Profile cover photo
Profile photo
Tumbador vzw
9 followers -
Revalidatie in Guatemala en Peru
Revalidatie in Guatemala en Peru

9 followers
About
Posts

Post has attachment
Binnen precies een week gaat Chris Bouden van start in de Vierdaagse van de IJzer (www.4daagse.be). Hij gaat er op vier dagen bijna 100km wandelen... ten voordele van Tumbador. Van 21 tot en met 24 augustus legt Chris elke dag ongeveer 24km af rond Oostduinkerke, Diksmuide, Poperinge en Ieper. Sponsoring is meer dan welkom op rekening BE20 3204 4372 5156 (met vermelding Chris 4D). wij zorgen er voor dat de ingezamelde fondsen goed worden besteed in Ayacucho of San Rafael. Zoals steeds krijg je vanaf 40 euro een fiscaal attest, zodat je bijna de helft van je sponsoring recupereert via je belastingsaangifte...
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Afgelopen weekend was niet alleen het weekend van de Dodentocht: zaterdag organiseerde Aline Wyverkens een benefiet. Aline vertrekt in september naar ons project in Ayacucho (Peru) om er een jaar te werken als kinesitherapeute. Het evenement ("¿Cómo te llamas?") vond plaats in Pand356, een pop-up eventencentrum in hartje Halle, vlakbij Brussel. Er was eerst een optreden, gevolgd door een fuif met drie verschillende DJ's. De opbrengst van ondermeer de verkoop van nacho's ging volledig naar Tumbador.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
13-08-18
9 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Proficiat aan de 8.178 deelnemers die gisteren de Dodentocht hebben uitgestapt. Onder hen ook Karolien Gielen en Kim Jonckers die de 100km lange tocht stapten voor Tumbador en na respectievelijk 18u47 en 19u26 over de meet in Bornem kwamen. Daarmee haalt Tumbador 50% want Hans Sterkendries en Anand Dederen moesten de wandeling staken. De natte en koude nacht en de kille ochtend zaten daar voor iets tussen. Bijzondere dank ook aan Chris Bouden, Tineke Caes, Greet Engelbeen en Mia Pattyn die onze stappers hebben bijgestaan.
Add a comment...

Post has attachment
Ons land is vorige week twee wereldkampioenen rijker geworden. Op het WK wegwielrennen voor paralympiërs kroonden Kris Bosmans (klasse C3) en Jean-François Deberg (klasse H3, handbike) zich tot wereldkampioen. Voor Bosmans is het al de tweede wereldtitel nadat hij in 2011 al eens als eerste over de streep kwam. Sindsdien haalden de Belgische paralympiërs geen enkele medaille meer. Nu keren ze huiswaarts met drie stuks want Louis Clincke (klasse C4) behaalde brons in zijn wedstrijd.
Add a comment...

Post has attachment
Wij zijn nog steeds op zoek naar een ergotherapeut(e) die ons project in Ayacucho wil versterken... Ken jij iemand? Aarzel dan niet om te taggen of onze vacature te verspreiden...
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ons land is dit weekend twee wereldkampioenen rijker geworden. Op het WK wegwielrennen voor paralympiërs kroonden Kris Bosmans (klasse C3) en Jean-François Deberg (klasse H3, handbike) zich tot wereldkampioen. Voor Bosmans is het al de tweede wereldtitel nadat hij in 2011 al eens als eerste over de streep kwam. Sindsdien haalden de Belgische paralympiërs geen enkele medaille meer. Nu keren ze huiswaarts met drie stuks want Louis Clincke (klasse C4) behaalde brons in zijn wedstrijd.
Add a comment...

Post has attachment
Mario Van den Bogaert vertrekt op 15 augustus met de fiets van Nijlen naar Roubaix. Hij doet dat ten voordele van Tumbador en hoopt opdie manier 750 euro in te zamelen. Je kan hem steunen via https://www.dono.be/actie/road-2-roubaix#.W2ksU2AzYdV en giften vanafa 40 euro zijn zoals steeds fiscaal aftrekbaar.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Omdat wij gelijkgestemde vzw's graag een helpende hand toesteken: Mama Alice heeft momenteel een vacature voor een psycholoog in Ayacucho. Het Nederlandse Mama Alice helpt straatkinderen, ondermeeer door hen medische hulp en onderwijs aan te bieden. Ken jij iemand? Taggen maar!
Mama Alice
Mama Alice
facebook.com
Add a comment...

Post has attachment
Voor zaterdag 18 augustus zijn we nog op zoek naar vijf mensen die ons team willen versterken op Pukkelpop. We staan er in voor toogcontrole en supervisie van de depots. Voor dat eerste moet je minstens 18 zijn; het tweede kan al vanaf 16.Je werkt er in shiften en kan tussendoor een groot stuk van het festival meepikken. Interesse? Reageer dan vóór 10 augustus via pukkelpop@tumbador.be
Photo
Add a comment...

Post has attachment
70 jaar geleden vonden de Stoke Mandeville Games plaats. De Stoke Mandeville Games worden gezien als de inspiratiebron voor de Paralympische Spelen en werden later omgedoopt tot de 1948 International Wheelchair Games. Ze vielen samen met de Olympische Spelen van Londen 1948 en werden georganiseerd door Sir Ludwig Guttmann, een Duitse arts die na de Tweede Wereldoorlog het Stoke Mandeville Hospital hospitaal oprichtte in Buckinghamshire. De eerste "paralympische" competitie was boogschieten en telde 16 deelnemers, allemaal gewonde WOII-veteranen. Vier jaar later, in 1952, namen er Nederlandse ex-militairen deel en werd de competitie pas echt internationaal. In 1960 werden de eerste échte Paralympische Spelen georganiseerd in Rome. De Stoke Mandeville Games bestaan nog steeds onder de naam International Wheelchair and Amputee Sports (IWAS) World Games. BBC maakte een goede reportage over Sir Ludwig Guttmann en zijn Stoke Mandeville Games: www.bbc.co.uk/news/av/uk-17703391/paying-tribute-to-the-man-who-started-the-paralympic-games
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded