Profile cover photo
Profile photo
Udruga slijepih USKA
36 followers -
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo

36 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
Trening u Akademiji borilačkih sportova Excalibur. Slijepi samuraj Mirsad Bećirović demonstrirao je polaznicima tehnike samoobrane, nakon čega je uslijedio sparing s Instruktorom Combatta selfdefence Mariom Tomcem! Nina Skorupan postiže izvrsne učinke u radu s osobama s invaliditetom, a osmijeh na licu videće pratiteljice Udruge slijepih USKA Sandre Milčić govori sam za sebe o pozitivnim učincima sportske rekreacije i učenje borilačkih vještina! Sve se odvijalo pod budnim okom našeg grizlija Romija Radočaj Naglić koja je sve fotodokumentirala!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Dr.sc.Damir Škaro, poznati hrvatski osvajač olimpijske medalje u boksu, veliki humanitarac i predsjednik Autokluba Siget već osmu godinu zaredom pomaže udruzi USKA, donacijom godišnje registracije i autoosiguranja službenog vozila USKA-e bez kojeg rad na terenu ne bi bio moguć. U znak priznanja i zahvale predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović uručio je
dr.sc.Damiru Škari Povelju o počasnim članstvu
za uspješnu dugogodišnju suradnju, razumijevanje, podršku te postignute rezultate u poticanju ravnopravnosti, suzbijanju diskriminacije, uklanjanju predrasuda, poboljšanju kvalitete življenja osoba s oštećenjem vida te nesebičan doprinos radu Udruge slijepih USKA na integraciji osoba s oštećenjem vida u društvo!
Rad Udruge slijepih USKA od samoga osnutka podržavale su brojne poznate osobe iz javnog života – političari, umjetnici, sportaši, poduzetnici, novinari – bez čije podrške naš rad na poboljšanju položaja i statusa slijepih osoba i osoba s invaliditetom općenito ne bi bio tako uspješan.
Ovoga puta zahvaljujući legendarnom hrvatskom sportašu i osvajaču olimpijske medalje u boksu, poznatom humanitarcu dr.sc.Damiru Škari, Udruga USKA može nastaviti svoje redovno djelovanje na terenu. Suradnja Udruge slijepih i poznatog hrvatskog olimpijca Damira Škare traje već osam godina, a do nje je došlo upravo zahvaljujući sportu. Predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović trofejni je slijepi majstor borilačkih sportova te je Damir Škaro želio kroz ovaj oblik suradnje izraziti podršku i poštovanje slijepim osobama koje zaslužuju dostojanstven život na način da pomogne misiju i nastojanja g.Bećirovića da poboljša položaj i status slijepih osoba i djece članova USKA-e koja uz sljepoću pate od višesatrukih oštećenja.
Udruga USKA uz pomoć službenog vozila omogućuje svojim članovima usluge prijevoza i pratnje na specijalističke i redovne liječničke preglede, rješavanje osobne dokumentacije, pomaže rješavanju imovinsko-pravnih poslova, pruža podršku u integraciji u redovan sustav školovanja, sportsku asistenciju, pomoć pri stambenom zbrinjavanju, zapošljavanju, dostavom paketa pomoću u vidu hrane i higijenskih potrepština te niz drugih usluga svojim članovima na području čitave Karlovačke županije što dovoljno izražava vrijednost ove donacije za Udrugu.
Dr.sc.Damir Škaro je istaknuo da mu je posebno zadovoljstvo pomoći u skladu sa svojom filozofijom o sportu i humanosti, te da posebno podržava sportski rad i rezultate predsjednika USKA-e Mirsada Bećirovića, kao i rad na razvoju i promociji sporta za osobe s invaliditetom.
Vjerujemo da će ovaj pozitivan primjer dugogodišnjeg prijateljstva, partnerstva i suradnje potaknuti i druge poslovne subjekte na društveno-odgovorno poslovanje.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Mirsad Bećirović osvojio je zlatnu medalju na Međunarodnom 16. Adidas Maksimir Kupu u parapoomsama, taekwondo tehničkim formama u kategoriji P 10 ispred Taekwondo Kluba Karlovac.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Na otvorenju 16. adidas Maksimir Kup gdje se obilježava 40 godina kluba MAKSIMIR, slijepi samuraj Mirsad Bećirović s pripadnicima ATVP 66. bojne koji su izvodili demonstraciju na ceremoniji otvorenja ovog međunarodnog taekwondo natjecanja koje se održava u Podsusedu!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Članak iz Karlovačkog tjednika od 06.12.18. pod naslovom:"Mirsad Bećirović dobio certifikat za 4.DAN crni pojas"!!!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Članak iz Karlovačkog tjednika od 06.12.18. o Koncenzus konferenciji o lokalnim planovima za osobe s invaliditetom održanoj u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u organizaciji Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mirsad Bećirović i Danijela Pavlić sa Hrvojem Kraševcem uvježbavaju plesne korake u sklopu projekta Salsa Indepen-dance kojeg provodi Udruga za ples i rekreaciju Riverdance sa osobama s oštećenjem vida!
Snimila naša videća pratiteljica Udruge slijepih USKA Sandra Milčić!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Udruga slijepih USKA, slijepi samuraj Mirsad Becirovic i Romija Radočaj Naglić posjetili su male sportaše i sportašice u Taekwondo Klubu Karlovac te najmlađe darivali edukativnim slikovnicama "Naša Zola" nastalim u sklopu projekta "Pruži mi ruku budi mi prijatelj" čiji je pokrovitelj Grad Karlovac. Treneri, roditelji i članovi kluba dobili su od USKA-e i edukativne brošure "Komunikacija, pristup i mogućnosti osoba s oštećenjem vida" tiskane zahvaljujući Karlovačkoj županiji i projektu USKA-e "Educirati, motivirati, podržati". Najmlađi članovi kluba oduševili su se slikovnicama i naravno slatkišima koje su u svoje juniore pripremile njihove trenerice Tadea Beršinić Magdalena Grubić i Matea Beršinić. Uz darove uoči Svetog Nikole za roditelje i djecu, USKA je dobila najljepši mogući dar, prigodu educirati i družiti se sa našim malim sportašima i njihovim obiteljima, senzibilizirati mlade nade Karlovačkog sporta i motivirati ih da i dalje nastave predano trenirati kao što to čini i naš slijepi samuraj Mirsad Bećirović jedina slijepa osoba na svijetu, nositelj crnog pojasa 4. DAN u taekwondou. Juniori su poručili, ako može Mirsad možemo i mi!!! A roditeljima je preostala ona slatka zadaća, čitanje priče o psu vodiču Zoli svojim malim sportašima za laku noć!
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded