Profile cover photo
Profile photo
Tukang Fikir
36 followers
36 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
10/20/17
83 Photos - View album

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
10/20/17
50 Photos - View album

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
10/20/17
110 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
ADA 5 FASA SEBAGAI
USAHAWAN SEMASA BARU BERMULA.
.
Fasa 1 : Buat sahaja
Fasa ini tidak ada isitlah-istilah bisnes
pun sebenarnya.
.
Rasa nak buat kuih, buat kuih jual.
Rasa nak buat trading, beli barang jual.
Rasa nak jual burger, beli kuali jalan.
Rasa nak jual air, beli balang jalan.
.
Semasa dalam fasa ini adalah biasa
untuk kita "GEMBIRA" dapat duit tambahan.
.
Kita rasa oklah, not bad.
" Aku meniaga air macam ni pun dapat
RM 50 sehari, alhamdulilah, jadilah
dapat tambah duit dapur sikit."
.
Kita akan rasa begitu,
Bila dah sedap sikit pegangn duit,
dah mula nampak ramai orang kenal,
kita akan masuk fasa kedua.
.
FASA KEDUA : "Buat Serius Sedikit"
.
Siapa yang dah lepas Fasa Pertama ni?
.
Fasa ni bestkan, tak pening pun,
meniaga-meniagalah, tak meniaga cutilah..
kan kan kan...

- Mohd Firdaus Jailan
.


NEXT POSTING -> "Buat Serius Sedikit"

#seminarmengurusenterprise
#actionplan
#SOPKewangan
#seminarbermulakosong
#FirdausJailan

http://seminarbermulakosong.my/
Photo

Post has attachment
4 KESILAPAN BESAR USAHAWAN
BARU DALAMSTRATEGI MENGAMBIL
PEKERJA !

KESALAHAN KEEMPAT:

Tidak menguasai ilmu menguruskan
pekerja dan ilmu asas undang-undang pekerjaan.

=====

Ambil pekerja semberono sahaja,
Asalkan masuk kerja dan kerja siap kita kira
ok. Offer letter tiada, kontrak kerja tiada, panduan
kerja tiada.

Jadi banyak masalah berlaku bila kita sendiri tidak
tahu undang-undang yang membenarkan tindakan
diambil ke atas pekerja sekiranya mereka
melanggar kontrak kerja.

macam mana nak ambil tindakan, kontrak
kerja dan Job Scope kerja pun kita tak ada.
Paling parah, kita tidak tahu cuti apa
yang wajib diberikan dan cuti apa yang
tidak wajib diberikan.

Akhirnya ianya akan menimbulkan 1001
masalah di antara majikan dan pekerja itu sendiri.

Semoga bermanfaat!

#seminarmengurusenterprise
#actionplan
#SOPKewangan
#seminarbermulakosong

http://seminarbermulakosong.my/
Photo

Post has attachment
4 KESILAPAN BESAR USAHAWAN
BARU DALAM STRATEGI MENGAMBIL
PEKERJA !

KESALAHAN KETIGA:

Tidak jelas Job Description dan
Job Objektif pekerja itu diupah

======

Dah banyak kerja baru mahu ambil pekerja.
Secara automatik, kita hanya mahu pekerja
itu menguruskan kerja yang kita tidak mampu
buat sahaja.

Bila interview, pekerja itu hanya diterangkan
kerja yang mereka mahu kita buat, bukan apa
sebenarnya kerja yang kita perlu mereka buat.
Perkara ini akan menjadi konflik apabila kita
lihat mereka "tiada kerja" dalam kebanyakkan
waktu.

Kita silap, bukan mereka tiada kerja, tetapi
itulah satu-satunya kerja yang kita berikan kepada
mereka pada waktu kita tak sempat mahu buat kerja
itu...

Harus di ingat, mentaliti pekerja tidak sama
dengan majikan. majikan mampu buat 10 kerja
tanpa diarah, pekerja pula kebanyakkan masa
perlu disuruh wahima 1 kerja sahaja mereka perlu
buat.

Jadi sediakan JD dan JO mereka dengan jelas
supaya tidak berlaku perkara seperti ini.

NEXT POSTING -> Tidak menguasai ilmu menguruskan
pekerja dan ilmu asas undang-undang pekerjaan.


#seminarmengurusenterprise
#actionplan
#SOPKewangan
#seminarbermulakosong
#FirdausJailan

http://seminarbermulakosong.my/
Photo

Post has attachment
4 KESILAPAN BESAR USAHAWAN
BARU DALAM STRATEGI MENGAMBIL PEKERJA !

KESALAHAN KEDUA:

Mahu pekerja paling murah.

======

Ramai yang tersasar dari tujuan sebenar mengambil
pekerja yaitu MENIGKATKAN KEUNTUNGAN bukan
MENGURRANKAN KOS.

Mengambil pekerja yang sedikit mahir
memang bayaran mereka sedikit mahal,
tetapi mereka ini mampu meningkatkan
keuntungan dengan produktiviti yang kita susun.

Sebagai contoh :
Jika kita seorang mampu membuat jualan
RM 50k sebulan, maka dengan mengambil
seorang pekerja mahir membuat jualan, bayaran
mungkin sedikit mahal tetapi mereka ini
mampu membawa pulangan 10 kali ganda
dari gaji yang kita bayar kepada mereka dari
sewal mereka bekerja lagi.

Berbeza jika mengambil pekerja yang fresh,
kita memerlukan sekurang-kurangnya 90 hari
untuk menilai kemampuan mereka dan terpaksa
mengluarkan KOS LATIHAN dan menampung
gaji mereka pada masa yang sama.

Jadi adalah kurang bijak jika kita mahu mengambil
pekerja murah semata-mata mahu jimat kos.
Kita mahu pekerja yang produktif,
bukan pekerja yang pasif dan perlu
disuruh-suruh kerana kekurangan pengalaman.

NEXT POSTING -> "Tidak jelas Job Description dan
Job Objektif pekerja itu diupah"


#seminarmengurusenterprise
#actionplan
#SOPKewangan
#seminarbermulakosong
#FirdausJailan

http://seminarbermulakosong.my/
Photo
Wait while more posts are being loaded