Profile cover photo
Profile photo
Victor Negrescu
107 followers -
Europarlamentar PSD, membru în Comisiile de Bugete şi Juridică. Preşedinte PES activists România. Vicepreşedintele Partidului Social Democrat
Europarlamentar PSD, membru în Comisiile de Bugete şi Juridică. Preşedinte PES activists România. Vicepreşedintele Partidului Social Democrat

107 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Bucuros să fiu prezent în mijlocul Alumnilor Friedrich-Ebert-Stiftung România și să vorbesc despre Președinția României la Consiliul Uniunii Europene în cadrul conferinței „România și viitorul Uniunii Europene - Contribuții pentru o Europă mai bună“.

Rămân fidel principiului de a le oferi tuturor celor interesați șansa de a participa și de a veni cu ideile lor, întrucât scopul nostru este acela de a promova o politică europeană orientată spre cetățean și corelată cu solidaritatea, o valoare elementară a construcției europene.

În egală măsură, trebuie să mobilizăm toate resursele astfel încât țara noastră să aducă o contribuție adecvată la construirea unei Uniuni Europene stabile și puternice. Viitorul României este în interiorul Uniunii Europene și depinde de fiecare dintre noi să ducem acest proiect în direcția pe care ne-o dorim.

#RO2019EU
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Am avut astăzi o întâlnire constructivă cu secretarul general al Consiliului Uniunii Europene, Jeppe Tranholm-Mikkelsen.

A fost o bună ocazie pentru a reitera seriozitatea cu care tratăm acest moment important pentru România și să stabilim mecanismele de lucru care ne vor permite să gestionăm cu profesionalism Președinția Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

Mulțumesc pe această cale Secretariatului General al Consiliului pentru sprijin, doamnei premier Viorica Dăncilă pentru susținere și implicare, precum și colegilor din ministere pentru contribuția din ultimele luni.

Programul Președinției României va avea în prim-plan cetățeanul, eforturile noastre urmând să se concentreze cu precădere pe dosarele cu impact direct şi imediat asupra vieţii de zi cu zi a locuitorilor spațiului comunitar.

#RO2019EU
PhotoPhotoPhoto
19/04/2018
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
O zi plină de întrevederi în cadrul cărora le-am prezentat partenerilor europeni eforturile pe care Guvernul României le-a întreprins în ultimele luni pentru pregătirea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, mandat pe care-l vom prelua la 1 ianuarie 2019.

Am avut plăcerea să discut cu directorul Agenţiei Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale, Michael O'Flaherty, o delegație parlamentară din Letonia, condusă de Atis Leginis, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul Leton și președintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu România, și cu Michael Stibbe, consilierul pe afaceri europene al prim-ministrului olandez Mark Rutte.

#RO2019EU
Photo
Photo
16/04/2018
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
O emisiunea dinamică la Digi24, 24 într-o oră cu Tudor Musat, despre Președinția Consiliului Uniunii Europene. #RO2019EU

Vizionare plăcută: https://m.digi24.ro/emisiuni/24-7/247-13-aprilie-20-00-912473
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Am lansat astăzi concursul pentru ocuparea, cu caracter temporar, a unui număr de 13 posturi prevăzute pentru funcții de execuție specifice în contextul pregătirii şi exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene din anul 2019.

Posturile vor fi disponibile pe o perioadă determinată, până la 31 decembrie 2019, iar dosarele de înscriere la concurs vor putea fi depuse electronic în perioada 19-28 aprilie.

Toate informațiile referitoare la desfășurarea concursului pot fi găsite pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro, la secțiunea „Cariere – Oportunități de angajare“, pe site-ul de prezentare a pregătirilor pentru preluarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, www.romania2019.eu, precum și la avizierul instituției.

Abordăm acest proces de selecţie într-o manieră deschisă şi transparentă şi îi invităm să participe la concurs pe toţi cei interesaţi de pregătirea acestui moment important pentru România în context european.

#RO2019EU
Add a comment...

Post has attachment
Am participat astăzi la o discuție extrem de interesantă cu elevii Liceului Francez „Anna de Noailles“ din București, în cadrul dezbaterii interactive „Tânăr în Europa“, organizate de RFI Romania.
Tinerii pot juca un rol important, printr-o implicare activă, în dezbaterile care au loc pe tema viitorului Europei, iar Președinția României la Consiliul Uniunii Europene va căuta să promoveze, în acest sens, politici publice care să favorizeze mobilitatea, precum și consolidarea dimensiunii internaționale a educației, în conformitate cu așteptările cetățenilor din toate statele membre.

#RO2019EU
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
12/04/2018
5 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Am început cariera politică ghidat de intenția de a corecta nedreptățile din societate și de a promova politici publice care pun în prim plan omul, cu dreptul său la o viață decentă și un tratament echitabil.
Acum patru ani am inițiat Garanția Europeană pentru Sănătate generând un prim proiect pilot finanțat de Comisia Europeană pentru îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate de calitate.
Acum, împreună cu instituțiile de specialitate, sper să reușim să aducem pe agenda publică europeană politicile publice în domeniul social și în mod special să convingem partenerii europeni că, deși sănătatea nu este de competența instituțiilor europene, avem nevoie de mecanisme, mijloace financiare și reglementări comune.
Indiferent de responsabilități, rămân fidel misiunii mele în politică.

http://www.politicidesanatate.ro/nu-vom-detine-sefia-uniunii-europene-ci-pe-a-unei-institutii/
Add a comment...

Post has attachment
Procesul de definire a temelor de interes în perspectiva Președinției României la Consiliul Uniunii Europene a fost realizat în baza principiilor de #transparență și #dialog și ghidat de nevoia de a stabili un consens național și politic larg.

Prima etapă a constat în realizarea a trei runde de consultare la nivelul ministerelor și Parlamentului, dar și al reprezentanților României din Comitetul Economic și Social European, Comitetul European al Regiunilor și Parlamentul European.

Ulterior, cele 80 de ore de dezbateri din cele 17 grupuri de lucru ale Forumului „EU-RO 2019“, la care au participat peste 500 de actori sociali relevanți, au generat multe idei constructive, care sunt acum analizate de reprezentanții sistemului public.

Am publicat rapoartele grupurilor de lucru pe site-ul www.romania2019.eu. Vă invit să le citiți, dar și să ne transmiteți propriile contribuții cu privire la agenda mandatului pe care-l vom exercita în primul semestru al anului viitor, prin completarea chestionarului de pe aceeași pagină.

Urmează o nouă rundă de consultare interinstituțională, după care documentul rezultat va fi discutat la nivel de Parlament și Guvern.

#RO2019EU

http://www.romania2019.eu/agenda-dezbaterilor/
Add a comment...

Post has attachment
Am fost foarte bucuros să-i întâmpin pe primii participanți la programul „Voluntari ai Președinției României la Consiliul Uniunii Europene“. Cred sincer că acest mandat este și trebuie să fie a fiecărui român, iar programul pe care l-am inițiat le va permite celor interesați să contribuie cu ideile și proiectele lor la îndeplinirea cu succes a acestui moment important pentru România. Interesul și entuziasmul manifestat de cei înscriși poate reprezenta un exemplu pentru modul în care Uniunea Europeană poate implica pe viitor cetățenii în procesul decizional.

#RO2019EU
PhotoPhotoPhotoPhoto
03/04/2018
4 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded