Profile cover photo
Profile photo
Tore Gustafsson
About
Tore's posts

Post has attachment

Post has attachment
Easy living med Wiki på datorn. 

Google I/0 2013 var inspirerande som vanligt. Jag gillar hur de låter teknologin hamna i bakgrunden, medan världsförbättring och social interaktion får mer fokus. 

Jag arbetar som psykolog, har länge längtat efter att kunna föra in datorer i terapirummet, och funderar på hur det skulle kunna ske på ett sätt som verkligen skulle innebära en stor skillnad. Det kan ersätta saker, men hur kan det verkligen förändra och förbättra en terapi?

Teknikfråga: Jag har en SSD-hårddisk som kanske är trasig. Den svarar inte längre i en gammal macbook. När jag stoppar SSD-disken i ett gammalt hårddiskkabinett så svarar den inte. Kan det vara så att kabinettet inte klarar av en SSD-disk? Eller är det standard genom SATA endast? Och att jag kan anta att hårddisken är död. 

Jag trodde först att den gamla macbooken hade krånglat, men den kan läsa in en äldre SATA-hårddisk (utan SSD) vid första anblick (skivverktyg via installationsskivan).  Skivverktyget fångar ej upp SSD-disken i samma installationsläge... :/

Tips?

Post has attachment
Min upplevelse av google Keep så här långt...
Photo

Datatrafik i USA? Finns det något sätt att skaffa sig hyfsat billig datatrafik? Behöver det stundtals under 2 veckor.

Post has attachment
Jag har skapat ett community för psykologer. Bara för de inom skrået. Kolla länken nedan och begär en invite om du hör dit. Psykologstudenter på programmet och PTP:are också. 

Post has attachment
Viktig debattartikel. Jag jobbade tidigare på vårdcentral. Det var svårt att få psykiatrin att ta emot patienter med stora behov, som inte täcks av vårdcentralen. Nu kommer det att begränsas ytterligare. 
Wait while more posts are being loaded