Shared publicly  - 
 
Hyvää huomenta. Tänään haluaisin tietää, mitä sellaista olet oppinut Googleplussassa, jota et olisi tullut oppineeksi missään muualla?

Tell me, what have you learned on Google+ that you wouldn't have learned anywhere else?
Translate
1
Tuija Aalto's profile photoPekka Kirjavainen's profile photoMikko Piippo's profile photoJaana Nyström's profile photo
24 comments
 
I've found a whole bunch of interesting people that I probably wouldn't have bumped into elsewhere. I think that has been the best part so far.
 
Että arkikeskustelu oikeasti toimii jo muutenkin mahtavan G-työkalupakin "yhteispelimoottorina".
 
Että joillain vaan ei ole huumorintajua ja sillä selvä. Alleviivaaminen ja rautalanka ei auta.
 
En todellakaan mitään. Sen, että kehitys kehittyy yhtä hitaasti kuin aina ennenkin.
 
...siis lyhyellä tähtäimellä. Eli siis tää on vaan Facebook klooni ilman mitään isoa innovaatiota. No, pitkällä tähtäimellähän muutos tunnetusti yllättää. Eli katsotaan, milloin tää FB/G+-paradigma romahtaa ja tilalle tulee jotain parempaa. Twitter on niin simppeli, että se ehkä pysyy ja paranoo...vaikka en sitä käytäkään.
 
Toistaiseksi en ihmeempää, aika pitkälle samaa sisältöä täällä kuin Twitterissä (ihmiset ristiinpostaavat kumpaankin).
 
Olen käynyt niin monta hyvää ja rakentavaa keskustelua Google+ssa tämän kahden kuukauden aikana, etten usko koko Facebook ja Twitter historiani yltävän siihen. Puhun nyt kuitenkin sellaisesta keskustelun laadusta jota Twitterissä ei voi teknisten rajoitteiden vuoksi löytyä ja joka Facebookissa kuivuu kokoon aika äkkiä sillä keskusteluun ei juuri tule uusia ihmisiä lisää kuten täällä on tapana tapahtua.

I've had so many good and constructive discussions on Google+ these past two months that I don't believe my whole history with Facebook and Twitter could reach. I mean the kind of quality of discussion that you can't really get on Twitter due to technical limitations and that quickly dries down on Facebook because usually there are few new people joining discussion while on Google+ its common to get people to join a discussion in the middle of it.
 
Sen, että palvelua ei pidä arvioida toisen palvelun ominaisuuksista johdetuin kriteerein. Havainnollistan: Ensin riemastuin kun plussa salli pidemmät viestit kuin Twitter. ("Jess, ei tarvitse blogata saadakseen kirjoittaa täydellisiä kappaleita.") Yllättäen tuo ei ollutkaan niin oleellista kuin kuvittelin! Twitter on siis edelleen suuri rakkauteni.
 
Olen oppinut vielä enemmän, että en pidä ystäväpyyntö-hassuttelusta facebookissa. Ja kaikenlaiset ihmiset ovat saapuneet silmieni eteen. Se on hauskaa.
 
Olen löytänyt todella mielenkiintoisia ja mukavia uusia ihmisiä. Projektilleni on myös sallittu läsnäolo täällä, joten olen päässyt hitaasti ja mukavasti opettelemaan miten palvelua voi käyttää brändille.

Jakamisominaisuudet täällä ovat todella hienot. Koska viestin 3-4 kielellä on hienoa, että voi kohdentaa viestit ainakin sillä perusteella.

Olen myös päässyt mukaan moniin kansainvälisiin naisten ympyröihin. G+ on todella loistava heimojen rakennusväline.

Tälläkin hetkellä minulla on valtavan fantastinen kahdenvälinen keskustelu hollantilaisen filosofin kanssa. Ketjumme taitaa olla kilometrin mittainen :)

Lyhyesti: olen siis oppinut, että G+ on loistava väline syvälliselle keskustelulle ja asioiden kehittämiseen tähtäväälle vuorovaikutukselle. Hauskat animoidut kuvat ovat ihan kiva lisä.
 
Omalla aktiivisuudella on Gplussassa keskeinen merkitys. En tarkoita vain aktiivisuutta viestittämisessä vaan yhteyksien luomisessa. Olen löytänyt monta uutta näkökulmaa asioihin ja vastauksia kysymyksiin joita en ole ymmärtänyt edes esittää. Gplussaa ei kannata verrata Facebookkiin ainakaan informaatiokanavana. Siinä Gplus on omaa luokkaansa.
Mutta on tämän toiminnassa ongelmansakin. Minulla on mielessäni useampikin ryhmä ja yhdistys, jonka toimintaan tietojen vaihdolla ja keskustelulla täällä olisi varmasti myönteistä vaikutusta. Mutta ensin pitäisi saada nämä ihmiset käyttämään tätä välinettä. Se vaatisi uudenlaisen toiminta- ja keskustelukulttuurin omaksumista. Joidenkin ryhmien kohdalla tähän päästään nopeammin, valmiudet ovat olemassakin, mutta useimpien kohdalla tie tähän on pitkä.
 
Olen samoilla linjoilla Kirjavaisen kanssa. G+ on ammatilliseen käyttöön käyttökelpoisempi kuin mikään aiempi kokemani media. Googlen olettaisi yhdistävän vielä lisää muitakin palvelujaan plussaan, jolloin kokonaisuutena se olisi ylivertainen. Meistä käyttäjistähän se on kiinni, kuinka otamme palvelut omaksemme. 
 
Verkostoitumista ja sisällön jakamista uudella tavalla.
 
ainakin sen, että FB:n pitkä kokemus ja osaaminen vuorovaikutuksesta käyttäjien kanssa oli kirittävissä kovin helposti kiinni. G+ on mielestäni vähintään samantasoinen vempain - osin jopa selvästi elegantimpi, vaikka se on iältään vaatimattomampi ja käyttäjäkunnaltaan kapeampi.
 
Seppo, sun kommentin loppuosa alkoi muistuttaa viiniarvostelua : D
 
Missään muualla en varmastikaan olisi voinut seurata yhtä hyvin norjalaisten tunteita ja uutisia ABB:n hirmutekojen jälkeen.
 
Olen oppinut myös, miten isokin yritys, eli Google, voi aidosti seurustella palvelunsa käyttäjien kanssa.
 
G+:ssa kansainvälinen kynnys on ollut mataloittava. Huomaa että hyvään sisältöön gurutkin reagoivat.

Tämä on selkeästi asiakeskustelevampi alusta, Qaiku dopattuna. Kunhan vielä haku- ja tägiominasuudet parantavat pitkää häntää. Toivottavasti myös asiasuodatus jatkuu eikä keskustelun taso levene maakuntalehtien ja suomi24-henkiseen angstiseen tunnekuittailuun.
 
+Juhana Katainen avoimuus voi olla tiettyyn asiaan ja tilanteeseen liittyvää täsmäavoimuutta, kuten sen jakamista, miten jotakin palvelua käyttää. Verkostot, yhteiset tuttavuudet luovat luottamusta.

Olin eilen Naistoimittajat ry:n sosiaalisen median seminaarissa puhumassa ja kerroin tästä avoimesta kyselykierroksesta. Siellä yleisökommentissa kysyttiin, että mitä jos joku aivan pelle tulee laukomaan asiattomuuksia kesken kyselyn.

Niin, mitä? Sellainen on niin tilannekohtaista, että vaikea sanoa yksiselitteisesti, verkon ympäristöissä vähemmän tottuneesti toimivalle, mitä kaikkia vaihtoehtoja siihen on. Ja miten vähän sellainen isossa kuvassa oikeastaan haittaisi kuitenkaan.
 
Kuinka paljon Gplussan hyvät ominaisuudet lopulta painavat?
Tuossa +Tuija Aalto yleisökommentissa pelätään mitä tapahtuu, “jos joku pelle tulee laukomaan asiattomuuksia”.
Moni epäilee googlen tarkkailevan hänen kirjoituksiaan jossain hyvin epämääräisessä, mahdollisesti hänelle epäedullisessa tarkoituksessa. Vastaanottamani sähköpostikommentti: “Nykyään kun tieto on valtaa niin huolestuttaa vain mihin esim. google kaiken keräämänsä tiedon tallentaa ja mihin käyttää sekä kenelle jakaa?” Kirjoittaja käyttää kuitenkin gmailia, mutta G+ on hänestä nyt pelottava.

Verkkoa käytetään hyvin passiivisesti. Vain kolmasosa verkonkäyttäjistä uskaltautuu kirjoittamaan mitään.
http://www.findikaattori.fi/print/84/
Jos vaaditaan esiintymistä omalla nimellä tipahtaa aktiivien joukko tästä vielä oleellisesti. Nyt pitäisi saada sitten joku satunnainen ryhmä käyttämään keskinäisessä viestinnässään Gplussaa. Miten se olisi mahdollista? Ajan kanssa esimerkein tämä ehkä onnistuu, mutta mikä on tiedonvaihdon taso, jos taustalla väijyvät nuo asenteet?

Olen innostunut tämän ominaisuuksista, mutta alan tuntemaan itseni poikkeavaksi, epänormaaliksi. Miksi ympäristön kokeilunhalu on niin vaisua? Jos tässä onkin joku syvempi luonnonvalinnan juttu. Tiedättehän. Joskus aikoinaan kun asuttiin luolissa kuului ulkoa outoa rapinaa. Tämä sai kaikki heräämään. Kukaan ei uskaltanut hengittääkään ja kaikki jäykistyivät niille sijoilleen. Joukossa oli kuitenkin aina joku, jonka piti välttämättä päästä katsomaan, mistä se uusi ääni tulee. Mutta näistä me emme polveudu...
 
Ehkä tästä vielä joskus tulee yhtä hyvä kanava, kuin mitä Newsgroupit olivat jo 20 vuotta sitten :)
 
Mitäkö olen oppinut? Vaikkapa mitä on 'Quantum Biology', aihe mistä ennen tätä aamua ei minulla ollut harmainta aavistustakaan; Mutta joka alkoikin kiinnostaa niin että olen etsinyt tietoa aktiivisesti jo muutaman tunnin.

Tämä on vain yksi esimerkki, sillä seuraamani eri alojen edustajat jakavat ja tuottavat sisältöä ihan ennen näkemättömällä tavalla!

Minä tunnen henkilökohtaisesti (mutta vain vähäsen) kaksi piireissäni olevaa ihmistä. Kaikki muut ovat tulleet kesäkuun lopun jälkeen, osa näistä tuntuu jo kuin vanhoilta kavereilta joiden kanssa keskustellaan vaikka ja mistä. Kansallisuuksia on kymmenittäin, eri alojen 'guruja' ihan laidasta laitaan, tavallisia tallaajia ja kiinnostuksieni kohteiden jakajia. Ja mikä antaa lisämakua kaikelle: Interaktiivisuus! Jopa aivan oman alansa huiput kommunikoivat seuraajiensa kanssa, eivät vain vertaistensa vaan myös maijameikäläisten.

On kuin uusi maailma olisi auennut jossain paralleeliuniversumissa... :D
PS: Myös Google University -videot juutuubissa ovat tämänaamuinen löytö... Suosittelen!
Add a comment...