Profile

Cover photo
Ummu Rajna C أم رينى‎
Lives in Shkodër, Albania
58 followers|57,835 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

 
Tregon Ebu Musa radijAllahu anhu: Filloi Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ue sel-lem t'i ngjitej një vendi të lartë,kur dikush (nga shokët e tij) u ngjit dhe thirri me zë të lartë:'La ilahe il-lAllah,wAllahu ekber'
I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem që po ngiste mushkën e tij (kur dëgjoi thirrësin) i tha: "Nuk po i thërret ndokujt që nuk dëgjon ose që nuk e ke pranë!" Pastaj shtoi: "O Ebu Musa,a të të tregoj një thënie nga thesari i Xhennetit?" I thashë : "Po"
Më tha: "La hawle we la kuw-wete il-la bil-lah."

(Sahih Al-Bukhari, Hadithi nr.418 - 6409)
 ·  Translate
5
 
 
Dijetari kolosal Shejh Ubejd elXhabiri, Allahu e mëshiroftë, ka thënë:

"Mos ndjeni në zemrat tuaja ngushtim nga të atribuuarit ndaj selefizmit, por mbajeni kokën lart me këtë emërtim dhe shfaqeni atë para çdokujt!"

erRasail elXhabirije, faqe 102.

Përktheu: Xhemal Jakupi
 ·  Translate
View original post
2
 
اللهمّ آمين
 ·  Translate
2
 
 
Shejh Uthejmini, Allahu e mëshiroftë ka thënë:
“Humbja e shpresës nga Allahu nuk lejohet, sepse kjo është mëndim i keq për Allahun në dy aspekte:
E para: është ofendim ndaj forcës së Tij subhanehu ue te’ala, sepse ai që e di së Allahu ka forcë për çdo gjë, nuk konsideron diçka të pamundshme ndaj forcës së Allahut;

E dyta: është ofendim ndaj mëshirës së Tij subhanehu ue te’ala, sepse ai që e di së Allahu është i Mëshirshëm, nuk mendon që Allahu subhanehu ue te’ala nuk e mëshiron.

Për këtë arsye ai që e humb shpresën nga mëshira e Allahut konsiderohet i humbur”

(elKaul-ul-Mufid 2/103)
Përktheu: Besim Gjelaj
 ·  Translate
View original post
1
Have her in circles
58 people
Mizjene Demiri's profile photo
Aimee Smith's profile photo
Vegetarian's Delight's profile photo
Ummu Yusra's profile photo
‫أم عبد الله‬‎'s profile photo
Muhsina -M- Sekiraqa (‫محصنة‬‎)'s profile photo
Lexo! Medito!'s profile photo
sukesh p's profile photo
ESSAM MOHAMED's profile photo
 
 
Njerëzit kanë rënë në mospajtim se cili është më i mirë; i varfëri durimtar, apo i pasuri falenderues?

E sakta është se më i miri prej tyre, është më i devotshmi.

Ibën Tejmije, el Fetaua 21/11
Përktheu: Besmir Cacani
 ·  Translate
View original post
4
 
 
عن أبي هريرة رضي الله عنه قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم "من كانت له مظلمة لأخيه من عرضه أو شيء فليتحلله منه اليوم قبل أن لا يكون دينار ولا درهم؛ إن كان له عمل صالح أخذ منه بقدر مظلمته، وإن لم تكن له حسنات أخذ من سيئات صاحبه فحمل عليه ".أخرجه البخاري
 ·  Translate
View original post
1
1
People
Have her in circles
58 people
Mizjene Demiri's profile photo
Aimee Smith's profile photo
Vegetarian's Delight's profile photo
Ummu Yusra's profile photo
‫أم عبد الله‬‎'s profile photo
Muhsina -M- Sekiraqa (‫محصنة‬‎)'s profile photo
Lexo! Medito!'s profile photo
sukesh p's profile photo
ESSAM MOHAMED's profile photo
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Shkodër, Albania
Story
Tagline
Shejh Ibën Bazi, Allahu e mëshiroftë ka thënë:“Dhe ti ke nevoje për udhëzim edhe nëse je njeriu më i devotshëm, edhe nëse je njeriu më i ditur ti ke nevoje për udhëzim deri në vdekje”(el-Fetawa 7/163)
Introduction
"رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا"
El-Bekare, 286

لا أدري أي النعمتين عليّ أعظم، أن هداني الله إلى الإسلام أو جنبني هذه الأهواء
Collections Ummu Rajna C is following
Basic Information
Gender
Female