Profile cover photo
Profile photo
Vilag Helyzete
226 followers -
A No1. Igazságkutató Blog és Hírportál - "Az információ korában a tudatlanság választás."
A No1. Igazságkutató Blog és Hírportál - "Az információ korában a tudatlanság választás."

226 followers
About
Posts

Post has attachment
"Eszmék összecsapása zajlik Európában a magyar miniszterelnök és a pénzügyi spekuláns George Soros között, mely a kontinens jövőjét is meg fogja határozni." - átfogó cikkben és objektív, hiteles szemmel elemzi a helyzetet az RT News.

Hogyan lehetséges, hogy Soros György képes volt eladni az európai emberek számára a megalapozatlan és nagyon drága nyitott határok tervét? - teszi fel a kérdést az RT News.

A "Pénz beszél" kifejezésből néhány útmutatást kaphatunk Hiszen ebben az esetben sem beszélt senki többet Európában erről, mint Soros.
Az évek során a milliárdos mintegy 226 „megbízható szövetségest ” gyűjtött össze az Európai Parlamentben, hogy előmozdítsa a bátor új Európát.

Ez a hangulatos elrendezés lehetővé tette a Nyílt Társadalom Európai Politikai Intézetének (OSEPI), az EU Nyílt Társadalmi Alapítványok szakpolitikai karának, hogy számtalan alkalommal találkozzon az Európai Bizottság tagjaival és 'rátegye őket' a követendő és kötelező útra!

Valószínűleg bizonyosan kijelenthető, hogy ezen zárt ajtós ülésekenk nem kis hatása volt az európai politikai képre.

Lépjen be Orbán Viktor, a brüsszeli bajkeverő, aki olyan szerepet játszik Európa történelmében, amit nem lehet alábecsülni.

Az európai történelem bármely más időszakában Orbán Viktort egy nemes államférfivá nyilvánították volna. Az ok meglehetősen egyszerű.
Megpróbálja megtenni pontosan ugyanazt, amit más európai vezetők évszázadokon keresztül is tettek előtte: ez pedig nem más, mint megvédi a kontinent a külföldi behatásoktól (és behatolóktól). De ezek most radikális új idők, ahol a régi szabályok már nem érvényesek.

Brüsszel közvetlen megtorlásával fenyegetve Orbán Viktor elrendelte egy szögesdrót kerítés építését, amely Magyarország déli határa, Szerbia és Horvátország mentén halad....

Ez egy olyan projekt, amit a mainstream média valahogy mindig szándékosan összekever az "autoritáriussággal", a tekintéllyel, mintha a nemzeti határok fogalma sosem létezett volna korábban a történelemben.

Orbán a kerítés költségének felét elküldte Brüsszelbe és kérte, hogy támogassák Európa védelmét, de természetesen nem fizették azt ki neki.

Pedig az volt a legokosabb pénzfelhasználás, amit az EU valaha is költött volna és az európai polgárokat megvédhette volna azzal, hogy megnehezíti a tömeges illegális bevándorlók beáramlását.

A magyar vezetőnek teljesen más elképzelése van az európai demográfiai probléma kezelésének módjaként, amit Brüsszel valószínűleg még csak mérlegelni sem fog.

„Európában kevesebb és kevesebb gyermek született. A Nyugat számára a válasz erre a kihívásra a bevándorlás” Nekünk viszont "Magyar gyerekekre van szükségünk." - idézi a lap a miniszterelnököt.

Most akkor hasonlítsák össze a magyar tervet a Soros-tervvel, melyben Soros úgy véli, "az erős nemzetállamok és nemzeti határok fenntartása töredezetté teszi az uniót."

"A határkerítések építése, nemcsak tovább töredezik az uniót, hanem súlyosan károsítja az európai gazdaságokat, és aláássa a globális emberi jogi normákat is." írta Soros.

Erre alapozva és az alapítványait is bevetve Soros 2016-ban tanácsolta az európai jogalkotóknak, hogy az EU-nak 30 milliárd eurót (34 milliárd dollárt) kellene költenie (és hitelt felvennie) ahhoz, hogy "legalább 300 000 menekültet fogadjon be minden évben.

"Már tudjuk, ki lesz kénytelen felvenni a hitelt a hatalmas kiadásokra, ki fogja azt megfizetni és ez nem George Soros lesz" - látja pontosan a cikk írója is.

Az olyan befolyásos emberek, mint Soros, sokkal nagyobb hatást gyakoroltak volna, ha a közel-keleti és észak-afrikai békét támogatták volna és megakadályozták volna az USA által létrehozott beavatkozásokat és háborúkat, amelyek több millió ártatlan embert kényszerítettek menekülésre hazájukból.

Összefoglalva, rendkívül aggasztó, hogy Brüsszel hajlandó
ekkora hitelt és befolyást adni egy megkérdőjelezhető motivációjú milliárdos spekulánsnak és megnyitni Európa határait az áradatként érkező illegális bevándorlás előtt, míg egy demokratikusan megválasztott európai vezetőt támadni és lejáratni azért az erőfeszítéséért, hogy valamiféle rendet hozzon végre abba a helyzetbe, mely teljesen kikerült az ellenőrzés alól.

Történelmi időkben kérdés sem lett volna, hogy ez utóbbi a helyes és követendő helytállás! (VilagHelyzete)
Add a comment...

Post has attachment
Néha azt kell mondanom: csúcs ez a Trump! Ez most egy ilyen pillanat...
A nemzeti vészhelyzet bevezetése miatt újra Jim Acosta (CNN) próbálta az általa már eleve agendaként felállított verziót tényként beállítani és kérdésként feltenni.
De Donald Trump pillanatok alatt lekezelte....

Jim Acosta: - Ön úgy mutatja be, ami határon történik, hogy azt inváziónak nevezi, és mégis rengeteg jelentés, bűnügyi statisztika, de még DHS (Belbiztonsági Hivatal) adat szól arról, hogy a határátlépések száma alacsony.
A dokumentumok nélküli illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekmények száma jóval alacsonyabb, mint az itt született amerikaiak által elkövetett bűncselekményeké!

Donald Trump: - Ezt ugye még maga sem hiszi el? Ön komolyan elhiszi ezt? Nézzen már meg egy szövetségi börtönt!

Jim Acosta: - Én a tényekben, statisztikákban hiszek. Szóval mit mondana a kritikusainak, akik azt mondják, hogy ezt a "Nemzeti Vészhelyzetet" éppen ön hozza létre?! Azért hogy megkaphassa azt a falat!....

Donald Trump: - Kérdezze meg ugyanezt ettől a hihetetlen hölgytől itt, aki a lányait és fiait vesztette el! Mert a maga kérdése egy teljesen átpolitizált kérdés. Meg van a saját agendája. Maga a CNN. Ön Fake News (hamis hírek) gyártója.

A számok, amikre hivatkozik, teljesen tévesek. Nézze meg a szövetségi börtönök elítéltjeit és nézze meg, hogy közülük mennyien és százalékosan is illegális bevándorlók! Csak nézze meg! Menjen és nézze meg!

Ez egy Fake, hamis kérdés!" (Ford: SBG Buddha - VilagHelyzete)
Add a comment...

Post has attachment
A pók hálója: City Of London - A legtitkosabb bűnszervezet - Nagy-Britannia második birodalma
A rejtőzködő világbirodalom - Századunk igazi szuperhatalma a pénzimpérium

Egy olyan teljes "egész estés" dokumentumfilmet hoztam el és tettem rá feliratot nektek, mely napokra elegendő információt és gondolkodni valót ad majd, de igazságtartalma miatt egyben sokkoló leleplezéseket és adatokat is tartalmaz.

"A birodalom hanyatlásakor a londoni City pénzügyi érdekeltségei egy olyan hálót szőttek titoktartó területekből, amely a világszerte felhalmozott vagyont offshore szigeteken rejtette el."

Ma a világ offshore vagyonának fele brit fennhatóságú területeken rejtőzködik és ezzel Nagy-Britannia és függőségei a nemzetközi pénzügyek legnagyobb lebonyolítói.

"Pontosan feltárja a City of London érinthetetlenségét, bűnszervezetként működő offshore-hálózatát, melynek segítségével kifosztották a gyarmatokat és a világ vagyonának több, mint fele vándorolt ezekhez a titkolt csoportokhoz, melyek olyan szervezettel bástyázták körül magukat, mely rendkívül szilárd és átláthatatlan és mely háttérhatalom szóvivőiként és végrehajtóiként működnek a politikusok is!"

"A Brit Birodalom alkonyán a londoni City-beli bankárok, ügyvédek és könyvvizságlók egy valódi hálót állítottak fel offshore titoktartó területeken, amin keresztül a vagyonukat a világból Londonba irányították.

► Rengeteg összefüggés érthető majd meg ennek a tudásnak a birtokában.Sajnos ez egy tabunak számító terület és sem a főáramú oktatás, sem a média nem foglalkozhat ezzel! Saját környezetemben is megdöbbenek, mennyire nincs fogalma az embereknek erről (sem). (SBG Buddha - VilagHelyzete)

Akkor szoktuk esetleg felkapni a fejünket, mikor Drábik János egy-egy tényfeltáró előadásában megemlíti, mennyire érinthetetlenül felette áll a City of London és a Korona-Club urai Nagy-Britanniának és történelmileg hogyan vette át a City of Londont is irányító háttérhatalom a Föld jelentős részének kiszipolyozását.

Ez a film olyan összefüggésekre mutat rá, amiket mindenkinek tudnia kellene, de mégis egyedül az Alternatív Média mer róla beszélni. (VilagHelyzete)
Add a comment...

Post has attachment
Az emberi testvériségről szóló, Abu-Dhabiban aláírt történelmi jelentőségű dokumentum 2019. február 4-én sokakat meglepett, hiszen az Egyesült Arab Emírségekbe látogató Ferenc pápa és a szunnita iszlám legfőbb vallási központjának vezetője, az al-Azhar egyetem és mecset főimámja az Abu-Dhabiban megrendezett vallásközi találkozón közös nyilatkozatot írtak alá.
A közös nyilatkozatban az aláírók azt is kérik, hogy tanulmányozzuk és terjesszük ezt a jelentős dokumentumot.

Az eredetileg arabul kiadott dokumentum magyar fordítását teljes egészében közreadom. (VilagHelyzete)

DOKUMENTUM AZ EMBERI TESTVÉRISÉGRŐL
A VILÁGBÉKE ÉS A BÉKÉS EGYÜTTÉLÉS ÉRDEKÉBEN

Minden jóakaratú ember nevében, akik a föld minden szegletében jelen vannak.

"A történelem azt mutatja, hogy a vallási és nemzeti szélsőségesség és az intolerancia a világban, mind Nyugaton, mind Keleten, oda vezetett, amit egy „darabokban zajló harmadik világháború” jeleinek nevezhetünk."
Add a comment...

Post has attachment
A Pentagon kiadta első Mesterséges Intelligencia fejlesztési stratégiáját, melynek célja, hogy fejlessze a katonai képességeket, valamint versenyezni tudjon Oroszországgal és Kínával. Ehhez pedig kéri a legnagyobb technológiai óriáscégek segítségét!

A cikkben lévő 2 perces videó foglalkozik azzal is, hogy a Google és a Pentagon, azaz a kaliforniai internetcégek milyen szorosan együttműködnek a hadsereggel és a hírszerzéssel.

A hivatalos 'blabla' szerint az AI technológiákat minél előbb be kell vonni a katonai döntéshozatalba és műveletekbe, „hogy csökkentsék a terepen lévő erők kockázatát, és katonai előnyhöz jussanak.” A Pentagon stratégái úgy vélik, hogy az AI „segíthet nekünk a berendezések jobb karbantartásában, működési költségekben és javítja a készültséget is. ”

A 17 oldalas lap meglehetősen laza, és tele van hosszú mondatokkal, amelyek az amerikai hadseregnek az innovációra való támaszkodásáról szólnak.

"Más nemzetek, különösen Kína és Oroszország jelentős beruházásokat végeznek a Mesterséges Intelligencia katonai célokra való felhasználásában." - fogalmaznak a Pentagon jelentésében.

A már teljesen megszokott (és unalmas) propaganda szerint a Pentagon azt mondja, hogy Peking és Moszkva "azzal fenyeget, hogy erodálja technológiai és műveleti előnyünket és destabilizállja a szabad és nyitott nemzetközi rendet."

Ezért az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek a Mesterséges Intelligenciát (AI) el kell elfogadniuk, hogy megőrizzék stratégiai pozíciójukat, uralkodjanak a jövőbeni csatatéren és megőrizzék ezt a rendet. A további részek már egyáltalán nem hangzanak újdonságként, főleg mivel a jelentés egy nappal azután került nyilvánosságra, hogy Donald Trump az amerikai ügynökségeket a mesterséges intelligencia kutatásának és fejlesztésének felgyorsítására szólította fel.

Trump rendelete sürgeti, hogy „meg kell őrizni a folyamatos amerikai vezetést és előnyt” a high-tech szektorban és arra figyelmeztet, hogy az USA lemarad a stratégiai versenytársai mögött a Mesterséges Intelligencia-fölényért vívott harcban.

A legnagyobb cégek már most is köztudottan az amerikai védelmi minisztériummal és katonai projektekkel karöltve dolgoznak a fejlesztéseken: ilyenek az Amazon, a Microsoft és a Google is. (Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete)
Add a comment...

Post has attachment
"Mr. Guaido, akár kikiálthatod magad Venezuela önjelölt elnökének, de ahhoz már nincs jogod, hogy amerikai katonai intervencióhoz felhatalmazást adj bárkinek is!" - mondta szombaton Ro Khanna kongresszusi képviselő.

Hozzátette, hogy "egyedül az amerikai Kongresszus adhat zöld utat az amerikai csapatok határon túli bevetéséhez."

"De mi azt nem fogjuk" - mondta a kaliforniai képviselő.

Ezen túl arra is felhívta a figyelmet, hogy "Neokon védelmi minisztériumi tisztviselők" (héják) vagy "védelmi zsoldos lobbisták" sem adhatnak ehhez felhatalmazást.

A hawaii kongressusi képviselő, Tulsi Gabbard azt is kiemelte és követelte, hogy
"Az Egyesült Államoknak távol kell magá tartani Venezuelától. Hadd döntsék el a venezuelai emberek, milyen jövőt képzelnek el maguknak. Mi sem akarjuk, hogy más országok válasszák meg saját vezetőinket - szóval nekünk is be kell fejeznünk, hogy megpróbáljuk eldönteni és megválasztani az övéiket." (VilagHelyzete)
Add a comment...

Post has attachment
Q - A TERV, hogy megmentsük a világot - Íme a világméretű összeesküvés leleplezése magyar felirattal!
Videó és annak szövege a cikkben!

Itt az idő, hogy ennyi év leleplezése után végre nyíltan beszéljünk a világot irányító háttérhatalmi erőkről, melyek háborúkba, pusztulásba és számtalan megtévesztés segítségével egy hazug és hamis világba hajszolták az emberiséget.

Az információk átadása és az emberek fogékonyabb részének felébresztése igazságkutató emberek és tudás segítségével együtt mára elvezethetett oda, hogy már a társadalom egy jelentős részét nem lehet megosztani és megtéveszteni az évszázadokon keresztül használt hazugságaikkal.

De mivel a rabszolgaság és kontroll kulcsa - a PÉNZKIBOCSÁTÁS JOGA - még mindig a szervezett magánhatalom kezében és tulajdonában van, ezért ez a harc nehezen vivható meg nyíltan. Egyetlen fegyverünk a tudás és kezükben lévő főáramú médiát már megelőző Alternatív Média és az IGAZSÁG! (SBG Buddha - VilagHelyzete)

Gondolkoztál már azon, hogy miért vannak háborúk, és hogy miért tűnik úgy, hogy soha nem tudsz megszabadulni a hitelektől? Miért van szegénység, megosztottság és bűnözés?

Mi lenne, ha azt mondanám, hogy ezeknek van oka?
Mi lenne, ha azt mondanám, hogy ezek szándékosan léteznek?
Mi lenne, ha azt mondanám, hogy azok, akik korrumpálják a világot, mérgezik az ételeinket és konfliktusokat robbantanak ki, ők maguk azok, akik közel állnak ahhoz, hogy véglegesen el legyenek törölve a Föld színéről?

Úgy gondolhatod, hogy ez egy idealisztikus fantázia. Nos, engedd meg, hogy elmondjak egy történetet......... (VilagHelyzete)
Add a comment...

Post has attachment
"Washington hajlandó elküldeni saját fiait, hogy egy abszurd háborúban haljanak meg." - Venezuela elnöke nyílt levelet intézett az amerikai néphez.

Maduro hivatalos Twitter-fiókjában közzétett egy levelet, amit a Fehér Házba is eljuttattak, hogy abban is követelje Venezuela "békéhez való elidegeníthetetlen jogának tiszteletben tartását ”

"Be akarnak avatkozni és meg akarják szállni Venezuelát. - mondják és mondják ezt a demokrácia és szabadság nevében. De ez nem így van!
A sztori a hatalom elnyomásáról Venezuelában ugyanolyan hamis, mint amilyen hamisak voltak Irak tömegpusztító fegyvereiről megfogalmazott vádak is." - mondta Nicolas Maduro.

A levélben Maduro elítéli Donald Trump agresszív kijelentéseit, amelyek magukban foglalják a Maduro jogellenes diktátorként való megjelölését és katonai beavatkozást is. (VilagHelyzete)
Add a comment...

Post has attachment
"Ugyanolyan hely lesz ott a pokolban az Eurozóna létrehozóinak is"- üzent a görög Varoufakis Tusknak - Már 'egymást eszik' a globalista bábok?

Donald Tusk megjegyzésére a görög Varoufakis is megszólalt és üzent vissza az Európa Tanács elnökének, hogy
"Valószínűleg ugyanolyan hely lesz ott az eurozóna és monetárius unió létrehozói számára is, akik az egységes pénzt bankunió nélkül hozták létre és cinikusan a bankválság idején a bankárok gigantikus veszteségeit a leggyengébb adófizetők válára helyezték és velük fizettették meg."

Még "nem a pokolban" ugyan, de máris 'egymást eszik' az Európai Unió globalista báb-politikusai....?

Ennek előzménye, hogy
Pokolba küldte a Brexit elvakult pártolóit az Európai Tanács elnöke, aki azt mondta:
"Kíváncsi vagyok, hogy milyen különleges helyet tartogat a pokol azok számára, akik anélkül kampányoltak a Brexit mellett, hogy bármiféle tervük lett volna ennek biztonságos kivitelezésére. (VilagHelyzete)
Add a comment...

Post has attachment
A Rothschild-tulajdonban lévő Economist cikke az amerikai-kínai konfrontáció kérdéséről Taivan hovatartozása kapcsán.
"Kína elrettentő ereje miatt Tajvannak újra kell gondolnia védelmi stratégiáját"

Xi Jinping év eleji nyilatkozata folytatta az 1949 óta változatlan pekingi álláspontot: Kínának és Tajvannak egyesülnie kell, és egyesülni is fog.
Taivan szigetének és a Tajvani-szorosnak a kérdése rendkívül fontos stratégiai kérdés, hiszen mind az USA, mind Kína folyamatosan hadihajókat küld oda az egymással szembeni erőfitogtatás jegyében.

Xi JinPing az elmúlt években többször is hadihajókat küldött a sziget köré, hadgyakorlatokat tartott a Tajvani-szorosban, és összességében a tajvaninál tizenötször nagyobb hadsereget állított fel.

Tajvan évek óta fejleszti véderejét, és ebben legnagyobb szövetségese, az Egyesült Államok is segíti.
Amerika elsősorban kisebb, olcsóbb, és gyorsabban mozgatható fegyvereket szeretne Tajvan kezei között látni, amikkel a partoknál fel lehet tartóztatni a kínai haderőt.

Tajpej az amerikai elképzelések mentén alakítja az ún. „sündisznó-stratégiáját”. A prioritás az intelligens tengeri aknák -, és a partokat védő fegyveres drónok telepítésén van, illetve az akár motorcsónakokon is hordozható rakéták számának növelésén. Ugyanakkor a tajvani fegyveres erők vezetőségének nem minden tagja szeretne lemondani a hagyományos, nehéz harci tankokról és hadihajókról – ezek ugyanis elrettentő erővel bírnak, és a harci morált is erősítik, nem beszélve arról, hogy ezekkel komolyabb sebeket tudnak ejteni a támadó kínai hajókon.

A probléma a nehézfegyverzet ára – egy hazailag legyártott tengeralattjáró 1 milliárd dollárba kerül, az éves védelmi költségvetés pedig mindösszesen 11 milliárd dollár. Újabb szempont, hogy Tajvan egyre ikább önkéntes hadseregre támaszkodik, mivel a kötelező besorozáshoz való visszatérés belpolitikai öngyilkosság volna.

Az Egyesült Államok Tajvant segítő hadereje a döntő faktor egy esetleges kínai támadás esetén.

Az előzetes szimulációk azt mutatják (legalábbis az amerikaiak szerint), hogy mindössze 8 amerikai tengeralattjáró képes megsemmisíteni a kínai flotta 40 százalékát.

Washinton – annak ellenére, hogy nincs hivatalos diplomáciai kapcsolata Tajpejjel – évente több képviselőt és szakértőt küld a Pentagonból Tajvanra, és tavaly komoly fegyvereladási szerződést is kötött a két állam.

Xi Jinping elkötelezett az egyesítés mellett, azonban arról nem beszél, hogy ezt mikor, vagy meddig kell megvalósítani – és az amerikaihoz képest sokkal fejletlenebb kínai haderő tudatában erre egyhamar nincs is kilátás.

Tajvannak tehát még van ideje felkészülni a potenciális összecsapásra. - írja az Economist (VilagHelyzete)
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded