • Koha Ditore
  Culture and Art Journalist, 2010 - 2014
  Writing about Culture and Arts in the biggest print media in Kosovo.
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Prishtina
Contact Information
Home
Email
Address
Prishtina
Story
Tagline
Culture and Arts Journalist and Researcher
Introduction
Vullnet Krasniqi, journalist and researcher on culture and arts field.

Former culture and art journalist at Koha Ditore Daily-newspaper and Gazeta Jeta në Kosovë, part of Balkan Investigative Reporting Network in Prishtina. 


Education
 • University of Prishtina
Basic Information
Gender
Male
Looking for
Friends, Networking