Profile

Cover photo
Tony Reukers
Worked at ABN AMRO
Attended Mendel College, Haarlem
Lives in Heiloo
371 followers|569,217 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's

Stream

Tony Reukers

Shared publicly  - 
 
https://www.windcentrale.nl/hoe-werkt-het/
Wat als het harder waait of juist minder hard waait dan gepland?Ieder #Winddeel heeft een verwachte productie van 500 kWh per jaar. Deelnemers krijgen naar rato stroom geleverd op basis van de werkelijke productie. In een goed windjaar betekent dit veel stroom en in een slecht jaar minder. Wat deelnemers zelf produceren hoeven ze niet meer in te kopen bij het energiebedrijf. Hoe harder het waait, hoe lager dus de energierekening.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Tony Reukers

Shared publicly  - 
 
Veel mensen interesseren zich in leven met minder chemicaliën, minder plastic afval en minder uitgaven.
Er zijn tegenwoordig veel “natuurlijke” of “pure” verzorgingsproducten op de markt. Maar claims als “natuurlijk”, “herbal”, “essentiële oliën” zijn niet beschermd en kunnen dus voor ieder product gebruikt worden. Dus in plaats van te switchen naar groene producten, waarom niet gewoon heel simpel niets gebruiken?
Vaak komt deze gedachte niets eens bij ons op omdat we zo gewend zijn geraakt om voor alles een verzorgingsproduct te gebruiken. ....................
 ·  Translate
1
Add a comment...

Tony Reukers

Shared publicly  - 
 
BLOOT GEWOON?
Als we de mens eens vergelijken met de dieren valt al snel een groot verschil in gedrag op. Wij kleden ons aan alsof we bang zijn ook maar iets te moeten laten zien aan andere mensen die daar niets mee te maken hebben, waar de meeste diersoorten gewoon in hun blote bast van geboorte tot dood rond hobbelen op deze aarde. Nu hebben veel dieren van nature een soort vacht, die beschermt tegen warme of kou. Maar wij mensen verschillen natuurlijk ook nogal in ons denkpatroon van de dieren. Wij hebben vanaf de geboorte iets meegekregen van onze voorouders, namelijk schaamte. Het  eigen lijf is bloot kwetsbaar, we schamen ons voor bepaalde onderdelen aan dat lijf en dus verbinden we daaraan de in de cultuur vervatte verplichting het helemaal of op specifieke onderdelen extra te verbergen.

Daarom ook voelen we ons soms besmuikt als we in sauna of bijvoorbeeld op het #strand helemaal bloot zouden moeten verkeren. Veel van dit gevoel is ons opgelegd door cultuur of aangehangen geloof. En omdat vooral die zaken met elkaar vermengd zijn geraakt gedragen we ons allemaal zodanig dat het algemeen aanvaard is en niemand het in zijn bolle schedel haalt om bijvoorbeeld compleet bloot over een drukke straat heen te gaan rennen. Toch is dat bloot zijn een meer dan natuurlijke toestand. We komen zo ter wereld en in sommige culturen (vaak niet de westerse of door andere culturen aangestuurde) blijft men het hele leven naakt omdat dit domweg een uiting van schoonheid is en kleding een gruwel. Veel van die volken vonden we vroeger o.a. in de Stille Oceaan op de vele eilandrijken daar en de eerste westerse ontdekkingsreizigers vielen zowat van hun geloof toen ze de meest schitterende mensen compleet bloot zagen rondlopen en daarbij ook nog eens gelukkig bleken of in Europese ogen, schaamteloos. Erotiek speelde uiteraard een rol en doet dit nog steeds. Vooral de christelijke predikers verbonden die zaken dan ook met elkaar, #bloot leidt tot onkuisheid en dat weer tot zonde en daarom moesten de kleertjes aan en de handen boven de lakens.

In de kunstgeschiedenis is veel terug te vinden van ons denken op dit punt. Door de eeuwen heen. Met soms een periode van grote openheid op blootgebied en die periode dan weer afgelost door een periode van even grote #preutsheid. Dictaten uit Rome of anderszins maakten dat we dan weer terug gingen naar de complete lichaamsbedekking. Grappig is ook hoe we vroeger aankeken tegen badmode. Ging men aan het begin van de vorige eeuw te water, was dit in een soort jurk of hansop die alles bedekte behalve de handen en de voeten of het gezicht. Een eeuw later lagen we bloot te spartelen in de golven en genoten alsof we in het Paradijs verkeerden. Bloot als richtlijn voor hoe ver onze cultuur is gevorderd? Of is het juist omgekeerd evenredig? Hoe minder bloot hoe ‘groter’ de beschaving? Het blijft een wonderlijk fenomeen. Al groeit het aantal #FKK stranden gestaag en zijn nudistencampings ook voor gezinnen met kleine kinderen tegenwoordig machtig aantrekkelijk en ook populair. Zal ik dan voortaan in de sauna ook maar eens mijn zwembroek uittrekken? Moet ik nog even over nadenken, maar wie weet……
 ·  Translate
Als we de mens eens vergelijken met de dieren valt al snel een groot verschil in gedrag op. Wij kleden ons aan alsof we bang zijn ook maar iets te moeten laten zien aan andere mensen die daar niets...
1
Add a comment...

Tony Reukers

Activiteiten  - 
 
Wadlopen voor naturisten: Schiermonnikoog, the easy way
Wanneer? Zaterdag 21 juni 2014
Waar? Vanaf Lauwersoog
Hoe laat? 8:45 uur
Kosten? €35,00 pp (incl. alle vervoer vanaf Lauwersoog)
Wil je ook eens kennismaken met wadlopen, zonder hier een atletische prestatie voor neer te zetten? We maken een oversteek naar Schiermonnikoog over een vrijwel harde zandbodem. Misschien ligt er ergens wel wat slik, maar dat is nooit meer dan ca. 50 meter. Kun je zonder problemen een stevige wandeling maken van drie uur, dan is dit je kans.
Aan het begin van de dag laten we ons met een schip over de eerste geul op een drooggevallen zandbank afzetten en lopen verder naar Schiermonnikoog. Geen diepe geulen, geen zwaar slik, maar gewoon lopen met voldoende aandacht voor de weidsheid van ons werelderfgoed ‘de Waddenzee’. 
We lopen over de kwelder door naar de veerdam, waar gelegenheid is om af te spoelen. Daarna kunnen (op de veerdam) eventueel fietsen worden gehuurd voor een verkenning van het eiland. 
Graag bij opgave melden of je een fiets wilt huren. Dan kan ik op tijd de verhuurder optrommelen. Fietshuur is niet inbegrepen bij de prijs.
De gehele tocht, vanaf het schip tot aan de bewoonde wereld, kan in beginsel naturistisch worden gelopen.
De veerboot vaart terug naar Lauwersoog vanaf Schiermonnikoog om 16:30 en om 19:30 uur .
Minimum leeftijd kinderen:
Er is geen echte minimum leeftijd voor kinderen. Je kunt zelf het beste beoordelen of jouw kind in staat is om zolang achter elkaar in een normaal tempo te lopen. Wees hierin wel reëel, de groep is zo snel als de zwakste schakel…en het getij wacht niet.
Voor nadere informatie en aanmelden:
Jan Veldman         Albert Baving
jve0@online.nl    albertbaving@home.nl 
0592 88 03 78       050-5771511

WADLOOPUITRUSTING:
* Warme en winddichte bovenkleding, het kan soms koud en winderig zijn.
* Rugzak met in afvalzak verpakte droge reserve kleding en schoenen.
* Korte broek of zwem-bikinibroek, in geen geval 'n lange of spijkerbroek.
* Kniekousen of sokken en hoge, geen lage, gymnastiekschoenen. 
(basketbal-schoenen).
* Regenjack en een handdoek 
* Voldoende eten en drinken voor de hele dag. 
* Vergeet niet de zonnebrand spullen.
 ·  Translate
1
1
Tony Reukers's profile photo
Add a comment...

Tony Reukers

Activiteiten  - 
 
Wadlooptocht van Harlesiel naar Spiekeroog met leden van de Naturistenvereniging “Zon en Leven”.
Op zaterdag 5 juli 2014 houden wij (ijs en weder dienende) een wadlooptocht naar Spiekeroog. Duur van de tocht ± 2,5 uur. (oversteek)
Laagwater om ± 12:00 uur en we vertrekken van het strandje bij Harlesiel om ca 10:00. Vertrek van de camping in Hooksiel om ca 9:00 uur. 
I.v.m. het feit, dat de precieze tijden pas enkele dagen tevoren bekend zijn, zijn deze tijden bij benadering.
Kosten exclusief terugtocht met de boot € 20,- p.p., kinderen tot 15 jaar € 13,- p.p.
Maximum aantal deelnemers totaal: 36
Minimum aantal deelnemers totaal: 14, uitgaande van 2 gidsen.
We kamperen tenminste de nacht van vrijdag op zaterdag op Camping Hooksiel, Straat över’t Diek, 26434 Hooksiel. Zie ook: www.campingplatz-hooksiel.de voor verdere gegevens.
Als ik weet hoeveel deelnemers er zijn en vooral hoeveel tenten, meld ik ons daar aan. Verder moet iedereen zich melden bij de receptie en aangeven dat ze behoren tot de groep van Jan Veldman. 
N.B.: campings in Duitsland zijn bijna zonder uitzondering gesloten van 13 tot 15 uur.
informeer op donderdagavond 3 juli na 20.00 uur of de tocht doorgaat!
WADLOOPUITRUSTING:
* Warme en winddichte bovenkleding, het kan soms koud en winderig zijn.
* Rugzak met in afvalzak verpakte droge reserve kleding en schoenen.
* Korte broek of zwem-bikinibroek, in geen geval n lange of spijkerbroek.
' Kniekousen of sokken en hoge, geen lage, gymnastiekschoenen
. (basketbal-schoenen).
* Regenjack en een handdoek 
* Voldoende eten en drinken voor de hele dag. 
* Vergeet niet de zonnebrand spullen.
OOK DE AVOND TEVOREN GEEN ALCOHOL !!!!!
IEDEREEN NEEMT OP EIGEN RISICO DEEL AAN DE TOCHT !!!!
Verdere inlichtingen en aanmeldingen:
Jan Veldman
Eswal 45, 9451 CE Rolde
( 0592-880378, 06-20964601
jve0@online.nl
 ·  Translate
1
Add a comment...

Tony Reukers

Discussie  - 
 
James Worthy: 'Voedsel liegt niet, voedsel troost, het zijn de mensen die niet eerlijk zijn'.
 ·  Translate
"Wat heb jij vandaag op je brood?", is een zin die je vrijwel nooit meer hoort tijdens lunchpauzes. Een paar mannen in witte jassen hebben immers besloten dat brood slecht voor ons is en daarom eet men tussen de middag enkel nog plezierloos voedsel. ; Een moderne lunch bestaat ...
1
Tony Reukers's profile photoPien Dijkstra's profile photo
3 comments
 
Dan haal ik toch iets anders uit het artikel dan jij vrees ik. Ik lees eruit dat hij  al die verschillende hypes maar bespottelijk vindt en al die mensen met hun afwijkende lunchbordjes raar. En dat je maar vooral moet kiezen voor wat je lekker vindt (en dat is dus wat we al die jaren hebben geleerd te eten - want dat vindt hij normaal) en dus vooral de focus op gezond links moet laten liggen.  
 ·  Translate
Add a comment...
Have him in circles
371 people
Steve Van de Voorde's profile photo
chiel aldi groeneveld's profile photo
Michael Forman's profile photo

Tony Reukers

Shared publicly  - 
 
Jaïr Ferwerda bezoekt in Duitsland een batterijenfabriek waar hij leert hoe een zinkbatterij gemaakt wordt, maar wat dit kost willen ze hem daar niet vertellen. Tom Roes gaat op zoek naar de prijs van zink en ontdekt dat de hoeveelheid zink in een batterij slechts centenwerk is.
Stefan Stasse laat vier batterijen testen en komt samen met de onderzoeker tot een zeer verbazende ontdekking. +Omroep KRO 
 ·  Translate
In een gemiddeld Nederlands huishouden zijn ruim 100 batterijen te vinden.
1
Add a comment...
 
Wie heeft er een suggestie om een grote opkomst te bewerkstelligen? #Amsterdam hoeft dit jaar nog niet meteen Londen te verslaan, maar een eindje die kant op zou toch wel leuk zijn! Het is niet alleen spannend, #leuk en #lekker #bloot. Het is ook nog voor het goede doel, namelijk minder auto’s in de stad.

Dus +Fietsersbond, +NFN Naaktrecreatie en naturisme  naakt in noord, +GroenLinks, dwars sla je handen in elkaar en roep al je leden op voor een groot #feest in Amsterdam!
 ·  Translate
Het zou toch aardig zijn als de WNBR Amsterdam in 2014 eens een groot feest zou kunnen worden. In andere jaren was de opkomst erg mager. Geef je op bij de organisatie via het facebook event! Het wordt dit jaar georganiseerd op 28 juni. Nu hopen op beter weer dan de afgelopen jaren. Wie heeft ...Lees meer →
2
Pien Dijkstra's profile photo
 
Het niet in Amsterdam te organiseren ;)
 ·  Translate
Add a comment...
Altijd al zin gehad om in je blote pielemuis bandjes te kijken? Dan is het nieuwe Itchy Feet-festival in Hilvarenbeek misschien iets om in gedachte te houden. De organisatie legt de bezoekers van het feestje namelijk absoluut geen regels op, zo meldt BN De Stem."Alles kan en mag", ...
2
Tony Reukers's profile photoPaul K.'s profile photo
Add a comment...
People
Have him in circles
371 people
Steve Van de Voorde's profile photo
chiel aldi groeneveld's profile photo
Michael Forman's profile photo
Work
Occupation
Afgevaardigde van individuele NFN-leden
Skills
Financieel advies, reis advies, commercieel, installatie techniek, klusser
Employment
  • ABN AMRO
    Several commercial jobs, 1971 - 2004
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Heiloo
Previously
Byron Bay - Haarlem - Bovenkarspel
Story
Tagline
Bare lifestyle. Delegate of Naturist Federation www.NFN.nl
Introduction
Based half my year in Heiloo, NLD and half in NSW, Australia. 
A clothes free lifestyle, delegate of the Dutch Naturist Federation NFN naked recreation and naturism.
In Australia we travel around with a 17ft Adria and Prado, but Northern Rivers NSW is our favourite area to stay. 
In NLD our son, daughter and granddaughters are the most important for us. 
Interested in new technology, bike riding, gardening, travelling, water-sports.
Bragging rights
I was hiking in Austria http://www.naktiv.net/newt/2011/
Education
  • Mendel College, Haarlem
    1969
  • Josephschool, Bloemendaal
  • NIBE
Basic Information
Gender
Male
Looking for
Friends, Networking
Relationship
Married
Tony Reukers's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
TVGiDS.tv 2.0
market.android.com

TVGiDS.tv is de meest uitgebreide en sociale TV Gids op Android. En het mooiste van alles: hij is helemaal gratis!Heb je een tablet? Downloa

Arts heeft eenzaam beroep
medischcontact.artsennet.nl

Artsen die dagelijks met de dood te maken hebben, kunnen met hun emoties nergens heen. Dat breekt hen op. Mariska Koster, zelf mede om die r

Naakt sporten - Google Groups
groups.google.com

Naakt sporten, Raymond, 20/02/04 07:55. Hallo allemaal,. Kan iemand mij zeggen of er ook mogelijkheden zijn om naakt te fitnessen. Wellicht

Man up: European art and the male nude
www.theguardian.com

Backs, biceps and buttocks – the naked male form in art has been adored, lusted after and emulated for centuries, finds Jonathan Jones

Starnmeer
plus.google.com

Starnmeer heeft op deze pagina niets met je gedeeld.

Grote onrust onder artsen na zelfmoord geschorste collega
www.volkskrant.nl

Onder artsen is grote onrust ontstaan na de zelfmoord van een 58-jarige huisarts uit Tuitjenhorn. De huisarts werd zes dagen voor zijn dood

3000 km racen op beperkte batterij - DeOndernemer.nl
www.deondernemer.nl

3000 kilometer door de Australische outback in een zonnewagen. Zondag gaat in Darwin de World Solar Challenge weer van start.

BIM Magnets | Body Image Movement
bodyimagemovement.com.au

Tweet · " class="pin-it-button" count-layout="vertical"> · Share by Email. magnets-bodyimagemovement. These magnets are more than just a mag

Windvogel in beroep tegen uitspraak rechtbank
www.energieplus.nl

Volgens Siward Zomer is zelflevering mogelijk als je het contractueel maar goed organiseert.

Slank worden (en blijven!) zonder honger | Gezond van binnen, Slank van ...
jessevandervelde.com

Vaak denken mensen dat een onverzadigd gevoel en honger normaal zijn als je bezig bent met afvallen, en dat je gewoon een beetje moet doorbi

Zonnebrandcrème - Wat ze je niet vertellen | Gezond van binnen, Slank va...
jessevandervelde.com

Al jaren waarschuwen medici en gerenommeerde gezondheidsorganisaties zoals het Kankerinstituut voor de gevaren van in de zon zitten, en zij

Dintelgorsen Benedensas - Google Maps
maps.google.com

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps

Hippe onderbroek vervuilt water van zwembaden
www.ad.nl

In het Tikibad in attractiepark Duinrell in Wassenaar moest dinsdag 2,2 miljoen liter vers water worden gepompt nadat de vervuilingsmeters w

Heiloo Energie duikt in schaliegas
www.heiloo-online.nl

HEILOO - Het duurzame burgerinitiatief Heiloo Energie organiseert een avond rondom schaliegas met energiespecialist Rolf Heynen.

'ChristenUnie kan beter vurig uit het Hooglied citeren dan voor pornofil...
www.volkskrant.nl

Harde porno is totaal ongeschikt voor kinderen, maar dat geeft de overheid geen vrijbrief om die uit onze huiskamers te weren, schrijft Malo

Day Without Bathing Suits 2013, FEN-FNI July 21st
www.naturismo.org

Day Without Bathing Suits in Spain. Official website of FEN, Spanish Naturism Federation

Greenpeace-actie in Wassenaar tegen Shell-boringen op de Noordpool
www.greenpeace.nl

Wassenaar- Vandaag werd Wassenaar opgeschrikt door een boorinstallatie van Shell op het veld voor het Wassenaarse Raadhuis. De jaknikker boo

'Van volkorenbrood worden we alleen maar dikker'
www.volkskrant.nl

De volkorenbus van Voorlichtingsbureau Brood raast door Nederland. Bakker Menno 't Hoen raadt aan de bus te mijden. Volkoren is volgens hem

Naturist Action Group | NAG | Naturism Campaigning
naturistactiongroup.org

The Naturist Action Group NAG is a campaigning organisation for naturists and naturism in the UK