Profile cover photo
Profile photo
Tussen de linies
14 followers -
Voetbal zoals het geschreven hoort te worden
Voetbal zoals het geschreven hoort te worden

14 followers
About
Tussen's posts

Post has attachment

Post has attachment
ONDERZOEK | Hoeveel verdient een jeugdtrainer in het amateurvoetbal? Sportadviesbureau NMC Bright zocht het uit en wij mochten als eerste de resultaten publiceren.

Opmerkelijke verschillen! http://www.tussendelinies.nl/hoeveel-verdient-trainer-amateurvoetbal

Post has attachment
De Eredivisie is weer van start gegaan en sommige clubs hebben een uitermate lastige competitiestart. Zo treft FC Utrecht in zijn eerste vier duels PSV, Heerenveen, AZ en Vitesse. Zeker geen makkie voor de Domstedelingen en voor de supporters een signaal dat een vroege hoge notering er misschien niet in zit. Maar welke clubs hebben de moeilijkste start en welke clubs kunnen de eerste weken relatief freewheelend doorkomen? Naar een idee van Ben Mayhew nemen we de duels in augustus, september en oktober onder de loep.

Post has attachment
Waarom balbezit in het hedendaagse voetbal niet meer heilig is...

Post has attachment
Nog enkele dagen en dan start het Europese Kampioenschap in Frankrijk. De voorspellingen vliegen je alweer om de oren en websites met daarop voetbalpoules draaien weer overuren.

De voetballiefhebber lijkt zich maar al te graag willen wagen aan een voorspelling. Waar de meeste voorspellingen gedaan worden op onderbuikgevoel wil ik me richten op een meer objectieve voorspelling van het EK door verschillende onderdelen met elkaar te matchen.

Hoe vergaat het gastland Frankrijk en kunnen we nog een verrassing verwachten?

Post has attachment
Het seizoen is zo goed als halverwege en duidelijk verschillen op de ranglijst zijn al duidelijk te zien. De traditionele top drie heeft ondanks puntverlies in speelronde 15 nog altijd een ruime voorsprong op de rest, terwijl de overige teams in het linkerrijtje ook al een gaatje hebben geslagen. Maar hoe hebben de clubs gepresteerd …

Post has attachment
Acht wedstrijden, negentien punten. Feyenoord is de competitie weleens slechter gestart. Toch is het niet alleen hosanna in Rotterdam, want ondanks de tweede plaats op de ranglijst, neemt de kritiek op het aanvalsspel van Feyenoord toe. Wat kan coach Giovanni van Bronckhorst doen om het spel te bevorderen?

Post has attachment
“Belachelijk toch. Mijn gevoel is voor mij nog vele malen belangrijker dan statistieken.”

Michiel Kramer gaf in het programma FC Afkicken hiermee aan het vele gebruik van data in het voetbal belachelijk te vinden en dat zijn gevoel belangrijker is dan statistieken. Natuurlijk is dit ook belangrijk maar kan data hem naast zijn gevoel juist niet helpen om in wedstrijdsituaties nóg betere beslissingen te nemen?

Post has attachment
‘Ik heb tot en met mijn 19e gemengd voetbal gespeeld. Hierdoor heb ik het Nederlands vrouwenelftal gehaald. Wil je de top halen en aan de top blijven, dan moet je altijd de maximale weerstand krijgen in trainingen en wedstrijden.’ Daphne Koster, speelster Nederlands vrouwenelftal en geboren in het eerste kwartaal is voorstander van gemengd voetbal. Door met jongens te voetballen heeft zij meer mogelijkheden gehad om haar talent te ontwikkelen. Mogelijkheden die niet ieder meisje heeft, want niet ieder meisjes is, net zoals Koster, geboren in de eerste maanden van het jaar.

Post has attachment
Het Eredivisieseizoen zit er op. Tijd om de balans op te maken. Welke spelers verdienen volgens de statistieken een plekje in het team van het jaar?
Wait while more posts are being loaded