Profile cover photo
Profile photo
Toy World
14 followers -
Toy World - Leksaksmuseet för hela familjen mitt i Helsingborg city.
Toy World - Leksaksmuseet för hela familjen mitt i Helsingborg city.

14 followers
About
Posts

Post has attachment
Glada nyheter: vi blir kvar i Helsingborg, om än inte i city. Planerat nyöppnande av Toy World är i januari 2018 och då som granne till Tropikariet, Frediksdal och McDonald's.

Post has attachment
Tack alla ni som besökt oss under våra 4 år på Kullagatan i Helsingborgs city. Nu har vi stängt för flytt till ny adress. Men håll ledningarna öppna. Vi återkommer snart om var ni kommer att hitta oss framöver.
Photo

Den 13 augusti 2017 är sista öppetdagen för Toy World i Helsingborg city. Därefter går flyttlasset till ny adress.

Toy World öppnade en trappa ner i Gallerian Magnus Stenbock på Kullagatan för drygt 4 år sen. Det pratades då mycket om saknaden av familjeaktiviteter i city. Trots den nya lekparken på Konsul Olssons Plats och öppnandet av leksaksbutiken Lekia en trappa upp i gallerian för ett par år sen har city haft stora problem med att locka barnfamiljerna. Som en följd av detta väljer nu Toy World att dra vidare (har tidigare legat i både Stockholm och Malmö). Även Lekia har flaggat om stängning i city vid årsskiftet.

Allan Gutheim, museichef och en av grundarna av Toy World kommenterar:
- Vi har verkligen gjort vårt yttersta för att stanna i Helsingborg city men inte lyckats. Kommunen har inte visat något som helst intresse utan prioriterar restauranger och konferenser på bekostnad av upplevelser. Även fastighetsägarna har andra ekonomiska prioriteringar då vi inte kan dra in omsättning på samma nivå som IKEA. Trist, för vi har annars trivts i Helsingborg city, som är en vacker stad med, vad man kan tycka, stor potential. Tyvärr utarmas handeln genom många nedläggningar och tomma lokaler som gör att stan tappar i attraktionskraft. Droppen är nu alla ombyggnationer som gör det ännu svårare att ta sig in till stan för barnfamiljerna och ska hålla på i två år. Så konsekvensen av allt detta är att vi efter totalt 18 år nu flyttar vidare till ny adress där vi kan fortsätta att utveckla verksamheten och upplevelsen.

Slutförhandlingar pågår fortfarande om vilken destination som kommer att få glädjen av Toy World som attraktion. Den 13/8 är alltså sista chansen att besöka Toy World i Helsingborg city!

Avvikande öppettider maj/juni 2017:
25/5 öppet kl.12-16 (Kristi himmelsfärds dag).
3-6/6 öppet kl.12-16 (extra öppet 5-6/6).
23-25/6 stängt (midsommar).

Post has attachment
Nu har Nathalie byggt färdigt Imperial Star Destroyer 3D Puzzle 823 pieces. Kan ses i vår Star Wars-utställning i påsk!
Photo

Påsklovet 10-17 april 2017:

Mån/Tis 10-11/4 extra öppet 12-17
Ons/Tor 12-13/4 öppet 12-17
Fre/Lör 14-15/4 öppet 12-16
Sön 16/4 stängt
Mån 17/4 extra öppet 12-16

Post has attachment
Vi måste tyvärr ställa in sportlovseventet med Pippi. Som tröst till alla barn 2-12 år som inte får träffa henne bjuder vi istället på en gratis fiskdamm med garanterat napp hela sportlovet v.8!

Vi har extra öppet på måndagen och tisdagen kl.12-17, så du kan alltså besöka oss hela veckan lång 20-26 februari. Läs mer på www.toyworld.se.
Photo

Post has attachment
Från när Darth Vader i spetsen för 501st Legion Nordic Garrison och Rebel Legion Nordic Base invaderade Toy World!

Vi har stängt torsdag 19 januari 2017. I övrigt har vi öppet som vanligt.

Post has attachment
Tack Spider-Man för att du tog dig tid att besöka Toy World mellan dina superhjältesuppdrag!
Wait while more posts are being loaded