Profile

Cover photo
Thodoris Georgakopoulos
Worked at Nest Media
Attended University of Athens
Lives in Athens
4,479 followers|1,412,113 views
AboutPostsCollectionsPhotosYouTubeReviews

Stream

Thodoris Georgakopoulos

Shared publicly  - 
 
Δεδομένου ότι δεν είμαστε και απολύτως σίγουροι ότι θα υπάρχει ανθρώπινο είδος τη Δευτέρα (και κάθε Δευτέρα στο εξής), το να ψάχνουμε κάπου να ξεσπάσουμε μοιάζει με σπατάλη χρόνου. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι να αξιοποιήσουμε όσον μας απομένει. Και αν πρόκειται να ξυπνήσουμε τη Δευτέρα και ο ουρανός να μην είναι πορτοκαλής απ’ τον λίβα του παγκόσμιου πυρηνικού ολοκαυτώματος, ίσως έχει νόημα να περάσουμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες προσπαθώντας να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας συμβαίνει και να ψάξουμε τυχόν αισιόδοξα σημάδια μέσα στη μαυρίλα. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Thodoris Georgakopoulos

Shared publicly  - 
 
Αν κάτι αποδεικνύουν τα τελευταία σαράντα χρόνια ειρήνης, (δανεικής) ευμάρειας και γεωπολιτικής σταθερότητας είναι πως το ελληνικό κράτος είναι ένα κράτος που δεν διοικείται και οι Έλληνες ένας λαός που δεν κυβερνιέται. Είχαμε ως χώρα μια μοναδική ευκαιρία να φτιάξουμε ένα κράτος σύγχρονο, πλούσιο, δημιουργικό ή, έστω, για να μην είμαστε και πλεονέκτες, βιώσιμο. Είχαμε όλα τα μέσα διαθέσιμα, ελευθερία, δημοκρατία, δάνεια, ακόμα και δεκάδες δισεκατομμύρια χαρισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για υποδομές και ανάπτυξη, πράγματα αδιανόητα για άλλα κράτη, είχαμε τα πάντα και τι κάναμε; Τι πετύχαμε; Τι έχουμε να δείξουμε σήμερα, ως αποτέλεσμα όλων αυτών, εμείς, οι αλλόφρονες χρεοκοπημένοι; Οι μελλοντικές γενιές, αν υπάρξουν (μην ξεχνάμε ότι σε 14 ημέρες αποκτά τον έλεγχο των πυρηνικών ο Τραμπ) θα μας βλέπουν με οίκτο και με απορία. Θα διαβάζουν την ιστορία μας και θα κοιτάζουν τα βιντεάκια με τον Πολάκη όπως εμείς κοιτάζουμε παλιούς συγγενείς του ανθρώπινου είδους, τους λεμούριους να πετάνε τα κακά τους στους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου. Και τα βιβλία ιστορίας τους θα έχουν σημειωμένες διάφορες ημερομηνίες κομβικές προς το μεγάλο ελληνικό άλμα από τον 5ο στο κενό: Το 1981, το 2001, το 2010, το 2015.

Και, ασφαλώς, πιθανότατα κι εκείνη τη στιγμή το 2017. Τότε που το πράγμα γύρισε.
 ·  Translate
Κάποια στιγμή το 2017, δεν ξέρουμε ακριβώς πότε, θα συμβεί μια πολύ σημαντική αλλαγή: Κάποια νύχτα (ή ίσως μέρα), ένας άγνωστός μας Έλληνας (ή μια Ελληνίδα) θα σταθεί για λίγο στο δρόμο, (ή στο γραφείο, ή στο σπίτι) και θα πει, “χμ. Για μισό λεπτό. Όσον αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλάζω γνώμη”.
2
Add a comment...

Thodoris Georgakopoulos

Shared publicly  - 
 
Το κόλπο με την παροχή στους συνταξιούχους/πελάτες και την επακόλουθη τεχνητή κρίση ήταν τόσο εξώφθαλμο και εξωφρενικό, σχεδόν παιδικό στην απλότητά του, σα σκαρωμένο σε καφενείο με τσίπουρα, ή σε προαύλιο στο τρίτο διάλειμμα, που μου θύμισε πάρα πολύ ένα άλλο κόλπο, αυτό που κάνουν οι απατεώνες που στέλνουν μαζικά εκείνα τα emails με τους Νιγηριανούς πρίγκηπες, που δήθεν έχουν μια κληρονομιά να μεταφέρουν και χρειάζονται οπωσδήποτε τη βοήθειά σας και τον τραπεζικό σας λογαριασμό.
 ·  Translate
2
Add a comment...

Thodoris Georgakopoulos

Shared publicly  - 
 
Μια λίστα
 ·  Translate
Αυτές οι λίστες κανονικά δεν έχουνε κανένα νόημα (γιατί τι σημαίνει «καλύτερο», όλα αυτά υποκειμενικά είναι) αλλά πάντα βρίσκω ιδέες και καινούρια βιβλία που μου ξέφυγαν στις λίστες άλλων, οπότε να…
4
Add a comment...

Thodoris Georgakopoulos

Shared publicly  - 
 
Πώς περνάς αυτή τη μέρα; Πώς αντέχεις για να μην βουλιάξεις στην κατάθλιψη και τη μιζέρα; Προτείνω διάφορες μεθόδους αλλού, αλλά εδώ έχω να προτείνω επιπλέον και το εξής: Βιβλία.…
1
Add a comment...

Thodoris Georgakopoulos

Shared publicly  - 
 
Όταν οι λαϊκιστές γίνονται κυβέρνηση, δεν μπορούν να υλοποιήσουν τίποτε από όσα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, οπότε νομοτελειακά αναγκάζονται να κυβερνήσουν όπως οι προηγούμενοι, οι "κακοί". Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί η ίδια η ύπαρξη των λαϊκιστών βασίζεται στην ψευδαίσθηση ότι αποτελούν τον αυθεντικό εκπρόσωπο του "λαού", αντίθετα με τους "κακούς" (τις ελίτ, τους ξένους, όποιους). Πώς αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα η δικιά μας λαϊκιστικιά κυβέρνηση;

Έχει βρει ένα κόλπο.

Κάθε λίγους μήνες στήνει μια τεχνητή κρίση κάνοντας κάτι που μοιάζει κουτό, ανώφελο, καταδικασμένο σε αποτυχία. 
 ·  Translate
2
Add a comment...

Thodoris Georgakopoulos

Shared publicly  - 
 
Σε όσους προνοητικούς και θαρραλέους έχουν συμπληρώσει το email τους εδώ δίπλα ή εδώ από κάτω, στέλνω ένα newsletter με λινξ, αποκαλύψεις, εξομολογήσεις και γλυκόλογα κάθε εβδομάδα, και συγκεκριμέν…
1
Add a comment...

Thodoris Georgakopoulos

Shared publicly  - 
 
Μια ανασκόπηση μιας χρονιάς που μπορεί να μην ήταν η χειρότερη όλων των εποχών, αλλά οπωσδήποτε ήταν η χειρότερη της χιλιετίας για τον πλανήτη Γη. Και ίσως η τελευταία του.…
2
Add a comment...
Thodoris's Collections
Story
Tagline
Δημοσιογράφος, συγγραφέας
Introduction
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1976.

Τελείωσα το Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών στο διπλάσιο χρόνο από τον προβλεπόμενο.
Έχω δουλέψει ως δημοσιογράφος, αρθρογράφος σε περιοδικά, μεταφραστής, επιμελητής κειμένων, και υπεύθυνος ψηφιακών media σε μεγάλο ελληνικό ΜΜΕ.
Σήμερα γράφω στα ίντερνετς και σε χάρτινα μέσα για βιβλία, τεχνολογία, πρόσωπα, πολιτική και οτιδήποτε μου φαίνεται ενδιαφέρον στον πλανήτη τούτο. 

Είμαι συνιδρυτής ενός digital media startup που λέγεται Nest Media. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα γι' αυτή την προσπάθεια εδώ

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες για τα επαγγελματικά μου θέματα στο LinkedIn.

Το Φεβρουάριο έγραψα το "Φεβρουάριο"

To βιβλίο, ένα μυθιστόρημα που γράφτηκε το Φεβρουάριο του 2012 online, κυκλοφόρησε στις 2 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Μπορείς να το αγοράσεις εδώ ή εδώ.    

Έχω φτιάξει επίσης και το διαβόητο Σπιτόσκυλο. Αξίζει να του ρίξεις μια ματιά, αλλά μόνο αν είσαι άνθρωπος με λεπτό, αψεγάδιαστο γούστο.

Το Νοέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΟΞΥ το πρώτο μου βιβλίο, ένα παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα με τίτλο «Πέρα Από την Καταιγίδα«. Τον Ιανουάριο του 2011 κυκλοφόρησε ένα δεύτερο, οι «Αληθινές Ιστορίες», μια συλλογή από τα καλύτερα non-fiction κείμενα που έχω γράψει στα περιοδικά την τελευταία δεκαετία. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τα βιβλία μου εδώ. Επίσης, μπορείς να πας και να τα αγοράσεις.

Μπορείς ακόμα να δεις την ομιλία μου στο TEDxAthens στις 26 Νοεμβρίου, 2010, εδώ. Μίλησα για το θάνατο των χάρτινων media, και πώς επηρεάζει το επάγγελμά μας.

Ακόμα μπορείς: 

Να με ακολουθήσεις στο Twitter.

Να με κάνεις like στο Facebook

Είναι τόσα αυτά που μπορείς να κάνεις. Αν σαστίζεις από την πληθώρα των επιλογών, σε καταλαβαίνω.

Ξέρε ακόμα ότι: Μου αρέσουν τα videogames, τα gadgets, οι ταινίες με εκρήξεις, η ζωγραφική, η φωτογραφία, και τα πολύ έξυπνα βιβλία.

Αν θέλεις να μάθεις ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες (το ξέρουμε και οι δυο: θέλεις) η αν θέλεις να μου πεις το κατιτίς, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο thodoris [παπάκι] georgakopoulos.org

Ανταποκρίνομαι θετικά στην κολακεία.

Education
 • University of Athens
  Biology, 1995 - 1999
Basic Information
Gender
Male
Other names
Θοδωρής Γεωργακόπουλος
Work
Occupation
Δημοσιογράφος, συγγραφέας
Employment
 • Nest Media
  Co-founder, CEO, 2011 - 2014
 • Monoblogs
  Founder, 2007 - 2011
 • IMAKO MEDIA SA
  Chief Internet Officer, 1999 - 2010
 • Dianeosis
  Editorial Director, 2013 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Athens