Profile cover photo
Profile photo
Tilmar Bouwspecials
11 followers -
Bouwspecials voor specialisten in de bouw
Bouwspecials voor specialisten in de bouw

11 followers
About
Posts

Post has attachment
GevelFix-XL universeel RVS renovatierooster

Al enkele jaren brengt Tilmar het GevelFix rooster in afmeting 14x10cm op de markt. Er bleek echter ook behoefte aan een grotere variant, daarvoor is het nieuwe GevelFix-XL rooster ontwikkeld. Veel oudere wijken worden geplaagd door kapotte, ontsierende of ontbrekende roosters onderaan de gevels. Kapotte of ontbrekende roosters zijn ook toegangsopeningen voor ratten en muizen. De GevelFix roosters bieden hiervoor een oplossing, het zijn zeer robuuste en tevens fraaie RVS roosters, ze kunnen eenvoudig over bestaande openingen in gevels worden toegepast. GevelFix-XL heeft door toepassing van een zogenaamde luchtkamer altijd een effectieve luchtdoorlaat van 50cm2 onafhankelijk van de openingsvorm in de muur. Met uitwendige maten van15cm hoog en 25cm breed past dit nieuwe XL rooster over vele, bestaande gaten en vervangt het eenvoudig allerlei kapotte, lelijke kruipruimteventilatieroosters.
Voor projecten is GevelFix-XL in RAL-kleur op aanvraag leverbaar.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
GevelFix-IN vervangt oude kapotte roosters

GevelFix-IN is een nieuw inzetrooster van Tilmar voor makkelijke en flexibele plaatsing in bestaande openingen in gevels. Veel oudere panden zijn voorzien van grote spouw- of kruipruimte ventilatieroosters van gietijzer die inmiddels ernstig zijn aangetast. Dan ontstaan er kansen voor ongedierte; ratten en muizen vinden hun weg naar binnen. Bovendien is de gevel daarmee ook in aanzicht aangetast, het is lelijk geworden.
Met GevelFix-IN wordt de situatie weer prachtig hersteld. Het oude rooster moet worden verwijderd. De stelpootjes van het GevelFix rooster moet men naar buiten uitbuigen om vervolgens het rooster eenvoudig in de gewenste posities te plaatsen. Plaatsing is naar keuze gelijk met voorzijde van de muur, of juist verdiept, daarna kan het geheel mooi worden afgevoegd. GevelFix-IN is uit voorraad leverbaar in de maat 210 x 115mm met een zeer duurzame standaard afwerking in RAL-7038. Voor projecten kan het ook in andere RAL-kleuren worden geleverd.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
FlexiGrille, de flexibele RVS ventilatiestrip voor sleuven in de bouw

Vele sleuven, zowel horizontaal als verticaal, zijn bedoeld voor ventilatie van de constructie en moeten dus open blijven. Ook dilatatievoegen worden tegenwoordig vaak gewoon open gelaten. Het is lastig om deze openingen vrij te houden van binnendringend vuil en kleine dieren met een effectieve, eenvoudige en esthetisch verantwoorde oplossing. Gelukkig is er nu FlexiGrille, multifunctioneel inzetbaar en geschikt voor vele situaties; zowel in nieuwbouw mee te nemen in het ontwerp, als creatief toe te passen bij renovaties.
Het rooster is eenvoudig te plaatsen door klemming van het sterke RVS verenstaal profiel in allerlei openingen van 5 tot maar liefst 35mm hoogte. Montage kan zowel horizontaal, verticaal als schuin en in alle lengte sleuven, ongelimiteerd dus. FlexiGrille is namelijk makkelijk op maat te knippen bij korte sleuven of plaats gewoon meerdere exemplaren naast elkaar (of met enige overlap) voor de langere sleuven.
De sleuf hoeft niet kaarsrecht te zijn. Oneffenheden in de sleuf, bijvoorbeeld golvend of grillig bij handgevormde stenen, worden ook keurig opgevangen. Het flexibele raster past zich prima aan. Het eindresultaat is een fraai, naadloos aanzicht. Overigens mag het rooster ook omgekeerd in de sleuf worden geplaatst, met het raster aan de achterzijde diep in de sleuf. Dat is makkelijker te monteren. Bij omgekeerde plaatsing is het rooster (vrijwel) niet zichtbaar. Het hangt van persoonlijke voorkeur en de specifieke situatie af welke plaatsingswijze men het mooiste vindt.
Kortom vele mogelijkheden voor creatieve en inventieve probleemoplossers in de bouw en ongediertewering.
Photo
Photo
2016-05-13
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Snel en stabiel fixeren met TiLoc® RVS voegklem

TiLoc® is een nieuwe, innovatieve RVS voegklem voor lood en loodvervangers (patent pending). Het staat garant voor snelle montage en superklemkracht.
De voegklem is optimaal klemmend omdat TiLoc® zich aanpast aan de voeghoogte en de ruwheid van elk oppervlak. De klemmetjes hebben een extra griphoek aan de bovenzijde voor een optimale fixatie. Stabiliteit wordt gewaarborgd door de drie onafhankelijk van elkaar verende lamellen. Door deze lamellen wordt de druk op het ondervlak mooi verdeeld en wordt eventueel kantelen alsmede insnijden in het materiaal voorkomen. Ook de vorm van de onderzijde voorkomt beschadiging van het lood of de zachtere loodvervangers. Met eenvoudig gereedschap is de klem vlot in de voeg te tikken. Belangrijk is natuurlijk ook de gunstige prijsstelling. Kortom; een snelle en zekere verwerking voor een aantrekkelijke prijs.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Sterke ronde aluminium roosters

De T170 serie ronde aluminium roosters van Tilmar zijn sterke ventilatieroosters voor toevoer of afvoer van ventilatielucht. De buitenmuur roosters zijn vervaardigd van gegoten aluminium, met vaste regen inslagvrije schoepen. Achter de schoepen zijn de roosters voorzien van insectengaas. De ventilatieroosters zijn bedoeld voor inbouw, ze worden toegepast voor mechanische en natuurlijke ventilatie toe- en afvoer op buitenmuren, in metselwerk, hout of metaal. Ook zijn ze mooi te verwerken in bijvoorbeeld natuurstenen gevels. Standaard uitvoering in blank aluminium met robuuste natural look. Geschikt voor stevig ontwerp met industriële uitstraling, maar ook mooi en subtiel wanneer de roosters bijvoorbeeld gespoten zijn in een RAL-kleur. Uitgebreide serie maten van ø 80mm tot en met ø 500mm, uit voorraad leverbaar en gunstig geprijsd.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
VentiStrip ook voor gevels. Tijdens de bouw al rekening houden met dierenoverlast. Regelwerk aan de onderzijde van buitenmuren ventilerend dicht zetten.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
VentiStrip metalen vogelschroot
 
De verzinkt stalen vogelschroot VentiStrip is het verbeterde alternatief op de kunststof en aluminium vogelschroten. Tilmar brengt hiermee een sterk product op de markt, geschikt voor plaatsing onder alle dakpannen, alle daken en alle golfplaten. Naast de daktoepassingen ook uitermate effectief tegen dierlijke indringers achter geveldelen, bijvoorbeeld bij potdekselen.
De strip kan voor, achter of tussen panlatten, planken en platen worden gemonteerd. Dit kan door middel van spijkeren, schroeven, klemmen of lijmen. Toepassing is mogelijk zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Kortom vele mogelijkheden voor creatieve en inventieve probleemoplossers in de bouw en ongediertebestrijding. De verzinkt stalen strip heeft een lengte van 1 meter, de hoogte van de pennen is 55mm.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ventilatieoplossing voor staand metselwerk
 
De RVS inmetselbakjes T172 van Tilmar zijn gemaakt voor een mooie, duurzame en vandaalbestendige toepassing. De bakjes zijn apart in te metselen in gevels, maar passen ook op de in de markt aanwezige vloerkokers voor kruipruimteventilatie. Het assortiment bestaat uit verschillende hoogtematen geschikt voor diverse steensoorten.
Nieuw in het assortiment is een speciaal RVS verloopstuk waardoor de ventilatiebakjes kunnen worden toegepast in gevels met staand metselwerk. Deze innovatie geeft weer extra mogelijkheden om ventilatie passend in het gevelbeeld te maken. Tilmar levert de bekende zwarte kunststof vloerkoker, ofwel Z-koker, inclusief het gemonteerde RVS verloopstuk. Inmetselbakjes naar keuze, passend bij de gevelsteen, kunnen vervolgens worden meegeleverd. Uiteraard kunnen de ventilatieroosters ook in een willekeurige RAL-kleur worden besteld.
De T172 RVS inmetselbakjes voor kruipruimteventilatie zijn belangrijke functionele details die een gevel de juiste allure kunnen geven. Mooie, hoog kwalitatieve en duurzame elementen zijn sieraden voor het gebouw.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De vernieuwde Tilmar website is live. Nieuwe styling en full responsive; geschikt voor alle (mobiele) apparaten. Hard aan gewerkt afgelopen maanden. Knap werk van www.idee101.nl
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Uitgebreide serie ventilatieventielen van Tilmar                         
  
Ventilatieventielen voor toe- en afvoer van lucht zijn algemeen verkrijgbaar. Tilmar onderscheidt zich echter met een zeer uitgebreide sortering tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs.
De totale reeks verkrijgbare maten varieert van ø80 mm tot en met ø250 mm aansluiting. Een zeer ruime keuze dus.
 
Voor budgetvriendelijke toepassingen zijn er de kunststof ventielen, deze zijn per maat in 1 model voor zowel toe- als afvoer van lucht geschikt.
De stalen ventielen passen uitstekend in de betere utiliteitprojecten, waar hoge eisen aan instelbaarheid in combinatie met geluid worden gesteld. Van deze ventielen zijn uitgebreide lucht- en geluidgrafieken beschikbaar zodat correcte engineering van luchtkanalen kan plaatsvinden.
RVS ventielen zijn speciaal voor de liefhebbers. Mensen die gaan voor het design kunnen de mooie ventielen inpassen in hun ontwerp.
Alle modellen zijn voorzien van montagering en/of klemveren, zodat snelle eenvoudige montage mogelijk is.
Tenslotte; de prijzen zijn door Tilmar flink verscherpt, het vergelijken zeker waard!
Photo
Photo
2015-02-26
2 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded