moderator

Yleistä keskustelua  - 
 
Heips, kuten aikaisempaan keskusteluun kommentoin, pääsin vähän näkemään uutta jännää läheltä, uutisoimaan ennätti muunmuassa OmgUbuntu http://www.omgubuntu.co.uk/2014/12/bq-ubuntu-phone-launches-in-europe-this-february

Viime torstaina pääsin muutaman muun kansainvälisen yhteisömme jäsenen kanssa juttelemaan Ubuntu-puhelimen kehitystiimin edustuksen kanssa osana Canonicalin polkaisemaa "insiders" projektia. Samalla sain kutsun lähteä Lontooseen hakemaan kokeiltavaksi uudenkarhean Ubuntu-puhelimen jo hyvissä ajoin ennen julkaisua yleiseen myyntiin.

Tiimin vetämässä puhelimen, tai lähinnä ohjelmiston, esittelyn aikana nousi itselle muutamia mielenkiintoisia pointteja joista kerron tässä monisanaisesti, pahoittelen jos tulee pitkää luettavaa. (:

Scopet

Ubuntu phone -käyttöjärjestelmässä erittäin keskeisessä asemassa on tietojenkeruuteknologia joka kulkee nimellä "scope". Eri scopet, joita on kuulemma sangen simppeli kehittää ja niitä pitäisikin jo nyt olla monenlaisia saatavilla, toimivat erikoistuneina tiedonkerääjinä.

Oivalluksessa on minun vinkkelistä hienoa se että sensijaan että kehitettäisiin eri tietolähteille omat sovelluksensa, kuten on perinteisesti ollut tapana, on tietotyyppiä varten erikoistuneet ohjelmakehykset joihin sitten scope-toimintojen avulla tuodaan eri lähteistä käyttäjän haluamalla valikoimalla sisältöä.

Näin toimivat esim musiikki, video, kuin uutissovelluksetkin. Ohjelmapaljouden sijasta on tietolähdepaljous selkeästi ja helposti saatavilla.

Today-näkymä

Sangen Google Now -henkinen Today-näkymä oli toinen minulle mieluisa yllätys näin Ubuntu phone -kehitystä vähemmän seuranneena. Tämäkin perustuu scopeihin, keräten kuluvan päivän uutiset, sään,kalenterimerkinnät, puhelut sekä viestittelyt yhteen näkymään, käyttäjän määrittelemin rajauksin. Paljon liikkuvalle ja heikosti muistavalle voimakkaasti käyttäjän omaan tarpeeseen nojautuva toteutus on tervetullut. (:

Noin yleisesti ottaen homma näytti jo sangen hyvältä eikä itse puhelinkaan vaikuttanut lainkaan huonolta. Jos kuulin ja ymmärsin oikein niin kyseessä olisi siis tämmöistä rautaa: http://www.bq.com/gb/products/aquaris-e4-5.html

Toivottavasti Lontoon reissu onnistuu, ei malttaisi odottaa saada käsiin testikapulaa että pääsisi kertomaan mitä jännää sieltä löytyykään omaan käyttöön. (:
Translate
The first Ubuntu Phone will go on sale in Europe in the second week of February.
1
1
Jouni Karlsson (Nakkel)'s profile photoNina Kuisma's profile photoTm T (Jussi Kekkonen)'s profile photo
5 comments
 
Harmittavan myöhään. Sitä on jo investoinut melko rankasti Googlen ekosysteemiin että siitä irrottautuminen vaatii melko mahtavaa kokoonpanoa raudan ja softan osalta. :/
Translate
Translate
Translate
 
Mites tälleen hipin kannalta tärkeä kysymys, eli saako pakasta vedetystä laitteesta ulos ilmoituksen "lol oot joku kuluttaja, mees ny siitä tunkkaamasta pellin alla olevia asioita" kuten Android tekee? En kauheen mielelläni tukisi rahalla leluja jotka aukoo päätään kun vähän yrittää seikkailla terminaalilla. "Sen voi rootata" on väärä vastaus ellei "roottaus" tapahdu vääntämällä vipua asetuksissa tyyliin n9/jolla, olkoonkin että n9:ssä oli muutama rajoitus devimoodin päälle väännön jälkeenkin, mutta niihin törmäämiseen meni vuosi eikä 5min konsolin asennuksesta.
Translate
Translate
Add a comment...