Profile cover photo
Profile photo
ToekomstNu
11 followers -
Financiële diensten Bewust
Financiële diensten Bewust

11 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
Ik ging maandag naar de sportschool. Ik kon bijna geen fitnessapparaat vinden om mijn training mee te beginnen, terwijl in december er altijd voldoende ruimte was. Straks vanaf februari zul je ook zien dat het weer een stuk rustiger is. Dat heeft vast alles te maken met de goede voornemens om gezonder te worden of [...] http://ow.ly/HSjN30hRE18
Add a comment...

Post has attachment
Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Het is feest bij ToekomstNu.

Waarom is het dan vandaag feest? De geheel vernieuwde website van ToekomstNu gaat vandaag live.

Wie zijn dan de organisatoren van dat feestje? Dat zijn Richard Touker en Ineke Jochemsen, de raadgevers van ToekomstNu.

Waarom is dit jouw feestje? Er zijn toch nog zoveel andere feestjes?

ToekomstNu is jouw feestje, omdat:

- ToekomstNu werkt met service die past bij jou
- Je alleen betaalt voor die service die jij nodig hebt
- Je bij een levensgebeurtenis alleen maar hoeft te bellen en we zorgen samen -
met jou dat alles geregeld wordt op financieel gebied
- Je de regie hebt en houdt over jouw financiën
- Je wordt als relatie hetzelfde behandeld, zoals we dat ook bij vrienden zouden
doen
- Jouw persoonlijke financiële raadgever blijft jou volgen, ook als jij geen nieuwe
producten nodig hebt op financieel gebied
- Jij als relatie kunt van ons verwachten dat we werken vanuit verbinding met jou
als persoon
- Je gebruik kunt maken van onze kennis op het gebied van hypotheken,
verzekeringen en het maken van financiële plannen

Om jou mee te nemen in ons feestelijke gevoel, bieden we jou aan om eens een kijkje te nemen op onze geheel vernieuwde website: www.toekomstnu.nl.

Natuurlijk laten we het daar niet bij. Tot 1 januari 2018 bieden we jou een inventarisatie aan van al jouw financiële zaken, ter waarde van € 400,=. De kosten hiervan nemen wij geheel voor onze rekening. Meld je aan

Wij vieren nog even verder, kom je ook op ons feestje?

Schrijvers: Richard Touker en Ineke Jochemsen
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Alle hypotheekverstrekkers beschikbaar voor de “koning”
Wanneer je een eigen woning hebt of gaat kopen, krijg je te maken met een hypotheekadvies.
Waar ga je dit vragen? Hoe weet je dat je een onafhankelijk en objectief advies krijgt? Hoe weet jij als klant dat jij koning bent, dat het gaat om jouw wensen?
Provisies en bonussen spelen geen rol meer bij hypotheken. Je zou denken dat de hypotheekverstrekking hierdoor objectiever kan zijn.
Om hypotheekadvies te mogen geven, moet je tegenwoordig continu behoorlijk wat studeren. Je zou dus zeggen, een onafhankelijk hypotheekadvies moet dan niet zo’n probleem zijn.
Toch is dit nog veel minder het geval dan je zo zou denken.
Wanneer je binnenstapt bij een bank, starten ze eigenlijk altijd met het aanbieden van de eigen hypotheekproducten. Onafhankelijkheid en aansluiten bij de wensen van de klanten, is dan niet altijd mogelijk.
Dit zou anders moeten zijn bij de onafhankelijke hypotheekadviseurs. Toch is dit voor hen niet altijd mogelijk.
De hypotheekverstrekkers en dan met name de grootbanken bouwen namelijk vaak torenhoge muren op voor de onafhankelijke adviseurs, waardoor ze niet zomaar een hypotheek bij alle hypotheekverstrekkers kunnen adviseren.
Bij iedere hypotheekverstrekker heb je een aanstellingsovereenkomst nodig, maar die krijg je vaak niet zomaar alleen op basis van je vergunningen. Dit is opvallend te noemen, want je wordt en blijft tegenwoordig niet zomaar meer een gediplomeerd hypotheekadviseur.
Een andere mogelijkheid is het werken via serviceproviders van hypotheken, maar dat maakt het verstrekken van een hypotheek onnodig duur. Je zou hier eigenlijk alleen voor moeten kiezen, wanneer je de volledige bemiddeling wilt outsourcen.
Dit hele proces moet toch eenvoudiger en toegankelijker kunnen! Je wilt toch zeker weten dat je een echt goed hypotheekadvies hebt gekregen.
Nu bestaat het risico dat je een hypotheek krijgt, waarvoor de aanstellingsovereenkomst het gemakkelijkst te regelen is.
Dat is niet klantgericht werken. We moeten toe naar een systeem, waarin dit wel gewaarborgd is.
Het gaat toch om de klanten, niet om het bevredigen van systemen bij hypotheekverstrekkers.
Het wordt tijd dat dit systeem wordt herzien.
Wie heeft er een idee hoe dit handiger en beter zou kunnen?
Wij horen het graag. Wij vinden dat de klant weer koning moet worden!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De tijd van hypotheken verkopen is voorbij ……………

Je financieel adviseur loopt bij je naar binnen. Je hebt hem/haar uitgenodigd, omdat je een mooi huis hebt gezien. Je wilt graag weten of je dat huis kunt kopen en wat je lasten dan gaan worden. Maar wat zou nu eigenlijk de agenda zijn van de financieel adviseur die jou hiermee gaat helpen?

In hoeverre wordt er werkelijk gekeken naar de wensen en behoeften van klanten? Of gaat het er vooral om dat de adviseur zoveel mogelijk hypotheken afsluit, zodat hij/zij een goede boterham heeft?

Om goed bij de wensen van de klant aan te kunnen sluiten, moet je je klant heel goed kennen. Lukt dat nog wanneer de hypotheken in grote “hypotheekfabrieken” worden afgehandeld en jij als financieel adviseur je gezicht alleen nog maar laat zien op verkoopmomenten?

Wanneer je je klant echt wilt kennen, is het belangrijk om een relatie te hebben met elkaar. Die bouw je niet op, wanneer je elkaar alleen ziet wanneer er een product verkocht wordt. Je kunt dan een klik ervaren met elkaar, maar verder gaat het dan niet.

Het contact blijft aan de oppervlakte en een groot deel van de communicatie gaat over de stukken die de financiële instelling wil zien om de hypotheek rond te maken.

Relatiemanagement is verdrongen door de drang naar efficiency binnen veel financiële instellingen en bij veel financieel adviseurs.

Om een relatie op te bouwen is het belangrijk dat er ieder jaar tenminste 1 contactmoment is met elke klant. Wees oprecht geïnteresseerd in datgene wat jouw klanten bezig houdt. Waarom zou je je relaties anders behandelen dan je familieleden? Dan blijf je aangehaakt bij datgene wat bij jouw relaties speelt. Je kent je klanten.

Van daaruit kun je moeiteloos aansluiten bij de wensen en de nieuwe ontwikkelingen die er spelen bij jouw relaties.

Je komt dus niet meer alleen op verkoopmomenten. Wanneer je daarvoor zou kiezen sta je immers altijd in de rij bij de concurrenten, want ze hebben geen binding met je. Dan moet je echt gaan verkopen.

Het is voor jou en jouw relaties veel fijner, wanneer je weet wat je klant nodig heeft. Verkopen hoeft dan niet meer. Je relatie kent je concept en weet dat dit bij hem/haar aansluit en dat de prijzen kloppen met jouw dienstverlening.

Concurrentie bestaat dan niet meer. Je doet zaken met elkaar vanuit de relatie die je met elkaar hebt. Is dat niet veel prettiger?

Waarom zou je nog kiezen voor een strategie van verkopen, verkopen en verkopen?

Ik zou niet weten waarom.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Keuzestress in je geldzaken is niet nodig!

Er zijn zoveel keuzes als het gaat om onze geldzaken. Waar willen we nu echt voor gaan en wat willen we laten?
Veel mensen ervaren keuzestress. Waar wil ik voor sparen, waar wil ik vandaag mijn geld aan uitgeven, ga ik verzekeren of zet ik er geld voor opzij?
Hoe zorg je er nu voor dat je niet langer blijft nadenken over wat je nu eigenlijk wilt? Hoe zorg je ervoor dat je in actie komt en het niet blijft bij denken en dromen…..?
Met een aantal praktische tips heb je snel meer inzicht en overzicht:
 Ga eens voor jezelf na waarvoor je echt zou willen gaan op lange termijn? Waar loop jij echt warm voor? Ja maars wil ik voor nu nog even niet horen.
 Zet voor jezelf op een rij wat er ten opzichte van vandaag zou moeten veranderen als je deze droom waar wilt maken.
 Welke keuzes op financieel gebied passen bij de doelen waar jij echt voor wilt gaan?
 Bespreek de doelen en keuzes met je partner als je die hebt. Kijk hoe je allebei je doelen kunt bereiken.
 Bepaal de stappen die er gezet moeten worden.
 Geniet van iedere stap!
Zo eenvoudig is het om veel meer structuur aan te brengen in je keuzes op financieel gebied. Wanneer je een plan hebt, hoef je bij iedere keuze alleen maar te kijken of het past binnen de doelen die je wilt bereiken. Een heleboel keuzes vallen dan automatisch al af.
Dat geeft een rust. Wie wil dat nou niet ……….
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Word jij ook zo gek van die financiële producten?

Wanneer je in je administratie kijkt zie je allerlei financiële producten. Ooit heb je ze afgesloten, maar waarom was dat eigenlijk ook alweer?

Vaak weet je het helemaal niet goed meer.

Je krijgt dan snel de situatie dat ieder product op zichzelf staat. Je weet niet of ze een bijdrage leveren aan de doelen die je graag zou willen bereiken. Was het nu de “tussenpersoon” die dit product zo graag aan je wilde verkopen of wilde je het echt zelf?

Voor je het weet heb je allerlei producten op financieel gebied die eigenlijk niet bij jou, jouw wensen en je doelen passen.

Je zou eigenlijk moeten beginnen met kijken wat jouw wensen en doelen zijn op financieel gebied.

Durf het eens aan om jezelf de volgende vragen te stellen:

• Wat zijn mijn doelen in 2017?
• Welke wensen heb je in 2017?
• Wat wil je op langere termijn?

Van daaruit kun je dan gaan bepalen welke financiële producten hier het beste bij passen.

Dat vraagt om een andere blik dan nu nog gebruikelijk is in de financiële dienstverlening. Door teveel te kijken naar producten, verlies je de connectie met de doelen die je wilt bereiken. Hierdoor krijg je geen goed advies.

Heel logisch toch eigenlijk? Ik vind tenminste van wel.

Dan heb je als klant ook het gevoel dat je financiële raadgever werkelijk kijkt naar jouw belangen en niet langer door provisie wordt gedreven, zoals in de oude financiële “tussenpersoon” wereld.

Iedere klant verdient toch een goed en passend advies. Of is dat nu zo raar…..
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Extreme regen maakt premie niet (veel) duurder
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded