Profile cover photo
Profile photo
VanDeNotaris.nl
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Het probleem bij vergevorderde dementie is dat je zelf niet meer duidelijk kan aangeven in woord of gebaar dat je euthanasie wil. In een vernieuwde ‘handreiking’ over euthanasie van de overheid staat dat mensen met ernstige dementie euthanasie moeten kunnen krijgen, ook als je dat zelf niet meer kan aangeven. Je moet dan wel een levenstestament of schriftelijke wilsverklaring hebben opgemaakt in de tijd dat je  nog helder van geest bent. #levenstestament   #notaris  

Post has attachment
Vanaf 1-1-2017 kan er weer € 100.000 schenkbelastingvrij geschonken worden aan personen tussen de 18 en 40 jaar. Wachten tot 2017 is niet nodig. Lees meer in dit artikel. 

Post has attachment
In het belastingplan 2016 is voorgesteld om vanaf 2017 het forfaitaire rendement in box 3 afhankelijk te maken van de omvang van het vermogen. Met andere woorden “hogere vermogens worden zwaarder belast”. Lees meer over de box 3 heffing vanaf 2017

Post has attachment
Wie trouwt zonder eerst huwelijkse voorwaarden op te stellen, trouwt in wettelijke algehele gemeenschap van goederen. De gemeenschap van goederen is overzichtelijk en eenvoudig maar brengt dus ook risico's met zich mee. Aangezien er maar een vermogen is, kunnen schuldeisers zich verhalen op het volledige vermogen van een van de echtgenoten. Met huwelijkse voorwaarden kan je dit voorkomen. Er zijn verschillende soorten huwelijkse voorwaarden mogelijk. De bekendste zijn misschien wel de voorwaarden die bekend staan als ‘koude uitsluiting' maar er zijn meer mogelijkheden. Lees hieronder meer over soorten huwelijkse voorwaarden.

Post has attachment
Hoe zit het met de #inkomstenbelasting over een erfenis? In dit artikel gaan wij alleen in op de inkomstenbelasting die een erfgenaam moet betalen. De overlijdensaangifte inkomstenbelasting (F-biljet) blijft buiten beschouwing. De inkomstenbelasting bij een erfgenaam is afhankelijk van de verdeling van de erfenis. In dit artikel wordt een onderscheid gemaakt tussen de wettelijke verdeling en een onverdeelde boedel.

Post has attachment

Post has attachment
Wil je goedkoop een #BV oprichten? Waar moet je op letten? In dit artikel een overzicht van de verschillende online aanbieders van BV’s. Daarnaast meer over eenmalige kosten, jaarlijkse kosten, fiscale regelgeving en aansprakelijkheid bij een BV.

Post has attachment
Een gehuwde mantelzorger heeft bij het overlijden van een inwonende ouder, aan wie zorg wordt verleend, geen recht op de partnervrijstelling in de #erfbelasting

Post has attachment
Wat kost een #levenstestament? Elke notaris mag zijn eigen tarieven hanteren. De prijzen lopen flink uiteen. De prijzen zijn afhankelijk vanaf wat je allemaal wenst te regelen. Hoe meer je regelt, des te duurder. Vaak wordt het goedkoper als je, je goed voorbereidt en je weet wat je wilt. Kies je bijvoorbeeld voor maatwerk met een professioneel gevolmachtigde en toezichthouder dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Kies je voor het geven van een volmacht aan je echtgenoot en/of kinderen dan zijn de kosten een stuk lager. De kosten van een levenstestament beginnen bij € 198,- en kunnen oplopen tot tot € 1.200,- Er zit dus een behoorlijk verschil tussen de duurste en goedkoopste notaris. Kom meer te weten over het levenstestament en de kosten voor een levenstestament.
Wait while more posts are being loaded