Profile cover photo
Profile photo
iCookAsia
160,803 followers -
The ultimate food and cooking channel!
The ultimate food and cooking channel!

160,803 followers
About
Posts

Post has attachment
Resipi ini agak jarang untuk kita jumpa di kebanyakan restoran. Selalunya nak jumpa pun di bazar Ramadhan sahaja. Apa kata kali ini anda cuba saja sendiri resipi 'Murtabak Maggi' ini? http://ow.ly/dmyH30hNKK4
Add a comment...

Post has attachment
Selalunya resipi ini kita akan order sahaja di Restoran Thai. Apa kata kali ini anda cuba sendiri masak di rumah? Tak susah pun. Resipi penuh: http://www.icookasia.com/kuey-teow-ladna/ http://ow.ly/IjXG30hFagQ
Add a comment...

Post has attachment
Pan Mee is a common household Malaysian Chinese dish. Its Chinese name literally translates to "flat flour noodle". Over the years, people have innovated many different types of pan mee, making it one of the most versatile form of noodle one can taste in the country. Why dont you try to make one today? http://ow.ly/hxAN30hAZGu
Add a comment...

Post has attachment
Ikan Patin Masak Tempoyak merupakan masakan yang tidak asing lagi dari Temerloh, Pahang. Kurang sempurna lawatan anda ke Temerloh jika tidak mencuba masakan ini. Bagi penggemar ikan sungai, menu ini boleh membangkitkan selera dan menjadikan perut rasa lapar secara tiba-tiba. Resepi penuh: http://www.icookasia.com/ikan-patin-masak-tempoyak/ http://ow.ly/OKmZ30hsQtD
Add a comment...

Post has attachment
Fancy some fish head curry over the weekend, but can't stand long cues? Fret not, here's the recipe! http://ow.ly/sLCq30hrO3z
Add a comment...

Post has attachment
Kerepek Pisang ini, walaupun nampak mudah tapi bukan semua yang tahu cara dan teknik membuat kerepek pisang yang nipis dan berlemak. Selamat mencuba! http://ow.ly/jvTw30hqSI8
Add a comment...

Post has attachment
Kuih Koci is one of Malaysian's favourite kuih. It can be easily found in many kuih stalls.Lets try making Kuih Koci with this recipe, brought to you by iCookAsia. https://www.youtube.com/watch?v=KgMork4otEM&t=15s
Add a comment...

Post has attachment
Simple and delicious, a good plate of wantan mee, be it dry or soup will certainly brighten up your day. It can be done with the conventional noodles, or perhaps even handmade from scratch, the most important element to remember in a good plate of wantan mee is still the balance between the noodles and the broth.

Full recipe here: http://www.icookasia.com/wantan-noodle/ http://ow.ly/1e7i30hhHia
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Siakap antara ikan kegemaran ramai untuk masak kukus, kan? Kali ni, Adabi Consumer​ bawakan resipi ini dengan sedikit 'twist' - Siakap Kukus Halia Asam Boi. Nama je pun dah menarik kan?
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded