Profile

Cover photo
Tun Aidil
Works at Managers Distributors, Inc
Attended International Islamic University Malaysia
Lived in malaysia
407 followers|6,483,201 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Tun Aidil

Shared publicly  - 
 
Antara Perawat Darul Mukmin
Asalamualaikum wbt. Alhamdulillah ke hadrat ilahi kerana dapat kami bertemu kembali dalam perjalan kehidupan manusia.. Di sini ada 3 orang perawat Ustaz Aidil ,Mohd ezzad dan Ahmad idraki.. Alhamdulillah selepas selesai merawat orang kami berjumpa dangan tu...
 ·  Translate
Asalamualaikum wbt. Alhamdulillah ke hadrat ilahi kerana dapat kami bertemu kembali dalam perjalan kehidupan manusia.. Di sini ada 3 orang perawat Ustaz Aidil ,Mohd ezzad dan Ahmad idraki.. Alhamdulillah selepas selesai merawat orang kami berjumpa dangan tuan rumah dan cuba beriktiar untuk ...
1
Add a comment...

Tun Aidil

Shared publicly  - 
 
Terapi Urutan Guasa di Pusat Rawatan Islam Mersing
‘Guasa‘ merupakan suatu terapi perubatan tradisi masyarakat Cina. Kaedah ini  merupakan ilmu pengetahuan dan pengalaman yang diwarisi oleh nenek moyang sejak beribu-ribu tahun dahulu. Keunikannya telah menarik perhatian disebabkan oleh keberkesananya yang m...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Tun Aidil

Shared publicly  - 
 
Berbekam Di Pusat Rawatan Islam Darul Mukmin dI Mersing Johor.
Asalamualaikum wbt. Ucapan selamat keatas junjungan kita Nabi Muhammad SAW yang memberi tahu kita tentang kebaikan berbekam. Alhamdulilah Pusat Rawatan ini sudah beroprasi selama 9bulan.. Disini saya ingin konsikan Hadist mengenai berbekam.. Sabda Rasululla...
 ·  Translate
Asalamualaikum wbt. Ucapan selamat keatas junjungan kita Nabi Muhammad SAW yang memberi tahu kita tentang kebaikan berbekam. Alhamdulilah Pusat Rawatan ini sudah beroprasi selama 9bulan.. Disini saya ingin konsikan Hadist mengenai berbekam.. Sabda Rasulullah SAW.
1
Add a comment...

Tun Aidil

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
bgs doa ni.. semoga beramal
 ·  Translate
1
Add a comment...

Tun Aidil

Shared publicly  - 
 
Siapa Nak Iklan Percuma?
 Asalamualaikum, Sempena semangat baru yang wujud dalam jiwa saya yang berkobar-kobar untuk menulis blog Gengentry semula. Saya nak tawarkan Iklan percuma di blog saya.. Dalam perancangan saya, cuma ada empat kotak iklan di sidebar akan di beri percuma kepa...
 ·  Translate
1
Add a comment...
In his circles
222 people
Have him in circles
407 people
Syuhada Salleh's profile photo
Norhisham Mohamed Halim's profile photo
Kin Naz's profile photo
Arifah Lee's profile photo
Met Power's profile photo
burma post's profile photo
Abdul Latif Azman's profile photo
qhasidah haneesza's profile photo
Cik Matahariku's profile photo

Tun Aidil

Shared publicly  - 
 
HADIS BERKAITAN BEKAM...
Sabda Rasulullah SAW... "Hendaklah kamu semua melakukan pengubatan bekam dibahagian tengkuk,kerana sesungguhnya perkara itu merupakan ubat dari 72 jenis penyakit" (Hadis riwayat At Thabrani) "Kesembuhan itu terdapat pada 3 perkara,iaitu minuman madu, sayata...
 ·  Translate
Sabda Rasulullah SAW... "Hendaklah kamu semua melakukan pengubatan bekam dibahagian tengkuk,kerana sesungguhnya perkara itu merupakan ubat dari 72 jenis penyakit" (Hadis riwayat At Thabrani) "Kesembuhan itu terdapat pada 3 perkara,iaitu minuman madu, sayatan alat bekam dan Kay(pembakaran) dengan ...
1
Add a comment...

Tun Aidil

Shared publicly  - 
 
Bekam Muka atau Resdung
Bagi individu yang mempunyai masalah resdung serius,jerawat batu dan kulit sering menggelupas dan bermasalah,saya syorkan anda berbekam dibahagian pipi seminggu sekali untuk 3x sesi,insyaAllah masalah kulit muka anda selesai.Kulit muka yang bermasalah berpu...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Tun Aidil

Shared publicly  - 
 
Mari Berbekan Sunnah Bersanad Di Mersing Johor
Rawatan Bekam Darah Merawat Stress & Kelesuan RM50 Rawatan bekam ini dilakukan sebanyak 10 point titik bekam penting iaitu di bahagian tengkuk, bahu dan otot belikat yang terbukti berkhasiat dalam menyembuhkan masalah stress dan kelesuan badan. hubungi saya...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Tun Aidil

Shared publicly  - 
 
saya peminat tegar jam,, jadi macam nak beli.. help me
 ·  Translate
Asalamualaikum, Tadi masa saya berblogwalking blog gadget-gadget. Tiba-tiba pulak ternampak Smart Watch yang giler smart.. Teruja bila melihat,terasa macam nak beli. so apa-apa pon mesti kene minta pendapat koranglahkan.. sebab pendapat orang mesti kena dengar.. ye dak?
1
Add a comment...

Tun Aidil

Main Stream  - 
 

Asalamualaikum, selamat petang semua, Semalam saya membaca sebuah blog yang di beri nama  "Sharing My Ceritera" yang di tulis oleh Tengku Butang Miaw (bukan nama sebenar).. Penulisan yang di tulis olehnya sangat menarik dan saya suka untuk membaca blog ini. Bagi saya blog ini biasa tapi isi dalam blog ini sangat OWESOME!!

Saya pun mancari Tengkubutang miaw ni, oh rupanya dah lama friend dalam facebook saya. Dengan pantas saya temuramah dia. Memang hebat dan saya respect kerana dia cepat memberi respon untuk sesi temuramah untuk segmen "edisi khas" dalam gengentry ni

Blog "Sharing My Ceritera" adalah blog pertama yang di tulis olehnya dengan bertujuan untuk sekadar untuk berkongsi pengalaman, cerita dan luahan hati. Baginya hanya sebuah diari digital untuk berkongsi kepada kawan-kawan.

Akan tetapi lama kelamaan niat Cik TengkuButang untuk berbloging mula berubah dan mula mencari side income seperti yang di cari oleh semua bloger di luar sana. Dan dia mula berusaha untuk menjadikan blog ini sebagai sumber pendapatan sampingan hingga ke hari ni. Yang untungnya dia berjaya untuk merasai pelbagai income dari usaha berblogging itu.


Tengkubutang memang hebat kerana pernah memasuki utusan , majalah rapi dan sebagainya.. bagai saya ini adalah pencapaian yang hebat kerana buka semua layak untuk memasukan utusan dan macam-macam lagi. oh! tak lupa,  Selain sebagai blogger, Cik tengkubutang inijuga mengusahakan sebuah kedai aksesori motorsikal berkuasa tinggi di KL.. Ini yang saya katakan Tengku Butang Miaw Seorang Blogger yang Giler Gempak..
 ·  Translate
1
Add a comment...

Tun Aidil

Shared publicly  - 
 
Tengkubutang Miaw Seorang Blogger Yang Giler Gempak
Tengku Butang Miaw (bukan nama sebenar) Asalamualaikum, selamat petang semua, Semalam saya membaca sebuah blog yang di beri nama  "Sharing My Ceritera" yang di tulis oleh Tengku Butang Miaw (bukan nama sebenar).. Penulisan yang di tulis olehnya sangat menar...
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
In his circles
222 people
Have him in circles
407 people
Syuhada Salleh's profile photo
Norhisham Mohamed Halim's profile photo
Kin Naz's profile photo
Arifah Lee's profile photo
Met Power's profile photo
burma post's profile photo
Abdul Latif Azman's profile photo
qhasidah haneesza's profile photo
Cik Matahariku's profile photo
Work
Occupation
Sime Darby Malaysia
Skills
Blogger.
Employment
  • Managers Distributors, Inc
    ceo, 2000 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
malaysia
Story
Tagline
Blog Gengentry sebuah majalah untuk Blogger`s
Introduction
Seorang yang suka komik Onepiece dan baca buku Agama. suka dengan blogger dan sangat suka menulis dan berkongsi apa yang saya ketahui. sekian 
Bragging rights
cleark at Sime Darby
Education
  • International Islamic University Malaysia
    Tasauf, 2006 - 2009
    perladangan
Basic Information
Gender
Male
Apps with Google+ Sign-in