Profile cover photo
Profile photo
Vivianne Kroone
34 followers
34 followers
About
Posts

Post has attachment
Jeee hij is er!! Mijn eerste boek, dat voelt toch wel als een mooie mijlpaal. Heb een grote doos met de eerste 100 stuks binnen gekregen, super blij mee! :D

Is wel een feestje waard dus... heb iets leuks bedacht om te doen met deze eerste 100 stuks... https://viviannekroone.nl/boek-actie/

https://youtu.be/27fMrSqWccM

Post has attachment
Zo het is even een beetje stil geweest van mijn kant... Het lukte mij even niet meer om productief te zijn. Ja je leest het goed, zelfs ik ben niet altijd productief!

Al weken wilde ik graag een nieuwe blog schrijven, maar het lukte niet. Steeds wist ik weer afleiding te vinden in het doen van andere dingen. Maar een break van een paar dagen en een inspirerend gesprek heeft mij goed gedaan. En voilá de creativiteit en productiviteit is weer gaan stromen, zie hier het resultaat. ;)

http://viviannekroone.nl/100-procent-productief-zijn/

Post has attachment
Grote kans dat je wel eens zaken delegeert in je werk. De bal ligt dan even niet bij jou, maar je wil wel in de gaten houden dat deze zaken op tijd worden opgepakt.

Hoe houd je hier overzicht op en zorg je ervoor dat je op tijd in actie komt als terugkoppeling van de ander uitblijft?

Van David Allen leerde ik hoe je hier goed mee om gaat. Het antwoord vind je in mijn nieuwste blog voor Secretaressenet.nl

http://www.secretaressenet.nl/secretaresse-columns/voorkom-brandjes-blussen-houd-overzicht-op-gedelegeerde-zaken/

Post has attachment
Druk druk druk!

In mijn vorige gastblog voor Careerwise beschreef ik hoe je dagelijks leven makkelijk een gevlieg wordt. Het sluipt er in. Onopgemerkt krijg je het steeds iets drukker. Mijn tip was om even te stoppen en stil te staan.

Tijd voor mijn tweede tip om op een ontspannen manier productief te zijn. Welke tip is het? Dat lees je hieronder...

Post has attachment
13 mei 2014... Daar ging ik op dinsdagavond direct na mijn werk op weg naar Utrecht om een training te volgen over bloggen. Ik had er toen nog geen idee dat die avond een deur zou openen naar een compleet nieuwe ervaring...

Nog nooit eerder had ik zoveel mensen 'als ik' op één plek bij elkaar gezien! Om eerlijk te zijn, voelde ik mij af en toe nogal een vreemde eend en had ik geen idee dat er nog meer jonge mensen bestonden die vrijwillig hun energie, geld en vrije tijd investeerden in persoonlijke ontwikkeling zoals ik dat deed.

Er ging een nieuwe wereld voor mij open... en het voelde als thuiskomen. De wereld van ambitieuze jonge professionals, van stichting 4YoungPeople, van gave trainingen en een groep super leuke leergierige mensen.

Ik kan je vertellen, ik ben er veelvuldig over de vloer geweest en nog steeds. Heel wat keren als deelnemer en nu zo'n anderhalf jaar mag ook ik als trainer mijn steentje bijdragen aan deze bijzondere stichting.

Naast al die super leuke en leerzame trainingen die ik er inmiddels heb mogen volgen en geven, heb ik er ook een aantal bijzondere en dierbare contacten aan over gehouden waar ik heel regelmatig mee spar, van leer en mooie gesprekken mee heb. #dankbaar

Terug naar stichting 4YoungPeople. Deze is mede opgericht door Erik Smithuis. Dit is slechts één van de mooie dingen die Erik heeft gedaan. Ik kan je vertellen, hij heeft al heel wat mooie dromen waargemaakt in zijn leven. Zo heeft hij o.a. ICM Opleidingen en Trainingen opgericht, een bestseller geschreven en een bijzondere voettocht van 800 km gelopen naar Santiago De Compostela.

Laatste heb ik Erik geïnterviewd, want ik wilde hem graag een aantal vragen stellen zoals: Welke belangrijke lessen heeft hij onderweg naar zijn dromen geleerd op o.a. het gebied van geluk, ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling, stress en tijd? En hoe heeft hij slimmer werken toegepast om zijn dromen te realiseren?

Het resultaat is een waardevol, leerzaam en als je het mij vraagt een inspirerend interview. Je kunt hem hier beluisteren: http://viviannekroone.nl/interview-erik-smithuis/

Oh en we hebben nog een leuke verrassing voor je... Maar daar kom je vanzelf achter tijdens het luisteren. ;)

Post has attachment
De laatste dag van het jaar, het ultieme moment om te reflecteren op het afgelopen jaar. Iets wat ik ieder jaar uitgebreid doe en de tijd voor neem.

Deze 33 reflectievragen kun jij jezelf stellen om op jouw jaar te reflecteren en te evalueren.

Het is niet alleen een mooie afsluiter van je jaar. Het is ook een manier om te groeien, om over jezelf en van jezelf te leren en om lessen te trekken uit het afgelopen jaar.

Je kunt een aantal reflectievragen uitkiezen die je voor jezelf kunt beantwoorden. Kies niet alleen de vragen die je leuk vindt en makkelijk kunt beantwoorden. Kies ook een paar vragen die wellicht wat confronterend voor je zijn, waar je wat minder naar uit kijkt om ze te beantwoorden. Hierin zit vaak juist jouw meeste groeipotentie! Je kan ze natuurlijk ook allemaal beantwoorden, trek er dan wel een paar uur voor uit. 😉

Persoonlijk vind ik het fijn om te reflecteren en de antwoorden op deze vragen te schrijven in mijn notitieboek. Zo schrijf ik het letterlijk uit mijn lijf en hoofd en kan ik het later ook nog eens teruglezen.

Wat ook leuk is, is om over deze vragen in gesprek te gaan met je partner, je familie of een vriendin of vriendin. Ik kan je uit ervaring vertellen dat het verrassend leuke gesprekken oplevert!

Welke reflectievragen ga jij zeker voor jezelf beantwoorden?

http://viviannekroone.nl/33-reflectievragen/

Post has attachment
Vorig jaar ontmoette ik +Jasper Geluk bij een seminar waar ik hem kort zag spreken. Ik was onder de indruk en dacht; wow daar wil ik mee van weten!

In mei volgde ik een masterclass NLP bij Jasper en daarna nog een vervolgtraining, een weekend de diepte in. Ik heb zoveel geleerd in een korte tijd.

En wat blijkt! NLP en slimmer werken sluiten heel goed op elkaar aan!

Tijd dus voor een interview! Leuk, leerzaam en lol, dat vind ik wel een goede verwoording voor dit interview. ;-)
Je kunt hem hier bekijken >> https://lnkd.in/gT8SpT7

Post has attachment
Je ademhaling, het is niet de tool waar je als eerste aan denkt als je het hebt over slimmer werken. Toch is het mogelijk om veel slimmer te werken door de kracht van je ademhaling goed in te zetten.

+Heleen Oude Weernink is expert op het gebied van ademhalen. In mijn interview met Heleen ontdek je hoe je jouw ademhaling kan inzetten als tool om te slimmer te werken.

http://viviannekroone.nl/de-kracht-van-je-ademhaling/

Post has attachment
Bloos, bloos :D en blij! Dat is nog eens een mooie reactie op de vorige editie van de live Online Masterclass 'Je Mailbox de Baas'!

Het mij maakt zo super blij dat ik iemand echt op weg kan helpen met het onder controle krijgen van z'n mailbox. En misschien denk je wel; je mailbox? Wat is daar nou zo belangrijk aan?

Nou... Het onder controle hebben van je mailbox gaat niet over het onder controle hebben van je mailbox. Het gaat erom dat je enorm veel tijd en energie bespaart als je op een goede manier je mail verwerkt. Je mail is niet langer een blok aan je been, je hebt geen mailachterstand meer wat je geen energie kost, je hoeft 's avonds niet nog even je mail te doen omdat je anders achter de feiten aanloopt en bovendien heb je meer tijd voor de belangrijke ding in je werk en in je leven. Daarmee krijgt jouw tijd meer kwaliteit én dat is priceless!

Stel dat we dit ook samen voor jou zouden kunnen creëren, die rust, tijd en energie om te besteden aan de dingen die jij belangrijk vind in het leven. Door samen aan de slag te gaan om een goed e-mailarchief op te zetten, een nieuwe skill te leren waarmee je super makkelijk en snel je mail verwerkt, zodat je volledig op de hoogte bent van wat er speelt en je exact weet wat je te doen staat. Wat zou dat voor je betekenen?

Dat kan! A.s. maandag om 19.30 uur geef ik nog één keer dit jaar de live Online Masterclass 'Je Mailbox de Baas'. De laatste van dit jaar én er is nog plek! Het gaat weer super gaaf worden en ik heb er nu al heel veel zin in! Ik kan niet wachten om weer met een aantal mensen aan de slag te gaan om die mailbox onder controle te krijgen! Hihi! :D

Voel je nu een 'Yes ik wil aan de slag', meld je dan hier aan: http://viviannekroone.nl/online-masterclass/

P.s. Dit is ook de laatste keer dat je gebruik kunt maken van de introductieprijs, dus pak je kans!
Photo

Post has attachment
Een hele goede maandagmorgen, een nieuwe week met nieuwe kansen. Zo'n mooie cliché vind ik dat, want het is zo. We hebben dit weekend weer op kunnen laden voor een nieuwe werkweek. Aan jou de kans om van deze week een mooie week te maken.

Eén van de kansen die je kunt pakken, is om deze week te focussen op productief zijn ipv druk zijn. Deze quote had nogal een impact op mijn leven, want tja met druk zijn bereik je niet zoveel had ik uit ervaring wel gemerkt. Maar hoe maak je de omslag van druk zijn naar productief zijn?

In mijn nieuwste blogartikel deel ik mijn 5 productiviteitsboosters met je die ik iedere dag gebruik om productief te zijn ipv druk...

http://viviannekroone.nl/mijn-5-productiviteitsboosters/
Wait while more posts are being loaded