Profile cover photo
Profile photo
TMS Akademija
10 followers
10 followers
About
Posts

Post has attachment
Uspešno održan četvrti Doručak sa ekspertom - EN ISO 13485 Medicinski uređaji.

TMS nastavlja sa uspešnom serijom predavanja „Doručak sa ekspertom“.

Na doručku održanom 22.7. prisutni su imali priliku da se upoznaju sa standardom EN ISO 13485 čiji se zahtevi odnose na proizvodnju medicinskih uređaja.

Razgovor na ovu temu vodio je Nebojša Raca, diplomirani inženjer biotehnologije, zajedno sa prisutnim predstavnicima kompanija iz oblasti medicine u Srbiji.

ISO 13485 je standard koji može biti primenjen nezavisno od drugih standarda, odnosno njegovoj implementaciji ne mora prethoditi implementacija drugih standarda.
Većim delom ovaj standard se temelji na strukturi standarda ISO 9001, uključuje i neke specifične zahteve za medicinske uređaje poput analize rizika, proizvodnju sterilnih proizvoda i dosta pažnje posvećuje sljedljivosti.
Photo

"Većina kompanija potroši 50% do 70% svog novca na plate, a manje od 1% svog budžeta na obučavanje ljudi. Većina kompanija, zapravo, potroši više vremena i novca na održavanje zgrada i opreme nego što potroši na održavanje i razvijanje ljudi. Ako su ljudi ti koji ostvaruju rezultate, onda je vrlo razumno uložiti u njih."
 -  Kenet Blenčard

Post has attachment
TMS je ostvario značajan uspeh – dobijanje akreditacije od Akreditacionog tela Srbije (ATS) kao sertifikaciono telo za sisteme menadžmenta, i to za sve standarde iz obima ATS, a to su ISO 9001, 14001, 22000 i OHSAS 18001.

Ovo će omogućiti proširenje ponude klijentima jer pored standardnih TÜV SÜD Management Service GmbH sertifikata pod nemačkom akreditacijom DAkkS, sada mogu izabrati i TMS sertifikate pod akreditacijom ATS. Više na: www.ats.rs

Nastavićemo da usmeravamo naše aktivnosti ka pružanju vrhunske usluge. Dobijanje ove akreditacije smatramo kao potvrdu i priznanje za naš rad u prethodnom periodu.

Koristimo priliku i da ATS-u čestitamo na zaista sjajnom uspehu - proširenju EA / MLA i na oblast sertifikacije sistema menadžmenta, čime su dalje ojačali poverenje u sistem akreditacije kod ATS i svrstali se u red najpriznatijih akreditacionih tela.

http://tms.rs/novosti/20140721/96

Post has attachment

Post has attachment
Pakovanje hrane i materijali koji su u kontaktu sa hranom su bitni elementi u nastojanju da se obezbede bezbedni i hranljivi sastojci potrošačima širom sveta.
Proizvođači pakovanja moraju biti spremni da se suoče sa raznolikim globalnim regulatornim mozaikom, kao i sa uslovima u kojima su regionalni organi usvojili raznolike standardizovane okvire vezane za bezbednost hrane i materijale koji su u kontaktu sa hranom. Pamflet koji možete pogledati u putem ovog linka:
http://goo.gl/DOQxGl ,
sumira principe i regulativne zahteve za pakovanje hrane i materijale za pakovanje hrane u velikim jurisdikcijama širom sveta.

https://www.tuv-sud.com/home-com/resource-centre/publications/food-packaging

Post has attachment
Pozivamo sve zainteresovane za predstojeće izmene standarda ISO 9001, da posete sledeći link http://goo.gl/W9BM9y,
putem kojeg mogu doći do odgovora eksperata na sva bitna pitanja vezana za reviziju standarda ISO 9001:2008 i objavu novog standarda ISO 9001:2015.

Post has attachment
Pozivamo Vas da nam se pridružite na kursu ISO 9001 - Interni auditor, koji će biti održan 10. i 11. jula 2014.godine.
Photo

“The secret of education lies in respecting the pupil.” 
― Ralph Waldo Emerson

Post has attachment
TMS: Razlika između običnog i izvrsnog

Svet standarda i sertifikacije postaje sve složeniji tako da je kompanijama sve teže da daju kvalitetan odgovor na zahteve tržišta i regulatornih organa. TMS CEE svojim klijentima pomaže da ove izazove savladaju na optimalan način i time postanu još uspešniji. Posle 12 godina rada u sistemu TÜV SÜD, od 2013. godine, TMS (Technical&Management Service) razvija nove usluge, uz održavanje kontinualne saradnje sa TÜV SÜD.

Post has attachment
IRCA LA OHSAS 18001:2007
 09.06 - 13.06
Photo
Wait while more posts are being loaded