Profile cover photo
Profile photo
Thuiszorg Zorg Groep Beek
6 followers
6 followers
About
Thuiszorg Zorg Groep Beek's posts

Post has attachment
Feest in de Elsresidentie Sittard, wij bestaan vandaag 4 jaar. Wij zijn er trots op om al deze tijd goede zorg en welzijn te leveren aan onze cliënten en hun naasten. Op naar 5 jaar top zorg, kijk in de link nog eens naar onze Elsresidentie, mooi toch?

Post has attachment

10 tips voor hygiënisch smartphone- en tabletgebruik in de zorg

De smartphone en tablet lijken niet meer weg te denken uit de zorg, maar over hygiënisch omgaan met deze apparaten wordt nog niet veel nagedacht. Uit een poll van Zorgvoorbeter.nl blijkt dat 77 procent van de verzorgenden en verpleegkundigen vanuit de werkgever verplicht is om onder werktijd een smartphone of tablet te gebruiken, maar dat in slechts 10 procent van de organisaties richtlijnen zijn voor het hygiënisch gebruik. En dat terwijl mobiele communicatiemiddelen een bron van micro-organismen vormen die schadelijk kunnen zijn voor de cliënt. Zorg voor Beter geeft daarom tien praktische tips.

Uit de poll die 457 zorgprofessionals invulden blijkt dat 22 procent de smartphone gebruikt zonder er bij na te denken en dat nog eens 28 procent de telefoon soms gebruikt tijdens handelingen tijdens de cliënt zonder handhygiëne toe te passen. Als je daarbij bedenkt dat 22 procent de smartphone of tablet een keer per week reinigt, 18 procent slechts een keer maand en 35 procent helemaal nooit, dan kun je je misschien wel voorstellen dat je met die telefoon een heleboel micro-organismen aan het verplaatsen bent.

10 tips van Zorg voor Beter

Tip 1: Ga in je organisatie en team het gesprek met elkaar aan over het hygiënisch gebruik van smartphones en tablets. Zorg voor bewustzijn, stel kritische vragen, spreek af wat jullie veilig en werkbaar vinden en houd je daar dan ook aan.
Tip 2: Neem de telefoon indien mogelijk aan met schone handen. Trek eventuele handschoenen uit voordat je de telefoon beantwoord: je hand is waarschijnlijk schoner dan de handschoen.
Tip 3: Maak de telefoon schoon nadat je het appartement of de kamer van een cliënt hebt verlaten.
Tip 4: Steek een telefoon nooit direct na gebruik terug in je zak. Doe dit pas na het schoonmaken.
Tip 5: Neem geen telefoon of tablet mee als je een cliënt verzorgt waarbij extra infectiemaatregelen van toepassing zijn, zoals bij besmetting met het norovirus, MRSA of BRMO.
Tip 6: Geef aan het einde van je dienst de smartphone of tablet een goede schoonmaak- of desinfectiebeurt.
Tip 7: Maak afspraken over hygiënisch smartphone- en tabletgebruik en leg vast wie waarvoor verantwoordelijk is.
Tip 8: Maak goede afspraken over waarvoor je een collega belt en wat eventueel via een andere weg gecommuniceerd kan worden. Veel organisaties hebben een beschermde communicatie-app. Dan kun je op een later moment reageren.
Tip 9: Reinig je smartphone of tablet met een vooraf geïmpregneerde doek of gebruik wisselende schoonmaakdoekjes.
Tip 10: Bescherm je telefoon met folie of een hoesje zodat je niet de telefoon zelf hoeft te reinigen.

Bron: Zorg voor Beter

Minder kans op dementie door vrijwilligerswerk

Gepensioneerden die vrijwilligerswerk doen hebben minder kans op dementie dan gepensioneerden die dat niet doen. Dat blijkt uit onderzoek onder Zweedse burgers die in 2010 met pensioen gingen en vijf jaar door een team wetenschappers werden gevolgd.

Het team bracht in kaart hoe geheugenverlies, afnemend leervermogen en taalgebruik zich ontwikkelden bij drie groepen senioren. De ene deed minimaal een uur per week vrijwilligerswerk, de tweede af en toe en de derde nooit.

De ouderen die regelmatig als vrijwilliger bezig waren, hadden na vijf jaar opmerkelijk minder concentratieproblemen, konden helderder denken en hadden minder moeite met herinneringen dan de gepensioneerde werknemers die zelden of nooit vrijwilligerswerk deden.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het psychologisch en medische tijdschrift PlosOne. Het werd verricht door wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel, de Katholieke Universiteit Leuven en universiteiten van Stockholm, Swansea en

Post has attachment
Wij Zitten klaar voor de wedstrijd!! Limburg lions heel veel succes! 🦁
Photo

Post has attachment
Dag van de verpleging!
En wat zijn wij toch blij met al onze toppers!
Photo

Post has attachment
kom ons cliëntenraad team versterken!

Post has attachment
Vandaag is het Bevrijdingsdag! Wij vieren dat we mogen zijn wie we willen zijn!
Photo

Post has attachment
Wow we staan al op 268 stemmen!!! Maar we hebben er nog veel meer nodig!! Vergeet niet te stemmen!

Post has attachment
Voeding en bewegen kunnen diabetes type 2 genezen

Veertig procent van de patiënten met diabetes type 2 kan genezen door gezonde voeding en meer beweging. Dat blijkt uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), TNO en zorgverzekeraar VGZ.

Het gaat voornamelijk om mensen die geen insuline spuiten. Volgens internist en hoogleraar Hanno Pijl van het LUMC is genezing ook voor die patiëntengroep mogelijk. Pijl: 'Het is niet zo dat mensen helemaal geen suikers of koolhydraten meer mogen eten. Maar ze moeten er wel voorzichtig mee zijn. Probeer zoveel mogelijk weg te blijven van suikers, want die verhogen je bloedglucosespiegel.'

Elke dag een half uur bewegen

Ook het andere advies - meer bewegen - hoeft volgens Pijl geen grote inbreuk te zijn op het leven van patiënten. Elke dag een half uurtje matig intensief bewegen is voldoende om de stofwisseling te verbeteren.

Zorgverzekeraars vergoeden leefstijlprogramma's

Ook zorgverzekeraars zetten meer in op leefstijlbegeleiding voor diabetes type 2-patiënten. Voedingsprogramma's voor diabetespatiënten worden steeds vaker vergoed. Zo zit het leefstijlprogramma Keer Diabetes Om in het pakket van VGZ.

Ga naar de website:
Wait while more posts are being loaded