Profile cover photo
Profile photo
Utrechtse Schade Advocaten
Letselschade Advocaat Utrecht
Letselschade Advocaat Utrecht
About
Utrechtse Schade Advocaten's interests
Utrechtse Schade Advocaten's posts

Post has attachment
U hebt er vast weleens van gehoord: een hersenschudding. Het kan heel goed zijn dat iemand in uw omgeving er last van heeft (gehad), of dat u zelf ooit slachtoffer van traumatisch hersenletsel bent geweest. Het komt namelijk nogal eens voor in de praktijk.

We leggen uit wat een traumatisch hersenletsel (LTHS) is, wat oorzaken en gevolgen kunnen zijn en hoelang het herstel duurt.

#hersenschudding #hersenletsel #traumatisch #lichte #verkeersongeval #verkeersongeluk #vechtpartij #slachtoffer #hoofdpijn #herstel #advocaat #letselschade #advocaat

Post has attachment
Vijf kinderen hebben het ziekenhuis aansprakelijk gesteld vanwege een verwijtbaar delay (vertraging) in het stellen van de juiste diagnose vanaf 2 juli 2008. Door het verwijtbaar delay is de overlevingskans van hun moeder van 92% in juli 2008 gedaald naar 13% in juni 2013.

Medirisk, de aansprakelijkheidsverzekeraar van het ziekenhuis, heeft namens het ziekenhuis aansprakelijkheid erkend.

#medische #fout #aansprakelijkheid #smartengeld #vergoeding #rechtszaak #uitspraak #rechtbank #onjuiste #diagnose #ziekenhuis

Post has attachment
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bracht begin deze maand het bericht naar buiten dat in 2016 wederom meer doden in het verkeer zijn gevallen dan het jaar ervoor.

Volgens het CBS kwamen zowel in de ochtend- als avondspits de meeste personen om het leven. In de provincies Noord-Brabant en Gelderland zijn de meeste dodelijke slachtoffers onder de automobilisten gevallen: een derde van het totaal.

#artikel #USA #advocaat #letselschade #verkeersdoden #verkeersongeval #slachtoffer #alcohol #smartphone #verkeer

Post has attachment
De patiëntenvereniging van het Hersenletselnetwerk Utrecht heeft de handen ineen geslagen met de belangrijkste zorgaanbieders uit de regio om de informatievoorziening rondom NAH te verbeteren.

Als u als NAH-slachtoffer, mantelzorger of organisatie een bijdrage wil leveren aan dit project, dan wordt dat zeer gewaardeerd.

#hersenletsel #letselschade #informatievoorziening #project #Utrecht #NAH #blog #nieuws 

Post has attachment
Letselschadeadvocaten wagen zich volgens deskundigen in de meeste gevallen niet aan een no cure, no pay-overeenkomst. Dat blijkt uit een rondgang van het FD bij verschillende letselschadeadvocaten.

Volgens enkele letselschade-experts waarmee het FD sprak, is het niet vreemd dat er nog geen sprake is van een succes. 'Veel kantoren zijn niet groot genoeg om de financiële risico’s te kunnen dragen.'

#FD #nieuws #blog #artikel #letselschade #nocurenopay #overeenkomst #advocaat #advocatenkantoor #NOVA #letsel #letselschadezaak

Post has attachment
De Hoge Raad heeft recentelijk uitspraak gedaan omtrent de verjaring van een voorbehoud in een vaststellingsovereenkomst met een verzekeraar.

De vraag was op welk moment de 20-jaarstermijn ingaat. De HR oordeelde dat het aanvangsmoment van de verjaringstermijn van 20 jaar ex artikel 3:307 lid 2 Burgerlijk Wetboek kan worden bepaald door de vaststellingsovereenkomst.

#HR #oordeel #nieuws #vaststellingsovereenkomst #voorbehoud #verjaring #termijn

Post has attachment
Het komt nogal eens voor dat mensen frauderen als het gaat om vergoedingen door zorgverzekeraars. Wanneer een zorgverzekeraar een vermoeden heeft van fraude is een aantal stappen mogelijk.

Maar hoe ver mogen zorgverzekeraars eigenlijk gaan in hun fraudeonderzoek? Zijn zij volgens de Nederlandse wet bevoegd om een privédetective in te huren, bijvoorbeeld om na te gaan of je echt ziek bent?

#fraudeonderzoek #zorgverzekeraar #frauderen #verzekerden #privedetective #Utrecht #letselschade #advocaten

Post has attachment
Op 18 maart 2009 verstapt een werknemer zich tijdens het werk waardoor hij ten val komt. Hij breekt zijn middenvoetsbeentje en loopt een kneuzing van de duim en de knie op. Tijdens de genezing ontstaan complicaties die onder meer hebben geleid tot overgewicht, oedeemontwikkeling en chronische pijnklachten in de voeten.

De werknemer stelt de werkgever aansprakelijk voor zijn schade.

#werkgever #werknemer #ongeval #arbeidsrecht #schade #vergoeding #advocaat #rechtszaak #rechtbank #rechter

Post has attachment
Paardrijden brengt risico's met zich mee. Maar wie is aansprakelijk als je tijdens een paardrijles van het paard valt? Jijzelf of de manegehouder?

#letselschade #dier #paard #ongeval #manege #paardrijden #rechtszaak #uitspraak #rechtbank #nieuws #aansprakelijkheid

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded