Profile cover photo
Profile photo
Vladimir Eftenov
Write a little, say a lot
Write a little, say a lot
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Надявам се да не предизвикам безсмислен политически спор, маркирах паметника 1300 години България като Still in business. Някой беше побързал да го изтрие и от паметта на Google заедно с всички снимки и коментари. Лично аз подкрепям събарянето му с огорчение (нещо като знаменития виц "пия, но с отвращение"), защото намирам оригиналният му вид за доста напредничав за времето си като архитектура - хората пари дават да ходят из Скандинавия за такива изгъзици. Но, на въпроса - преименувах го на Site of the demolished monument 1300 years Bulgaria + съответния превод на български. Стори ми се, че е ценно да се запази като място. За съжаление преименуването още не е приложено. Ако някой споделя мнението ми нека помогне през Проверка на фактите да сменим името преди някой ентусиаст пак да го е затворил. Ако не, здраве да е.
Photo

Post has attachment
Готин казус с този обект, реших да го споделя като опит и за дискусия. Оригиналният бранд на гръцки се изписва ΑΤΕΗΕ, което изцяло съвпада визуално с буквите и от латинската азбука, и от българската, но фонетично не всички букви съответстват на тези от латиницата и кирилицата и то по различен начин. Транслитерацията всъщност е ATIE (АТИЕ на български). Допълнително, в Unicode таблицата символите от гръцката азбука са напълно различни, вкл. А, Е и т.н. Тоест както и да го добавиш в картите, все някой ще се обърка, включително и множество гърци които традиционно живеят в района и предполагам биха ползвали гръцка клавиатура :) Най-прецакан е собственика на марката. Найс, а?

Post has attachment
Публикувам този линк от официалния Google Support портал в общия фийд, за да прекратим непродуктивните спорове по отношение на начина, по които е редно да се именуват обектите. Google дават тези препоръки към Google My Business потребителите, но не вярвам някой да отрече, че те важат със същата сила и за нашето community след като работим на същия "терен". Преценете дали ви е полезен и заслужава да се закачи за известно време отгоре.
Също така използвам случая да напомня, че всички сме тук доброволно и с една и съща цел - да помагаме информацията за местата, които познаваме да бъде максимално точна, изчерпателна и полезна. Нека не забравяме това, когато разговаряме помежду си.

Post has attachment
Другари, +Георги Грамов​, използвам долния пример, за да призова за малко повече хигиена при именуването на обекти. Преди десетина дни добавих това като Медея, защото а.) Аптека се съдържа в категорията и б.) Изток е уточняващо допълнение за място, което не съм убеден, че собственикът на бизнеса би сложил към бранда си. Освен това, отново е излишно, тъй като е видно от адреса къде се намира обектът. Заради подобни практики картите са пълни с имена като Магазин Фантастико, фризьорски салон Шуши и пр. Отделен е въпросът, когато обектът не се определя от името, а от функцията си - например Железария. Дори тогава обаче си струва човек да хвърли едно око на табелката с работното време и да сложи името на фирмата например.
Photo

Post has attachment
Local Guides Challenge 2016
Local Guides Challenge 2016
localguidesconnect.com

Само аз ли имам усещането, че от няколко дни Google дава приоритет на Street view пред featured images на обектите? Това е доста странно и нелогично решение, според мен.

Днес се убедих, че ако искаш да излезе твоя снимка като главна за даден обект при вече налични няколко други, с фасада / цялостна сграда успехът е сигурен. Справка - Пирогов в София. Преди няколко дни снимах и качих един коридор в 4 сутринта и въпреки че снимките ми като цяло се кльопат тази не мина на чело. Днес снимах цялата сграда и веднага излезе първа.

Изключение разбира се са обектите с по много снимки от типа на катедралата Невски, БНБ и пр. Там не знам какво трябва да качиш, за да се пребориш 🙄

Значи, ако някой се чуди къде са му изчезнали точките, да знае, че някъде е излъгал или поне така мисли Google 🤐

Ето давам личния си пример за това.

Преди време правих един сайт, свързан по някакъв начин със София, за който събирахме снимки на разни по-известни места и сгради. Днес се сетих, че би трябвало да имам тези снимки в драйва, но се оказа, че някой от сътрудниците, с които е била споделена папката си е разчистил място и файловете ги нямаше. Затова ги свалих от сайта и качих девет от тях. Точно 2 часа по късно, точките ми намаляха с девет в раздел снимки. Реално измама няма, но бота този детайл няма как да го знае.

Post has attachment
Понеже гледам, че сме се събрали все хора дружелюбни и състрадателни, искам на свой ред да ви запозная с едно грандиозно мазало, общо дело на няколко групи големи специалисти, сред които отчасти и аз.

Обектът е тук - https://goo.gl/maps/CqjbfHpXe9A2, а казусът е следният. Моите приятели Questers наскоро се преместиха от офис сграда на ул. Казбек 63 в офис сграда на ул. Хенрик Ибсен 17 срещу Парадайз център. На стария адрес Тъндърбокс ги бяха наснимали отвътре на 360° и създадения листинг разбира се е клеймнат и може да се управлява. Междувременно обаче някой гений, вероятно местен гид, е преименувал английското наименование на компанията на името на бизнес сградата, в която беше старият офис - Veridian offices.

В момента нещата изглеждат така:
Veridian offices
Куестърс ООД
ул. Хенрик Ибсен 17 и маркер на СТАРИЯ адрес.

Трябва да бъдат така:
Questers
Куестърс
ул. Хенрик Ибсен 17 и маркер на НОВИЯ адрес.

Аз съм си направил корекциите, но молбата ми е няколко човека да ги потвърдят, за да минат по-бързо. Предварително благодаря за помощта и благодаря, че не питате защо аджеба собственикътне си прави сам корекциите 🕵

Как избирате дали да напишете ревю на английски или български / местен език? Някой проучвал ли е каква е според Google добрата практика и как гледат на двуезични ревюта?
Wait while more posts are being loaded