Profile cover photo
Profile photo
Tzvetelina Dobreva
221 followers
221 followers
About
Tzvetelina's posts

Post has attachment

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Цветелина с нов видеоклип!

Цветелина и Агро ТВ, зарадваха почитателите на фолклорната музика, с нов видеоклип към фолклорния албум на певицата „Завръщане към корените”. Песента е музикално наследство от родителите й Елена и Георги Добреви, а именно хороводната китка „Пиринска девойка и На гурбет отидох”. Песните се очертават като едни от най-големите хитове на Цветелина от албума „Завръщане към корените”. В това видео екипа залага на танцьорите от фолклорен ансамбъл „Бобов дол“ към НЧ "Миньор-2006” с главен художествен ръководител Антоанета Асенова.

Хороводната китка „Пиринска девойка и На гурбет отидох” е заснета в един от най-красивите паркове на България, който се намира в град Дупница.

Изключително празнично настроение лъха от ритмите, за които се е погрижил аранжора Светослав Лобошки, с който певицата работи от много години. Децата от ансамбъла допълнително заразяват с много усмивки и майсторско изпълнение, което ни подтиква да потанцуваме заедно с тях.

Премиерата беше по Агро ТВ, Фен фолк ТВ, Официалния видео канал на Цветелина в Youtube - www.youtube.com/user/tzvetelinamusic и фейсбук страницата й - www.facebook.com/tzvetelinabg1
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Премиера! 

Post has attachment
Скъпи приятели, днес на Преображение Господне, както обещахме, заедно с Агро ТВ ви подаряваме една нова видео версия на много популярно хоро. То е включено в последния ми албум "Завръщане към корените". Нека китката от песни "Стойне ле Стойне / Магдалено малка моме" Ви преобрази, обнови и съживи. В случай, че ви харесва, всеки може да я сподели и нека всичко ви се нареди, тъй както сърцето ви реди.

Post has attachment

Post has attachment
Цветелина с фолклорен албум за Гергьовден - Завръщане към корените

“Завръщане към корените” е първият фолклорен албум на певицата Цветелина. За появяването му на бял свят изпълнителката избира Гергьовден.  Този път той е по-различен и наистина дългоочакван от нейната публика. След като за Коледа Цветелина пусна своята стотна песен „Елено моме”, дойде време да се завърне към песните, с които публиката я помни и истински цени, а това е именно фолклорната музика, каквото е и първото ѝ музикално образование.
В самото заглавие на албума отново има послание, което е и запазената марка на Цветелина. Според нея символиката в това да се завърнеш към корените си е да откриеш истинската си сила и да я предадеш на тези след теб. „Уважението към българския корен и към българските традиции е уважение към теб самия“ – споделя изпълнителката. 

„Завръщане към корените” е един изключително позитивен и зареждащ албум. В него има разнообразие на ритми и на фолклорни области. Слуша се на един дъх и носи много настроение и жизнерадост. Освен традиционното право хоро и ръченица, слушателите могат да заиграят Дайчово, Пайдушко, Еленино и други любими хора. Този албум е повлиян както от детството на Цветелина, така и от различните области, в които тя самата живее. Всяка песен има история и неслучайно попада във фолклорната колекция. В албума има песни, които Цветелина научава от своите родители – Елена и Георги Добреви – някога най-известният македонски дует в град Варна. Цветелина е родена в Петрич и македонските песни са част от живота ѝ, независимо къде живее след това със семейството си. Благодарение на града, в който отраства – град Варна, усвоява добруджанския фолклор. Любовта към Тракийската музика наследява от баща си, който е от Хасковския край. Разград е градът, в който учи, и съответно в албума има песни и от Капанския край. Разнообразната житейска биография дава на Цветелина опита в различните фолклорни области. Изключително рядко се срещат изпълнители, които не са профилирани само в една фолклорна област и могат еднакво добре да изпълняват песни от различни региони на страната. Цветелина счита това за едно от най-големите си богатства.

Интересно също е, че в този албум има и доста авторски песни. Най-големите почитатели на музиката на Цветелина знаят, че тя винаги залага на песните, които са създадени специално за нейната публика. Това се случва дори още преди да стане популярна. Когато отива да кандидатства в музикално училище, певицата се явява с авторски народни песни на популярния варненски композитор Дечко Иванов. Песните – „Край море мома седеше”, „Слънце трепти” и „Магдалено малка моме” – са писани специално за нея. Години по-късно, благодарение на „Завръщане към корените” и любителите на българския фолклор ще могат да ги чуят.

Каквото и да се каже за първия фолклорен албум на Цветелина ще е недостатъчно. Едно е сигурно – струва си „Завръщане към корените“ да бъде част от вашата колекция.

Онлайн видео клипове от албума:
Елено моме – www.youtube.com/watch?v=6e2In7vZ-bM
Слънце трепти – www.youtube.com/watch?v=h17SRVA1ELI
Photo

Post has attachment
Цветница е! :) Любимият ми празник!
От все сърце Ви поздравявам и нова песен подарявам! Над всички слънце да трепти и вечно Бог над нас да бди!
Честит празник! <3 <3 <3

Post has attachment
Приятели, имам за вас специален музикален подарък! На Цветница очаквайте премиерата на новата ми песен „Слънце трепти” в:
- Официалният ми видео канал в YouTube - www.youtube.com/user/tzvetelinamusic
- Тук, в Официалната ми страница във фейсбук - www.facebook.com/tzvetelinabg1
Photo
Wait while more posts are being loaded