Profile cover photo
Profile photo
Tot Bake Design
90 followers -
Inspirasi, Resepi, Tutorial, Info & Tips, e-shop
Inspirasi, Resepi, Tutorial, Info & Tips, e-shop

90 followers
About
Posts

Post has attachment
Resepi : Brownies Coklat Berwalnut.
Coklat dan Walnut memang sesuai digandingkan bersama, lagi sedap bila ditambahkan chocolate chips berperisa strawberi. Seperti anda tahu, brownies teksturnya agak padat dan keras dari kek, dan dari segi rasa selalunya brownies nie memang kaya dengan rasa co...

Post has attachment
Inspirasi Bake : [ 20 Gambar ] Cara Mendeko Kek Karamel Gaya Leleh.
Kek karamel ialah satu jenis kek yang tak lapuk dek zaman, samada dengan campuran toffee yang dicairkan ataupun gula yang dimasak sehingga menjadi karamel dituangkan diatas kek dan ianya akan memberikan satu rasa kombinasi yang tersangatlah sedap! Bila meng...

Post has attachment
Tutorial : Dekorasi nozzle bintang yang paling simple namun paling cantik untuk dibuat!
Ini ialah antara cara paling mudah untuk menghias cupcakes anda. Bayangkan anda nak buat door gifts yang sampai beratus - ratus ataupun beribu untuk apa jua majlis. Pastinya anda nak save duit dan masa, jadi kalau anda boleh buat sendiri, ini ialah antara d...

Post has attachment
Info & Tips : 6 Punca Kek Merekah.
[ Klik Disini ]

Post has attachment
Inspirasi Bake : [ 31 gambar ] Hiasan kek kawin yang cantik dan unik dari seluruh dunia!
Kek perkahwinan ialah kek impian supaya ianya menjadi kek paling cantik dan diingati sampai bila - bila. Dalam mencari yang terbaik pastinya bakal pengantin akan cuba sehabis baik mendapatkan idea menarik.  Apakata kami cuba bantu anda dengan memberikan 23 ...

Post has attachment
Inspirasi Bake : [ 20 gambar ] Trend paling meletup.. Kek Ombre!
Disana sini anda boleh lihat Ombre berada dimana - mana, dari Hijab, hiasan dinding, perabot hinggalah ke tema perkahwinan. Disebabkan ianya terlalu trending sekarang nie, kami pun tak mahu terlepas dari menyajikan inspirasi menarik bagi anda. Cuma kali ini...

Post has attachment
Inspirasi Bake : [ 20 gambar ] Kek dan cupcakes kasut yang amat sesuai dijadikan hantaran perkahwinan!
Bagi peminat fesyen, tentunya pada hari bahagia juga mereka inginkan ianya dilengkapi dengan pebagai barangan fesyen terkini. Maka dalam pemilihan hantaran perkahwinan, selain menghadiahkan kasut yang sebenar, mereka juga boleh membuat kelainan dengan membe...

Post has attachment
Info : Senarai Kedai Bahan Bakeri, Peralatan Dan Utensil - Putrajaya
  Johor Darul Takzim   Kedah Darul Aman   Kelantan Darul Naim   Melaka Bandaraya Bersejarah   Negeri Sembilan Darul Khusus   Pahang Darul Makmur   Perak Darul Ridzuan   Perlis Indera Kayangan   Pulau Pinang Pulau Mutiara   Sabah Di Bawah Bayu   Sarawak Bumi...

Post has attachment
Info : Senarai Kedai Bahan Bakeri, Peralatan Dan Utensil - Labuan
Masih tiada kedai yang diberikan, mohon tinggalkan komen atau emailkan kami di totbakedesign@gmail.com jika ada sebarang info berkenaan kedai peralatan bakeri di Labuan.  Terima kasih, Tim Totbakedesign

Post has attachment
Inspirasi Bake & Design : [ 14 Gambar ] Idea Majlis Harijadi My Little Pony Friendship Is Magic!
Sekarang nie trend kek My Little Pony dikebanyakkan majlis harijadi. Khusus bagi peminat animasi ini pastinya mereka nakkan majlis bertemakan ini sebagai sambutan majlis harijadinya. Jadi alang - alang anda dah nak buat preparation tu, apakata tengok idea y...
Wait while more posts are being loaded